Judecata de apoi referat

Judecata de Apoi

Tot asa El a hotarat ca acea zi sa fie necunoscuta oamenilor, pentru ca
acestia sa nu se simta in siguranta fireasca, ci sa fie intotdeauna veghetori, pentru ca nu stiu ceasul in care va veni Domnul, si pentru a fi intotdeauna pregatit sa spui: :"Vino Doamne Isuse; vino curand". Amin.

Dumnezeu i-a judecat pe Adam si Eva alungandu-i din gradina si pronuntand blesteme asupra viitorului vietii lor pe pamant ( Gen. 3 ). Dumnezeu a judecat lumea corupta din vremea lui Noe trimitand un potop care sa distruga omenirea ( Gen. 6 - 8 ).Dumnezeu a judecat Sodoma si Gomora, ingropandu-le printr-o catastrofa vulcanica ( Gen. 18 - 19 ).

Legislatia mozaica este data ca din partea unui Dumnezeu care este El Insusi un Judecator drept si care nu va ezita sa dea pedepse prin actiuni providentiale directe, cand poporul Sau Ii va incalca Legea. Profetii preiau aceasta tema; intradevar, cea mai mare parte a invataturii lor scrise consta in expunerea si aplicarea Legii si in amenintari cu judecata impotriva ...

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 14kb
Downloads: 1548
Materia: Religie

Imparatia lui Dumnezeu domneste - sfarsitul lumii este aproape

Nu numai, că ei nu i-a reuşit s-ă stăvilească moartea provenită numai din cauze naturale ci ea chiar grăbeşte posibilitatea unei morţi violente,năprasnice care poate venii peste întraga omenire,care poate fi provocată de guvernările politice şi militare omeneşti,nemai vorbind despre nimicirea venită din partea Creatorului omului,despre Armaghedon.Nimic nu este mai evident, nimic nu este mai incontestabil ca faptul, că guvernrea pămîntească exercitată de om şi de către mulţii săi dunmezei a avut eşec.

Alte referate despre: sfarsitul lumii este aproape, sfarsitul lumii e aproape, imparatia lui dumnezeu sfarsitul lumii

Despre dragostea de Dumnezeu

Si a mai spus odata ca”indiferent pe unde mergeti si indiferent ce faceti lasati lumii sa creada ca am fost si am trecut Eu.”, ptr . asta indiferent ce vor intelege ceilalti oameni merita sa ne luptam , ptr . El ne da multa , infinita dragoste si noi la fel trbuie sa -I dam , ptr . si el are nevoie , a investit mult in noi si noi trebuie sa fim roadele dragostei , credintei pe care el a revarsat-o asupra noastra . Ca sa rabd o asuprire din partea cuiva , o nedreptate , o durere , la toate trebuie rabdare multa , cum zice Apostolul Pavel : In lupta aceasta grea si mare , avem nevoie de rabdare .

Alte referate despre: dragostea de dumnezeu in versuri, dragostea lui dumnezeu fata de oameni, dragostea lui dumnezeu

Relatia omului religios cu Dumnezeu

Relatia omului religios cu Dumnezeu - ,, Doamne, Dumnezeul meu, în Tine am nădăjduit. Mântuieşte-mă de toţi cei ce mă prigonesc şi mă izbăveşte”(Psalm nr 7 al lui David) ,, Frica de Domnul este curată, rămâne în veacul veacului. Judecăţile Domnului sunt adevărate, toate îndreptăţite. ” (Psalm nr 18 al lui David)

Alte referate despre: relatia omului religios cu dumnezeu, relatia omului religios cu dumnezeu 1x punct, eseu relatia omului religios cu dumnezeu

Despre viata viitoare

Atunci Hristos va veni pentru a doua oara in lume,insotit de ingeri,cu mare putere si stralucire. La sunetul de trambita al ingerului,toti mortii vor invia.Iar trupurile celor care vor fi vii in momentul acela se vor schmba intr-o clipa si vor deveni ca si trupurile celor inviati din morti.Universul intreg se va schimba:vor fi un cer nou si un pamant nou .

Alte referate despre: viata viitoare, despre viata viitoare, viata viitoare si rugaciunile despre cei morti

Religiile Mesopotamiei

- sint garzile sacre ale seului soare Shamash; dimineata deschid
portile Muntelui de Est si Shamash urca pe cer; seara, inchid portile
Muntelui de Vest si Shamash coboara in lumea de dedesupt;

Alte referate despre: religia mesopotamiei, religiile mesopotamiei, religia mesopotamia

Dumnezeu-Concept filozofic

Dumnezeu.Concept filozofic
Se caută deci o existenţă în sine, o tangibilitate a inexplicabilului, a ceea ce depăşeşte omul, fie el şi dedublat (în corporal şi spiritual), ce depăşeşte limitele ştiinţificului, o existenţă (imanentă), suficientă sieşi, indiscutabilă din neştiinţă şi necesitate.
Toma d’Aquino relevă cinci modalităţi prin care afirmă că este atestată existenţa lui Dumnezeu.

Alte referate despre: dumnezeu concept filozofic, dumnezeu concept filozofic teza, conceptul filozofic de dumnezeu

Oameni din cele mai vechi timpuri

In timpul domniei imparatului Wu Ti (141-87 i.C.) din dinastia Ham, alchimistul Shao- Kun era deja in posesia unui elixir similar, intrucat se lauda astfel: '' Eu pot pune in frau dragonul zburator si pot vizita marginile pamantului. Pot calari cocorul alb si ma pot inalta deasupra celor noua ceruri. Povestea lui Shao- Kun, modificata foarte putin ar suna la fel ca un basm romanesc, cu Fat-Frumos care, descoperind apa vie, ucide toti zmeii si calareste pe calul sau, hranit cu jaratic, cu viteza gandului sau vantului, dupa preferinta. Motivele din basmele noastre sunt identice cu cele din credinta chineza. Perspectiva taoistilor tradeaza starea si inclinatiile lor innascute: spre magie, supranatural, grotesc.

Alte referate despre: istoria oamenilor din cele mai vechi timpuri, oamenii din cele mai vechi timpuri pana azi, ocupatiile oamenilor din cele mai vechi timpuri pana azi

Urmarirea si judecarea unor infractiuni flagrante

Urmarirea si judecarea unor infractiuni flagrante.Potrivit art. 465 din Codul de procedură penală este flagrantă infracţiunea descoperită în momentul săvârşirii sau imediat după săvârşire. Este de asemenea flagrantă şi infracţiunea al cărei făptuitor, imediat după săvârşire, este urmărit de persoana vătămată, de martorii oculari sau de strigătul public, ori este surprins aproape de locul comiterii infracţiunii cu arme, instrumente sau alte obiecte de natură a-l presupune participant la infracţiune. În caz de infracţiune flagrantă orice persoană are dreptul să prindă pe făptuitor şi să-l aducă înaintea autorităţii.

Alte referate despre: urmarirea si judecarea unor infractiuni flagrante, referat urmarirea si judecarea unor infractiuni flagrante, urmarirea si judecata unor infractiuni flagrante

Judecata

In sistemul nostru procesual controlul judecatoresc se realizeaza prin promovarea cailor de atac, respectiv judecata in apel si in recurs.

Alte referate despre: judecata in prima instanta, cerere de chemare in judecata, judecata cetelor de batrani

Principiul rolului activ al judecatorului

Conform art.129 alin.1 Codul de procedura civila consacra caracteristicile procedurii acuzatoriale,precizand ca partile au indatorirea ca,in conditiile legii,sa urmareasca desfasurarea si finalizarea procesului. De asemenea ele au obligatia sa indeplineasca actele de procedura in conditiile,ordinea si termenele stabilite de lege sau de judecator,sa-si exercite drepturile procedurale conform dispozitiilor art.723 alin.1 precum si sa-si probeze pretentiile si apararile. Plecand de la realitatea ca,partile sunt singurele care au initiativa procesuala,rezulta ca judecatorul in cadrul conflictului dintre parti trebuie sa adopte o pozitie neutra.

Alte referate despre: principiul rolului activ al judecatorului referat, principiul rorlului activ al judecatorului in procesul civil, principiul rolului activ al judecatorului in procesul civil

Instanta de judecata

Pe teritoriul României, dat fiind caracterul bizantin al influentei politice, justitia se realiza direct sau indirect de „domnul tarii”.
Dupa unirea principatelor române, s-a initiat o noua reforma a justitiei, influentata de Constitutia din 1866, prin care s-a instituit Înalta Curte de Casatie si Justitie, iar la baza erau tribunale de prima instanta ale caror hotarâri puteau fi atacate cu apel. Iar, mai
apoi, sistemul si-a schimbat forma, datorita multiplelor reforme la care a fost supus.

Alte referate despre: instanta de judecata, circuitul dosarelor in instantele de judecata, instantele de judecata

Kant - Deductia judecatii de gust

1.EX : FLORILE = frumuseti libere ale naturii.
- in aprecierea unei astfel de frumuseti judecata de gust este pura deoarece :
nu priveste conceptul de FLOARE
nu ia in calcul scopul determinat al obiectului pentru ca acesta nu are un scop determinat(floarea nu are scop determinat).

Alte referate despre: immanuel kant semnificatia judecatii, tipuri de judecati la kant, judecatile lui kant

Judecatile de valoare si comportament

Cunoasterea capatata intr-un context e extinsa (incorecta adeseori in alt context) . Ex: campania electorala: publicul tinta e diferit de la o localitate la alta, exista pe fond public cu probleme specifice si fizionomii specifice. Experienta dintr-o cultura organizationala nu e aceiasi pentru alta cultura. Deci, un psihosociolog e aplicativ, eficient, numai in urma cercetarii atente a unui studiu concret al organizatiei in cauza vor fi descoperite legaturile reale .

Alte referate despre: judecatile de valoare si stiinta economica, judecatile de valoare sim stiinta economica, emiterea unei judecati de valoare asupra prestatiei elevului

Ritualuri de trecere - viata de apoi in Egiptul Antic

Ceva mai mult, pretiosul ghid cuprindea si planuri amanuntite ale locurilor mai incurcate din lumea subterana, ca si portretele personajelor de seama, bune sau rele, pe care mortul trebuia sa le cheme in ajutor sau sa se fereasca de ele. Dar unde era pentru egipteni acea fericita sau poate nefericita lume a mortilor este greu de precizat. Nu fiindca n-ar fi indicatii in textele egiptene, ci fiindca aceste indicatii se deosebesc foarte mult unele de altele.

Alte referate despre: viata religioasa-politeismul la egiptul antic, o zi din viata unui locuitor al egiptului antic, viata de dupa moarte egiptul antic

Judecata cetelor de batrani - Etnologie Juridica

Problema inlaturarii bruste a dreptului comunitar nu s-a pus in ceea ce priveste dreptul romanesc scris. Aceasta, deoarece, in mod inevitabil s-ar fi provocat grave perturbari sociale in randul satelor romanesti care se bazau pe o traditie bine pusa la punct, pe norme nescrise, dar respectate cu strictete.

Alte referate despre: judecata cetelor de batrani etnologie juridica, cauta referat judecata cetelor de batrani, judecata cetelor de batrani referat

Liviu Rebreanu

Isi face studii gimnaziale in Nasaud si Bistrita, apoi scoala militara in Sopron. In 1898 indragostit in clasa a IV-a de liceu, scrie "intiia si ultima poezie". In 1906 absolva Academia Militara "Ludoviceum" din Budapesta si activeaza ca ofiter la Gyula. In 1908 demisioneaza, iar in 1909 trece clandestin muntii, spre Bucuresti.

Alte referate despre: ion de liviu rebreanu rezumat pe capitole, ion de liviu rebreanu, liviu rebreanu

Genova ppt

Cartierele Via Garibaldi si Piazza De Ferrer de langa port sunt pline de cladiri si monumente medievale: biserica San Donato si Santa Maria de Castilo Santa Maria de Castilo, palatul San Giorgio, Poarta Sant' Andres etc.

Alte referate despre: romania ppt, franta ppt, referate ppt
Referate afisate : 18
Medie note: 8.23 / 10
Referate noi adaugate la Religie
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles