Italia asezare geografica

Italia

Pozitie geografica : Italia este aşezată în Europa de Sud având aproximativ 301 252 km2.Ea este asezata in bazinul Marii Mediterane,in Peninsula Italica.Cuprinde o parte continentala in care se afla si Campia Padului.Tarmurile Italiei sunt marginite de mari si numeroase golfuri.

Cadrul natural :Relieful : Această ţară cuprinde o parte continentală, formată din versantul intern al arcului Alpilor şi din Câmpia Padului, şi o altă peninsulară ocupată de lanţul muntos al Apeninilor, de dealuri şi de înguste câmpii litorale; se adaugă o serie de insule, între care Sardinia; Sicilia; Elba.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 14kb
Downloads: 13
Materia: Geografie

Italia - prezentare generala

Italia este asezatà in Europa de Sud in Peninsula Italicà .Limite: Elvetia,Austria(N),Slovenia,M.Adriaticà(E),M.Adriaticà (E),M.Ionicà(S), M.Meditertanà,M.Tirenianà,M.Liguricà,Franta(V).

Alte referate despre: italia, referat italia, unificarea italiei

Italia

TRANSPORT: 15.983km cale ferata din care 9.110km electrificati, 301.307km de sosea
- principalele porturi sunt Genova, Neapole, Triest, Venetia, Palermo,Cagliari
- linia aeriana internationala Alitalia deserveste toate orasele importante

Alte referate despre: pozitia economico-geografica a italiei, economia italiei, renasterea in italia

Italia [roma,napoli]

Situată în partea meridională a Europei, Italia este o ţară continentală, peninsulară şi insulară, ale cărei „rădăcini” sunt înfite parcă în arcul Alpilor din centrul continentului şi se prelungeşte până în apropierea Africii (ţărmurile Siciliei se află la numai 150 km de acest continent), astfel că Neapole (Napoli) este mai aproape de Tunis decât de Milano. Între aceste limite naturale, respectiv între Alpi şi mare (Insula Lampedusa), este o distanţă, pe axa nord-sud, de aproape 1290 km. Acolo se află regiunea geografică italiană, a cărei suprafaţă (324.000 kmp), respectiv Italia, inclusiv Citta del Vaticano, Republica di San Marino, Principatul Monaco, Elveţia italiană, Venezia Giulia şi Istria (fostă Zonă 13), ca şi insulele Nizzardo, Corsica, arhipelagul Malta.

Alte referate despre: italia roma napoli, roma napoli km, distanta roma napoli

Pisa

Pisa numara astazi circa 90000 de locuitori. Pe langa o localitate de
importanta turistica, ea este centru commercial si feroviar, favrizata
de pozitia geografica. Industria locala produce sticla, faianta, acid
sulfuric si multi coloranti. Traditiile universitare merg pana in sec.
XII.

Alte referate despre: turnul din pisa, referat turnul din pisa, orasul pisa

Italia

Culte: Catolicism 95%, protestantism, ortodoxism.
Istoria: La începutul mileniului II înainte de Hristos, pătrunde în Italia primul val indo-european, urmat în secolul XII-XI de noi valuri italice. În secolele XII-XI înainte de Hristos îşi fac apariţia etruscii, a căror civilizaţie atinge în secolele VII-VI maxima strălucire. Grecii întemeiază în secolul VII primele colonii în Sudul peninsulei şi în Sicilia, numele de Italia datorându-li-se.

Alte referate despre: clima italiei, italia referat, referat despre italia

Italia

Situata în partea meridionala a Europei, Italia este o tara continentala, peninsulara si insulara, ale carei "radacini" sunt înfite parca în arcul Alpilor din centrul continentului si se prelungeste pâna în apropierea Africii (tarmurile Siciliei se afla la numai 150 km de acest continent), astfel ca Neapole (Napoli) este mai aproape de Tunis decât de Milano.Între aceste limite naturale, respectiv între Alpi si mare (Insula Lampedusa), este o distanta, pe axa nord-sud, de aproape 1290 km.Acolo se afla regiunea geografica italiana, a carei suprafata (324.000 kmp), respectiv Italia, inclusiv Citta del Vaticano, Republica di San Marino, Principatul Monaco, Elvetia italiana, Venezia Giulia si Istria(fosta Zona 13), ca si insulele Nizzardo, Corsica, arhipelagul Malta.

Alte referate despre: relieful italiei, la italia de gheorghe asachi, conditiile si resursele naturale norvegia si italia

Italia

Italia.Pe aceeaşi direcţie se disting Alpii Piemontezi, cu cele mai mari altitudini din Italia, Alpii Lombarzi mai puţini înalţi – dar cei mai extinşi şi uşor accesibili –la poalele cãrora s-au format, prin bararea unor vãi glaciare, mari lacuri glaciare (Maggiore, Lugano, Como, Garda ) şi Alpii Veneţieni, cu bogat relief carstic.

Alte referate despre: pozitia economica geografica a italiei, resursele naturale ale italiei, populatia italiei

Italia

Italia, cel mai dezvoltat stat mediteranian, este a cincea putere economica a lumii. Din punct de vedere economic, exista diferente mari intre sudul si nordul Italiei.Nordul Italiei este inima economica a tarii.Aici sunt cele mai mari orase industriale si aglomerari umane. Industria italiana se bazeaza pe materiile prime din import.

Regiunea Mezzogiorno este slab dezvoltata in raport cu restul Italiei si Europa.

Alte referate despre: pozitia geografica a italiei, pozitia economico geografica a italiei, peninsula italica

italia

Suparfata: 301.323 km˛
Temperatura: de la 8 grade C iarna, la 38 de grade C vara
Populatia: 57.268.578 locuitori
Diviziuni administrative: 102 provincii, gupate in 20 de regiuni
Sarbatoarea nationala: 2 iunie
Limba oficiala: Italiana
Religia: romano-catolica
Moneda : 1 Lira = 100 Centesimi, din 1 ianuarie 2002 – EURO
PNB: 1.140.484 milioane $
PIB/loc: 20.290 $
Capitala: Roma

Alte referate despre: asemanari intre italia si norvegia, monumente istorice italia, fascismul in italia

Managementul in Italia

Managementul in Italia
Chiar după unificarea Italiei într-un stat independent, există încă o serie de diferenţe în interiorul acesteia care au influenţat şi influenţează cultura afacerilor. Astfel, contrastul dintre nord şi sud din punct de vedere economic şi cultural, persistenţa unui mare sector public industrial pe lângă întreprinderile private, influenţa multinaţionalelor asupra domeniului economic sau numărul relativ mare de întreprinderi mici şi mijlocii sunt particularităţi care creează o anumită specificitate managementului italian.

Alte referate despre: managementul in italia, managementul din italia, management in italia

Roma

In aceasta sala, ca de altfel si in celalalte, sunt infatisati, la o scara de 1/1, toti participantii de atunci, cu imbracamintea ce au avut-o, cu pozitiile si cu expresiile fetelor, aidoma celor din fotografiile facute cu acea ocazie, printre care se remarca Roosvelt, Churchil, Stalin, precum si consilierii ce i-au insotit.

Fidelitatea si naturaletea executarii acestor lucrari din ceara dau vizitatorului convingera ca, din clipa in clipa, personajele respective vor incepe sa vorbeasca. Tot in aceasta zona se afla si "Palazzo Venezia", construit prin anii 1445-1465, in timpul lui Piedro-Barbo, devenit mai tarziu Papa Paul al II-lea. Din anul 1916, a trecut in propietatea statului devenind muzeul palatului Venetia, In salile caruia sunt expuse icoane, lucrari de ceramica, armuri de razboi, sclupturi romane, portrete, lucrari de arta bizantina etc.

In acest muzeu ...

Alte referate despre: roma antica, roma antica referat, referat roma antica

Politica externa a Italiei 1933-1936

Politica externa a Italiei 1933-1936 adica în perioada dintre cele două războaie mondiale e marcată de ascensiunea la putere a lui Mussolini, care devine şeful guvernului la 31 octombrie 1922.Politica externa a Italiei 1933-1936

Alte referate despre: politica externa a italiei 1933-1936, politica externa a italiei 1928-1933, politica externa a italiei

Longobarzii si cucerirea Italiei

Desi sedentarizati si stabilizati in mare parte, longobarzii au continuat actiunile de jaf in peninsula trecand Apeninii si amenintand Roma. In sudul Italiei este pradata, in anul 581, vestita manastire benedictina de la Monte Cassino, este asediat Neapolul si jefuit tot tinutul Beneventului. O parte a populatiei romane de aici se refugiaza acum in Sicilia, in timp ce papa Grigore cel Mare reuseste prin plata unui tribut sa-l indeparteze de Roma pe noul rege Agilulf. Important este ca prin caracterul cuceririlor longobarde, acum se cristalizeaza in Italia niste granite ce vor persista pe toata durata Evului Mediu.

Alte referate despre: cucerirea italiei, cucerirea italiei de catre romani, cucerirea italiei de catre roma

Politicile comerciale ale Italiei

Nomenclatura combinata este utilizata atat in operatiunile de import-export, cat si in scopuri statistice. Toate reglementarile specifice privind importul in UE din tarile nemembre ale acestei organizatii au fost introduse intr-un document unic numit "TARIC". Acesta contine peste 20.000 de subdiviziuni privind taxele vamale, cotele, tarifele preferentiale si alte reglementari privind exportul si importul.

3.Taxele vamale
Taxele vamale se calculeaza, in general, "ad-valorem". Aceasta baza de evaluare a tranzactiilor de import a fost adoptata pe baza Acordului de Implementare a Articolului VII din GATT (OMC), in care se precizeaza ca pretul platit sau platibil pentru bunurile importate, la care se adauga costul transportului si asigurarii, este cel ce constituie baza de calcul a taxei vamale. Valoarea in vama este, de regula, valoarea in conditia de livrare CIF (locul descarcarii) Italia.

Pentru produsele agricole, taxele vamale se calculeaza in mod normal pe baze cantitative ...

Alte referate despre: politica comerciala a italiei, politica comerciala a italiei pt facultate, politicile comerciale a italiei

Regimul politic al Italiei

De asemenea, trebuie menTionat că procesul de tranziTie în sine nu
poate fi disociat de condiTiile internaTionale în care s-a desfăsurat, de poziTia politică si militară a Italiei la sfârsitul războiului mondial. Astfel, noua clasă politică italiană si poporul însusi au
Tinut seama, fără doar si poate, de poziTia statelor învingătoare privind viitorul regim politic italian. Aceasta este poate si explicaTia opTiunii constituantului pentru regimul politic parlamentar, desi Italia nu avea o tradiTie parlamentară.

Alte referate despre: regimul politic al italiei, regimul politic in italia, regimul politic din italia

Renasterea in Italia

alaturi de personajele sale ce emana mult calm,fac ca operele lui
Piero sa aibe un aer distinct,de eternitate.

Alte referate despre: renasterea in italia referat, referat renasterea in italia, umanismul si renasterea in italia

Reanasterea in afara Italiei

Operele pictorului, considerabile numeric, au fost copiate si reluate
in replica inca din timpul vietii autorului lor. Se spunea ca din
atelierul Cranach iesisera 1000 de portrete numai pentru figura lui
Luther. Printe capodoperele pictorului german, Portretul unei fetite,
pretins portret al fiicei lui Luther, este proba inaltului nivel atins
de picture Renasterii germane, prin opera lui Cranach. Impresia
puternica produsa de acest portret demonstreaza atit geniul lui
Cranach, cit si spectaculoasa evolutie a artei portretului in epoca.
Lucrarea impresioneaza, socheaza chiar, prin frumusetea calitatii
cromatice si bogatia expresivitatii. Doua aspecte sunt relevante, in
cazul acestei opera: unul este determinat de forma, altul de continut.
In forma, problemele decompozitie raporturile
desen-constructie-stilizare, culoare-modeleu-ecleraj, se incriu in
simplitatea sintezei maxime. Chipul fetitei si miinele acesteia, parul
blond, rasfirat pe umeir, sunt ...

Alte referate despre: renasterea in afara italiei, sculptura renasterii in afara italiei, italia in perioada postbelica

Ziaristul italian care s-a dat drept roman - Italia o ia in directia xenofobiei

Rep: Cum ati inceput sa scrieti despre imigranti?
Fabrizio Gatti: Mi-am inceput cariera de jurnalist ocupandu-ma de cronica neagra la un cotidian, acum multi ani. La un anumit moment mi-am dat seama ca povesteam despre imigratie doar dintr-o anumita perspectiva: doar cand era vorba de infractiuni. M-am dus la redactorul sef si i-am spus: noi trebuie sa aratam si cealalta parte, pozitiva, a imigratiei.

Alte referate despre: singura batalie sigur pierduta este cea pe care nu ai dat-o niciodata, singura batalie sigur pierduta este cea pe care nu am dat o niciodata, singura lupta sigur pierduta e cea pe care nu ai dat-o niciodata
Referate afisate : 19
Medie note: 8.20 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles