Judecata de apoi

Judecata de Apoi

Dumnezeu a randuit o zi in care va judeca lumea dupa dreptate, prin Isus Christos caruia ii este data toata puterea si judecata de catre Tatal; in care zi nu doar ingerii apostati vor fi judecati, ci si toate persoanele care au trait pe pamant se vor infatisa inaintea tribunalului lui Christos, pentru a da socoteala pentru gandurile, cuvintele si faptele lor, si pentru a primi rasplata pentru ceea ce au facut cand erau in trup, bine sau rau.

"Nu stiti ca noi vom judeca pe ingeri? Cu cat mai multe lucruri care tin de viata aceasta !"Corinteni 6:3.Asa cum Christos doreste ca noi sa fim convinsi in mod cert ca va fi o zi a judecatii,
atat pentru a-i scapa pe toti oamenii de pacat, cat si pentru consolarea celor neprihaniti in necazurile lor.

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 14kb
Downloads: 1548
Materia: Religie

Imparatia lui Dumnezeu domneste - sfarsitul lumii este aproape

Când noi în mod personal hotărâm să evităm suferinţele rezultate în sfârşit din urmările catastrofale ale guvernării stăpânitorilor omeneşti, aceasta nu înseamnă, că noi aţâţăm o răscoală impotriva lor sau începem o rervoluţie sau devenim anarhişti. Înfăptuirea unei revoluţii paşnice sau violente nu ar însemna altceva, decât numai înlocuirea guvernării altor oameni cu o guvernare a noastră. La urma urmei n-ar fi nici o deosebire; încât tot o guvernare omenească ar fi,chiar şi atunci dacă ar fi a noastră.

Alte referate despre: sfarsitul lumii este aproape, sfarsitul lumii e aproape, imparatia lui dumnezeu sfarsitul lumii

Despre dragostea de Dumnezeu

Intelepciunea are doua capete , dupa Sfaintii Parinti . La capatul de jos sta frica de Dumnezeu , iar la capatul de sus sta dragostea de Dumnezeu . Toata fapta buna se incepe cu frica de Dumnezeu si se termina in dragostea de Dumnezeu , ca dragostea este legatura desavarsirii , treapta cea mai inalta a vietii. In drumul acesta , de la frica de Dumnezeu pana la dragostea de Dumnezeu , multe ispite si scarbe avem in lumea asta .

Alte referate despre: dragostea de dumnezeu in versuri, dragostea lui dumnezeu fata de oameni, dragostea lui dumnezeu

Relatia omului religios cu Dumnezeu

Omul care implora mila lui Dumnezeu căci viaţa era vremelnică şi tot ce stăpânea putea pierde într-o clipă.

,,Atunci jartve direpte t-vom face.
Colaci si prinoase, cumu-t place,
Vin si pâine, unt si cu grâu dulce,
Si vitai pre oltari t-vom aduce” (Psalm nr 50 al lui Dosoftei)

Alte referate despre: relatia omului religios cu dumnezeu, relatia omului religios cu dumnezeu 1x punct, eseu relatia omului religios cu dumnezeu

Despre viata viitoare

Judecata particulara nu este definitiva, ci numai provizorie,pana la cea de a doua venire a lui Hristos,cand toti cei adormiti vor invia cu trupurile lor si va avea loc Judecata Obsteasca sau universala. Inainte de cea de a doua venire a lui Hristos va avea loc sfarsitul lumii.La porunca lui Dumnezeu ,cerurile vor pieri cu vuiet mare,iar pamantul si toate lucrurile de pe el vor arde.

Alte referate despre: viata viitoare, despre viata viitoare, viata viitoare si rugaciunile despre cei morti

Religiile Mesopotamiei

- o alta varianta a numelui ei este Ninnanna, ceea ce inseamna "regina
cerului"; mai este numita Ninsianna , ca o personificare a planetei
Venus;

Alte referate despre: religia mesopotamiei, religiile mesopotamiei, religia mesopotamia

Dumnezeu-Concept filozofic

Dumnezeu.Concept filozofic
Se caută deci o existenţă în sine, o tangibilitate a inexplicabilului, a ceea ce depăşeşte omul, fie el şi dedublat (în corporal şi spiritual), ce depăşeşte limitele ştiinţificului, o existenţă (imanentă), suficientă sieşi, indiscutabilă din neştiinţă şi necesitate.
Toma d’Aquino relevă cinci modalităţi prin care afirmă că este atestată existenţa lui Dumnezeu.

Alte referate despre: dumnezeu concept filozofic, dumnezeu concept filozofic teza, conceptul filozofic de dumnezeu

Oameni din cele mai vechi timpuri

Moartea aduce cu sine multa durere. Ea nu il afecteaza doar pe defunct, ci si familia acestuia si comunitatea in ansamblu. In studiile sale de teren, Gail Kligman a descoperit ca in Maramures, cand o familie boceste, se spune ca ea ''se canta'', ea canta pentru sine insusi, dar si pentru altii. Ea canta despre moarte in mod general si particular. Intensitatea manifestarii subiective este prescrisa ideologic. Se considera nepotrivita jelirea prea indelungata si manifestarea unei dureri neinfranate la disparitia copiilor mici sau a batranilor. Acest lucru este justificat de conceptia conform careia copiii sunt ingeri fara de pacate, cei vii netrebuind sa sufere excesiv la moarte lor. De asemenea, daca se plange prea mult, se crede ca sufletul copilului se poate ineca in timpul calatoriei in rai, caci lacurile intalnite in cale se pot revarsa datorita excesului de lacrimi. La celalat capat al vietii, batranilor ''le-a sosit timpul''. Cele mai dureroase morti sunt ale celor aflati in floarea ...

Alte referate despre: istoria oamenilor din cele mai vechi timpuri, oamenii din cele mai vechi timpuri pana azi, ocupatiile oamenilor din cele mai vechi timpuri pana azi

Judecata in prima instanta a litigiilor comerciale

Delimitarea activitatii instantelor judecatoresti, intre ele, se realizeaza prin intermediul regulilor competentei jurisdictionaleA�. Competenta instantelor judecatoresti in materie comerciala este supusa unor normederogatorii fata de cele din dreptul comun, principala distinctie fiind aceea ca tribunalelesunt instante de drept comun in materie comerciala, in competenta lor intrand nu numailitigiile avand un obiect evaluabil in bani de peste o anumita valoare, ci si cele care suntcomerciale, dar care nu pot face obiectul unei aprecieri pecuniare.

Alte referate despre: judecata in prima instanta a litigiilor comerciale, judecata in prima instanta a litigiilor comerciale referat, judecata in prima instanta litigiu comercial

Judecata

In sistemul nostru procesual controlul judecatoresc se realizeaza prin promovarea cailor de atac, respectiv judecata in apel si in recurs.

Alte referate despre: judecata in prima instanta, cerere de chemare in judecata, judecata cetelor de batrani

Principiul rolului activ al judecatorului

Rolul activ al judecatorului este, deopotriva, un principiu fundamental in procesul civil in afara de numeroase texte speciale, el este reglementat, ca atare, prin art. 129 si 130 Cod procedura civila. Potrivit acestui principiu, instantele de judecata au obligatia sa stabileasca daca actele procesuale de dispozitie ale partilor nu s-au facut in vederea realizarii unor scopuri ilicite, daca partile au capacitate de dispozitie, precum si daca consimtamantul a fost dat in mod legal.

Alte referate despre: principiul rolului activ al judecatorului in procesul civil, principiul rorlului activ al judecatorului in procesul civil, principiul rolului activ al judecatorului referat

Instanta de judecata

Judecatoriile „sunt instante fara personalitate juridica si functioneaza în judetele si în sectoarele municipiului Bucuresti. Numarul si localitatile în care acestea sunt situate se afla într-o anexa a Legii de organizare judiciara. În prezent, sunt peste 180 de judecatorii, iar în functie de natura si numarul cauzelor, în cadrul fiecarei judecatorii de pot înfiinta sectii sau complete specializate”.

Alte referate despre: instanta de judecata, circuitul dosarelor in instantele de judecata, instantele de judecata

Kant - Deductia judecatii de gust

-Exista unele obiectii ce ar putea sustine ca atractia este suficienta pentru a putea numi un obiect frumos.
- raspuns: putem adauga o multime de “atractii” (ornamente) unei opere de arta insa nu le putem folosi drept criterii de judecare a frumosului acelei opere.
EX: Un tablou este evaluat ca frumos pentru frumusetea sa in sine si nu pentru frumusetea ramei sau a ornamentelor acesteia.

Alte referate despre: immanuel kant semnificatia judecatii, tipuri de judecati la kant, judecatile lui immanuel kant

Judecatile de valoare si comportament

Faptul ca putem da explicatii care sa sustina cand un adevar cand altul, tine de natura bunului simt, adica acesta e rezultatul unor observatii si a unor experiente nesistematice si incomplete asupra comportamentului organizational (in cazul de fata).

Alte referate despre: judecatile de valoare si stiinta economica, judecatile de valoare sim stiinta economica, judecata de valoare referat marketing

Cartile nemuriri Faraonii si viata de apoi

Concret , textele piramidelor sunt niste compilatii de diverse formule magice (descantece) , dispuse pe peretii diferitelor incaperi ale apartamentului funerar, aranjate in functie de valoarea lor simbolica. Ele corespund unor liturghii (slujbe) ce se efatuau in timpul mumificarii regelui sau cu ocazia funeraliilor. Multe dintre aceste descantece , mai ales formulele de protectie si cele pentru ofrande , sunt gravate langa sarcofag , pentru ca defunctul sa fie ferit de pericole si sa-si poata recapata fortele in noua lume .

Alte referate despre: viata de apoi, cartea nuntii scene din viata de ieri si de azi, despre viata de apoi

Ritualuri de trecere - viata de apoi in Egiptul Antic

La Heliopolis se credea ca sufletele calatoresc fericite, impreuna cu zeul Ra, pe barca acestuia, care noaptea trecea printr-un loc intunecos numit Duat, situat undeva, afara din Egipt, spre apus. Pentru locuitorii din Abydos, intrarea in lumea cealalta era situata la apus de acel oras, acolo unde barca soarelui se strecura in fiecare seara in imparatia mortilor printr-o crapatura a muntelui. Cea mai raspandita versiune eshatologica si care a predominat in tot Egiptul a fost desigur cea osiriana. Potrivit legendei osiriene, zeul civilizator Osiris a fost omorat de fratele sau Seth si apoi a fost inviat prin procedee magice de catre Isis, Nephtys, Anubis etc.

Alte referate despre: viata de dupa moarte egiptul antic, o zi din viata unui locuitor al egiptului antic, viata plitica-monarhia a egiptului antic

Liviu Rebreanu

In anul 1910 este secretar de redactie la "Falanga literara si artistica", condusa de M.Dragomirescu, functie ce o va detine si la "Convorbiri critice". In 1911 este numit secretar al Teatrului National din Craiova, mai apoi devenind colaborator de baza al lui Emil Girleanu, la acea data directoral institutiei.

Alte referate despre: ion de liviu rebreanu rezumat pe capitole, ion de liviu rebreanu, liviu rebreanu

Conditiile de exercitiu ale actiunii civile

Conditia afirmarii unui drept subiectiv civil
-pentru a se putea angaja protectia juridica a actiunii, dreptul subiectiv civil trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:
1)sa fie recunoscut si ocrotit de lege;
2)sa fie exercitat in limitele sale externe (de ordin material si juridic) si interne (potrivit scopului economic si social pentru care a fost recunoscut de lege - art. 3 alin. (2) din D. 31/1954);
3)sa fie exercitat cu buna credinta;
4)sa fie actual (sa nu fie supus unui termen sau unei conditii suspensive).

Solutia difera in functie de cerintele incalcate. Astfel:
-daca, in urma probelor administrate si a dezbaterilor contradictorii, instanta constata ca dreptul subiectiv pretins de reclamant nu exista, atunci cererea de chemare in judecata va fi respinsa ca neintemeiata (nefondata);

Alte referate despre: conditiile de exercitiu ale actiunii civile, conditiile de exercitiu ale actiunii civile referat, conditiile de exercitiu ale actiuni civile
Referate afisate : 18
Medie note: 8.23 / 10
Referate noi adaugate la Religie
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles