Japonia atractii turistice

Japonia- tara turistica

Japonia, cu o spiritualitate a carei destin este un bun prilej de meditatie, constituie o atractie pentru orice pamantean. Calatoriile in fascinantul Extrem Orient, incluzand uriasa arie a acestui triunghi geografic si spiritual, sunt pentru orice muritor un vis de implinit.
In secolul nostru, cand turismul a luat proportiile unei teribile epidemii, toti umbla, privesc, se uita… Exista o Japonie a valorilor moderne, care a inundat in buna masura spectacolul traditional citadin si uneori si pe cel rural.

Exista o dificultate reala pentru europeanul ajuns in Asia, creata de diferentele mari dintre doua culturi, ce se amplifica cu ceea ce are de invins dupa ce paseste pe pamantul nipon si “ocupa” o colina verde. Lucrurile in Japonia sunt atat de specifice atat de proprii, atat de diferite de tot ceea ce orice turist al lumii a vazut oriunde a umblat, incat socat de spectacolul care i se arata sub ochi, exclama : “Intreaga Japonie este o pura nascocire!”.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 1972kb
Downloads: 17
Materia: Geografie

Tokyo

Tokyo este cel mai mare centru educaţional şi cultural din Japonia. În Tokyo se află peste 100 de universităţi, unde învaţă 30% din studenţi.
În capitala se află şi Muzeul Naţional (cel mai mare din ţară), specializat în arta tradiţională japoneză, Muzeul de Ştiinţă, Muzeul Naţional de Artă Modernă, etc.
Viaţa culturală din Tokyo cuprinde numeroase festivaluri şi sărbători. Oraşul are numeroase teatre unde se joaca atât piese tradiţionale japoneze cât şi piese moderne. Câteva orchestre simfonice multe organizaţii muzicale mai mici care interpretează atât muzica tradiţională Japoneză cât şi vestică. O altă atracţie majoră în Tokyo este parcul de distracţii Disneyland.
Istoric

Alte referate despre: tokyo, regiunea industriala tokyo-yokohama, tokyo referat

Japonia

Acelasi graben se continua la nord in insula Shykoku, unde se gasesc numeroase conuri vulcanice, dintre care cele mai reprezentative sunt : Aso(1592m), Kirishima 1700m), Unzen(1359m) si Tsurughi(1959m). In insula Hokaido, altitudinile de peste 2000m se gasesc in partea centrala-conul vulcanic Daisetsu 2290m. Din acest nod orografic se desprind mai multe culmi : Hidaka, Kitami etc. Periferia regiunii mediane este ocupata de munti mai josi cu altitudini ce rar depasesc 1400m.

Alte referate despre: japonia, japonia referat, referat japonia

Modelul valorificarii potentialului turistic

Toate acestea putand fi valorificate prin forme de turism turism balnear, croaziere pe Dunare, turism de odihna si recreere, fiind necesare amenajari turistice indeosebi destinate sporturilor nautice, pescuitului sportiv, speoturismului şi turismului montan în zonele limitrofe.

Alte referate despre: modelul valorificarii potentialului turistic calimanesti, valorificarii potentialului turistic in rusia, model leader evaluare potential turistic

Relatii turistice,economice Romania-Egipt

Coordonate geografice27 00 N, 30 00 E
Suprafaţa (kilometri pãtraţi) 1,001,450.0 Lungimea graniţelor (km) 2,665.0

Alte referate despre: relatii turistice economice romania-egipt, relatii turistice economice, relatii internationale economice si turistice

Japonia - informatii generale

Un vizitator grabit, care nu traieste permanent in mijlocul realitatilor Japoniei, dar pe care ar dori sa le cunoasca si sa le inteleaga, se multumeste cu putinele constatari personale. Asa de pilda daca vrei sa cauti o anumita adresa intr-un oras japonez, cu atat mai mult in Capitala, trebuie sa intrebi un localnic.

Alte referate despre: japonia informatii, tunami din japonia informatii, japonia-informatii

Marile atractii ale lumii

Isabella Stewart Gardner Museum este un adevarat palazzo venetian. Aici sunt cateva colectii importante de pictura, inclusiv cateva capodopere ca "Rapirea Europei" de Titian, "Hercules" de Piero della Francesca, sau "El Jaleo" de Sargent. Etajul intai este rezervat expozitiilor de arta contamporana.

Alte referate despre: atractii ale lumii, atractii in lume, marile atractii ale lumii

Analiza diagnostic social-economica a localitatii "Criva" in vederea includerii acesteia in circuitul turistic rural al Republicii Moldova

Acest fapt e prevazut de vizitele speologilor internationali, dar si de dorinta Ucrainei de a exploata pestera, si dupa cum se stie pe teritoriul carei tari se va afla intrarea in pestera acela va beneficia de veniturile din exploatarea pesterii. Pestera insa a fost descoperita pe teritoriul Republicii Moldova si ar fi foarte oportun un plan strategic de valorificare a acesteia.

Alte referate despre: evolutia social economica a localitatii natale in epoca moderna, analiza situatiei social economice a societatii, analiza disparitatilor social economice

Japonia - prezentare generala

Astfel in Japonia se produc zilnic cutremure dat placilor tectonice.Clima,astfel in S ea este musonica,C temperature,in N rece. Apele sunt scurte si repezi cu bogat potential hidroenergetic,are numeroase laturi.

Japoniei este de 126 milioane locuitori pe Km2. Densitatea este de 330 locuitori pe Km2. 75% locuieste la oras.
Poporul japonez se caracterizeaza prin disciplina si un inalt nivel de instruire,acesta fiind principala bogatie a poporului. Populatie omogena,(japonezi) si populatie ainu in insulele Hokkaido.Religia este Sintoismul.

Capitala Japoniei:Tokyo(28 milioane locuitori). Orase:Osaka,Iokohama,Kyoto,Sapporo,Nagaya, Hiroshima,Nagasaki.

Alte referate despre: japonia resurse naturale, referat despre japonia, japonia referat geografie

Particule in japoneza

4. NI
a) complement indirect (cui?)
Haha ni tegami wo kakimasu. Scriu o scrisoare mamei.
b) locul cu verbele de existenta (ARIMASU, IMASU)
Koko ni teburu ga arimasu. Aici este o masa.
c) directia cu verbele de miscare (IKIMASU, KIMASU, KAERIMASU)
Koen ni ikimasu. Ma duc spre parc.
d) timpul
Rokkuji ni okimasu. Ma trezesc la ora 6.
Verbe care se folosesc mereu cu NI:
NORIMASU

Alte referate despre: particula in japoneza, particule japoneza, particula ga in limba japoneza

Istoria Japonei

Caracteristic, in primul rand, acestei perioade este introducerea cultivarii orezului umed, tehnologie adusa din peninsula Koreea in Kyushu. Pe langa aceasta tehnica, in jurul anului 300ien a fost introdusa si metalurgia (bronz si otel in acelasi timp, neexistand perioade distincte). Toate acestea au ajuns in nordestul Japoniei putin mai tarziu, cu un decalaj de 100 de ani.

Alte referate despre: istoria japonei, referate istorie, referat istorie

Japonia in perioada actuala

Japonia (ţara,,Soarelui răsare “)este un arhipelag arcuit în vestul Pacificului pe mai bine de 3 000 km şi e constituit din patru insule mari şi 4 000 de insule mici.
Japonia a devenit a doua mare putere economică a lumii, fapt la care au contribuit mai mulţi factori: dezvoltarea învăţămîntului şi cercetărilor ştiinţifice, conducerea, interprinzătorii care se preocupau mai ales de prestigiu şi progres şi nu de profit, cheltuielile militare foarte scăzute- 1% din venitul naţional, hărnicia şi disciplina muncitorilor, oferirea de către S.U.A. a ajutorul financiar şi tehnologic, aplicarea metodelor moderne. Ţara nu dispune de resur- se naturale şi e nevoită să le importe (petrol, fier,neferoase, bumbac, gaze naturale etc.)

Alte referate despre: japonia in perioada actuala, japonia in perioada postbelica, japonia in perioada interbelica

Bauturile destinate turistilor

Nectarul este o bautura care contine pulpa fructului. Se folosesc fructe (piersici, caise, visine, mere, struguri, etc) care se paseaza obtinandu-se un pireu la care se adauga zahar (200g la litrul de apa). Se pune in sticle si se serveste ca atare. Sucurile din legume se obtin prin aceeasi metoda ca si sucurile de fructe, in acest caz materia prima fiind legumele. Astfel exista sucul de rosii, suc de morcov, suc de varza alba, suc de cartof, suc de telina, suc de sfecla rosie.

Alte referate despre: bauturi destinate turistilor, bauturile destinate turistilor, promovarea unei destinatii turistice

Fluxurile turistice internationale

Fluxurile turistice internationale
Turismul internaţional reprezintă deplasarea şi călătoria unor persoane în afara graniţelor pt recreere,destindere,cunoaştere. S-a dezvoltat pe seama evoluţiei social-economice generale, a democratizării relaţiilor dintre state,a ridicării nivelului de civilizaţie. Activitatea în acest domeniu a început din perioada interbelică prin înfiinţarea Uniunii Internaţionale a Organizaţiei Oficiale de Turism (UIOOT-1925) cu sediul la Geneva. Ulterior ea a devenit Oraganizaţia Mondială a Turismului (OMT) cu sediul la Madrid. Turismul internaţional e specific în special ţărilor dezvoltate. Amploarea cea mai mare se desfaşoară între ţările Europei, între Europa şi America de Nord şi între America de Nord şi Centrală. Activitatea turistică internaţională se analizează pe baza unor indicatori ce exprimă cel mai fidel intensitatea,cantitatea şi calitatea ...

Alte referate despre: fluxurile turistice internationale, fluxuri turistice internationale, fluxuri turistice internationale in romania

Modelul economic american si cel japonez

Modelul economic american si cel japonez
Modelul American:
America datoreaza nivelul dezvoltarii sale economice actuale factorilor istorici, precum lipsa peroadei feudaliste, factorilor sociali, respectiv experienta pe care populatia coloniilor a dobandit-o de-a lungul perioadei de dominatie imperiala, invatand astfel sa se organizeze, sa se conduca si sa-si asigure produsele necesare consumului propriu prin forte proprii, cat si bogatiilor existente pe acest continent.

Alte referate despre: modelul economic american si cel japonez, modelul economic american, modelul economic japonez

Regimul politic al Japoniei

2. PedepsiTi ceea ce este rău si încurajaTi ceea ce este bun. Aceasta a fost excelenta regulă a antichităTii. în consecinTă, nu ascunde calităTile altora si nu întârzia în a corecta ceea ce este gresit, atunci când observi aceasta. Lingusitorii si oamenii înselători reprezintă o armă tăioasă pentru răsturnarea starului si o spadă ascuTită pentru distrugerea poporului. Lingăilor, atunci când apar, le
place să accentueze faTă de superiorii lor greselile inferiorilor; inferiorilor lor, le critică defectele superiorilor. Oamenii de acest fel duc lipsă de fidelitate faTă de stăpânul lor si de bună intenTie faTă de popor. Marile tulburări civile apar din astfel de cauze.

Alte referate despre: regimul politic al japoniei, regim politic in japonia, regimul politic din japonia
Referate afisate : 16
Medie note: 8.49 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2019 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2019 Evaluare Nationala 2019 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles