Jocurile pe calculator sunt mai captivante decat lectura sau invers

Mai presus decat omul

De fapt, elefanţii utilizează structuri sonore avansate, care le permit să comunice prin infrasunete la mari distanţe. Nu numai că elefanţii aud şi, după cum cred mulţi cercetători, chiar simt infrasunetele, ci le şi emit. Pe lângă obişnuitele sunete de trompetă perceptibile de către urechea umană, ei au şi un al doilea limbaj, secret, folosit pentru comunicarea la mare distanţă.

Dacă sunteţi un pescar în căutare de complimente, renunţaţi. În materie de pricepere şi ingeniozitate, nici nu vă comparaţi cu incredibilul peşte-capcană din Hawaii. Când vânează peştii cu care se hrăneşte, peştele-capcană stă nemişcat, cu excepţia înotătoarei dorsale. Datorită unui desen natural abil, această înotătoare seamănă cu un peştişor mic şi neajutorat, cu gură şi ochi.

Urmează apoi un dans abil, în care peştele-capcană îşi mişcă înotătoarea astfel încât să pară că “peştişorul” închide şi deschide gura. Înotătoarea ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 10kb
Downloads: 326
Materia: Psihologie

Cine sunt eu - autocunoasterea

2)Autocunoasterea si cunoasterea persoanelor Uneori ne intrebam cine suntem? Ne intrebam ce vream cu adevarat? Pe cine cunoastem cu adevarat? Cine ne este cu adevarat prieten? Cine ne este dusman? Multe intrbari la care doar analizandu-le bine poti afla raspunsul! Avem foarte multi prieteni: Elena, Marius, Cristina, Maria, Dana, Lavinia, Oana, Mirela, Catalina, Ramona, Mihai, Bogdan... Din toti acestia nu stim care ne sunt cu adevarat prieteni si care nu... Ma intreb de ce oameni caracterizeaza o persoana numai dupa cum se imbraca, ce muzica asculta, ce filme ii plac, a cui copil e, daca este bogat sau sarac.... de ce nu incearca intai sa o cunoasca intradevar pe persoana pe care o judeca gratuit?

Alte referate despre: suntem ceea ce iubim text argumentativ, suntem ceea ce iubim, in lume toate sunt vesnice si permanent schimbatoare

Evolutie sau creatie

Orice lucru, fiinţă, popor, neam are propria origine care a evoluat( din ce?,de unde?când?) sau a fost creat printr-un miracol, de o putere supranaturală. Biologia desigur trebuie să discute originea vieţii şi a diferitelor tipuri de organisme. Un curs politic ar trebui să includă o discuţie despre originea naţiunii respective şi structurii ei juridice, a legilor,etc. Şi aşa mai departe...

Alte referate despre: evolutie sau creatie, evolutie si creatie, omul evolutie sau creatie

Omul etic

Aparitia finitului, insa, in existenta sterila a substantei, este o problema a unei actiuni a substantei, actiune care nu este nici vointa libera sau vointa absoluta, pentru ca, "vointa nu poate fi numita cauza libera, ci numai necesara" (Etica, Prop XXXII, p 72). Deci vointei ii trebuie o cauza si o determinatie necesara. Ori cum substanta este acestea, actiunea ei creatoare nu este o consecinta a vointei ei, ci aici vointa sucomba in fata ratiunii ei necesare si totodata, libere.

Alte referate despre: omul etic, omul etic filosofie, etica omului

Evolutia omului

Majoritatea dinozaurilor aveau pielea colorata si faceau sunete ciudate pentru imperechere; aveau structuri foarte complexe, creier mare, vedere buna (cu ochii asezati in fata, nu in lateral), semn ca au ajuns la un punct evolutinar mort. La sfarsitul cretacicului, dinozaurii au disparut misterios.

Alte referate despre: evolutia omului, originea si evolutia omului, evolutia omului referat

Drepturile omului

Infiintata in 1952, Curtea Europeana de Justitie are rolul de a asigura uniformitatea interpretarii si aplicarii dreptului comunitar si are competenta de a solutiona litigii care implica statele membre, institutiile comunitare, companii sau persoane fizice din spatiul U.E..
Curtea a fost infiintata prin Tratatul de la Paris ce instituia C.E.C.A., si a avut inca de la infiintare un statut independent, fiind cunoscuta sub denumirea de Curtea de Justitie a Comunitatilor Europene. Odata cu infiintarea Uniunii Europene, prin Tratatul de la Maastricht, denumirea ei s-a schimbat, fiind in prezent aceea de Curtea Europeana de Justitie, sau Curtea de Justitie a Uniunii Europene

Alte referate despre: drepturile omului, drepturile omului referat, referat drepturile omului

Omul si divinitatea

De-a lungul timpului legatura dintre om si divinitate s-a pastrat si in unele cazuri a devenit poate mai puternica.Omul traieste cu necesitatea unei providente care sa dea un inteles vietii sale, prin care sa-si justifice actiunile si care sa-l ghideze in alegerea cailor potrivite.
Aceasta legatura s-a intarit mai ales in Evul Mediu atunci cand perioadele des repetate de foamete, marile epidemii, catastrofele naturale, razboaiele dese si alte forme de violenta, au dus la nevoia omului de a se adaposti , de a se simti in siguranta aflati sub protectia unei providente .Totusi credinta s-a manifestat la inceput doar prin increderea in anumite viziuni, vise si halucinatii, in semne premonitorii sau punitive.

Alte referate despre: omul si divinitatea, relatia omului cu divinitatea, raportul omului cu divinitatea

Internetul si omul

Majoritatea tinerilor vizioneaza filme pe calculator, videoclipuri de pe internet, devenind o practica curenta dar aceastia nu stiu ca apar consecinte pe termen lung . A fost acreditata ideea ca calculatorul usureaza invatarea, dezvolta abilitati mintale, ofera informatii. S-au investit in lume miliarde de dolari in programe pentru educatie,monitoarele devenind nelipsite din laboratoarele scolilor si din caminele elevilor.

Alte referate despre: efecte negative ale internetului asupra omului, internetul si omul, dezavantajele internetului asupra omului

Omul si destinul

Karma unui popor sau a unei rase umane poate fi schimbata prin cele ce se hotarasc de catre majoritatea oamenilor, iar uneori aceasta se poate realiza si prin vointa unui singur om. Fiecare hotarare luata de catre un om, poate aduce un sir de schimbari in destinul intregii omeniri.

Alte referate despre: omul si destinul, omul si destinul-studiu de caz, omul si destinul in antichitate

Sisteme de operare - calcule

Un sistem de calcul este alcatuit dintr-un ansamblu de componente hardware, software si resurse informationale. Din punct de vedere hardware un sistem de calcul este compus din procesoare, magistrale, memorie interna, discuri, diverse dispozitive de intrare/iesire cum ar fi tastatura, display, imprimata, scaner, adaptoare de retea, etc. Dezvoltarea de programe care sa utilizeze direct componentele hardware ale unui sistem este o sarcina extrem de dificila deoarece aceste componente se regasesc intr-o mare varietate de modele constructive si gestionarea optima a acestora devine practic imposibila. In plus, autorul unui program ce realizeaza calcule stiintifice sau economice nu trebuie sa fie preocupat de modul intern de functionare al discurilor.

Alte referate despre: sisteme de operare calculator, sisteme de racirea calculatoarelor, sisteme periferice ale calculatorului - referat

Interfata video a calculatorului

Pentru ca fascicolul emis de tunul de electroni corespunzator culorii rosu (de exemplu), sa loveasca exact punctul rosu de fosfor dintr-o triada de pe ecran, este necesara existenta unei grile de ghidare. Din punct de vedere tehnologic deosebim doua variante constructive mai importante de monitoare CRT: cu masca de umbrire si de tip Trinitron, cu grila de apertura (Aperture grille CRT).

Alte referate despre: referat despre placa video a calculatorului, interfata video, placa video unui calculator

Rolul calculatorului in comunicarea elevilor

Odata cu aparitia internetului,computerele au devenit dispozitive de comunicare excelente.Comunicarea cu ajutorul calculatorului se poate face prin mai multe retele de internet cum ar fi Yahoo! Messenger,Parlingo sau anumite retele unde utilizatori pot cunoaste persoane noi si pot interactiona intre ei cum ar fi Facebook,Twitter.Este bine ca elevi comunica intre ei nu conteaza prin ce mijloce ,dar tot cei mai multi dintre ei aleg calculatorul ca mijloc de comunicare.Folosirea calculatorului in comunicare are aspecte pozitive si aspecte negative.

Aspecte pozitive:Cu ajutorul calculatorul elevi pot comunica mult mai usor decat cu telefonul si pot sa-si trimita unul altuia informatii,site-uri si pot chiar sa se ajute la unele teme.Elevi pot trimite mesaje de la calculatorul lor pana la cineva aflat de cealalta parte a planetei.Sunt si uni copii mai timizi care fata in fata se jeneaza sa spuna unele lucruri,dar pe calculator ei au mai mult curaj in ce spun.Pe calculator poti gasi si multe ...

Alte referate despre: comunicarea elev profesor, comunicarea elev-elev, calculatorul in viata elevului

Lectie demo grafica de calculator

Avantajul graficii vectoriale este sustinut
in CorelDraw si de posibilitatile de "manevrare" a imaginilor (grafi ca bitmap) fapt ce permite realizarea de constructii complexe mixte vectoriale/bitmap. Adobe Photoshop vine sa completeze ansamblul aplicatiilor de grafi ca ca un puternic instrument de prelucrare a imaginilor. Cu putin "antrenament", Adobe Photoshop ne
este util si in creatia de imagini (nu numai in prelucrare). Cu ajutorul lui puteti realiza toate elementele bitmap dintr-o lucrare.
Adobe InDesign completeaza acest trio cu facilitatile sale putand fi considerat un "integrator" al obiectelor realizate cu ajutorul celorlalte doua aplicatii.

Alte referate despre: grafica pe calculator, elemente de grafica pe calculator, lectii de operare pe calculator

Calcule cu marimi si unitati importante in chimie

Elementele sunt reprezentate printr-un simbol, compus dintr-o litera sau doua, de exemplu, simbolul hidrogenului este H, al oxigenului O, al clorului Cl etc. Simbolurile tuturor elementelor chimice sunt trecute in sistemul periodic al lui Mendeleev.Elementele chimice pot fi formate din unul sau mai multi atomi. Astfel gazele rare (argonul, neonul etc.) sunt elemente monoatomice, notandu-se cu Ar, Ne etc. In timp ce majoritatea gazelor obisnuite (oxigenul, clorul, azotul etc.) sunt biatomice, notandu-se cu O2, H2, Cl2, N2 etc. Exista si elemente poliatomice, ca de exemplu fosforul, P4, sulful, S8 etc.

Alte referate despre: sistemul international de marimi si unitati, marimi si unitati de masura, marimi si unitati de masura in industria alimentara

Litiaza biliara (calculii biliari)

Este greu de gasit o pozitie confortabila; durerea nu dispare odata cu incercarea de deplasare impiedica efectuarea unor miscari respiratorii normale si profunde dureaza de la 15 minute pana la 24 ore (frecvent, dureaza intre 1 si 5 ore) apare noaptea, fiind atat de severa incat sa intrerupa somnul apare dupa mese. Durerea asociata litiazei biliare poate determina varsaturi, care pot duce la usurarea intr-o oarecare masura a durerii si presiunii abdominale. Durerea ce asociaza febra, greata si varsaturi sau inapetenta (pierderea apetitului alimentar), poate fi un semn de infectie la nivelul vezicii biliare (colecistita acuta).

Alte referate despre: calculi biliari, cauzele formari calculilor biliari, formarea calculilor biliari

Banii sunt pentru economie ceea ce limbajul este pentru comunicare

Ce ar fi o comunicare fara limbaj? Sau mai bine spus, ar mai exista o comunicare in aceste conditii? Raspunsul meu este desigur nu. Este relativ simplu sa ne imaginam cum am putea sa ne intelegem, fara un mijloc comun de a ne exprima gandurile si opiniile.O data cu dezvoltarea societatii , care se bazeaza pe contributia fiecaruia, apare necesitatea alcatuirii unui mijloc comun de exprimare

Alte referate despre: banii sunt pentru o economie ceea ce limbajul este pentru comunicare, banii sunt sangele care iriga economia, bani sunt sangele care iriga economia

Calcule salariale

Urmatorul pas este calcularea avansului prin inmultirea salariului de incadrare cu 40%.Sunt introduce apoi pentru fiecare angajat retinerile legate de rata pentru locuinta si telefon.La sfarsit se calculeaza totalul retinerilor obtinute prin insumarea cu functia "sum" a avansului, ratei pentru locuinta si a telefonului, asta pentru primul angajat, restul obtinandu-se prin tragere cu mouse-ul.

Alte referate despre: calculul salarial, calculul drepturilor salariale, calculul contabilitatea drepturilor salariale

Istoria si dezvoltarea calculatoarelor

Sistem cu cartele perforate al unei masini musicale
Inca din 1725, Basile Bouchon a folosit o bucla de hartie perforata intr-un razboi de tesut pentru a stabili sablonul reprodus pe materialele textile, iar in 1726 colaboratorul sau Jean-Baptiste

Alte referate despre: istoria si dezvoltarea calculatoarelor, istoria dezvoltarea calculatoarelor electronice referat, istoria retelelor de calculatoare
Referate afisate : 18
Medie note: 8.17 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK