Jean arthur rimbaud referat

Charles Baudelaire et Jean Arthur Rimbaud

Abattu par une crise en mars 1866 il est transporte a Paris, aphasique, a demi paralyse et meurt en aout 1867.

L’Albatros

Souvent , pour s’amuser, les hommes d’equipage
Prennent des albatros, vastes oiseaux des mers
Qui suivent, indolents compagnons de voyage,
La navire glissant sur les gouffres amers.

A peine les ont-ils deposes sur les planches,
Que ces rois de l’azur, maladroits et honteux,
Laissent piteusement leurs grandes ailes blanches
Comme des avirons trainer a cote d’eux.

Ce voyageur aile, comme il est gauche et veule!
Lui, naguere si beau, qu’il est comique et laid
L’un agace son bec avec un brule-gueule,
L’autre mime , en boitant , l’infirme qui volait!

Le Poete est semblable au prince des nuees
Qui hante la tempete et se rit de l’archer;
Exile sur le sol au milieu des huees;
Ses ailes de geant l’empachent de marcher.


L’invitation au voyage

Mon enfant , ma soeur,
Songe a la douceur
D’aller ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 9kb
Downloads: 3574
Materia: Franceza

Hatshepsout

Sur les murs de son temple ŕ Deir el-Bahari, elle justifie a
postériori sa prise de pouvoir par le mythe de la théogamie : le dieu
Amon se serait uni avec sa mčre Ahmčs pour l'engendrer.

Alte referate despre:

La Chandeleur

Jésus, enfant juif, est présenté au Seigneur au temple par ses parents 40 jours après sa naissance. On fait le sacrifice de tourterelles ou de petits pigeons. Quoi qu'il en soit, Marie rencontre Saint Simeon qui prophétise devant elle le destin tragique de son fils. Lui qui jusque là n'était que la lumière du monde, le messie tant attendu.

Alte referate despre: referat la chandeleur, la chandeleur, chandeleur

Viata si activitatea literara a lui Charles Baudelaire

Această perioadă fiind şi epoca începuturilor sale scriitoriceşti; el este un poet al căutărilor continue, un poet al nemulţumirii de sine, a conflictului dintre raţiune şi inimă, el se consideră poet damnat, un om sortit să nu cunoască fericirea pe pământ. Dandysm-ul său a fost în realitate o manieră de a protesta împotriva lumii contemporane, pe care o credea meschină. Se simţea bântuit de o furie de geniu, furtunile lăuntrice îi devastau sufletul, îi înspăimântau luciditatea cu care-şi da seama de singurătatea ce-l copleşea, din mrejele căreia nu ştia cum să scape.

Alte referate despre: mihai eminescu viata si activitatea literara, ion creanga viata si activitatea literara, tudor arghezi viata si activitatea literara

Rimbaud

Mais Rimbaud se forge une poetique tout a fait personnelle, qui le detache de ses devanciers et qui lui permettra d'elaborer une oeuvre originale, inclassable. Proclamant que le "Je est un autre", il veut "se faire voyant par un long, immense et raisonne dereglement de tous les sens", comme il le dit dans ses lettres.

Alte referate despre: vocale arthur rimbaud, vocale -arthur rimbaud, arthur rimbaud

Simbolismul

În literatură, un rol esenţial de simbol îl joacă însuşi cuvântul, dar mult mai importante sunt simbolurile-imagini, sintagme sau înlănţuiri de cuvinte care se oferă direct sensibilitaţii cititorului, indicând fenomene senzoriale sau intelectuale, opuse cunoaşterii raţionale.

Alte referate despre: simbolismul, simbolism, simbolismul bacovian

Curentele literare

* fascinatia misterului si a exceptionalului;
* cultivarea emotiei si a sentimentului; intensitatea trairilor
(pasiunea);
* individualitatii, a originalitatii, a spontaneitatii;
* descoperirea infinitului spatial si temporal;
* teme si motive specifice: iubirea, natura, folclorul, miturile,
fantasticul, fabulosul, trecutul istoric (evul mediu), timpul,
spatiul, meditatia asupra omului de geniu, lumea ca teatru,
prezentul etern etc;
* cultivarea antitezei, a comparatiei dezvoltate, a ironiei
romantice;
* dominatia particularului asupra generalului, a individualului
asupra colectivitatii, a sentimentelor asupra ratiunii; interesele
fata de natura, mediu ambiant, culoarea locala;
* persoane exceptionale in imprejurari exceptionale;
* antiteza inger-demon; titanul;
* persoane din toate mediile sociale;
* particularul, exceptionalul;
* stilul metaforic;
* fuziunea genurilor si a speciilor literare;
* largirea si imbogatirea limbii literare, limbajul popular, arhaic;
* specii ...

Alte referate despre: curente literare, curentele literare, curente literare in literatura romana

Rondelul rozelor ce mor

Rondelul a aparut in literatura medievala franceza si desemneaza, la origine, un cântec si un dans. In acceptia lui moderna, rondelul este o poezie cu forma fixa, având numai doua rime si un refren, care deschide poezia si in care este reluat, partial si inetgral, la mijlocul si la sfârsitul ei.Toate starile sufletesti nu sunt exprimate cu claritate, ci sunt vagi,obscure, fiind transmise pe calea sugestiei (alt element simbolist).

Poezia „Rondelul rozelor ce mor” a lui Alexandru Macedonski se incadreaza in specia cu forma fixa,numita rondel si contine 13 versuri , ultimul fiind plasat independent de celelalte.Primele doua versuri se repeta la finalul celui de-al doilea catren , iar primul se regaseste in ultimul vers al poeziei.

Titlul poeziei poate avea mai multe intelesuri : iubirea ce a fost ca un trandafir dar care acum s-a pierdut , venirea toamnei si frica de moarte a autorului , melancolia . Rozele reprezinta simbolul iubirii pierdute , teama de moarte , suferinta ...

Alte referate despre: rondelul rozelor ce mor, rondelul rozelor ce mor comentariu, rondelul rozelor ce mor comentariu pe strofe

Sonet - George Bacovia

Tematic, in Sonet" este ilustrata o lume in declin, in dezechilibru, folosindu-se din plin instrumentarul simbolismului bacovian: noaptea "uda, grea", incarcata de o materialitate lichida, mahalaua potopita de intuneric, ploaia ajunsa la proportii diluviene, ceata in care se contureaza prezente umane estompate, sugerate prin "rosii felinare", crasmele marginase, case cu ziduri vechi, nesigure, in daramare: "E-o noapte uda, grea, te-neci afara./ Prin ceata - obosite, rosii, fara zare -/ Ard, afumate, triste felinare/ Ca intr-o crasma umeda, murdara." Este un spatiu sufocant, inchis, "fara zare", care invadeaza si inabusa fiinta umana, prin proiectii terifiante de umbre launtrice, cuprins, sub efectul licorilor bahice, de balans, de instabilitatea planului inclinat (Ion Caraion), pe care finalul sonetului o descrie in versuri memorabile.

Alte referate despre: sonet george bacovia, sonet george bacovia comentariu, motivul noptii sonet george bacovia

Charles Baudelaire

In noiembrie 1828 aceasta femeie atat de iubita se recasatoreste cu un militar; Baudelaire este dat in gazda. Din acea epoca dateaza faimoasa sa ”fisura,, .Crepet citeaza in legatura cu aceasta nota semnificativa a lui Buisson: „Baudelaire era un suflet foarte delicat, foarte fin, original si tandru care se fisurase la prima ciocnire cu viata,,. Se produsese in existenta sa un eveniment pe care nu-l putuse suporta: cea de-a doua casatorie a mamei sale.

Alte referate despre: albatrosul de charles baudelaire comentariu, corespondente charles baudelaire, charles baudelaire

Europolis-ul lui Jean Bart

Tot acel oraş instalat peste o aşezare de piraţi ai Mării Negre, cu stigmatele şi misiunea lui, aici pe linia de intersecţie a Europei orientale şi-a găsit în pana scriitorului o valoroasă realizare. Afabulaţia este simplă şi clară, fără afecţiuni dramatice şi fără eforturi de limbaj, curge în mod firesc ca toată literatura de elită pe care a făcut-o scriitorul până acum.

Alte referate despre: jean bart europolis, europolis jean bart, europolis de jean bart

King arthur and the knight of the round table

Sir Bedivere
Sir Bedivere was a trusty supporter of King Arthur from the beginning of his reign, and one of the first knights to join the fellowship of the Round Table. He helped Arthur fight the Giant of Mont St. Michel, and later he was made Duke of Neustria.

Sir Bors de Ganis
Sir Bors was the only knight to survive the Quest for the Holy Grail and return to court. His fathers name was Bors, and he later succeeded his father as King of Gannes. Bors was a chaste knight, but the daughter of King Brandegoris fell in love with him, and with the aid of a magic ring forced Bors into loving her.

Alte referate despre: king arthur and the knights of the round table, atestat king arthur and the knights of the round table, knight arthur and the knight of the round table

Jean de La Fontaine

La Fontaine n a inventat materialul din Fabule, ci le-a luat mai cu seamă din Esop, iar în cazul celei de a doua culegeri, de la est-asiatici. El a îmbogăţit considerabil povestirile simple pe care fabulişti anteriori se mulţumiseră să le redea identic.

Alte referate despre: oala de lut si oala de fier -jean de la fontaine, jean de la fontaine fabule, fabule de jean de la fontaine

Jean Piaget

În stadiul final de operaţii formale (12-15ani), gândirea implică noţiuni abstracte. In timp ce stadiile cunoaşterii indentificate de Piaget sunt asociate cu diferenţele caracteristice vârstei, ele variază de la individ la individ. Ba mai mult, fiecare stadiu are mai multe forme structurale detaliate.

Alte referate despre: jean piaget, modelul structurii genetice jean piaget, teoria lui jean piaget

Jean Calvin

Sierra Leone a fost colonizată masiv de calvinişti din Noua Scoţie. John Marrant a organizat acolo o congregaţie sub auspiciile lui Huntingdon Connexion. Coloniştii erau în mare parte loialişti negri, afro-americani care au luptat pentru britanici în timpul revoluţiei americaneJean Calvin a călătorit la Strasbourg şi mai târziu prin cantoanele Elveţiei.

Alte referate despre: jean calvin, jean calvin referat, referat jean calvin

Jean Baptiste Poquelin de Moliere

Dintre acesti, Madeline era o femeie cu mare talent in actorie, care era si prietena cu Moliere, fiindca toti acesti erau oameni de aceasi virsta cu Moliere. Pe 14 februarie, de ziua sfintului Valentin la 1662 Moliere se casatoreste cu Armande Claire ElisabethGresinde Bejard. Dusmanii de la acel timp spuneau ca Armande Bejard nu era sora cu Madeline ci fiica ei;

Alte referate despre: jean baptiste poquelin de moliere, jean baptiste poquelin moliere, jean baptiste poquelin moliere tartuffe

Raspunsurile marelui psiholog la problemele iinvatamantului - Jean Piaget

De]i,ca rom`ni,ne putem m`ndri cu o program[ ]colar[ preuniversitar[
foarte bun[,ce s-a concretizat @n obinerea de rezultate bune ]i
foarte bune at`t pe plan naional c`t ]i mai ales pe plan
internaional,nu putem spune acela]i lucru si despre @nv[[m`ntul
universitar.Una din problemele care a dus la aceast[ situaie o
reprezint[ poziia corpului profesoral @n raport cu cercetarea ]i a
obstacolelor sociale care-i impiedic[ pe profesori s[ se ocupe cu
aceast[ cercetare a cuno]tinelor elementare ]i nu numai.

Alte referate despre: jean piaget psihologie, jean piaget psihologia inteligentei referat, jean piaget psihologia copilului

Arthur H. Compton

Alta demonstratie a realitatii acestui fenomen a fost furnizata de metoda coincidentei(dezvoltata de Compton si A.W. Simon,si independent in Germania de W. Bothe and H. Geiger), cu ajutorul careia s-a putut stabili ca fotonii de raze X imprastiati individual si electronii de recul apar in acelasi moment.Pentru aceasta descoperire,Compton a primit premiul Nobel pentru Fizica in 1927(pe care l-a impartit cu C. T. R. Wilson care a primit premiul pentru descoperirea camerei cu nori).

Alte referate despre: arthur holly compton, arthur hali compton, arthur compton

Horia Garbea - Baudelaire - Rimbaud - proza si aminitirea

Sa fie de vina ... Baudelaire? Faptul ca modele literare de la noi au fost mai degraba luate din literatura franceza? Si ca au fost mai ales poeti? Baudelaire, Rimbaud, Mallarme sau Valery au vreo vina pentru o anumita ne-adaptare a romancierului roman la realitate? E cert, oricum, ca, exceptandu-l pe Proust, romancierii francezi nu au avut o mare influenta asupra scrisului la noi. Si, paradoxal, admiratorii lui Proust s-au departat de model tocmai in directia unui realism care, adesea, nu le-a iesit. De fapt, proustianismul lui Camil Petrescu e mai mult declarativ.

Alte referate despre: rimbaud baudelaire, poemele in proza ale lui rimbaud, baudelaire si rimbaud
Referate afisate : 19
Medie note: 8.10 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles