Judetul prahova referat

Analiza sistemului de asezari in judetul Prahova

Referat despre Analiza sistemului de asezari in judetul Prahova
Structura administrativa: 104 localitati din care: 2 municipii, 12 orase si 90 comune cu 405 sate. Tipologia localitatilor, potrivit criteriilor specifice Planului de Amenajare a Teritoriului Judetean Prahova:
Localitati urbane: municipii de importanta interjudeteana – municipiul Ploiesti (230.240 locuitori), resedinta de judet – principal centru economico-social cu functiuni complexe industriale si tertiare (administrative, politice, cercetare-dezvoltare, învatamânt superior).

Nivel: Facultate
Dimensiune: 14kb
Downloads: 13
Materia: Geografie

Aspecte geografice ale asezarilor umane

În decursul devenirii sale istorice omul şi-a creat un mediu artificial pentru a se feri de o natură când darnică, când ostilă-locuinţa. Prin grupare ateritorială a mai multor locuinţe şi realizarea unui mod de covieţuire socială specific au rezultat aşezările umane. Ele au cunoscut în evoluţia lor perioade de declin şi de înflorire, unele au dispărut iar altele s-au păstrat până în zilele noastre. Ele împodobesc astăzi suprafaţa Terrei aidoma unei imense constelaţii de pe bolta cerească, unele având o “strălucire” puternică, altele abia “licărind”, minuscule între cei doi poli ai planetei. Aşezările pot fi permanente şi temporare, cu o largă arie de răspândire geografică.

Alte referate despre: aspecte geografice ale asezarilor umane, aspectele geografice ale asezarilor umane, aspecte generale ale asezarilor umane

Analiza sistemului de asezari din judetul Neamt

Disparităţi ale fondului de locuinţe, pe judeţe
Compararea fondului de locuinţe şi a condiţiilor de locuit în profil teritorial evidenţiază disparităţi marcante între judeţe, conform rezultatelor preliminare ale recensământului din anul 2002. În ceea ce priveşte fondul de locuinţe disponibil şi numărul gospodăriilor populaţiei care îl ocupă, apar unele diferenţe între judeţe prin aceea că în judeţul Galaţi la 100 locuinţe revin 96,3 gospodării, marcând un grad mai ridicat de utilizare al fondului disponibil, în timp ce, în judeţul Mehedinţi la 100 locuinţe revin numai 82,6 gospodării, ceea ce semnifică un grad mai redus de ocupare a locuinţelor existente.

Alte referate despre: analiza sistemului de asezari in judetul neamt, asezari umane judetul neamt, analiza sistemului de asezari din judetul timis

Geografia populatiei si asezarilor umane

Soldul natural se calculeaza:Sn=N–M;Sn= soldul natural;N= natalitatea;
M= mortalitatea.Soldul migrator sau migratia neta se calculeaza: Sm= I – E
Sm= soldul migrator;I= imigratia;E= emigratia.

Alte referate despre: geografia populatiei si asezarilor umane, geografia populatiei si asezarile umane, geografia populatiei si asezarilor umane referat

Studiul geografic al populatiei si asezarilor umane din bazinul hidrografic al Trotusului

Orice călător dornic să vadă ceva măreţ, odată ce păşeşte pe aceste meleaguri , ale bazinului hidrografic al Trotuşului, e încântat de ceea ce vede : falnicii străjeri formând o perdea de conifere stau de veghe de-a pururi dând dovadă de vechimea aşezărilor, iar panglica şerpuitoare a Trotuşului brăzdează zona , astfel încât ochiul poate zări o zonă mirifică , de neuitat.

Alte referate despre: referat geografia populatiei si asezari umane, evolutia populatiei si asezarile umane, caracterizatea populatiei si asezarile umane din grecia

Judetul Dambovita

Judetul Dambovita - Neoliticul este atestat in judetul Dambovita inca di fazele sale timpuri prin descoperirile de la Bratestii de Sus,dar si in cele avansate prin descoperirile arheologice de la Corbi Mari, Croitori, Genagoiesti, Moara din Groapa,Odobesti si Padureni.

Alte referate despre: poluarea in judetul dambovita, judetul dambovita, judetul dambovita referat

Organizarea si bonitarea pamantului - Judetul Valcea

Populatia rurala traieste in 78 de comune cuprinzand 568 de sate. Infrastructura judetului cuprinde mai mult de 2.028 de km de drumuri publice, din care 550 sunt drumuri nationale, si 164 km de cale ferata. Populatia judetului Valcea avea o densitate de 71,4 loc/km2, inscriindu-se printre judetele cu densitate relativ mica, sub media nationala, dar apropiata de cea a regiunii din care face parte.

In ceea ce priveste distributia teritoriala a densitatii populatiei putem constata ca in general in rural valoarea ei este de 4 ori mai mica decat in urban (46,9 fata de 192,2 locuitori/km2. Daca analizam gruparea unitatilor administrativ teritoriale dupa acest indicator putem vedea ca valorile densitatii cuprind un interval extrem de larg, de la 10 locuitori/ km2(Voineasa, Tetoiu, Caineni, Malaia) pana la 250 locuitori/km2(orasele Baile Govora si Babeni).

Alte referate despre: resursele turistice naturale si antropice din judetul valcea, valorificarea resurselor autohtone in turism pt judetul valcea, resurse turistice naturale din judetul valcea

Monografia satului Totoreni din judetul Bihor

Reteaua hidrografica
Reteaua hidrografica este formata din rauri si parauri. Crisul Negru este raul principal , cu izvorul la poalele masivului Bihor ce te imbie in timpul iernii la practicarea sporturilor de iarna, iar vara la drumetii, avand ca afluenti Raul Pietros , cu izvorul la poalele platoului Padis din Rezervatia Naturala a Muntilor Apuseni, Valea Mieragului si Valea lui Patru cu izvoarele la poalele impadurite a muntilor Codru –Moma, care iti ofera prin salbaticia atragatoare ,dispusa din abunenta, pana la varf , trasee turistice de neuitat.In acest sens trecand prin satul Tarcaita ,iar apoi coborand in judetul Arad la aproximativ 10km vom intalni frumoasa statiune Moneasa.

Din punct de vedere geomorfologic ,lunca Crisului Negru si zona de trecere spre dealuri, diferenta de altitudine culme-vale este de 20-30m ,depunerile aluvionare, fac ca aceasta localitate prin solul fertil si creerea uni mediu ambiant de sorginte mediteraneena, predominand curentii S-V,sa fie ...

Alte referate despre: monografia satului totoreni, monografia satului viile din judetul galati, monografia satului crivat din judetul calarasi

Economia judetului Bacau

Industria energiei electrice si termice este reprezentata prin trei termocentrale(Borzesti,Comanesti si Darmanesti) si prin hidrocentralele de pe Bistrita(Buhusi,Racova,Garleni).Deasemenea centralele electrice au o mare importanta prin energia termica produsa care este folosita in industrie si pentru teroficarea principalelor orase.

Alte referate despre: economia judetului bacau, situatia economica judetul bacau, economie judetului bacau

Judetul Ilfov - resurse agroturistice si legislatie

In judetul Ilfov sunt peste 75 km. diguri de aparare pe cursurile de apa si 98 km. albii de rauri calibrate si amenajate.Dintre lacuri putem aminti:
LACUL CALDARUSANI (IlfovA>>Gradistea)

Alte referate despre: resurse agroturistice si legislatie, judetul braila resurse agroturistice naturale, referat resurse agroturistice si legislatie

Evaluarea potentialului turistic al judetului Iasi in cadrul dezvoltarii pietei turistice locale

Potenţialul turistic reprezintă oferta turistică potenţială a unui teritoriu care împreună cu baza tehnico-materială şi cu infrastructura generală şi turistică formează oferta turistică reală (efectivă) sau patrimonial turistică. Varietatea resurselor turistice, specificul, influenţa lor în activitatea turistică duc la delimitarea a 2 categorii de potenţial turistic date de cel natural şi respectiv antropic.
Potenţialul turistic natural reprezintă totalitatea resurselor turistice pe care le oferă cadrul natural prin componentele sale: relief, condiţii climatice, ape, vegetaţie şi faună, cât şi modificările acestora din urmă.

Alte referate despre: valorificarea potentialului turistic al judetului iasi, potentialul turistic al judetului iasi, analiza potentialului turistic al judetului iasi

Referat practica - comuna Roata de jos judetul Giurgiu

Clima: pastreaza caracteristicile generale climatului specific Campiei Romane,adica temperat continental-moderat,cu unele nuante de tranzitie, cu un topoclimat de padure,de silvostepa. Vara se caracterizeaza prin timp senin,uscat si calduros,iarna cu un strat de zapada instabil si discontinuu si este in cea mai mare parte sub dominarea maselor de aer rece continental din E,sau arctic,care determina scaderea temperaturii aerului intre -10 grade C si -20 grade C si chiar mai mult . Temperatura medie a lunii ianuarie este de -3 grade C,iar temperatura medie anuala de 11 grade C. Temperatura solului poate cobori pana la -27 grade C,iar cea maxima poate urca pana la 67 grade C. Durata de stralucire a Soarelui este de cca. 2250 ore anual.

Alte referate despre: comuna roata de jos judetul giurgiu, primaria comunei roata de jos judetul giurgiu, roata de jos judetul giurgiu

Judetul Calarasi

Asezare. Judetul Calarasi este situat in partea de sud-est a Romaniei si a Campiei Romane, pe malul stang al Dunarii (Km 452 - 300), la granita cu Bulgaria, avand o suprafata de 5088 kmp (2,13% din suprafata Romaniei). Relieful campiei este reprezentat de interfluvii netede numite campuri (Hagieni, Jegalia, Ciulnita, Andolina, Cucuveanu, Milotina, Argovei, Ciornuleasa, Sohatu), acoperite in mare parte de depozite loessoide, intrerupte de mici depresiuni numite "crovuri" si de vai inguste de tip "mostiste".

Alte referate despre: judetul calarasi, monografia judetului calarasi, poluarea in judetul calarasi

Judetul Calarasi

Relieful campiei este reprezentat de interfluvii netede numite campuri
(Hagieni, Jegalia, Ciulnita, Andolina, Cucuveanu, Milotina, Argovei,
Ciornuleasa, Sohatu), acoperite in mare parte de depozite loessoide,
intrerupte de mici depresiuni numite "crovuri" si de vai inguste de
tip "mostiste".

Alte referate despre: judetul calarasi referat, referate judetul calarasi, poluarea aerului judetul calarasi

Informatica-olimpiada pe judet

Informatica olimpiada pe judet.În afară de ultimele două rânduri textul este aliniat în mijloc.Formatul textului să fie: Comic Sans MS, mărimea 22 pt.Numele elevului este cu Script MT Bold, mărimea 36 pt. Pentru premiul, nume şi şcoală folosiţi trei culori diferite.

Alte referate despre: olimpiada pe judet, modele olimpiada pe judete religie, subiecte olimpiada mate judet
Referate afisate : 15
Medie note: 8.25 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles