Israel clima

Israel

Statul ISRAEL este o tara in oriental mijlociu situata pe coasta estica a Marii Mediterane.Este un stat evreiesc si democratic (democratie parlamentara).Gradina Baha'i la Haifa: centrul unei religii care incearca sa reconcilieze cele trei mari religii: iudaism, crestinism, islam.

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 640kb
Downloads: 1408
Materia: Geografie

Israel

Israel
2.Asezare geografica
Statul Israel este cuprinsă între M. Moartă şi râul Iordan, în est, şi ţărmul M. Medirerane, în vest. Spre nord se învecinează ci Siria şi Liban, spre est cu Iordania, iar în sud-vest cu Egiptul.În sud prin golful Akaba are ieşire la M.Roşie. Si este asezata geografic la 27 grade, 45 minute – 33 grade 20 minute in nord si 32 grade 0,6 minute-35 grade si 50 minute in est.

Alte referate despre: israel referat, referat israel, israel

Israel

Israel, tara localizata geografic în Asia de Sud-Vest, are iesire la Marea Mediterana, având granita la nord cu Libanul, în nord est cu Siria, în Est cu Iordania, si în sud cu Egiptul. Cel mai sudic punct al Israelului este Golful Aqaba, un brat al Marii Rosii. Israel a fost întemeiat în anul 1948. Are o suprafata de 21,596 km patrati, (aproximativ 8338 mile patrate).

Alte referate despre: conflictul dintre israel si palestina, referat despre israel, referat israel geografie

Israel

III.Populatia si asezarile omenesti:
Populatia Israelului este de 6 mil. locuitori, cea ce reprezinta aproximativ 1/5 din populatia mondiala de origine evreiasca. Dupa infiintarea statului, in 1948, populatia a crescut continuu datorita venirii unui numar important de evrei din diaspora si stabilirii lor pe teritoriul istoric al poporului evreu. Sporul natural este ridicat (peste 2%) pentru a se asigura o crestere a numarului de locuitori comparabila cu a statelor apropiate.

Alte referate despre: israel referat geografie, formarea statului israel, israel si palestina

Clima

Aşa cum au fost şi vor mai fi şi ierni foarte grele. Acestea sunt fapte care pot fi probate cu date meteorologice obiective. Dar cele mai multe extreme climatice, de temperaturi superioare şi de secete mai îndelungate etc., aparţin încă altor perioade decât celei în discuţie.

Concluzia este că nu există încă certitudini în legătură cu ireversibilitatea încălzirii climatice pe termen lung şi că accentele alarmiste nu constituie atitudinea cea mai înţeleaptă.

În egală măsură însă, neglijarea posibilităţii unor astfel de evoluţii nu poate fi considerată drept judicioasă. Căci,pesimismul obtuz este la fel de dăunător ca ţi optimismul naiv.

Alte referate despre: clima romaniei, clima, tipuri de clima

Clima din Europa

Ungaria
Clima este continentala cu veri calduroase. Aversele sunt frecvente vara, dar in a doua jumatate a anotimpului pamanturile sunt afectate de seceta . La Budapesta temperatura medie a lunii iulie este de 220 C, cea a lunii ianuarie este de -10 C, cantitatea de precipitatii anuale este de cca 600 mm. Frigul iernii este rareori interupt de mase de aer mai calde, si se intampla ca zapada cazuta sa se mentina fara sa se topeasca 30-40 zile.

Alte referate despre: clima in europa, tipuri de clima in europa, clima din europa

Clima

Polonia
Clima este continentala si uscata, cu ierni lungi si friguroase desi in zona litoralului Baltic se remarca influentele oceanice; precipitatii si temperaturi moderate. Iernile sunt din ce in ce mai reci dinspre est si sud. Precipitatiile sunt impartite uniform pe tot parcursul anului, vara fiind frecvente aversele violente, iarna zapada. In nord suprafetele se mentin inzapezite in medie timp de 40 de zile , iar in sud pana la 60-70 zile. In Gdinynia temperature medie a luni iulie este de 170 C, cea a lunii ianuarie -10 C, iar in Varsovia 200 C, respective -30 C. Precipitatiile medii anuale in aceste doua orase sunt de 660 mm si 560 mm.

Ungaria
Clima este continentala cu veri calduroase. Aversele sunt frecvente vara, dar in a doua jumatate a anotimpului pamanturile sunt afectate de seceta . La Budapesta temperatura medie a lunii iulie este de 220 C, cea a lunii ianuarie este de -10 C, cantitatea de precipitatii anuale este de cca 600 mm. Frigul iernii este rareori interupt ...

Alte referate despre: clima mediteraneana, clima europei, clima temperat-oceanica

Clima din India

Ploile musonice au un impact major asupra economiei indiene; incat 600 de milioane de oameni lucreaza in agricultura Indiana, si 20% din PIB al tarii provin din aceasta directie, un sezon musonic bun se coreleaza cu cresteri economice. Sezoanele musonice slabe sau chiar secetoase au consecinte majore in pierderi agricole extinse si impiedica substantial cresterea totala economica. Ploile reduce temperaturile si reintregesc nivelurile apelor subterane, raurilor si lacurilor.

Alte referate despre: clima in india, clima din india, clima musonica india

Clima in Suedia

Regatul Suedia (Konungariket Sverige) – statul în Europa de Nord, în partea de est şi sud al peninsulei Scandinave. La vest este vecină cu Norvegia, la nord-est – cu Finlanda. Din partea de est şi sud este scăldată de Marea Baltică şi golful Botnic. În componenţa Suediei intră 2 insule mari din Marea Baltică – Gotland şi Eland.
Este membru al Uniunii Europene.Clima in Suedia

Alte referate despre: clima in suedia, clima din suedia, clima vegetatie suedia

Israel

APELE.Datorita climatului arid exista putine rauri,mai important e raul Iordan care se varsa in M Moarta.M.Moarta e in realitate un lac dar printr0o traditie indelungata este utilizata denumirea de « mare », are o puternica concentratie de saruri,fiind considerata cea mai sarata din lume.aici nu traieste nici macar un peste de aceea se numeste M Moarta.

Alte referate despre: statul israel, clima israelului, israel relief

Zonele de clima

Zona de Clima Tip de clima Caracteristici
Calda - Subecuatoriala - cald
- 6 luni ploua ,6 luni seceta
- 6 luni bat alizeele, 6 luni nu bat
- Tropicala - cald
- bat alizeele
- rare precipitatii
- Musonica - cald
- 6luni ploua, 6luni seceta
- vanturi musonice
2.Temprata - Subtropicala - veri calde secetoase
-ierni blande si ploiase
- vanturile de vest
- precipitatii putine
- Oceanica -umede*veri racoroase
-*ieni blande ,umede
-vanturi de vest
...

Alte referate despre: zona de clima ecuatoriala, zonele de clima, zona de clima subtropicala

Fuga israelitilor din Egipt

Dupa ce au trecut Marea Rosie,israelitii condusi de Moise au colindat prin pustiu, chinuiti de foame si de sete,pana la Muntele Sinai,situat in Peninsula Sinai,unde Jahve le-a dat cele zece “porunci” sapate in piatra: decalogul sau tablele legii.

Alte referate despre: fuga israelitilor din egipt, fuga evreilor din egipt, fuga evreilor din egipt in anul

Sistemul electoral din Olanda si Israel

Voi introduce în discuţie cazurile statelor cu o singură circumscripţie la nivel naţional, şi deci, cu cea mai mare magnitudine de M=120, respectiv M=150, pentru Israel şi Olanda. Discuţia se va axa pe analiza comparată a dispororţionalităţii celor două state. Efectul pragului asupra magnitudii efective pentru Israel este 33,3 şi pentru Olanda este 74,6. (tabelul1)
Israel are un sistem electoral bazat pe reprezentare proporţională. Numărul de locuri car îi revin fiecărei liste este determinat de ponderea voturilor. Singura condiţie pe care o listă trebuie să o îndeplinească pentru a fi aleasă este de a trece pragul electoral de 1,5%.

Alte referate despre: sistemul electoral din olanda si israel, systemul electoral olanda, olanda referat

Despre restaurarea Israelului

Profetul Ieremia i-a avertizat despre invazia care urma sa vin a, invazia babilonienilor lui Nebucadnetar (Nabukhath Nassar) si a haldeilo r (Al-Caldanieen). In loc sa asculte avertismentul lui Dumnezeu, evreii l -au arestat pe profet si i-au inchis gura.

Alte referate despre: plan de afaceri restaurant, organigrama unui restaurant, restaurant
Referate afisate : 14
Medie note: 8.68 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK