Jocurile pe calculator sunt mai captivante decat lectura sau invers 8ced3

Mai presus decat omul

Omul, cocoţat cu îngâmfare pe treapta cea mai de sus a evoluţiei, este specia superioară. Corect ? Greşit ! Orice poate să facă omul, un animal poate să facă şi mai bine. Dacă credeţi că realizările tehnologiei umane sunt nemaipomenite, aşteptaţi să vedeţi ce poate face Mama Natură. Adevărul e că multe dintre adaptările uimitoare ale lumii animale sfidează înţelegerea omului. Cândva, ne aşteptam ca partea elementară a vieţii să fie foarte simplă.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 10kb
Downloads: 326
Materia: Psihologie

Evolutie sau creatie

Complexitatea organismelor vii
Modelul evoluţionist atribuie toate sistemele şi structurile universului operaţiei proceselor naturale care acţionează sub impulsul unor proprietăţi înnăscute ale materiei şi ale legilor naturii. El presupune că nici un agent extern supranatural nu planifică şi nu dirijează aceste procese; Universul este de sine stătător şi el evoluează de la sine prin acţiunile întâmplătoare ale componenţilor lui.
Pe de altă parte, modelul creaţionist atribuie sistemele şi structurile cosmosului unei creări după un plan şi cu un anumit scop a tuturor lucrurilor la început de către un Creator omniscient. Creaţionistul susţine că gradul de complexitate şi de ordine pe care ştiinţa a descoperit-o în Univers n-ar fi putut fi generată niciodată din întâmplare sau prin accident.
De fapt această problemă poate fi abordată cantitativ, utilizând principii simple de probabilitate matematică. Problema este pur şi simplu dacă un sistem ...

Alte referate despre: evolutie sau creatie, evolutie si creatie, omul evolutie sau creatie

Omul etic

Imposibilitatea substantei eterne de a actiona, vine din plasarea consecintelor ei posibile in mediul infinitului. Spun posibile pentru ca defapt proprietatea omniprezentei substantei in infinitate este faptul de a putea fi intr-un loc si peste tot, undeva si totodata pretutindeni. Consecintele presupun succesivitate, succesivitatea presupune timp. Ori atemporalitatea le anuleaza simultan pe amandoua.

Alte referate despre: omul etic, omul etic filosofie, etica omului

Evolutia omului

Evolutia omului- In precambrian (acum 4600-570 mil. de ani ; se imparte in arhaic si proterozoic), care reprezinta 90% din varsta Pamantului, au aparut primele vietuitoare unicelulare. Se presupune ca acestea au fost bacteriile din oceane si algele cianoficee (acestea in proterozoic). Evolutia omului

Alte referate despre: evolutia omului, originea si evolutia omului, evolutia omului referat

Drepturile omului

Aceasta instanta are rolul de a ameliora protectia justitiabililor, ramanand Curtii misiunea principala de a interpreta uniform dreptul comunitar. Tribunalul de Prima Instanta, este compus, in prezent , din 27 de judecatori si are rolul de a solutiona disputele dintre Comisia Europeana si persoanele fizice sau juridice, in diferite domenii de activitate. Un nou pas pe calea reformelor institutiilor europene comunitare a fost facut prin adoptarea Tratatului de la Nisa din 26 februarie 2001. Tratatul a realizat modificari si in ceea ce priveste institutiile juridice ale Uniunii.

Alte referate despre: drepturile omului, drepturile omului referat, referat drepturile omului

Omul si divinitatea

De-a lungul timpului legatura dintre om si divinitate s-a pastrat si in unele cazuri a devenit poate mai puternica.Omul traieste cu necesitatea unei providente care sa dea un inteles vietii sale, prin care sa-si justifice actiunile si care sa-l ghideze in alegerea cailor potrivite.
Aceasta legatura s-a intarit mai ales in Evul Mediu atunci cand perioadele des repetate de foamete, marile epidemii, catastrofele naturale, razboaiele dese si alte forme de violenta, au dus la nevoia omului de a se adaposti , de a se simti in siguranta aflati sub protectia unei providente .Totusi credinta s-a manifestat la inceput doar prin increderea in anumite viziuni, vise si halucinatii, in semne premonitorii sau punitive.

Alte referate despre: omul si divinitatea, relatia omului cu divinitatea, raportul omului cu divinitatea

Internetul si omul

Copilul are nevoie de parinti,de glasul mamei are nevoie de lumea reala, de jocurile specifice copilariei, de alti copii. Lumea virtuala, internetul, duc la interiorizarea copilului. Jocurile pe calculator dezvolta viteza de reactie, dar prin continutul lor incita la confruntarea la violenta. Spiritul de competitie,dorinta de a fi cel mai bun duce la o exacerbare a individualismului, modelele alese de tineri sunt cei tari,cei cu bani,cei duri.

Alte referate despre: efecte negative ale internetului asupra omului, internetul si omul, dezavantajele internetului asupra omului

Omul si destinul

Acest aspect ce poate sa apara nu trebuie ignorat de catre nimeni. Valoarea trairii fiintei umane este maxima, doar daca se respecta libertatea fiecarui om, dar el, ca fiinta in univers, trebuie sa cunoasca ce este bine si ce nu aduce armonia in viata sa. Pentru a se respecta cele ce sunt cerute prin Legea Universala, trebuie sa vina cunoasterea in pasul fiecarui om.

Alte referate despre: omul si destinul, omul si destinul-studiu de caz, omul si destinul in antichitate

Primii pasi in calculator

• Tab = aliniat
• Enter = trece pe randul urmator; da un paragraph mai jos
• Capslock =scrie cu majuscule fiind apasat o data, daca vrei sa-l dezactivezi trebuie sa-l mai apesi o data.
• Bara jos(space) = lasa spatiu
• Shift = fiind apasat si scriind ceva scrie cu litere mari; si daca sunt doua caractere pe o singura tasta scrie caracterul mai mie(de mai sus)

Alte referate despre: primii pasi in calculator, prima retea de calculatoare, primi pasi in calculator

Jocurile Olimpice din anul 1948

In iunie 1939, IOC a hotarat ca jocurile olimpice din 1944 sa se tina la Londra. Londra a fost alea in fata altor capitale cum ar fi : Budapesta, Lausanne, Helsinki si Atena. Din cauza razboiului planurile s-au oprit urmand ca acestea sa se tina in anul 1948. In raportul oficial al Jocurilor Olimpice din Londra, clarifica foarte bine faptul ca nu a existat nici o presiune asupra Londrei si ca jocurile olimpice nu se tin impotriva vointe sale.

Alte referate despre: jocurile olimpice din anul 1948, cistigatorii jocurilor olimpice din anul 1948, referate jocurile olimpice din anul 1948

Oameni din cele mai vechi timpuri

Ritualul vestirii, care urmeaza, a fost imaginat de o miscare taoista din secolul al X-lea i.C., numita metoda ortodoxa a inimii cerurilor. Catre sfarsitul secolului al XII- lea, practica fa-piao (expedierea memoriului), a devenit regula. Aceasta practica supravietuieste astazi intr-o forma simplificata. Incepe cu o lunga secventa de purificare; preotul este transformat intr-o fiinta cosmica, al carei cap este transformat intr-un nor de cerneala, care are drept par stelele risipite, drept nas un munte si a carei dinti sunt ca o padure de sabii. Acest gigant se ascunde dupa Carul Mare, convoaca sufletele sale terestre si celeste, si apoi incepe sa paseasca peste stelele Carului Mare, pentru a ajunge la poarta de aur si pentru a fi primit in audienta de imparatul cerului. In acelasi timp, el este purificat de ''cei noua phoenicsi care distrug necuratia'' si absoarbe energie de la stele. Stand in fata altarului, preotul ofera tamaie celor sase maestri si celor patru sfinti, care trec prin ...

Alte referate despre: istoria oamenilor din cele mai vechi timpuri, oamenii din cele mai vechi timpuri pana azi, ocupatiile oamenilor din cele mai vechi timpuri pana azi

Calculatoarele

Dischetele, CD-ROM-uri, DVD-uri. Hard disk-urile enumerate mai sus sunt incorporate in calculator. Acestea raman in calculator si, in general, nu se transfera de la un calculator la altul. Exista insa o serie intreaga de dispozitive de stocare mobile, care pot fi transferate cu usurinta de la un calculator la altul sau pot fi folosite ca suporturi de securitate (siguranta), in caz de pierdere, deteriorare sau furt al calculatorului.

Alte referate despre: componentele calculatorului, componentele unui calculator, istoria calculatorului

Calculul iterativ al radicalilor

Calculul iterativ al radicalilor - În cele ce urmeazǎ vom aborda urmǎtoarele teme: 1. Calculul iterativ al lui când . 2. Calculul iterativ al lui când .Calculul iterativ al radicalilor

Alte referate despre: calculator stiintific online radical de ordinul 4, calculator extrasul de radical cu puteri, calcule online cu radical

Culegere de jocuri de miscare

"Culegere de jocuri de miscare"
b) Jocul se mai poate desfăşura folosind 2-3 mingi, jocul continuând până când un jucător nu mai poate prelua mingea din cauză că încă nu a reuşit să trnsmită mingea care o avea deja în mână. (o minge o ajunge pe cealaltă). Jucătorul respectiv este penalizat cu un punct. Câştigă jucătorii care au cele mai puţine penalizări.

Alte referate despre: culegere de jocuri de miscare, jocuri de miscare, jocuri de miscare educatie fizica

Evolutia Calculatoarelor

El conţine circa 18.000 de tuburi electronice şi executa 5.000 de adunări pe secundă, având o memorie de 20 de numere reprezentate în zecimal. Programarea sa se realiza prin poziţionarea a circa 6.000 de comutatoare, cu mai multe poziţii. O semnificaţie aparte o are faptul că în arhitectura calculatoarelor Mark I şi ENIAC, intrau mai multe elemente de calcul, ce lucrau în paralel la o problemă comună, fiind dirijate de o singură unitate de comandă .

Alte referate despre: evolutia calculatoarelor, evolutia calculatorului, evolutia calculatorului referat

Alergia - mai mult decat o afectiune banala

In Romania, unul din sase oameni prezinta o rinita alergica. Incidenta acestei afectiuni poate creste la 33% daca adaugam si complicatiile: sinuzita cronica, otita medie, polipoza nazala, astm bronsic.

Alte referate despre: inteligenta face mai mult decat o avere, inteligenta face mai mult decat orice avere text argumentativ, text argumentativ-inteligenta face mai mult decat o avere

Ce sunt si ce nu sunt afacerile

Cuvântul afacere in româneste acopera o gama variată de activităţi sociale (afaceri juridice, afaceri interne si externe) iar din punct de vedere economic afacerea înseamna tranzactii comerciale.Se poate spune din acest punct de vedere că am făcut o afacere atunci cănd am cumpărat sau am vandut ceva la preţ avantajos.

Alte referate despre: ce sunt si ce nu sunt afacerile, care sunt resursele necesare derularii unei afaceri, eseu toti suntem diferiti dar toti suntem egali

Cei mai mari ghetari din lume

Cei mai mari ghetari din lume - GHEŢARII CONTINENTALI, se formează acolo unde linia zăpezilor este situată la o altitudine foarte mică. Cei mai mari doi gheţari continentali, unul care acoperă cea mai mare parte a Antarcticii şi celălalt aproape întreaga Groenlandă, sunt numite platouri glaciare sau banchize. Cei mai mari ghetari din lume

Alte referate despre: cei mai mari ghetari din lume, detalii despre cei mai mari ghetari din lume, cei mai mari ghetari din luma
Referate afisate : 18
Medie note: 8.59 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles