Judecata particulara

Sfarsitul lumii

Atingerea acestui inalt scop sta in strinsa legatura cu Parusia Domnului, cu invierea mortilor si cu judecata universala, evenimente eshatologice abia intrezarite de aghiografii Vechiului Testament, vestite anume de catre Mintuitorul, consemnate pe scurt in cartile Noului Testament, predicate de Sfintii Parinti si formulate, ca dogme fundamentale ale dreptei credinte, in art. VII, XI si XII din Simbolul niceo-constantinopolitan.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 27kb
Downloads: 5845
Materia: Religie

Imparatia lui Dumnezeu domneste - sfarsitul lumii este aproape

Nu numai, că ei nu i-a reuşit s-ă stăvilească moartea provenită numai din cauze naturale ci ea chiar grăbeşte posibilitatea unei morţi violente,năprasnice care poate venii peste întraga omenire,care poate fi provocată de guvernările politice şi militare omeneşti,nemai vorbind despre nimicirea venită din partea Creatorului omului,despre Armaghedon.Nimic nu este mai evident, nimic nu este mai incontestabil ca faptul, că guvernrea pămîntească exercitată de om şi de către mulţii săi dunmezei a avut eşec.

Alte referate despre: sfarsitul lumii este aproape, sfarsitul lumii e aproape, imparatia lui dumnezeu sfarsitul lumii

Bazele Biblice ale darului profetic

Poseda doua misiuni caracteristice bisericii “ramasitei”
1.Ei serbeaza Sabatul zilei a 7-a pe care il gasim in cea de-a patra porunca a Decalogului, legea lui Dumnezeu ( Exod 20,8-11).
2.Ei poseda darul profetic in persoana doamnei White care :
A fost nascuta in 26 noiembrie 1827 si a murit la 16 iulie 1915 la 87 de ani. A acceptat chemarea divina de a deveni profet in decembrie 1844 la varsta de 17 ani, dupa ce de la varsta de 12 ani a fost invalida datorita unui accident care a dus la terminarea educatiei ei formale din clasa a treia sau a patra a scolii generale.

Alte referate despre: bazele biblice ale darului profetic, darul profetiei, bazele biblice ale misiunii

Sfanta Evanghelie dupa Marcu

„Iisus vorbeşte despre dărâmarea Ierusalimului si despre a doua venire a Fiului Omului. Îndemnuri la priveghere.”

Trecând pe lângă templu, ucenicii au admirat felul cum acesta a fost zidit. Iisus le-a spus ca va veni o zi când tot templul va fi dărâmat. Ucenicii au întrebat când va fi aceasta, iar Iisus le-a spus ca va veni o zi când vor începe multe războaie, vor fi cutremure si foamete, când cei care cred in El vor fi batjocoriţi, judecaţi si uraţi de către toţi.
Apoi Iisus ii indeamna sa vegheze, căci ziua judecaţii poate veni oricând. Cei buni vor fi rasplatiti, iar cei rai vor fi pedepsiţi. Lumea va fi inspaimantata de ce se va întâmpla, soarele se va întuneca, mulţi oameni vor susţine ca ei sunt Mesia, soarele va cădea si va fi sfarsitul lumii. Atunci Iisus se va cabori din ceruri pe un nor „cu slava si mărire”. Insa nimeni nu va şti când va veni aceasta zi, de aceea toţi trebuie sa vegheze, pentru ca sfarsitul lumii sa nu-i ...

Alte referate despre: sfanta evanghelia dupa marcu, sfanta evanghelie dupa marcu rezumat, sfanta evanghelie dupa marcu cap 9

Judecata de Apoi

Dumnezeu a randuit o zi in care va judeca lumea dupa dreptate, prin Isus Christos caruia ii este data toata puterea si judecata de catre Tatal; in care zi nu doar ingerii apostati vor fi judecati, ci si toate persoanele care au trait pe pamant se vor infatisa inaintea tribunului lui Christos, pentru a da socoteala pentru gandurile, cuvintele si faptele lor, si pentru a primi rasplata pentru ceea ce au facut cand erau in trup, bine sau rau.Asa cum Christos doreste ca noi sa fim convinsi in mod cert ca va fi o zi a judecatii, atat pentru a-i scapa pe toti oamenii de pacat, cat si pentru consolarea celor neprihaniti.

Alte referate despre: judecata de apoi, judecata de apoi referat, referat religie judecata de apoi

Iarna de Vasile Alecsandri

un numar apreciabil de poezii: "larna", "Miezul iernei", "Gerul",
"Viscolul", "Sania", "Bradul", "La gura sobei", "Sfarsitul iernei".
Acestea înfatiseaza iarna sub diferite aspecte: instalarea anotimpului
alb cu ninsori abundente ("larna"), cu frigul aspru si patrunzator
("Gerul", "Viscolul", "bradul") sau cu zile însorite, înveselite de
imaginea saniilor ("Sania") pana la aparitia primelor semne ale
primaverii ("Sfarsitul iernei").

Alte referate despre: iarna de vasile alecsandri comentariu, iarna de vasile alecsandri, pastelul iarna de vasile alecsandri

Extraterestrii

Pentru ortodocsi si in general pentru crestini, semnul cel mai
important al apropierii evenimentelor finale este moscheea lui Omar
din Ierusalim. Cand se va distruge aceasta moschee si va incepe
construirea unui "templu", atunci abia putem spune ca se apropie
venirea elementului negativ opus crestinatatii. Dar cum orice om
cunoaste moartea, si avand in vedere ca Ilie si Enoh nu au murit inca
si neputand ramane definitiv in trup fizic ei vor cobora pe pamant
pentru a lupta impotriva elementului negativ dar dupa 1260 de zile vor
muri, vor invia dupa 35 de zile apoi vor merge din nou in lumea
nefizica.

Alte referate despre: despre extraterestrii, compunere despre extraterestri, despre extraterestri

Particularitatile baladei populare Toma Alimos

Particularitatile baladei populare Toma Alimos supranumită şi cântec bătrânesc, balada populară este o creaţie specifică folclorului nostru, în care se prezintă fapte vitejeşti sau întâmplări eroice , petrecute într-un timp îndepărtat. Ca specie a literaturii populare, balada “Toma Alimoş” îndeplineşte caracteristicile acesteia: caracter anonim, colectiv, oral, sincretic.

Particularitatile baladei populare Toma Alimos - balada “Toma Alimoş”, culeasă de folcloristul G. Dem. Teodorescu are ca personaj principal pe haiducul Toma, care impresionează prin trăsăturile sale deosebite, unele naturale, fireşti, altele supranaturale.

În compoziţia baladei, textul aparţinând genului epic, distingem toate momentele subiectului. În expoziţiune, poetul anonim prezintă cadrul natural, în care ...

Alte referate despre: prezentarea generala a baladei populare toma alimos, momentele subiectului baladei populare toma alimos, trasaturile baladei populare toma alimos

Particularitati farmacocinetice ale tetraciclinelor

Particularitati farmacocinetice ale tetraciclinelor
Intre structura chimica si efectul farmacodinamic exista o stransa legatura. S-a demonstrar ca actiunea antibacteriana este in directa corelatie cu gruparile fenol-oxo a partii infgerioare a celor patru cicluri. Modificarea acestot grupuri duce la disparitia efectelor. Acest fapt a fost explicat prin rolul chelator al acestor grupari.

Particularitati farmacocinetice ale tetraciclinelor
Tetraciclinele au actiune aproape exclusic bacteriostatica actionand prin chelarea cationilor metalelor bivalente, cu inhibitia ulterioara a unoe sisteme enzimatice bacteriene. La nivelul ribozomilor bacterieni este inhibata selectiv legatura dintre aminoacizi si ARN avand drept consecinta blocarea sintezei proteice.

Farmacocinetica

Alte referate despre: particularitati farmacocinetice ale tetraciclinelor, particularitati farmacocinetice ale tetraciclinei, faza farmacocinetica pentru tetraciclina

Particularitatile situatiei copiilor institutionalizati din diferite tari

Particularitatile situatiei copiilor institutionalizati din diferite tari
Nici într-un domeniu ruperea dintre progresul economic şi nivelul sărac de trai nu se evidenţiază atât de clar, ca în creşterea copiilor instituţionalizaţi.
Particularitatile situatiei copiilor institutionalizati din diferite tari

Alte referate despre: particularitatile situatiei copiilor institutionalizati, situatia copiilor institutionalizati, particularitati ale copiilor institutionalizati

Judecata in prima instanta a litigiilor comerciale

Data convocarii pentru conciliere nu se fixeaza mai devreme de 15 zile de la data primirii actelor comunicate, iar rezultatul concilierii urmeaza a se consemna intr-un inscris cu aratarea pretentiilor reciproce referitoare la obiectul litigiului si a punctului de vedere a fiecarei parti.

Procedura de conciliere este o procedura prealabila si obligatorie, neefectuarea acesteia permitand instantei sa nu primeasca cererea. In cazul in care, totusi, cererea se inregistreaza, aceasta va fi respinsa, pe cale de exceptie, a cererii ca prematur introdusa, urmand ca reclamantul sa procedeze din nou la efectuarea procedurii concilierii directe pentru a promova alta actiune.

Alte referate despre: judecata in prima instanta a litigiilor comerciale, judecata in prima instanta a litigiilor comerciale referat, judecata in prima instanta litigiu comercial

Particularitati ale prozei fantastice in opera lui Mircea Eliade

Doamna Moscu are doua fete , Sanda si Simina , de vreo noua ani , aceasta , din urma ,purtand , de fapt , de-a lungul naratiunii , mare parte din mesajul groazei , si care face introducerea personajului titular :,,Am visat azi-noapte pe tanti Cristina,, . Cristina Era sora doamnei Moscu , moarta de peste douazeci de ani , un fel de mosiereasa tanara care il pe vechilul sau sa ii bata pe tarani pana la sange si sa suceasca gatul puilor de gaina. In camera in care se afla portretul Cristinei miroase straniu , un miros de tinerete oprita in loc.

Alte referate despre: particularitati ale prozei fantastice in opera lui mircea eliade, particularitati ale prozei fantastice la mircea eliade, mircea eliade particularitati ale prozei fantastice

Povestea lui Harap Alb de Ion Creanga - Particularitatile de constructie a unui personaj dintr-un basm cult

Fiul nu vede încă dincolo de aparenţe – „tocmai de la una ca dumneata ţi-ai găsit să aştept eu ajutor?”, nu ştie că nu în înfăţişare se converteşte cunoaşterea şi întelepciunea. După insistenţele bătrânei el îi dă bani: „ţine mătuşă, de la mine mai puţin şi de la Dumnezeu mult”. Din aceste vorbe – mijloc de caracterizare indirectă – rezultă acum chibzuinţa, fiul întelegând că este o fiinţă limitată.

Alte referate despre: harap alb de ion creanga particularitati ale basmului cult, povestea lui harap alb de ion creanga - particularitatile basmului, particularitati de constructie a unui personaj dintr-un basm cult

Particularitatile aplicarii masurilor preventive in privinta minorilor

Criminologia moderna releva astfel ca procesul de formare a personalitatii si comportamentului minorilor este uneori sever conditional de influenta negativa a unor medii familiale de tip conflictual, a unor factori negativi din mediul scolar si mai ales a celor provenind din mediul ambiant imediat, stradal sau de anturaj, la care se pot adauga uneori si factori economici, sociali sau culturali cu caracter global. Ca urmare a interactiunii sau actiunii singulare, dar intense, a unor astfel de factori, o parte din adolescenti sunt sustrasi actiunii factorilor educationali pozitivi si parcurgand vari-ate cai de degradare psihico-morala cum ar fi: alienarea, frustrarea, invatarea sau pur si simplu amplificarea inadaptabilitatii naturale a unora dintre ei, se orienteaza spre exprimari comportamentale de tip infractional.

Alte referate despre: particularitatile aplicarii masurilor, masurile preventive fata de minori, masurile preventive aplicate minorilor

Particularitatile dezbaterilor judiciare in privinta minorilor

Un şir de particularităţi ale dezbaterilor judiciare pe cauzele penale a minoriolor poartă caracter pur metodic. În primul rînd este vorba, despre stabilirea consecutivităţii cuvîntărilor. O particularitate esentiala a acestui stadium de examinare judiciară o constituie faptul că între participanţi sunt posibile divergenţe de păreri în aprecierea anumitor probe şi circumstanţe ale cauzei penale.

Alte referate despre: dezbaterile judiciare cu infractori minori, dezbaterile judiciare, dezbaterile judiciare in dreptul civil

Instanta de judecata

Ion Deleanu, adordând tema revizuirii Constitutie, remarca faptul ca: „justitia este unica, impartiala si egala pentru toti”, ceea ce ar trebui sa aiba drept consecinta desfiintarea instantelor militare, existenta acestora „fiind anacronica existentei unor justitii paralele”. Mai mult, doctrina recenta considera ca fiind neconstitutionala existanta statutului de judecator militar. Statutul dublu, de judecator, cât si calitatea acestei persoane de cadru activ al armatei afecteaza independenta, inamovibilitatea si impartialitatea acestor instante.

Alte referate despre: instanta de judecata, circuitul dosarelor in instantele de judecata, instantele de judecata
Referate afisate : 16
Medie note: 8.59 / 10
Referate noi adaugate la Religie
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK