Iso 14000

ISO 14000 Environmental Management system

The ISO 14000 environmental management standards exist to help organizations minimize how their operations negatively affect the environment. The major objective of the ISO 14000 series of norms is "to promote more effective and efficient environmental management in organizations and to provide useful and usable tools - ones that are cost effective, system-based, flexible and reflect the best organizations and the best organizational practices available for gathering, interpreting and communicating environmentally relevant information" .

It offers a source of guidance for introducing and adopting environmental management systems based on the best universal practices, in the same way that the ISO 9000 series on quality management systems, which is now widely applied, represents a tool for technology transfer of the best available quality management practices. In structure the ISO 14000 series is similar to ISO 9000 quality management and both can be implemented side by side.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 121kb
Downloads: 11
Materia: Management

Management general

1.1. Etimologia
Termenul management provine din latinescul maneo care înseamnă a rămâne de unde a ajuns la termenul francez maison (casă) şi la menaj. Apoi de la substantivul latin manus (mână) s-a format în italiană maneggio (prelucrare manuală). Din franceză sau italiană, aceste cuvinte au căpătat, în engleză, forma verbului to manage, cu diverse înţelesuri printre care şi acelea de a administra, a conduce. Englezii au format apoi corespunzător substantivele manager şi management.
Conturarea managementului ca ştiinţă, care a început în primii ani ai actualului secol, a constat în sedimentarea succesivă a contribuţiilor unor curente diferite de gândire, ale unor personalităţi ştiinţifice sau ale vieţii practice, în jurul cărora s-au constituit şcoli şi mişcări care au jalonat procesul respectiv.
Deşi conducerea a existat, într-o formă rudimentară, practic de la începutul vieţii ...

Alte referate despre: management, managementul calitatii, managementul proiectelor

Consultanta in management

Produsul oferit
Descrierea produsului:
Produsul firmei îl constituie mesele şi scaunele din lemn.
Piaţa de desfacere:
Principalul segment de piaţă vizat îl constituie comercianţii cu amănuntul sau cu ridicata care comercializează produsele firmei noastre.
Cantitatea:
Societatea S.C. Tables & Chairs S.R.L. Borşa, produce în medie 10 mese şi 40 de scaune lunar.
Preţul estimativ:
1.500.000 lei pentru o masă, şi 250.000 lei pentru un scaun.
Volumul vânzărilor:
Volumul vânzărilor se ridică la aproximativ 25.000.000 lei, cu precizarea că această valoare poate varia în funcţie de comenzile care pot apărea din partea unor beneficiari pentru produsele noastre.

Alte referate despre: consultanta in management, consultanta in management referat, referat consultanta in management

Management

B.Relatiile internaţionale au dobândit un rol important în realizarea progresului economico-social al ţãrilor lumii:
Deşi factorii economici interni ai fiecãrei ţãri rãmân prioritari, performanţele economiilor naţionale sunt condiţionate, din ce în ce mai mult, de participarea lor la circuitul economic mondial (afacerile internaţionale).

Alte referate despre: referate management, managementul calitatii referat, managementul

Sistem de management al calitatii

Se poate afirma, că această evoluţie spectaculoasă este strâns legată de adoptarea şi de succesul fără precedent pe plan internaţional al normativelor din seria ISO 9000, una dintre cele mai mediatizate serii de normative dintre cele elaborate de către Organizaţia Internaţională de Standardizare (ISO). De mai bine de 50 de ani, ISO a fost motorul care a susţinut industria, comerţul şi tehnologia, totul traducându-se în elaborarea standardelor voluntare.

Alte referate despre: conceptul de management al calitatii, sistemul de management al calitatii referat, management rolul calitatii in invatamantul preuniversitar

Etichete si declaratii de mediu

Se intentioneaza ca alte standarde aplicabile in seria ISO 14020 sa fi folosite in conjunctie cu acest standard international.
Standardul International nu este destinat utilizarii ca o specificatie pentru scopuri de certificare si inregistrare. Alte standarde in prezent in ISO 14020 sunt seria ISO 14021, ISO 14024 si ISO / TR 14025.

Alte referate despre: evul mediu, factori de mediu, cum influenteaza omul un anumit mediu terestru

Aspecte privind Sistemul de Management al Calitatii in Administratia publica locala

Studiind aşteptările pe care aceste primării le au de la implementarea sistemului de management al calităţii am constat că obiectivele pe care îşi propun sa le îndeplinească sunt legate de creşterea gradului de satisfacţie a cetăţenilor;

Alte referate despre: managementul resurselor umane in administratia publica locala, free referat despre aspecte privind siguranta in managementul bancar, referat privind sistemul de management al calitatilor

Costurile referitoare la calitate

- Costurile de prevenire reprezinta costurile eforturilor de preintampinare a aparitiei defectarilor. Din aceasta categorie fac parte costurile pe care le implica:
- definirea produselor si proceselor;
- elaborarea documentelor referitoare la managementul calitatii si la sistemul calitatii ( planurile calitatii, manualul calitatii, procedurile sistemului calitatii etc);

Alte referate despre: costurile referitoare la calitate, analiza costurilor referitoare la calitate, costuri referitoare la calitate

Managementul public

Selectia consta intr-un ansamblu de procese de analiza a calitatilor si a pregatirii profesionale a candidatilor, in scopul numirii pe posturi si/ sau functii publice in administratie a functionarilor publici necesari.
In cadrul selectiei propriu-zise, factorii implicati iau o decizie hotaratoare pentru unitate.

Alte referate despre: management public, managementul public, management public in primarie

Istoria managementului

In decursul timpului si-au facut aparitia organizatiile in care
colaborarea intre oameni era canalizata in atingerea unor obiective
agreate de toti membrii comunitatii. Deci putem spune intr-un mod mai
pretentios, asa cum spunea si Vasile Mercioiu impreuna cu un grup de
colaboratori in lucrarea "Managementul comercial" aparut la Editura
Economica in 1998, ca "Managementul poate fi privit ca un mod de a
controla activitatile care urmaresc atingerea obiecitivelor
organizatiei". Si nu numai atat... ."Acesta include activitati precum
luarea deciziilor privind achizitionarea si/sau alocarea resurselor
dintr-o organizatie, controlul structurii organizatiei, alaturi de
comanda si motivare".

Alte referate despre: istoria managementului, istoricul managementului, istoric management

Arhipelagul indonezian

Este situat in SV Oceanului Pacific, 7*30’ lat N – 12*06’ lat S si 94*55’ – 135*12’ long E.
Suprafata: 1497289 km patrati
Originea continentala si vulcanica
Arhipelagul formeaza teritoriul Republicii Indonezia ( impreuna cu partea vestica a insului Noua Guinee).
Cel mai mare arhipelag din lume, cuprinzand aproape 14000 de insule, se intinde de la V la E pe circa 2100 km, iar de la N la S pe mai bine de 4400 km. Datorita pozitiei sala geografice intre Oceanul Pacific, Oceanul Indian si Marea Chinei de Sud, ca si a dimensiunilor apreciabile, marile insule, arhipelagurile si grupurile de insule sunt separate intre ele de mai multe mari interioare: Celebes, Java, Flores, Banda, Ceram, Maluku , etc.
In general se disting 3 grupari insulare dispuse pe selful dintre Asia de sud-est si Australia si la marginile acestuia in vecinatatea zonelor ...

Alte referate despre: arhipelagul indonezian, arhipelagul indonezian wikipedia, insule din arhipelagul indonezian

Celula

Caracterele speciale de delimitare a marcajelor "" permit deosebirea acestora de textul propriu-zis. De exemplu, pentru textele aldine (ingrosate), marcajul de inceput este iar de sfarsit - .
In informatica, limbajele de marcare sunt foarte convenabile fiindca comenzile lor pot fi interpretate simplu. LaTeX-ul, de exemplu, este tot un limbaj de marcare; prin interpretarea fisierelor .tex descrise in acest limbaj se va genera formatul dorit al documentelor pe diverse tipuri de sisteme de calcul (in cazul, LaTeX-ului, se obtine uzual format PostScript sau PDF).

Alte referate despre: celula, celula vegetala, celula fotoelectrica

Trasabilitatea in lantul alimentar

Pentru industria alimentara si pentru sectoarele de procesare a produselor agricole si zootehnice, sistemele de trasabilitate sunt parte din capacitatea de:a satisface cerintele legislative;a intreprinde actiuni colective prompte, prin retragerea produselor de pe piata si pastrarea reputatiei firmei (in cazul unui incident legat de calitatea si siguranta produselor alimentare);a reduce la minim marimea loturilor retrase de pe piata si costurile implicate;a reduce la minim raspandirea oricarei boli contagioase in randul animalelor;a proteja lantul alimentar fata de efectele unor boli aparute la animale;a furniza produse care sa mentina si sa creasca increderea consumatorilor;a crea produse diferentiate pe piata, in functie de modul de productie.

Alte referate despre: lantul alimentar, lantul alimentar si riscurile asociate fiecarei verigi, referat lantul alimentar

Izotopii

Izotopii
Izotopii unui element chimic pot fi izotopi stabili si atunci ei exista in natura si se numesc izotopi naturali ai elementului respectiv.Unii izotopi sunt radioactivi,emit spontan radiatii.In majoritatea cazurilor sunt izotopi artificiali,rezultati ca urmare a unor reactii nucleare.

Alte referate despre: izotopi, izotopii, importanta izotopilor

Biofarm

Compania este certificata in conformitate cu cerintele standardului EN ISO 9001/2000 si ale ghidului privind buna practica de fabricatie (GMP) pentru toate liniile de productie.
Pe langa oportunitatile remarcabile de cariera, favorizam o structura stimulativa si corecta de remunerare, oferim un pachet salarial competitiv si atractiv menit sa asigure confort si siguranta financiara.

Alte referate despre: biofarm, mediul de marketing biofarm, proiect de investitii biofarm

Drobeta Turnu-Severin

Drobeta Turnu-Severin este municipiul si resedinta judetului Mehedinti in actuala organizare administrativ-teritoriala.In perimetrul lui intra suburbiile Dudasul Schelei, Gura Vaii si Schela Cladovei.Denumirea actuala a municipiului figureaza din 15 mai 1972.Este asezat la 220.33 longitudine vestica si la 440.38 latitudine nordica, la iesirea Dunarii din defileul Portile de Fier, in depresiunea subcarpatica a Topolnitei si Severinului, in sud-vestul Romaniei si al judetului Mehedinti.Amplasat pe terasele de pe malul stang al Dunarii si strabatut de raurile Bahna, Vodita, Jidostita si Topolnita.

Alte referate despre: drobeta turnu severin, drobeta turnu severin descriere, drobeta turnu severin referat geografie
Referate afisate : 16
Medie note: 8.35 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles