Jean arthur rimbaud referat in franceza

Charles Baudelaire et Jean Arthur Rimbaud

Charles Baudelaire et Jean Arthur Rimbaud - En realite ce voyage enrichit sa sensibilite, l;eveille a la poesie da la mer, du soleil, de l’exotism. Il se lie avec la mulatresse Jeanne Duval qu’en depit d’amours orageuses il gardera comme compagne presqu’a sa mort.C’est periode heureuse de son exitense ou il ecrit deja cetains poemes des “Fleurs du Mal” (1857).Charles Baudelaire et Jean Arthur Rimbaud

Charles Baudelaire et Jean Arthur Rimbaud - Baudelaire disait:
“Dans ce livre atroce, j’ai mis tout ma pensee, tout mon coeur, toute ma religion,toute ma haine”. Il publie la Seconde Edition, enrichie de 35 pieces nouvelles, in 1861. En 1864 il s’exile en Belgique avec l’espoir d’une fructuesse tournee de conferences.Il s’obstinant a ecrire quelques “Poemes en prose” et resolu a ne rentrer en France que “glorieusement”.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 9kb
Downloads: 3574
Materia: Franceza

Hatshepsout

D'aprčs les textes de la Chapelle Rouge, elle aurait accédé ŕ
l'autorité en un an 2, sans précision de rčgne. Cette date pourrait
faire référence ŕ Thoutmosis I ou Thoutmosis II. Si c'était le cas, il
ne faudrait pas prendre le texte littéralement, ou il conviendrait de
le considérer comme de la propagande a posteriori. Il est peut-ętre
plus vraisemblable d'attribuer cet an 2 au rčgne de Thoutmosis III.

Alte referate despre:

La Chandeleur

A la naissance de Jesus tout se complique car le 2 février est officiellement aujourd'hui la "Purification de la Vierge". Mais Dieu a préservé Marie du péché originel, alors pourquoi cette purification ?
En fait Marie se sait simple mère et elle est juive. Elle se conforme donc tout simplement à la loi de Moïse, car selon les rites hébraïques, la mère doit se présenter au temple avec son enfant nouveau-né.

Alte referate despre: referat la chandeleur, la chandeleur, chandeleur

Viata si activitatea literara a lui Charles Baudelaire

Această perioadă fiind şi epoca începuturilor sale scriitoriceşti; el este un poet al căutărilor continue, un poet al nemulţumirii de sine, a conflictului dintre raţiune şi inimă, el se consideră poet damnat, un om sortit să nu cunoască fericirea pe pământ. Dandysm-ul său a fost în realitate o manieră de a protesta împotriva lumii contemporane, pe care o credea meschină. Se simţea bântuit de o furie de geniu, furtunile lăuntrice îi devastau sufletul, îi înspăimântau luciditatea cu care-şi da seama de singurătatea ce-l copleşea, din mrejele căreia nu ştia cum să scape.

Alte referate despre: mihai eminescu viata si activitatea literara, ion creanga viata si activitatea literara, tudor arghezi viata si activitatea literara

Verbe uzuale franceza

Verbe uzuale franceza - Futur Simple:
J’aurai
tu auras
il/elle aura
ns aurons
vous aurez
ils aurent

Alte referate despre: verbe uzuale franceza, referate verbe uzuale franceza, traducerea verbelor uzuale franceza in limba romana

Rimbaud

Mais Rimbaud se forge une poetique tout a fait personnelle, qui le detache de ses devanciers et qui lui permettra d'elaborer une oeuvre originale, inclassable. Proclamant que le "Je est un autre", il veut "se faire voyant par un long, immense et raisonne dereglement de tous les sens", comme il le dit dans ses lettres.

Alte referate despre: vocale arthur rimbaud, vocale -arthur rimbaud, arthur rimbaud

Simbolismul

Aurora:lumina roşie-portocalie, produsă de soare dimineaţa, înainte de a răsări, apare în toate civilizaţiile lumiii ca simbol al bucuriei, speranţei, trezirii la viaţă, ca semn al tuturor promisiunilor şi posibilităţilor viitorului.Este semnul puterii zeului celest şi al victoriei asupra întunericului.Aurora boreală reprezintă lumina feerică a nopţilor polare, sugerează existenţa unei alte vieţi după moarte, o existenţă luminoasă şi plină de mister.În folclorul românesc, simbolul aurorei dimineţii e cuprins în imaginea poetică a zorilor (dalbe), prezente în colinde, în cântecele de nuntă, în bocete şi în cântecele lirice.

Alte referate despre: simbolismul, simbolism, simbolismul bacovian

Curentele literare

Hugo Friedrich sustine in "Structura liricii moderne" ca in textul
poetic modern nu se mai doreste "un limbaj al sentimentelor", ci "un
limbaj fara obiect comunicabil".

Alte referate despre: curente literare, curentele literare, curente literare in literatura romana

Rondelul rozelor ce mor

Rozele se resemneaza in fata destinului pentru ca timpul este ireversibil .Elementele vietii nu pot fi retraite.Perfectul compus din versul “S-au fost atat de viata pline” exprima o traire de scurta durata. In versul “Si-n marea noapte care vine”, verbul are un timp care isi schimba valoarea, el fiind un element anticipativ.

Alte referate despre: rondelul rozelor ce mor, rondelul rozelor ce mor comentariu, rondelul rozelor ce mor comentariu pe strofe

Sonet - George Bacovia

Lumea devine, in aceste versuri sugestive, o imensa carciuma, un spatiu al pierzaniei, ca in volumul de poezii "Alcooluri" (1913), de Guillaume Apollinaire. Felinarele sunt "obosite", rosii, sugerand transcenderea lumii intr-un paradis al simturilor. Elementul acvatic indeamna la somn, la uitare, determinand coborarea pe scara timpului, pe vremea potopurilor si a marilor catastrofe. Lipsa de zare inchide spatiul, creand un univers inchis, in care betia, alcoolurile tari sunt singura solutie de supravietuire.

Alte referate despre: sonet george bacovia, sonet george bacovia comentariu, motivul noptii sonet george bacovia

Charles Baudelaire

Pe aceasta tema era inepuizabil si teribila sa logica se rezuma totdeauna astfel: ”Cand ai un fiu ca mine – ca mine rea subanteles – nu te recasatoresti,,. Aceasta ruptura brusca si durerea pe care i-a provocat-o l-au aruncat fara tranzitie in existenta sa personala. Viata sa s-a retras ca o maree lasandu-l singur si sterp. De pe atunci inca isi considera aceasta izolare drept un destin.

Alte referate despre: albatrosul de charles baudelaire comentariu, corespondente charles baudelaire, charles baudelaire

Revolutia franceza - cauze si origine

Nobilii nu erau mulţumiţi cu poziţia lor ei dorind sa obţină controlul permanent asupra monarhiei.Burghezia era nemulţumită de faptul că gu-vernarea monarhică şi structura tradiţională a Stăarilor împiedicau împlinirea idealurilor economice şi politice. Regele era reprezentat în teritoriu de intendenţi de poliţie, justiţie şi finanţe în cele 34 de circumscripţii ale Franţei.

Alte referate despre: revolutia franceza - cauze si origine, revolutia franceza, revolutia franceza referat

Incursiuni culinare internationale - bucataria italiana, spaniola, chinezeasca si franceza

Incursiuni culinare internationale - bucataria italiana, spaniola, chinezeasca si franceza - Bucataria italiana este una dintre cele mai renumite la nivel mondial si se caracterizeaza printr-o mare varietate a produselor utilizate, cat si printr-o mare diversitate regionala.

Alte referate despre: incursiuni culinare internationale, preparate culinare din bucataria italiana, referat incursiuni culinare internationale

Revolutia franceza

Atmosfera a devenit explozivă mai ales în anii în care, datorită vremii nefavorabile sau a problemelor de valorificare, ţărănimea şi muncitorii oraşelor erau ameninţaţi de foamete. Acest lucru s-a întamplat şi în anii 1788 – 1789, dar aceasta încă nu era destul pentru izbucnirea revoluţiei. Impulsul decisiv l-a dat falimentul statului. Cheltuielile curţii, care era cea mai somptuoasă din Europa, se ridicau la cifre astronomice. Pe lângă aceasta, regii francezi ţineau o armată uriaşă, cu flota mare şi purtau adesea războaie de cucerire scumpe.

Alte referate despre: revolutia franceza 1789, referat revolutia franceza, marea revolutie franceza

Revolutia Franceza

Cu totul alta era situaţia nobilimii provinciale, ruinată şi ducând o viaţă modestă pe domeniile ei. Principala sursă de venituri consta în perceperea drepturilor feudale de la ţărani, chiar dacă valoarea lor scăzuse foarte mult în secolul XVIII.

Alte referate despre: revolutia franceza 1848, revolutia franceza rezumat, revolutia franceza cauze

Europolis-ul lui Jean Bart

Se afla acum în America, în Guyana, şi fiindcă îi murise nevasta şi avea numai o fată, avea de gând să-şi vândă totul şi să se întoarcă, spre a-şi sfârşi zilele lângă rudele sale, după patruzeci de ani lipsă. Această ştire împarte familia în două tabere, fiecare disputându-şi pe American, şi trezeşte în toţi speranţa mare de propăşire a portului şi comerţului, deoarece un întors din America nu putea fi decât milionar. Stamati face pregătiri mari de primire şi băncile îi deschid credit larg în vederea colaborării cu marele capitalist.

Alte referate despre: jean bart europolis, europolis jean bart, europolis de jean bart

Jean de La Fontaine

Jean de La Fontaine - Născut la Château-Thierry, poet ale cărui Fabule se plasează printre cele mai mari capodopere ale literaturii franceze. La Fontaine s-a născut în regiunea Champange, într-o familie de burghezi. Se căsătoreşte, în 1647, cu Marie Héricart, dar se despart in 1658.Jean de La Fontaine

Alte referate despre: oala de lut si oala de fier -jean de la fontaine, jean de la fontaine fabule, fabule de jean de la fontaine

Revolutia franceza

Revolutia franceza - Adunarea Starilor Generale (Parlamentul) nu se mai intrunea de aproape 200 de ani (din 1614). In vreme ce nobilimea si inaltul cler sustineau regimul existent, starea a III-a dorea profunde schimbari politice.

Revolutia franceza - In plan social exista o evidenta nemultumire determinata de faptul ca nobilimea era scutita de plata impozitelor. Sub aspect economico-financiar, statul francez resimtea risipa de fonduri determinata de cheltuielile Curtii regale si de razboaiele costisitoare. In plan intelectual circulau idei noi, promovate de filosofii epocii “luminilor”, care criticau absolutismul monarchic si sustineau un regim al libertatii si egalitatii.

Inceputul revolutiei (1789-1790)
In fata nemultumirii generale, aflat in criza financiara si de autoritate, regele Ludovic al XVI-lea s-a vazut nevoit sa convoace Adunarea Starilor Generale. Intrunite la 5 mai 1789, acestea au cunoscut dezbateri contradictorii: in ...

Alte referate despre: revolutia franceza din 1789, revolutia franceza din 1848, revolutia franceza referat istorie

Who was King Arthur

The legends tell us that Arthur was a wise and powerful king, who ruled from a giant and glorious castle and who commanded the loyalty of hundreds of men.
First and foremost of these followers were the Knights of the Round Table. That the greatest knight in skill of arms, Lancelot, pledged his loyalty to Arthur is testament to the fact that the king was worthy of such admiration, both as a king and as a warrior.
For war was a way of life in Arthur's day. Just after he pulled the Sword from the Stone, he hurried to Bedegraine and defeated a rogue band of 11 powerful men who had rebelled against his leadership.
He faced constant pressure from the Saxons and the Picts and the Irish and (according to Malory, who got it from Geoffrey) the Romans; in the end, he faced a mortal threat from his own men.
He was also the backdrop against which many other advenures took place. Beginning with Chretien de Troyes, writers wrote adventures of Arthur's knights, telling us of their wonderful adventures ...

Alte referate despre: how was king arthur loyal, how was king arthur wise, was king arthur intelligent
Referate afisate : 19
Medie note: 8.17 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles