Jena altenativa educationala

Altenative educationale

Evaluarea pedagogica reprezinta o actiune manageriala proprie sistemelor socio-umane, care solicita raportarea rezultatelor obtinute, intr-o anumita activitate, la un ansamblu de criterii specifice domeniului in vederea luarii unei decizii optime .Analiza conceptului de evaluare pedagogica imbina perspectiva sociologica, realizabila in termeni de sistem, cu cea psihologica, angajata la nivelul procesului de invatamant. Ea vizeaza situatia institutiilor dar si a "actorilor educatiei" implicati in proiectarea si realizarea procesului de invatamant care reflecta "calitatea sistemului sau a unei parti a sistemului educational".

Nivel: Facultate
Dimensiune: 21kb
Downloads: 359
Materia: Psihologie

Alternativa Jena

Alternativa educaţională Jena din punct de vedere al conţinuturilor educaţionale acestea nu sunt diferite de cele ale şcolii tradiţinale româneşti, ci se bazează, pe un plan ritmic în care se succed alternativ patru activităţi:

Alte referate despre: alternativa jena, prescolari alternativa jena, puncte slabe alternativa jena

Sistemul de educatie

Evoluţia structurii sistemelor de învăţământ evidenţiază următoarele tendinţe confirmate la scară universală (vezi Dictionnaire encyclopédique de l'éducation et de la formation, 1996, pag.959-963):

Alte referate despre: educatia, educatie civica, protectia consumatorului referat educatie antreprenoriala

Etimologia educatiei

O alta definiţie a lui I. Kant referitor la educaţie spune ca educaţia este „ activitatea de disciplinare, cultivare, civilizare si moralizare a omului, scopul ei fiind dezvoltarea în individ a întregii perfecţiuni de care aceasta este susceptibil”;aceasta definiţie ne sugerează polivalenţa si multifactorialitatea educaţiei, dovedind si un considerabil realism în raport cu potenţialul educogen al fiecărui individ uman.

Alte referate despre: etimologia educatiei, definitia si etimologia educatiei, psihologia educatiei

Temporalitate si educatie

Procesul ca atare înseamnă o devenire în plan cronologic, o transformare în timp a indivizilor sau societăţilor. Educaţia este un soi de actualizare memorială, un fenomen de readucere în prezent a unui capital inepuizabil, care este cultura omenirii. Devenirea preconizată de educaţie înseamnă nu numai schimbare a unor proprietăţi interioare, personale, ci şi o gestionare inteligentă a unor surse date cum ar fi timpul.

Alte referate despre: timp si temporalitate in educatie, educatie fizica, educatie antreprenoriala

Parteneriate educationale

Pana la varsta prescolaritatii familia s-a ingrijit de nutritia copilului, de conditiile sale de trai, a imprimat copilului un program zilnic, s-a ocupat de sanatatea sa fizica si morala, atributii pe care si le indeplineste si in continuare. In familie s-au pus bazele comunicarii prin limbaj, ale interrelationarii cu semenii, s-au creat atitudini fata de realitatea inconjuratoare.

Alte referate despre: parteneriate educationale, proiect de parteneriat educational, parteneriat educational

Medii educationale

Principalele medii educationale sunt: familia, scoala, biserica, institutiile culturale, mass-media, institutiile extrascolare.Familia reprezinta primul mediu educational, natural care exercita o influenta puternica asupra copilului. Familia are menirea de a-l introduce pe copil in cadrul valoric al grupului de referinta, de a-i forma primele conduite necesare in integrarea sa ulterioara.

Alte referate despre: organizarea mediului educational in gradinita, mediul educational, mediul educational in gradinita

Analiza critica a soft-urilor educationale

Profesorii ar trebui sa-silargeasca modalitatile de utilizare a TIC, nu doar pentru prezentari, dar si pentru alte scopuri didactice.TIC ar trebui sa fie puse la dispozitia (pentru uzul) elevilor in sensul in care profesorii sa ii incurajeze sa creeze, prezinte, trimite si salva diferite produse prin intermediul TIC.

Elevilor ar trebui sa li se dea mai multe sarcini pentru crearea prezentarilor, scrierea eseurilor, contributia la revistele scolare etc.TIC ar trebui sa faca parte din programul de lectie al profesorilor, astfel incat sa aiba un rol relevant in procesul TSL, in loc sa fie doar simple instrumente. Acest lucru necesita stabilirea unor obiective orientate pedagogic ale lectiilor, pe o perioada mai lunga de timp. TIC ar trebui utilizate pentru facilitarea strategiilor de invatare ale elevilor.

Daca este subliniata componenta de studiu, atunci unul din aspectele majore este sprijinirea dezvoltarii strategiilor de studiu ale elevilor. Din punct de vedere pedagogic, si ...

Alte referate despre: enumerati criterii de apreciere a calitatii soft-urilor educationale, exemplu de soft-uri educationale, soft-urile educationale in lectiile de matematica la ciclul primar

Politica educationala

De aceea se pune problema intaririi coeziunii sociale care este necesara la diferite niveluri, indeosebi pentru a garanta egalitatea tuturor cetatenilor in ceea ce priveste accesul la educatie, dialogul social intre diferite grupuri si nayiuni, participarea activa a tuturor cetatenilor la viata sociala, economica si culturala, precum si la procesele decizionale.

Alte referate despre: politici educationale, politici educationale studiu de caz, politici educationale europene moderne

Modele politice si educationale in Grecia antica

Pe lânga sistemul de conducere, educatia era un lucru care era foarte
diferit în Atena fata de cel din Sparta. În Sparta, copii erau
crescuti ca razboinici. Pentru a le inocula deprinderi atât de
contrare înclinatiei naturale, baietii erau luati imediat dupa nastere
si supusi celei mai severe discipline. În prima etapa din formarea lor
se aplica o selectie nemiloasa: copilul era examinat de o comisie care
decidea daca era sanatos sau nu. Copii handicapati sau slabi erau
aruncati de pe muntele Taiget. Spartanii îsi cresteau copii cu
severitate pentru a creste puternici si sanatosi. Copiii erau tinuti
afara pe vreme rea, pentru ca cei slabi sa fie eliminati. La 7 ani,
copilul spartan era luat din familie si dus într-o unitate pe jumatate
militara, pe jumatate scolara sub autoritatea unui preceptor. În
fiecare clasa, cel mai bun devenea seful colegilor sai, care trebuiau
sa-i dea ascultare si sa se supuna pedepselor pe care le dadea. Copii
...

Alte referate despre: procesul educational in grecia antica, teoriile educationale in grecia antica, modele de organizare ploitica in grecia antica

Palatul Brukenthal

Samuel von Brukenthal descendent al unei familii de mici nobili saşi din Transilvania, a studiat dreptul, administratia politica şi filozofia la universităţile din Halle şi Jena, formându-se în spiritul iluminismului european. Apreciat pentru calităţile sale de om de cultură şi abil diplomat a făcut o carieră strălucită la Curtea Imperială vieneză, devenind cancelar aulic al Transilvaniei. Aceasta este perioada de constituire a colecţiei sale de pictură, menţionată deja în 1773 în Almanach de Vienne ca una dintre cele mai valoroase colecţii particulare aflate la Viena în acel moment. Împărtăşind pasiunea pentru ştiinţe a epocii sale, Brukenthal colecţionează şi rarităţi numismatice, arheologice, bibliofile şi mineralogice.

Alte referate despre: palatul brukenthal, palatul brukenthal istoric, palatul brukenthal referat

Patologia cutaneo-mucoasa in alcoolism

Autorul vrea să mulţumească D-nei Profesor Dr. Sanda Marta POPESCU, D-lui Dr. Daniel BODA - coordonator stiintific, Clinicii de Dermatologie II a Spitalului Clinic Colentina pentru informatiile clinice furnizate şi D-lui José CERVERA pentru contribuţia la analiza statistică a datelor.

Alte referate despre: patologia cutaneo-mucoasa in alcoolismul cronic, probleme cutaneo mucoase in sarcina, patologii la mucoasa olfactiva

Parcul natural Muntii Maramuresului ppt

Din punct de vedere al zonarii interne, conform OUG57/2007, suprafata Parcului Natural Muntii Maramuresului cuprinde trei zone:
-zona de protectie integrala ;
-zona de management durabil ;
-zona de dezvoltare durabila a activitatilor umane .
In interiorul parcului exista, de asemenea, patru arii naturale protejate declarate prin Legea nr. 5/2000, acestea fiind:
-Stancariile Salhoi-Zambroslavile - 5 ha ;
-Cornu Nedeii - Ciungii Balasanii - 800 ha ;
-Varful Farcau - Lacul Vinderel - Varful Mihailecu - 100 ha ;
-Poiana cu narcise Tomnatec - Sehleanu - 100 ha .

Alte referate despre: parcul natural muntii maramuresului valorificare turistica, valorificarea turistica a parcului natural muntii maramuresului, parcul natural muntii maramuresului

Statutul de stiinta al pedagogiei

Analizand fenomenul educational distingem existenta a patru elemente fundamentale ale procesului educativ: finalitatile educatiei (ideal, scopuri, obiective educationale), continutul invatamantului (ansamblul informational vehiculat), actorii procesului educativ (educatorul si educatul), si mijloacele si strategiile puse in joc de profesori si elevi pentru atingerea efectiva a scopurilor si obiectivelor educationale propuse.

Alte referate despre: statutul de stiinta a pedagogiei, statutul de stiinta al teoriei educatiei fizice si sportului, statutul de stiinta al teoriei ed fizice si sportului
Referate afisate : 14
Medie note: 8.13 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles