Jocurile olimpice din 1948

Jocurile Olimpice din anul 1948

"Jocurile Olimpice din anul 1948"
Jocurile Olimpice din anul 1948, oficial cunoscute drept a XIV editie a jocurilor olimpice, au fost un eveniment sportiv multi international care s-a tinut in Londra, Marea Britanie. Dupa o perioada de 12 ani in care jocurile olimpice nu s-au mai tinut din cauza celui de- al doilea razboi mondial , acestea au fost primele jocuri olimpice de vara, ultimile fiind in anul 1936 tinute la Berlin . Jocurile din 1940 au fost programate pentru Tokio, apoi pentru Helsinki ; iar in 1944 jocurile au fost planuite pentru Londra.
"Jocurile Olimpice din anul 1948"

Nivel: Liceu
Dimensiune: 473kb
Downloads: 13
Materia: Istorie

Jocurile olimpice

Jocurile olimpice - De la inceputul anului in care se desfasurau Jocurile erau trimise prin toata Grecia invitatii pentru toate orasele –state de a se alatura la aceste jocuri ,astfel platind tribut luiZeus.

Orasele – state trimiteau pe cei mai buni dintre
cetateni,pentru a participa la aceste probe in costume de toata splendoarea. Castigatorul din fiacare oras-stat era cel mai onorat om din Grecia.

Probabil ordinea in care se desfasurau probele J.O
era aceasta:
- in prima zi se faceau sacrificii ptr zei
- a II a zi se faceau alergari , zi in care stadioanele se umpleau.
- in celelalte zile urmau : boxul,care erea foarte brutal in acea vreme , cei care luptau erau foarte rezistenti ,iar cei care castigau isi rupeau degetele de la maini . Urma apoi o lupta corp la corp, care se solda cu moartea celui invins.

Alte referate despre: jocurile olimpice referat, jocurile olimpice, jocurile olimpice antice

Istoria reala a jocurilor olimpice antice

Când au debutat Jocurile Olimpice antice?
Jocurile Olimpice antice erau la început o parte a unui festival religios în onoarea lui Zeus, tatăl tuturor zeilor şi zeiţelor greceşti. Festivalul şi jocurile se ţineau la Olympia, sanctuar rural din partea de vest a Peloponezului

Alte referate despre: istoria reala a jocurilor olimpice antice, istoria reala a jocurilor olimpice a grecilor, istoria jocurilor olimpice antice

Statuia lui Zeus

Istorie:
Jocurile Olimpice au inceput in orasul Olimpia din Grecia in anul 776 I.C. si erau tinute in cinstea lui Zeus. Oamenii veneau din toate tarile sa participe la aceste jocuri si se rugau in templul lui Zeus. Cu timpul, cand Jocurile Olimpice au devit faimoase, din ce in ce mai multi oameni veneau sa ia parte la intreceri. Astfel ca, templul a devenit neincapator. De aceea s-a construit un altul, mai mare. In interiorul lui sculptorul grec Phidias a realizat o statuie imensa a lui Zeus. Imparatul roman Caligula a vrut sa ia statuia si sa o expuna in Roma. Dispozitivul pe care il construise pentru transportarea ei s-a rupt, el fiind nevoit sa renunte la acesta idee. Jocurile Olimpice au fost declarate “pagane” in anul 392 A.D. de catre imparatul crestin Theodosius I al Romei, iar templul lui Zeus a fost inchis. Mai tarziu, statuia a fost transportata de catre niste greci foarte bogati intr-un palat din orasul Constantinopol in care a si fost distrusa in anul 462 A.D de catre un ...

Alte referate despre: statuia lui zeus, statuia lui zeus din olimpia, statuia lui zeus din olimp

Cultura clasica greaca

Cultura greaca ni se infatiseaza unitara in formele si continutul ei, fapt uimitor, daca ne gandim ca grecii, in anumite perioade critice din istoria lor, nu s-au unit impotriva strainilor, ci au continuat sa se dusmaneasca si chiar sa se razboiasca intre ei. Grecii au avut insa, in primul rand, o origine si o limba comune si cateva elemente de unitate: jocurile olimpice, amfictioniilesi oracolele.

Alte referate despre: stiinta si cultura clasica greaca, cultura clasica greaca, fascinatia antichitatii si a culturii clasice

Legendele olimpului

Legendele olimpului - Astazi omul cunoaste fortele naturii si puterea lor nu il mai inspaimanta. Dar imaginatia omului primitiv, in lipsa unei ratiuni patrunzatoare, a creat figurile mitice ale zeilor, atribuindu-le toate fenomenele pe care nu si le putea explica. Astfel s-au plasmuit mitologiile popoarelor antice, dintre care aceea a grecilor se remarca prin mare bogatie si frumusete a miturilor.

Alte referate despre: legendele olimpului, legendele olimpului rezumat, legendele olimpului zeii

Anul 1948 si generatia lui

Anul 1948 reprezinta, in istoria trista de 45 de ani a poporului roman sub comunism, momentul declansarii arestarilor in masa. Acestea au fost minutios pregatite inca din 1947, prin decapitarea P.N.T. si abolirea monarhiei. Sosise momentul ca planurile elaborate la Moscova sa fie puse in aplicare, cu atat mai mult cu cat in tara fusesera implantati pionii ce urmau sa execute hotararile Kremlinului. Operatiunea purtea denumire de cod "Gayaneh", denumire data de Stalin si incredintata generalulu Gh. Pintilie (numele adoptat de Pantelimon Bondarenko, zis si Pantiusa, cetatean sovietic).

Alte referate despre: jocurile olimpice din anul 1948, forme de instruire a personalului de ingrijire pana in anul 1948, anul 1948

Regimul socialist totalitar in Romania (1948-1989)

Viata partidului unic a fost sinuoasa, Gheorghe Gheorghiu-Dej reusind sa-si inlature pas cu pas adversarii, in intervalul amintit: eliminarea gruparii Pauker-Luca-Georgescu intre anii 1948-1952; eliminarea lui Lucretiu Patrascanu si executarea lui in 1954. Pe acest fundal insa, au existat totusi, din partea lui Dej anumite incercari de reconsiderare a valentelor nationale romanesti exprimate intre anii 1948-1957, dar mai ales prin atitudinea adoptata in 1964 fata de planul Valev si prin Declaratia din aprilie 1964 a Comitetului Central al PMR, considerata un adevarat act de independenta ideologica, de iesire din coloana.

Alte referate despre: regimul socialist totalitar, romania in timpul regimului socialist totalitar, romania in perioada regimului totalitar 1948-1989

Din Legendele Olimpului - Zeus

Pentru a afla cine a fost ZEUS trebuie să ştim mai întâi cine au fost înaintaşii şiu rmaşii lui. Astfel aflăm că dragostea dintre zeiţa GHEEA (partea de pământ ruptă din haos) şi URANUS (adică cerul) sau născut titanii. Pentru că Uranus nu dorea ca puterea să – i fie luată de unul dintre fii săi, acesta s – a hotărât să – i închidă în Tartar, fundul pământului. La îndemnul mamei lor singurul titan care a avut curajul să – l doboare pe Uranus a fost CRONOS. Acesta a fost blestemat de Uranus să păţească acelaşi lucru.

Alte referate despre: legendele olimpului zeus, legendele olimpului zeus rezumat, legendele olimpului-zeus

Constitutia de la 1948 si efectele sale

Adunarea Deputatilor fiind in vacanta (20 decembrie 1947-20 ianuarie 1948), la 8 ianuarie 1948, noul Prezidiu Provizoriu al Republicii Populare Romane,prin Decretul nr.3 din 8 ianuarie 1948 , isi determina propriile sale atributii( art.1) , stabileste noua stema(art.7) si culorile (art.8) Republicii Populare Romane [2].Decretul este promulgat de Petru Groza, presedintele Consiliului de Ministrii.

Alte referate despre: despre stres si efectele sale, drogurile si efectele sale prezentare power point, tutunul si efectele sale

Romania

Jocurile Olimpice antice erau la început o parte a unui festival
religios în onoarea lui Zeus, tatal tuturor zeilor si zeitelor
grecesti. Festivalul si jocurile se tineau la Olympia, sanctuar rural
din partea de vest a Peloponezului.

Alte referate despre:

The Olimpic Games

The revival of the ancient Olympics attracted athletes from 14 nations, with the largest delegations coming from Greece, Germany, France and Great Britain. On 6 April 1896, the American James Connolly won the triple jump to become the first Olympic champion in more than 1,500 years. Winners were awarded a silver medal and an olive branch.

Alte referate despre: olimpic games, the olimpic games, rezumat the olimpic games in engleza

Jocuri de copii

4. Spânzurătoarea
Locul unde se joacă: în casă
Nr. de jucători: 2
Prezentare generală: Unul din jucători se gândeşte la un cuvânt, iar celălalt încearcă să-l ghicească sugerând litere.
Reguli: Cuvântul ce trebuie ghicit este reprezentat de un şir de linii, fiecare linie reprezentând o literă a cuvântului. Dacă jucătorul care ghiceşte sugerează o literă ce se află în cuvânt, celălalt jucător o completează în toate poziţiile unde aceasta apare. Dacă litera nu se află în cuvânt, celălalt jucător desenează un element din diagrama spânzurătoarea. Jocul se încheie când:
-Jucătorul care ghiceşte completează tot cuvântul, sau îl ghiceşte exact.
-Celălalt jucător completează diagrama.
Diagrama este gândită să semene cu cea a unui om aflat la spânzurătoare.
Se adresează oricărei vârste.

Alte referate despre: jocuri pentru copii, jocuri de copii, cantece si jocuri de copii

Teoria jocurilor

In exemplele virtuale imaginate de diversi teoreticieni, prin joc se intelege o situatie care implica doi sau mai multi decidenti, numiti jucatori care sunt pusi in fata situatiei de a-si alege o strategie pentru a-si maximiza recompensele primite ca urmare a propriilor actiuni raportate la mutarile celorlalti.

Alte referate despre: teoria jocurilor, teoria jocurilor referat, oligopolul si teoria jocurilor

Olimpici aradeni

De asemenea, handbalul, tenisul de camp, tirul, natatia, atletismul, halterele, boxul si luptele s-au remarcat nu o data prin performantele unor sportivi. Ca de pilda, supergreul Roman Codreanu, medaliat cu bronz la lupte greco-romane la Jocurile Olimpice de la Moscova din 1980, sau aradeanul Sorin Babii, devenit ca si component al echipei Steaua Bucuresti, campion olimpic la pistol liber si Silvia Kaposztay, campion si recordman mondial la proba de pistol standard.

Alte referate despre: olimpici aradeni, sport olimpici aradeni, educatie fizica olimpici aradeni

Jocurile Adolescentei

Poezia "Copii eram noi amândoi" reprezinta un simbol al temei
abordate, reliefându-se in aceasta creatie copilaria, jocul si joaca:
"Din loji de nuca car cu boi/ Faceam"(fragment ce ne indica prezenta
jocului), "Adesea la scaldat mergeam/În ochiul de padure"(fragment ce
descrie o secventa specifica copilariei). Între cei doi frati, mai
probabil de cruce decât de sânge, se înfiripa o legatura puternica
avându-si originea în jocurile copilaresti. Imaginatia lor nestavilita
transforma în turnul Vavilon un castel din carti de joc si niste
sarmane broaste în inamici de temut. Omul matur vede cât de
nesemnificative erau jocurile lor, dar realizeaza ce pretioasa era
tovarasia prietenului sau. Sfârsitul poeziei reprezinta un suspin
dureros al poetului cu privire la despartirea lor fizica, întrucât
între ei exista o legatura pe care nici moartea nu o poate distruge:
"Ah! V-ati dus, visuri, v-ati dus!/ Mort e al meu frate./ Nimeni
ochii-i ...

Alte referate despre: jocurile adolescentei, copillaria si jocurile adolescentei, jocuri de miscare

Valoarea instructiv - educativa a jocurilor didactice in cunoasterea mediului inconjurator

Educatorul zilelor noastre, pentru a fi ferit de o iresponsabila ramanere in urma peste un deceniu, trebuie format pentru a intelege stiinta si a se situa consecvent pe directiile dominante ale dezvoltarii acesteia, nu sa i se transmita pur si simplu cunostinte.
Educatorul este obligat sa fie deschis in fata nevoilor mediului, progresului stiintific, cerintelor civilizatiei. Cultura profesionala modern inseamna formarea de disponibilitati in fata situatiilor noi. Educatorii nu trebuie sa fie surprinsi de nou, ci dimpotriva, sa surprinda ei, sa anticipeze noul in ceea ce are acesta definitoriu.

Alte referate despre: valoarea instructiv-educativa a litraturii pt copii, referate ro religie valoarea instructiv-educativa a craciunului, valoarea instructiv-educativa a miturilor
Referate afisate : 17
Medie note: 8.41 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles