Istoria comunicatiilor optice

Comunicatii optice

Receptorul se proiectează în toate cele 4 cazuri cunoscute cu impedanţă ridicată şi transimpedanţă, folosind tranzistoare bipolare şi/sau FET. Proiectarea se face folosind cele 2 tipuri de bilanţuri (a timpilor şi a puterii), în ambele situaţii utilizând codurile de linie NRZ şi RZ. Din cele 8 cazuri ce vor rezulta se va alege cel ce are criteriul preţ/performanţă cel mai bun.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 89kb
Downloads: 15
Materia: Fizica

Sisteme cu microprocesoare - proiect

In interiorul calculatoarelor toate informaţiile sunt reprezentate sub forma unor numere binare, sau sub forma unor grupe de biţi. Sistemul cel mai potrivit s-a dovedit a fi cel hexazecimal, cel care admite şaisprezece cifre distincte (0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, A, B, C, D, E, F). Structura internă a microprocesorului Z80, organizată pe blocuri funcţionale, este prezentată în figura alăturată. (UAL – Unitatea aritmetică şi logică;RI – Registrul de instrucţiuni;UCC – Unitatea de comandă şi control.)

Alte referate despre: sisteme cu microprocesoare, referat mecanica sisteme mecatronice microprocesoare, reprezentarea datelor in sisteme cu microprocesoare

Tranzistoare TEC

Până în 1970 tranzistoarele cu efect de câmp realizate abia puteau comanda curenţi de câteva zeci de mA la tensiuni de zeci de volţi. Apoi, o nouă tehnologie a permis realizarea tranzistoarelor MOS de putere (cu nume depinzând de companie, VMOS, TMOS, HEXFET, etc.). Aceste noi tranzistoare sunt capabile să opereze la tensiuni de ordinul a 1000 V şi să vehiculeze curenţi medii de până la 70 A; pentru durate scurte, ele pot conduce curenţi de până la 280 A (curenţi de vârf). În plus, tranzistoarele MOS de putere sunt mult mai stabile termic decât corespondentele lor bipolare, la acelaşi tip de capsulă putând opera la puteri disipate mai mari.

Alte referate despre: tranzistoare tec, tranzistoare tec-j si tec-mos, tranzistoare tec-j

Tranzistoare - atestat

Peste anumite valori ale tensiunii baza-colector toti electronii injectati in baza sunt colectati de colector, curentul de colector atinge valori de saturatie si curentul de baza (care circula intre baza si sursa Ubc) este foarte mic. Se observa ca pe masura ce creste curentul emitorului creste si curentul colectorului, iar tensiunea baza-colector practic nu influenteaza curentul colectorului.
Aplicand intre emitor si baza o tensiune alternativa, variatiile de tensiune provoaca variatii ale curentului emitorului, care produc variatii ale curentului colectorului. Pe rezistorul de sarcina Rs, mare, din circuitul colectorului variatiile de curent produc variatii de tensiune, mai mari decat ale tensiunii de intrare. Asadar tranzistorul poate functiona ca amplificator de tensiune.

Alte referate despre: tranzistoare atestat, atestat tranzistoare, tranzistoare bipolare atestat

Procesoare

K7: AMD planuifica producerea procesorului K7 cu viteza de 1GHz pe
parcursul anului 2000. La acest moment dimensiunea casului extern L2
trebuie sa ajunga la 8 Mb. Procesorul K7 construit pe baza de Argon
(0.25 mkm) este destinat pentru lucrul în oficiu si la domiciliu.
Prima versiune a acestui procesor va avea o viteza de 500 MHz, el este
creat pentru constructivul Slot A si foloseste sistema sina EV-6
creata de Digital si folosite în sistema cu procesorul alfa. Se poate
de prognozat, ca productivitatea K7 va fi cu mult mai mare de cît
procesoarele cu nucleu Katmai. K7 va avea casul L1-128Kb(64 KB pentru
date +64 Kb pentru comenzi) adica de doua ori mai mare decît la
procesoarele pe baza de Katmai. Sina de sistema va avea viteza de 200
MHz, pe cînd în acel timp Intel înainta sina de sistema cu viteza de
133 MHz. K7 va contine 3 blocuri de lucru în paralel la îndeplinire, 3
blocuri de lucru în paralel cu operatii a cifrelor întregi si 3
...

Alte referate despre: tipuri de procesoare, procesoare de texte, procesoare referat

Tranzistoare

- Ansamblul format din cele trei joncţiuni reprezintă două diode semiconductoare conectate în opoziţie şi cu o regiune comună. Pentru ca un tranzistor să nu se manifeste ca două diode trebuie ca între ele să se realizeze u cuplaj, acest cuplaj are rolul de a transfera purtătorii de sarcină de la o regiune la alta. Acest transfer se realizează numai dacă baza este suficient de subţire. Transferul se numeşte EFECT DE TRANZISTOR .

- Fenomenul de polarizare: este similar la ambele tipuri de tranzistoare cu diferenţa că rolul golurilor şi al electronilor este inversat.

Alte referate despre: tranzistoare, tranzistoare referat, referat tranzistoare

Grecia-Istoria medicinei

1. Cretano-miceniană sau egeică – mileniile III – II î.Chr.;
2. Prepolistică – sec. XI – IX î.Chr.;
3. Polistică sau arhaică – sec. VIII – VI î.Chr.;
4. Clasică – sec. V – IV î.Chr.;
5. Elenistă – a II jum. a sec. IV î.Chr. – prima jum. a sec. I d.Chr.

Alte referate despre: grecia istoria medicinei, grecia - istoria medicinei, referat medicina-grecia-istoria medicinei

Istoria cunoasterii si a mentalitatilor

În susţinerea acestei idei aduc ca exemplificare recentele acţiuni din Afganistan şi Irak. Toate problemele apãrute au fost „încãrcate” populaţiilor autohtone, şi motivate prin fanatismul religios, neţinãndu-se seama de anumite discrepanţe, care în ultima vreme au început sã iasã la ivealã, care demonstreazã cã totul a fost, de fapt, jocul politic intern al S.U.A, respectiv al serviciilor secrete.
Dar, fãrã a mai cãuta în alte pãrţi, putem sã ne oprim la situaţia noastrã: Cum suntem priviţi, noi, românii ?

Alte referate despre: istoricul cunoasterii solutiilor extractive apoase, din istoria cunoasterii si explorarii din america de sud, din istoria cunoasterii si explorarii a africii

Istoria limbii romane

Istoria cuvintelor si a formelor se numeste etimologie iar metoda cu ajutorul careia lucram se numeste metoda istorico-comparativa.

Alte referate despre: referate istorie, referat istorie, formarea constiintei istorice

Fibra optica

Dacă te uiţi atent la o singură fibră optică o să vezi că are următoarele părţi:
•miezul – centrul subţire al fibrei pe unde circulă lumina;
•învelişul- materialul optic din afară care înconjoară miezul şi reflectă lumină înapoi în el;
•mediul protector- înveliş de plastic care protejează fibra de stricăciuni şi umezeală.

Alte referate despre: fibra optica, fibra optica referat, fibre optice

Comunicarea in institutiile publice

Functia de comanda si instruire - aceasta functie a comunicarii se refera la modalitatile prin care managerii se asigura ca oamenii si departamentele actioneaza continuu in directia obiectivelor organizatiei.Functia de influentare si convingere, indrumare si sfatuire - prin aceasta functie se realizeaza moduri specifice de control asupra informatiei si asupra comportarii membrilor organizatiei.Functia de integrare si mentinere - functie ce trebuie privita sub urmatoarele aspecte: pastrarea organizatiei in stare operationala prin cursivitatea informatiei; folosirea corecta a canalelor de comunicare pentru a evita incarcarea cu informatie inutila; sortarea si verificarea datelor; integrarea partilor in intreg prin raportarea lor la acesta si la contextul in care partile trebuie sa functioneze.

Alte referate despre: comunicarea in institutiile publice, comunicarea in institutii publice, comunicare in institutiile publice

Istoria Egiptului

Imperiul de Mijloc detroneaza Memfisul aducand cu ea o noua capitala Tebe.Aceasta noua capitala aduce cu ea schimbari majore fiind inlocuite guvernarea,religia,numele de familie,obiceiurile.Zeul Ptah si Ra-ocrotitorul primelor dinastii sunt inlocuiti de Zei precum Isis,Osiris,Amon.Imperiul Mijlociu se dezvolta remarcabil cu ajutorul printiilor sai pe partea artistica si glorie militara

Alte referate despre: istoria egiptului, referat istorie egiptul antic, istoria egiptului antic

Istoria fizicii in epoca moderna

Rezultatul acestei măreţe realizări a spiritului omenesc este cuprins în două principii: produsul dintre masa unui punct material şi acceleraţia lui este egal cu forţa care acţionează asupra lui (acceleraţia şi forţa sînt mărimi orientate, vectori, şi principiiul cere, între altele, ca amîndouă să aibă acelaşi sens). La aceasta se adaugă principiul acţiunii şi al reacţiunii: forţele exercitate între două mase sînt egale ca mărime şi de sens contrar.

Alte referate despre: istoria chisinaului in epoca moderna, istoria fizicii in epoca moderna, prezentare despre istoria fizicii in epoca moderna

Istoria economica a Romaniei

Dacii aveau o agricultura dezvoltata,pricipalele preocupari agricole fiind cresterea animalelor si albinaritul.prelucrarea materiilor prime agricole si animale a dus la diversificarea mestesugurilor mai ales la prelucrarea aurului si argintului(demonstrata de tezaurele dacice de la Hinova,Agighiol,Poiana Tecuci).

Alte referate despre: istoria economiei, citate despre istoria economiei, istorie economica

Istoria orasului Galati

Istoria orasului Galati:Atractii aparte pentru localnici, dar si pentru calatorul aflat in trecere pe aici, starnesc padurile seculare de la Buciumeni, Adam si Viile, cu vanat din belsug, padurile Garboavele sau Spahiu, aflate in apropierea municipiului resedinta de judet, precum si intinsele podgorii de pe dealurile de la Ivesti, Nicoresti sau Bujoru.

Alte referate despre: istoria orasului galati, istoricul orasului galati, istoric oras galati

Istoria economiei romanesti

Istoria economiei romanesti - În abordarea problemelor economice din trecut, cercetatorul poate sa înceapa utilizînd vectorul timp sau vectorul spatiu. Utilizînd timpul ca element de întelegere a economiei se poate aborda cercetarea unor spatii mari, cum sînt epocile istorice, însa cercetarea este mai eficienta daca se investigheaza segmente de timp mai mici, sau anumite evenimente cu implicatii nationale si internationale (Revolutia Franceza, Primul Razboi Mondial, Al Doilea Razboi Mondial).

Alte referate despre: istoria economiei romanesti, referate istoria economiei romanesti, istoria economiei romanesti dupa 1990
Referate afisate : 16
Medie note: 8.24 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles