Jocuri rachete spatiale

Rachete spatiale

NAVETA SPATIALA
Crearea Navetei Spatiale a reprezentat inceputul unei noi ere a explorarii spatiului.In trecut, navele spatiale erau folosite doar o singura data, insa Naveta, care decoleaza ca o racheta si se intoarce pe Pamant ca un planor, poate fi folosita de maximum 100 ori.Naveta a lansat si a reparat multi sateliti, cum ar fi Telescopul Spatial al Hubble, si a pus pe orbita laboratorul de la bord numit Spacelab.

Principala piesa a Navetei Spatiala este o astronava numita Orbiter care are cam doua treimi din dimensiunea unui avion Boeing 747.Pentru a putea decola si calatori in spatiu, Orbiter este fixat pe rezervoare esterne uriase care sunt sursa de combustibil lichid pentru cele trei motoare principale.In plus, mai exista doua motoare auxiliare(SRB)care ard combustibil solid.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 6kb
Downloads: 3657
Materia: Astronomie

Criza rachetelor din Cuba

Dezvoltarea armelor nucleare modifica brusc raporturile intre cele doua mari puteri. Capacitatea distructiva a bombelor atomica (A) si cu hidrogen (H) este atat de mare (ex: Hiroshima si Nagasaki 1945) incat nici o putere nu e capabila sa le reziste chiar daca dispune de un important armament clasic. Un razboi nuclear ar dura zile, daca nu ore, asadar abordarea statistica a premiselor (efectivele militare, calitatea armamentului, puterea industriala etc.) nu mai este relevanta si geopolitica interbelica isi pierde sensul. Strategia militara devine pur tehnica: conditiile de atac si durata zborului intre locurile unde sunt socate capacitatile nucleare si obiective sunt esentiale.
     Intre 1946-1949 doar americanii detineau arma nucleara si in caz de conflict ar fi fost siguri de victorie daca puteau lovi centrele vitale ale adversarilor. Viteza vectorilor nu este foarte importanta, ...

Alte referate despre: criza rachetelor din cuba, criza rachetelor din cuba 1962, criza rachetelor din cuba referat

Motorul turbo

Cunoscutul stropitor de grãdinã este cel mai practic exemplu al acestui principiu, pentru cã mecanismul se roteste în virtutea reactiei jeturilor de apã.

Motorul lui Heron si stropitorul

Alte referate despre: motor turbo, motorul turbo, motor turbo diesel

Teoria nucleara

Pentru ca lucrurile sa devina chiar mai tensionate, au aparut asa-numitele arme nucleare tactice, dispozitive mici, proiectate pentru a fi folosite pe campul de lupta pentru distrugerea concentrarilor inamicului si pot fi transporate de rachete, bombardiere sau utilizate ca bombe lansate din aer.

Alte referate despre: teoria nucleara, teoria nucleara si razboiul de inalta tehnologie, teorie nucleara

MIG 29k

MIG29 este produs de Organizaţia de Producţie a Avioanelor din Moscova MiG (OPAM MiG) având cartierul general in Moscova. MiG-29K este folosit de către Forţele Aeriene şi Marina Rusă. Mig 29 – 30 şi 33 sunt cunoscute de către NATO sub numele de cod “Fulcrum”.
Dintre ultimele comenzi făcute către OPAM MIG sunt 8 avioane pentru Bangladesh.
Misiunile la care participă avioanele MIG-29 sunt de a doborî avioane inamice în limita acoperirii radarului şi de a distruge ţinte aflate la sol folosind armament neghidat.
Forma aripilor oferă o manevrabilitate şi control mare la viteză subsonică.

Alte referate despre: istoria sporturilor de iarna - 29k -, sudarea mig mag, mig

Naveta spatiala

Naveta spatiala - Crearea Navetei Spatiale a reprezentat inceputul unei noi ere a explorarii spatiului.In trecut, navele spatiale erau folosite doar o singura data, insa Naveta, care decoleaza ca o racheta si se intoarce pe Pamant ca un planor, poate fi folosita de maximum 100 ori.Naveta spatiala

Alte referate despre: naveta spatiala, navete spatiale, navete spatiale referat

Curiozitati despre spatiul cosmic

"Curiozitati despre spatiul cosmic"
In 1996 un satelit de constructie britanica a fost distrus de un fragment de marimea unei valize,desprins din racheta spatiala Ariante.Cosmonautul Alexei Leonov a pasit pentru prima oara in spatiu in 1965.El a plutit in spatiu timp de 20 de minute inainte de a intra din nou in mica nava spatiala Voskod 2.

Alte referate despre: curiozitati despre spatiul cosmic download, curiozitati despre spatiul cosmic, referate curiozitati despre spatiul cosmic

Jocurile Olimpice din anul 1948

Jocurile Olimpice au inceput pe data de 29 Iulie, intr-o zi superba cu soare. Fanfarele militare au inceput sa cante la ora 2 pm pentru aproximativ 85.000 de spectatori pe stadionul Wembley. Oraganizatorii nationali si internationali au sosit la ora 2.35 pm, iar Regele George VI si Regina Elizabeth, cu Regina Mary si alti membrii ai familiei regale au sosit la ora 2.45 pm.

Peste 50 de minute mai tarziu au inceput sa intre in stadion competitorii ce aveau sa se infrunte la aceste jocuri, toata aceasta parada tinand 50 de minute. Ultima echipa care a intrat in stadion a fost echipa tarii gazda, Marea Britanie, dupa ce aceasta a trecut partea unde au salutat oficialitatile Lord Burghley si-a inceput discursul de bun venit:

Alte referate despre: jocurile olimpice din anul 1948, cistigatorii jocurilor olimpice din anul 1948, referate jocurile olimpice din anul 1948

Culegere de jocuri de miscare

12. Vânătoarea. (prinderea, pasarea, aruncare)
Se aleg trei vânători, restul colectivului împrăştiindu-se pe tot terenul. Cei trei trebuie să lovească cu mingea cât mai mulţi jucători. Ei au voie să paseze şi să facă max. trei paşi cu mingea. Jucătorii atinşi de minge ies din joc. Sepot folosi şi două mingi.

Alte referate despre: culegere de jocuri de miscare, jocuri de miscare, jocuri de miscare educatie fizica

Centrul Spatial Kennedy

Initial aici era una dintre bazele militare si centrele de cercetare-testare ale rachetelor din cadrul Fortelor Aeriene ale S.U.A. In anul 1958, de aici a fost lansat primul satelit artificial american. In ziua de 5 mai 1961, de aici a pornit Alan Shepard cu nava cosmica Mercury, el fiind primul cosmonaut american. Dupa 3 saptamani presedintele Kennedy a anuntat programul Apollo, in cadrul caruia au fost realizate nave cosmice performante ; datorita lor, in anul 1970 omul a avut posibilitatea sa puna piciorul pe Luna. Dupa moartea presedintelui american, aceasta baza a fost denumita Centrul de cercetari spatiala John F. Kennedy.

Alte referate despre: centrul spatial jhonson, centrul spatial, o calatorie spre centrul pamantului rezumat

Analiza spatiala a judetului Vaslui in context regional si national

Referat despre Analiza spatiala a judetului Vaslui in context regional si national
România este marcată de o scădere substanţială a numărului populaţiei. Comparativ cu datele recensământului din ianuarie 1992, populaţia României a scăzut cu 957,4 mii locuitori (-4,2%). Proiecţiile populaţiei României, realizate în cadrul INS, ne semnalează o scădere în continuare a populaţiei care, pentru orizontul de timp 2020, poate ajunge numai la 20 milioane locuitori (în varianta pesimistă). Totodată, ultima proiectare a populaţiei făcută de Divizia de Populaţie a ONU (în 2000) arată că populaţia României ar putea ajunge în orizontul de timp 2050 la 16,7 milioane locuitori (în varianta pesimistă), în cazul în care se menţine actualul comportament demografic al populaţiei. În ultimul deceniu numărul populaţiei din majoritatea ţărilor foste comuniste (Republica Cehă, Estonia, Georgia, Ungaria, Letonia, Lituania, Republica Moldova şi Federaţia Rusă) a ...

Alte referate despre: analiza spatiala a judetului covasna, analiza indicatorilor demografici in judetul vaslui, analiza judetul vaslui

Jocuri de copii

Referat despre Jocuri de copii
2. Moară
Locul unde se joacă: în casă
Nr. de jucători: 2
Prezentare generală: La începutul partidei tabla de joc este goală. Jocul se desfăşoară în două etape:
-În prima etapă jucătorii pun pe rând câte una din piesele proprii pe punctele tablei de joc. Această etapă se încheie când sunt plasate pe tablă toate cele 18 piese.
-În a doua etapă jucătorii mută pe rând câte una din piesele proprii.

Alte referate despre: jocuri pentru copii, jocuri de copii, cantece si jocuri de copii

Jocuri pentru copii

Puneti creta alba si colorata pe un suport sau intr-o cutie fixata de tabla. Acum copilul poate mazgali cat doreste. Aceasta poate diminua riscurile mazgalirii peretilor. Oricum, ar fi surprinzator ca in elanul varstei sale, copilul sa nu faca cel putin o incursiune artistica pe peretii casei.

Alte referate despre: jocuri de copii intre varstele 9 12 ani, jocuri pt copii, jocuri pentru copii de 4 ani

Teoria jocurilor

In ziua de azi, calculatoarele executa in mod curent taskuri lungi si complexe intr-un timp egal cu o fractiune din timpul in care omul poate executa acelasi lucru. Indirect, aceast lucru inseamna ca un calculator este un ajutor supus care face ceea ce i se spune sa faca. El nu demonstreaza nici o urma de inteligenta. Intrebarea "oare calculatoarele pot intr-adevar sa gandeasca" a fost o problema controversata chiar din ziua in care au fost create.

Alte referate despre: teoria jocurilor, teoria jocurilor referat, oligopolul si teoria jocurilor

Criza rachetelor din Cuba

Însã Kennedy a ţinut sã aminteascã compatriţilor sãi precedentul anilor ’30, care „ne oferã o lecţie clarã: evenimentele agresive, dacã le permitem sã se intensifice fãrã control şi fãrã contramãsuri, duc finalmente la rãzboi.” Kennedy a fost pus la curent cu descoperirea rampelor de lansare şi cu faptul cã, pe drumul cãtre insulã, se aflã cargouri sovietice purtãtoare de rachete ofensive şi de bombardiere Iliuşin. Instalarea acestor arme în Cuba, considerate „defensive” de cãtre Kremlin, nu ar fi modificat fundamental raportul de forţe dintre cele douã mari puteri, dar venea în contradicţie flagrantã cu
promisiunile sovieticilor şi, mai ales, ar fi putut avea un efect psihologic considerabil asupra aliaţilor Statelor Unite.

Alte referate despre: razboiul rece criza rachetelor din cuba 1962, criza rachetelor in cuba, criza rachetelor din cuba wikipedia

Jocurile Adolescentei

O alta legatura înfiripata tot prin joc este prietenia dintre Danut,
Olguta si Monica. Cei trei copii devin un singur suflet, un singur
destin, pe mosia Medeleni, primele lor activitati fiind jocurile. Daca
Monica, maturizata înainte de vreme, este în stare sa renunte la lupta
în micile lor întreceri sportive, Danut si Olguta au din plin spiritul
competitiei. Curiozitatea copilareasca si imaginatia lui Danut o
transforma pe Monica în Ileana Cosânzeana si, crezându-se el însusi
Fat-Frumos, o saruta pentru prima oara. Mai târziu, îndepartat si
însingurat, el va gasi refugiu în sufletul ei bun si iubitor. Povestea
celor doi se sfârseste cu o casatorie reusita. Astfel, putem afirma ca
si iubirea, sentimentul cel mai cântat în versuri, se poate naste din
joc.

Alte referate despre: jocurile adolescentei, copillaria si jocurile adolescentei, jocurile olimpice referat

Valoarea instructiv - educativa a jocurilor didactice in cunoasterea mediului inconjurator

Invatamantul actual inclina balanta de la informativ spre formativ, de la cantitate spre calitatea cunostintelor, permite institutiei pregatirea si formarea noilor generatii de tineri potrivite unor nevoi sociale specifice, legate de economia de piata, de noile tipuri de profesionalizare.Accentul se pune deci, nu pe "cat" se invata ci pe "cum" se invata, asa cum remarca Alvin Foffer - "analfabetul de maine nu va fi cel care nu va sti sa citeasca ci va fi cel care nu a invatat cum sa invete", se pune deci accent pe insusirea instrumentelor de lucru, inclusiv a tehnicilor de informare, urmarind cultivarea la copii a stilului de munca independent.

Alte referate despre: valoarea instructiv-educativa a litraturii pt copii, referate ro religie valoarea instructiv-educativa a craciunului, valoarea instructiv-educativa a miturilor
Referate afisate : 17
Medie note: 8.53 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles