Johannes brahms referat

Johannes Brahms

Tânărul Brahms a interpretat câteva concerte publice, dar nu a devenit foarte cunoscut drept pianist (deşi mai târziu avea să interpreteze ambele premiere ale lucrărilor sale Piano Concerto No. 1 în 1859 şi Piano Concerto No. 2 în 1881).

A început să şi compună, însă eforturile sale n-au primit atenţia cuvenită până în 1853, când a mers într-un tur de concerte alături deEduard Reményi. În acest tur, a făcut cunoştinţă cu Joseph Joachim, Franz Liszt şi mai târziu a fost introdus marelui compozitor german Robert Schumann.

Reményi s-a simţit, însă, ofensat de eşecul lui Brahms în a aprecia cu toată inima Sonata în B minor a lui Liszt într-o vizită la Curtea de la Weimar, unde Liszt era muzicianul curţii, iar Brahms a adormit într-una dintre operele recent compuse ale acestuia.

Mulţi dintre prietenii lui Brahms au afirmat că Reményi, fiind un curtezan şelfuit, se aştepta ca tânărul Brahms să se conformeze practicii obişnuite a ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 14kb
Downloads: 5733
Materia: Muzica

Simfoniile

0x08 graphic
Joseph Haydn (1732-1809) si-a petrecut 40 de ani din viata compunând
107 simfonii. Acestea cuprindeau o gama larga de tipuri, printre care
simfoniile concertante, în care un anumit instrument are rol
proeminent. Printre inovatiile sale s-a numarat modularea în chei
îndepartate si folosirea unor tehnici inovatoare în cadrul expunerii
si recapitularii. Rolul lui Haydn în evolutia simfoniei a fost extrem
de important si lucrarile lui ample au impus standardul pentru ceea ce
avea sa devina modelul clasic vienez. Artistul i-a influentat în mare
masura pe Mozart si pe Beethoven.

Alte referate despre: poemul simfonic, poem simfonic, simfoniile lui beethoven

Mozart - viata si activitatea

Wolfgan a fost al 7-lea copil al familiei . Aproape toţi fraţii şi surorile lui au murit la o vîrstă fragedă. În viaţă a rămas doar sora, Maria Ana, sau Nannerli, cum o numeau rudele. Ea era cu 4 ani mai mare ca Amadeus.

Alte referate despre: mozart viata si activitatea, amadeus mozart viata si activitatea, wolfgang amadeus mozart-viata si activitatea sa

Ludwig van Beethoven

Ludwig van Beethoven - Titan, ca artist şi ca om deopotrivă, fiindcă în artă, ca şi în viaţă a învins prejudecăţile timpului său, a încurajat năzuinţele spre libertate ale popoarelor ce se trezeau din lungul somn al unei istorii vitrege, a înlăturat destoinic piedicile ce i s-au ridicat în cale şi s-a înălţat, asemenea unui vultur, deasupra amărăciunilor care l-au însoţit până în cel din urmă ceas.

Alte referate despre: ludwig van beethoven, ludwig van beethoven referat, referat ludwig van beethoven

Beethoven

Sonata Appassionata a fost asternuta pe hartie abia in anul 1806, dar compusa in anul 1804. In aceasta opera, si chiar de la inceputul allego-ului vigoarea, precizia hotarata a temelor semnalizeaza ca suntem in prezenta unei inventii formidabile, unde virtuozitatea nu va mai avea un rol precumpanitor. O furtuna sau o batalie de epopee. Finalul a fost creat de Beethoven in timpul unei lungi plimbari facuta impreuna cu Ries prin imprejurimile Dobling-ului. Amandoi se ratacira, inapoindu-se acasa abia seara.

Alte referate despre: beethoven referat, beethoven, referat beethoven

Chopin

Improviza cu plăcere, iar la vârsta de 7 ani, în 1817, a realizat prima compoziţie, o poloneză. Tânărul compozitor a fost desemnat cu mândrie de presa poloneză drept un geniu. Vestea s-a răspândit cu repeziciune printre melomani şi a fost copleşit cu invitaţii de a concerta în faţa publicului. Debutul său concertistic a avut loc la vârsta de 8 ani.

Alte referate despre: frederic chopin, chopin, frederic chopin referat

Johann Sebastian Bach

Bach a detinut una dintre cele mai importante pozitii in biserica luterana:cantor al scolii Thomasschule.Era responsabil de muzica a patru biserici din Leipzig.In perioada aceasta el a inceput sa scrie tot mai multa muzica corala care l-a adus pe taramul cantatelor,pasionatelor si oratoriilor. Prioritar pentru el era sa-l venereze pe Dumnezeu si nu incantarea audientei. Bach a compus mai ales pentru el insusi,nu a parasit niciodata Germania si era foarte credincios. Marile lui lucrari corale au ramas nepublicate vreme de aproape 100 de ani dupa moartea lui. Chiar si asa,maretia operelor compuse de acest mare artist a stimulat ireversabil muzica care a urmat si a influentat generatii intregi de compozitori si de ascultatori care i-au urmat. Opera lui Johann Sebastian Bach este foarte vasta.Multe lucrari au fost realizare in decursul mai multor ani. Cateva dintre cele mai celebre ...

Alte referate despre: johann sebastian bach, johann sebastian bach referat, johann sebastian bach opere

Johann Sebastian Bach

Johann Sebastian Bach - Într-un mod la fel de restrâns se regăsesc şi călătoriile sale de la est la vest între Dresda (est) şi Kassel (vest). Întreaga sa desfăşurare geografică se poate găsi pe harta de alăturată, copiată din lucrările lui Christoph Wolff despre Bach (Chr. Wolff – Bach, Essays on His Life and Music. Harvard University Press, Cambridge, 1991).

Alte referate despre: referat johann sebastian bach, referat despre johann sebastian bach, operele lui johann sebastian bach

Wolfgang Amadeus Mozart

In aceasta functie ramine timp de sase ani, desi relatiile cu noul arhiepiscop nu sunt din cele mai bune, acesta tratandu-l de servitor si interzicandu-i sa paraseasca orasul Salzburg. Nemaiputand suporta umilintele, Wolfgang isi da demisia in 1777 si pleaca, insotit de mama sa, la Munchen, unde solicita un angajament la curtea printului elector Maximilian III. Acesta insa il refuza. Dupa o alta tentativa nereusita la Mannheim, se hotaraste sa-si incerce soarta la Paris, unde - in timpul turneului din 1763 - avusese mult succes.

Alte referate despre: wolfgang amadeus mozart, wolfgang amadeus mozart referat, referat wolfgang amadeus mozart

Georg Friedrich Handel ppt

Georg Friedrich Handel (scris uneori si Haendel, iar in engl. George Frideric Handel, n. 23 februarie 1685, Halle/Saale - d. 14 aprilie 1759, Londra) a fost un compozitor germano-englez. A trait cea mai mare parte a vietii in Anglia. Impreuna cu contemporanul sau Johann Sebastian Bach, este unul din cei mai importanti reprezentanti in muzica ai stilului baroc din perioada tarzie. La varsta de 17 ani, in 1702, este deja organist in Halle, un an mai tarziu este angajat ca violonist si "Maestro al Cembalo" in orchestra Operei din Hamburg condusa de Reinhard Keiser. Aici realizeaza in 1705 prima sa opera, "Almira" pe un libret de Feustking, cu care atrage atentia publicului.

Alte referate despre: georg friedrich handel referat, georg friedrich handel, referat georg friedrich handel

Wolfgang Amadeus Mozart

Johannes Chrisosthomus Wolfgangus Theophilos Mozart s-a născut în data de 27 ianuarie 1756 în oraşul Salzburg din Austria, într-o familie de muzicieni. Tatăl Leopold a fost un muzician cunoscut ajungând compozitor la curte şi vicecapelmaistru. A realizat sonate, simfonii ( Vânătoarea, O călătorie muzicală cu sania, Nuntă ţărănească ), fiind totodată şi un interpret talentat cu o vastă cultură muzicală. În acest mediu familial, în care muzica era preocuparea principală, nu se putea ca micul Wolfgang să nu o îndrăgească încă din primii ani ai vieţii. La trei ani se căţăra singur pe scaunul clavecinului şi inventa frânturi de melodii care sunau vesel. La patru ani, a compus un concert pentru clavecin, o piesă naivă, desigur, dar încărcată de melodii uşoare, pe care tatăl său le-a înregistrat pe portative, micul Wolferl (cum îl alintau părinţii) ...

Alte referate despre: referat despre wolfgang amadeus mozart, wolfgang amadeus mozart biografie, despre wolfgang amadeus mozart

Portofoliu de geografie

Germania se învecinează cu nouă ţări europene: Danemarca, Olanda, Belgia, Franţa, Luxemburg, Elveţia, Austria, Republica Cehă şi Polonia. De asemenea Germania are ieşire directă la Marea Baltică şi la Marea Nordului.

Alte referate despre: portofoliu mihai eminescu, portofoliu romana, portofoliu la limba romana

Germania

Referat despre Germania
Germania este o tara central-vestic europeana ce inconjurata in nord de Marea Nordului, Danemarca si Marea Baltica, Polonia si Cehia in est, Austria si Elvetia in sud si in vest: Franta, Luxemburg, Belgia si Olanda.

Alte referate despre: referat germania, germania, capitala germaniei

Faust de Johann Wolfgang von Goethe

"Faust de Johann Wolfgang von Goethe "
Primele aparitii ale operei, cunoscute sub numele de Urfaust, au aparut intre anii 1772 si 1775; in orice caz, detaliile care au fost scrise atunci nu mai sunt in intregime gasite in varianta finala a piesei din zilele noastre.

Alte referate despre: faust de johann wolfgang von goethe, faust de johann wolfgang von goethe rezumat, faust de johann wolfgang von goethe referat

Johannes Honterus

Im Jahre 1530 kehrte Honterus in seiner Heimatstadt zuruck. Die Nachricht uber seine Ruckberufung geht auf Christian Schesaus zuruck, der berichtete, dass Honters Vaterstadt den beruhmten Gelehrten zur Ruckkehr in die Heimat eingeladen habe .Honterus war schon zu dieser Zeit ein angesehner Burger der Stadt und wurde in das Verzeichnis der Kronstadter Hundertmanner (auSerer Rat) aufgenommen und 1536 als Ratsherr in den (inneren) Stadtrat berufen.

Alte referate despre: johannes honterus, johannes honterus referat, lucrari de johannes honterus

Johann Wolfgang von Goethe

- Die Urfassung des Götz von Berlichingen:
Götz von Berlichingen ist ein echtes Werk des Sturm und Drang, unter dem Einfluß Shakespeares geschaffen. Daher sind die Personen blutvolle Menschen, getrieben von Leidenschaft, Liebe und Haß. Es ist wohl das deutscheste Drama unserer Literatur. Götz ist der lautere Charakter, für den Treue, Recht und Gerechtigkeit noch erstrebenswerte Tugenden sind. Er ist hineingestellt in eine sittenlose Zeit, in der er zerbrechen muß. Im Kampf gegen die Doppelzüngigkeit und Untreue wird er selbst schuldig, denn er bricht seinen Eid. In diesem Stück wurde endgültig der Bruch mit dem klassizistischen Drama vollzogen, da es sehr viele Szenenwechsel gibt (59) und weder eine Einheit der Zeit noch des Ortes kennt.

Alte referate despre: johann wolfgang von goethe faust, johann wolfgang von goethe, johann wolfgang von goethe referat

Johann Wolfgang von Goethe

Goethe's early education was somewhat irregular and informal, and
already that apparent feeling of superiority that stayed marked him by
him throughout his life. When he was about 16 he was sent to Leipzig,
ostensibly to study law. He apparently studied more life than law and
put in his time expressing his reactions through some form of writing.
On at least two occasions, this form was dramatic.

Alte referate despre: johann wolfgang von goethe opere, referat johann wolfgang von goethe, wann ist johann wolfgang von goethe geboren und gestorben

Johann Kepler

Calauzindu-se dupa noua sa idee Kepler a fost primul care a depasit rezultatele obtinute de antici in aceasta directie. A determinat in total marimile a 87 de corpuri noi. In plus cercetarile lui Kepler asupra formei butoaielor ce reda cea mai mare capacitate la cel mai mic consum material, l-au condus spre probleme de maxim si la probleme izoperimetrice, in a caror analiza va urma calea indicata de Pappus in cartea V din Culegerea sa.

Alte referate despre: johann kepler, legile lui kepler, johann strauss
Referate afisate : 18
Medie note: 8.14 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles