Iubirea-bibelou de portelan

Iubirea - bibelou de portelan

Iubirea inseamna incredere, daruire, dar totodata si cea mai mare durere care-ti poate fi provocata in interior. La intrebarea „iubesti?”, sunt atat de putini care pot raspunde sincer, incat nu cred ca ar incapea nici macar intr-un saculet. Pentru ca multi se tem sa nu sufere, putini stiu sa iubeasca cu adevarat. Dureros este faptul ca lumea refuza sa mai creada in iubire adevarata in zilele noastre si este un sentiment prea pur si prea frumos pentru a fi inlaturat, toti avem nevoie de dragoste, toti simtim nevoia sa iubim, sa credem in culorile curcubeului, in lumina orbitoare a soarelui si in vrajile noptii. Tine minte caci atunci cand te vei indragosti cu adevarat, iti va cadea drag un suflet si nu o simpla imagine. Vei indragi cu o neiertatoare blandete caldura ochilor sai si parfumul ce-i strabate pielea. Si, desi poti face compromisuri in dragoste, poti castiga o lupta pe care o porti cu tine insuti, la un moment dat te vei trezi inconjurat de dezamagire, poate si regret, ...

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 5kb
Downloads: 2488
Materia: Romana

Iubirea in opera marilor scriitori romani

Dragostea poetului n-a durat niciodata, ramane instantanee, dragoste de senzatii iuti. Femeia lui Eminescu nu e niciodata sotie, ramanand exclusiv amanta. Barbatul e un trecator, un calator,…" In poezia sa de dragoste Eminescu a fost influentat de trairile sale sufletesti, de experientele sale. Astfel se remarca mai multe etape in evolutie poeziei de iubire eminesciana, existenta unei curbe de la elan pasionat la infrangere.

Alte referate despre: iubirea in opera marilor scriitori romani, iubirea in operele marilor scriitori romani, dragoste si iubire in opera marilor scriitori

Compunere pe tema iubirii

Pe lângă aceste elemente comune, cele trei poezii erotice se mai remarcă prin sinceritatea şi profunzimea sentimentelor exprimate; prin unitate compoziţională desăvârşită şi prin limbajul poetic folosit.

Alte referate despre: tema iubirii, tema iubirii in maitreyi, luceafarul tema iubirii

Iubirea - reflexul sufletului

Pe cand omul nu cunostea inca taina heroglifelor, “Epopeea lui Ghilgames”, descoperita pe tablitele de lut ale Urukului caldeean, demonstra preocuparea omului primitive pentru motivul iubirii .In acest poem, legatura de suflet este cultivate la nivelul dusman-prieten, respectiv razboinic-tovaras de lupta .Dupa cateva sute de ani, Homer explica dragostea pornind de la dragostea Elenei si a lui Paris .

Alte referate despre: iubirea reflexul sufletului, iubirea-reflexia sufletului, lupta dintre glasul pamintului si glasul iubirii din sufletul lui ion

Iubirea

Este un cuvant compus din sapte litere, substantiv comun, simplu,
numar singular, genul feminin, cuvinte seci ce nu pot descrie un
sentiment atat de inaltator, care prin simpla aparitie te ridica la
gradul de divinitate. Pentru multi este un cuvant des folosit si care
si-a pierdut de mult intelesul si farmecul. Daca am reusi sa
redescoperim sensul ascuns al acestui sentiment, am deveni demni de
a-l simti in inimile noastre.

Alte referate despre: leoaica tanara iubirea comentariu, iubirea eseu, eseu despre iubire

Tema iubirii

In toate cele trei creatii lirice, iubirea apare ca sentiment al unui cuplu de indragostiti. Iubirea are diferite ipostaze: a iubirii dorite dar neimpartasite (Lacul), a idolatrizarii (Izvorul noptii) si cea a iubirii vulnerabile (Emotie de toamna).

Alte referate despre: tema iubirii in luceafarul, tema iubirii in lirica creatiei eminesciene, eseu tema iubirea de mosie e un zid

Doua loturi

Doua loturi - I.L. Caragiale, unul dintre marii clasici ai literaturii noastre a creat prin intreaga sa opera o adevarata “comedie umana”, o fresca sociala a Romaniei de la sfarsitul secolului al X1X-lea si inceputul secolului al XX-lea intrucat a abordat cele mai diverse domenii ale vietii sociale : scoala, administratia de stat, presa, justitia, familia, relatiile interumane.Doua loturi

Alte referate despre: doua loturi rezumat, doua loturi momentele subiectului, doua loturi

Despre iubire

Iubirea este o temă literară foarte vastă şi importantă, ale cărei origini se leagă de originile culturii umane. În opinia lui Victor Hugo, “dragostea e chiar parte din suflet. E de aceeaşi natură. Dragostea e ca o scânteie divină şi ca sufletul, şi tot ca el e incoruptibilă, indivizibilă, nepieritoare. E un punct de foc în noi, nemuritor şi infinit, pe care nimic nu-l poate mărgini şi nimic nu-l poate atinge. Îl simţi arzând până în măduva oaselor şi-l vezi strălucind până în adâncurile cerului”.

Alte referate despre: iubirea face imposibilul posibil-text argumentativ, leoaica tanara iubirea, compunere despre iubire

Dragostea - eseu

Am văzut la televizor acum un timp un reportaj despre un bătrân care a fost uitat de copiii lui, mai mult sau mai puţin intenţionat, şi care trăia de azi pe mâine într-o mizerie de nedescris, dar care totuşi a avut puterea să-i înţeleagă pe respectivii şi să-i ierte, spunând că aceştia sunt plecaţi în Canada şi au şi ei problemele lor acolo. Poate are dreptate, dar nu pot să cred că odată ce ai plecat în altă ţară o să-ţi fie greu să te întorci peste 3-4 ani cu ceva bani să-ţi ajuţi rudele aflate în impas. Ca o paranteză, nu cred că cei care pleacă dincolo şi care nu se întorc cu anii nu pot să facă lucrul acesta, ci nu vor. Şi cu asta am încheiat paranteza. De el îngrijea o vecină care putea doar să îi ...

Alte referate despre: dragostea eseu, ce este dragostea eseu, dragoste eseu

Iubirea - eseu

Dragostea nu e pacat, e iertare, nu e întuneric, e lumina, nici
întristare, ci fericire, dar daca stii s-o gasesti.

Alte referate despre: iubire eseu, ce este iubirea eseu, iubirea eseu liber

Spinelul de cobalt

Spinelul de cobalt
Pigmentul nu si-a schimbat culoarea nici dupa doua luni de testari.Producerea a inceput in Franta la 1807,si majoritatea surselor de informare l-au gasit pe Thenard ca fiind inventatorul acestui pigment. Scopul principal al utilizarii pigmentilor a fost si a ramas slujirea nevoii omului de frumos , dar nu mai putin protejarea suprafetelor metalice impotriva coroziunii.

Alte referate despre: cobaltul spinel, cobaltul, raze cobalt

Sistemul logistic la Kaufland

In prezent are deschise in jur de 1000 de magazine si in Slovacia, Polonia, Croatia, Bulgaria si Romania. Hipermarket-urile cu autoservire au o suprafata totala de vanzare cuprinsa intre 2500 mp si 12.000 mp si sunt cunoscute sub denumirea de "Kaufland", "KaufMarkt", "Handelshof". Oferta cuprinde de la marci proprii, care contine produse de calitate la preturi convenabile, mici, pana la produse oferite de producatorii regionali si produse de marca.

Alte referate despre: logistica kaufland, logistica, logistica unei firme

Siropuri

DEFINITIE: Sunt forme farmaceutice lichide,cu un continut crescut de zahar cu consistent vascoasa destinata administrari interne. Majoritatea siropurilor contin 2/3 zahar,dar exista siropuri si cu mai putin zahar.
AVANTAJE:-pot contine substante medicamentoase datorita continutului mare de zahar permit conservarea in timp a substantelor dizolvate. -mascheaza gustul neplacut al unor substante medicamentoase

Alte referate despre: siropuri, referat despre siropuri, referat propedeutica solutii si siropuri

Temperatura

Lama este incastrata la unul din capete si este orizontala, la o temperatura q0 (pozitia punctata). Daca lama este incalzita la o temperatura q > q0 lama se indoaie, deoarece lama 2 se alungeste mai mult decat lama 1. Pe acest principiu se bazeaza termometrul cu lamela bimetalica: daca termometrul este incalzit, lama va tinde sa se indrepte, capatul liber se va ridica. Deplasarea capatului liber este proportionala cu temperatura, deaceea de acest capat se fixeaza acul indicator.

Alte referate despre: temperatura, scari de temperatura, masurarea temperaturii

Peles

Castelul Peleş poate fi considerat cel mai important edificiu de tip istoric din România, având caracter de unicat ,si prin valoarea sa istorică şi artistică, este unul din cele mai importante monumente de acest fel din Europa celei de a doua jumătăţi a secolului al XIX-lea.

Alte referate despre: castelul peles referat, referat castelul peles, castelul peles

Despre ceramica

Referat Despre ceramica
Cu veselia izbanzii, creatorul unei astfel de realizari epocale si-a infrumusetat noile vase, inainte de a le coace, zgariind pe ele cu un betisor linii, ca un ritm de pasi, sau, muindu-si degetul intr-o zeama de lut rosu,alb sau negru, a trasat urme in cerc, asa cum el insusi se invartea dansand. Vasele noastre de Cucuteni sunt astfel de inregistrari ale emotiilor olarului comunicate noua peste milenii.
Peste tot, din China pana in Mexic, fenomenul s-a petrecut la fel, de unde asemanarile uimitoare intre cele mai vechi piese de ceramica de pe tot globul.

Alte referate despre: ceramica, ceramica referat, materiale ceramice in gospodarie

Mortarul

Aparitia materialelor si tehnologiilor noi de constructii în paralel cu cerintele pentru îmbunatatirea calitatii constructiilor au impus modificarea mortarelor clasice care nu mai pot respecta cerintele tehnice actuale. Alti factori care au condus la tehnologii noi de obtinere si aplicare a mortarelor pe baza de lianti hidraulici cu adaosuri de compusi polimerici sunt: necesitatea respectarii unor termene de constructie mai scurte, reducerea costurilor, cresterea productivitatii prin aplicarea mecanizata a mortarelor, necesitatea obtinerii unei calitati constante a mortarelor.

Alte referate despre: mortarul, prepararea mortarului, compozitia mortarului

Carbunele

Carbunii fosili sau carbunii de pamant s-au format din plante si arbori prin transformari biologice (sub actiunea unor microorganisme) si chimice, in timpul unor lungi perioade in conditii nu prea bine cunoscute, dar in orice caz in absenta oxigenului din aer (caci putrezirea obisnuita, in conditii aerobe, duce numai la CO2, H2O, NH3, etc.)

Alte referate despre: carbuni, carbunele, carbune

Nopti de vis la Praga

De la discoteci , pana la baruri
Cele mai cunoscute cluburi sunt«Roxy», «Radost FX» si «Rock –Cafe».«Karlovy Lazne» este o discoteca «polivalenta: are patru etaje , fiecare dintre ele oferindu-va alt gen de muzica.Cel mai cunoscut local este «U Fleku», insa studentii prefera «Cafe Velryba», care se afla la Teatrul National. Vreti sa fiti in plina lume a artelor? Atunci trebuie sa calcati pragul «Lanternei magica»-veti avea parte de un colaj impresionant de filme,lumini ,teatru si dans.

VACANTE DE VIS
Podurile de peste Vltava ofera o imagine incantatoare
Piata Wenzel este astazi unul dintre locurile preferate pt. Cumparaturi si plimbare.Centrul vechi este o incantare arhitectonica: Biserica St. Niklas si monumentul Jan- Hus .

Alte referate despre: referat nopti de vis la praga tradus in engleza, nopti de vis, vise in prag de maturitate
Referate afisate : 19
Medie note: 8.01 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles