Judetul prahova relief

Judetul Prahova

Situat pe pantele sudice ale Carpatilor, in apropiere de curbura
acestora, judetul Prahova cuprinde un teritoriu ce se intinde de pe
culmile inalte ale muntilor pana in campie, pe malurile Ialomitei.
Aceasta situatie confera judetului o mare varietate a conditiilor
fizico-geografice si, implicit, a celor economico-gepgrafice.

Judetul Prahova are o suprafata de 4694 kmp (1,97% din suprafata
tarii), o populatie de peste 800000 de locuitori si un numar de 100 de
localitati si anume : un municipiu, 13 orase, 10 comune suburbne, 76
de comune, la care se adauga 403 de sate.

Resedinta judetului o constituie municipiul Ploiesti.

Din punct de vedere industrial acest judet se evidentiaza prin
productia de : benzina , motorina, petroluri, benzen, toluen, xileni,
masini, utilaje si instalatii pentru exploatare geologica, pentru
forajul sondelor, carton asfaltat, productia de anvelope, ...

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 31kb
Downloads: 4883
Materia: Geografie

Analiza sistemului de asezari in judetul Prahova

Referat despre Analiza sistemului de asezari in judetul Prahova
Structura administrativa: 104 localitati din care: 2 municipii, 12 orase si 90 comune cu 405 sate. Tipologia localitatilor, potrivit criteriilor specifice Planului de Amenajare a Teritoriului Judetean Prahova:
Localitati urbane: municipii de importanta interjudeteana – municipiul Ploiesti (230.240 locuitori), resedinta de judet – principal centru economico-social cu functiuni complexe industriale si tertiare (administrative, politice, cercetare-dezvoltare, învatamânt superior).

Alte referate despre: analiza sistemului de asezari in judetul prahova, analiza principalelor zone turistice din judetul prahova, sistemul de asezari in judetul prahova

Rolul turismului in economia teritoriului - studiu de caz Regiunea Sud-Muntenia

Mai precis, in judetele nordice (Arges, Dambovita si Prahova), pe langa drumurile nationale care traverseaza judetele, exista o retea mai densa de drumuri judetene si comunale (de regula mai putin modernizate decat cele nationale), comparativ cu sudul regiunii. Aceasta explicatie este sprijinita de densitatea mai ridicata a drumurilor publice inregistrata in judetul Arges - peste 44 km/100kmAC, fata de cea din judetele sudice - sub 27 km/100kmAC.Regiunea dispune de o retea dezvoltata de transport feroviar, teritoriul acesteia fiind strabatut de magistralele feroviare I (Bucuresti-Timisoara), II, III, IV, V si VI (traseu comun pana la Ploiesti), VII (Bucuresti-Galati), VIII (Bucuresti-Constanta) si IX (Bucuresti-Giurgiu).

Alte referate despre: economia serviciilor studiu de caz, agentia de turism-management si operatiuni studiu de caz, economia intreprinderii-studiu de caz

Valea Prahovei

vegetatia si fauna: vegetatia este variata (alcatuita din paduri care se intend pe mai multe etaje: etajul fagului care urca pana la 1200m si chiar mai sus si etajul coniferelor), in functie de clima si dispunerea trepelor de relief. Mai sus de paduri se dezvolta o vegetatie alpine, numita si stepa rece, cu pajisti, tufisuri de ienupar si jneapan si arbusti pitici Fauna este bogata si diversa ca numar si specii: ursi, cerbi carpatini, jderi,caprioare, lupi, mistreti, rasi, dihori, pisici salbatice, veverite, capre negre; pasari: cocosul de munte, mirla, acvila de munte, uliul, vulturul, iar dintre reptile:vipera comuna si soparla de munte. In apele reci de munte se gasesc pesti ca: pastravul, cleanul si mreana.In Bucegi se gasesc argiluvisoluri in zonele cu altitudine mica,solurile brune sib run acid. In climatul racoros si umedse gasesc solurile podzolice in padueile de fagsi conifere si soluri brun acide in zona alpine.

Alte referate despre: valea prahovei referat, referat valea prahovei, valea prahovei

Predeal

Predeal situare geografica: Latitudine nordica: 45º 30'
Longitudine estica: 25º 26'
Clima: continental-moderata
Suprafata: 58,4 Km²
Populatie: 5642
Religie: 92,5% ortodoxa, 4,5% romano-catolici

Alte referate despre: referat predeal, predeal, statiunea predeal referat

Tipuri de relief

VII.Relieful antropic :Activitatea umana a fost diferita de-a lungul existentei sale.De la simplele activitati de culegator de fructe si vanator, s-a ajuns in prezent la forme de activitati foarte complexe, care au ca rezultat imbinarea elementelor natural cu cele antropice.
Dintre cele mai semnificative intervenitii umane amintim: defrisarea padurilor, modificarea cursurilor de apa, destelenirea unor terenuri si aparitia culturilor agricole, activitatea miniera, constructii de cai de comunicatii, dezvoltarea asezarilor omenesti.

Alte referate despre: tipuri de relief, tipurile de relief, tipuri de relief din romania

Relieful si apele Romaniei

În latitudine, deoarece teritoriul ţării noastre se desfăşoară doar pe cinci grade, diferenţele termice nu sunt prea mari. Se înregistrează. totuşi o medie anuală cu peste 2°C mai scăzută în nord faţă de Câmpia Română, din sud.

Alte referate despre: relieful si apele romaniei, relieful si apele din brazilia, influentele omului asupra vegetatiei climei reliefului solului apelor

Judetul Dambovita

Etapele urmatoare sunt marcate de prezenta tezaurelor monetare, marcand intr-o prima faza legaturile cu teritoriile grecesti, macedonene, romane, marturie in acestsens fiind tezaurele de la Brancoveanu si Gaiesti sau descoperirile de la Moreni,Patroaia si Tachitele. Dupa retragerea aureliana, legaturile dintre romanitatea sudica si nord- dunareana s-au amplificat in epoca constantiniana(sec.IV i.e.n.)
In prima jumatatea sec. al XIII-lea, diploma Cavalerilo Iuaniti mentioneaza existenta ‚tarii lui Seneslau’ situata la rasarit de Olt, care cuprindea cea mai mare parte a jud. Dambovita.

Alte referate despre: poluarea in judetul dambovita, judetul dambovita, starea mediului in judetul dambovita

Relieful petrografic

Relieful petrografic - Romania, mai ales in unitatile de orogen, are o mare varietate petrografica. In mod normal, aceasta varietate se rasfrange si in relief, eroziunea realizand adevarate peissaje morfopetrografice. Relieful petrografic

Alte referate despre: relieful petrografic, relief petrografic, relieful petrografic referat

Organizarea si bonitarea pamantului - Judetul Valcea

Prin asezarea sa geografica, judetul Valcea beneficiaza de aproape toate formele majore de relief: munti, dealuri subcarpatice, podis si lunci cu aspect de campie, dispuse in trepte de la nord la sud, intregite de defileele ale Oltului si Lotrului, strajuite de muntii Cozia, Capatanii, Fagaras, Lotru si Parang. Aici intre masivele de munti se afla una din cele mai mari depresiuni intramontane din judet, cunoscuta sub numele de Tara Lovistei.Doua treimi din suprafata judetului sunt ocupate de Podisul Getic si Subcarpatii Getici, cu altitudini intre 400-800 m.

Alte referate despre: resursele turistice naturale si antropice din judetul valcea, valorificarea resurselor autohtone in turism pt judetul valcea, resurse turistice naturale din judetul valcea

Monografia satului Totoreni din judetul Bihor

Monografia satului Totoreni din judetul Bihor - Motivele personale care au generat alegerea si tratarea temei de fata, au pornit de la convingerea ca satul reprezinta un univers complex care nu se lasa cunoscut in toate de catre oricine si oricand.

Alte referate despre: monografia satului totoreni, monografia satului racovita din judetul dambovita, monografia satului crivat din judetul calarasi

Relieful glaciar

Procesele glaciare
Eroziunea glaciară se produce în mai multe moduri. Eroziunea apare atunci când rocile îngheţate de la baza şi marginile gheţarului, scobesc şi erodează roci. Scobiturile astfel formate se numesc striaţii. Urmele lăsate în roci au ajutat oamenii de ştiinţă să descopere zona de întindere a gheţarilor în perioada marii glaciaţiuni.

Smulgerile de gheaţă apar atunci când gheaţa din jurul îmbinărilor de roci sau al molozului de la baza gheţarului le împing într-o parte. Procesul de zdrobire apare atunci când rocile sunt fărâmiţate de greutatea gheţarului şi a încărcăturii de rocă.

Alte referate despre: relieful glaciar, relief glaciar, relieful glaciar din romania

Evaluarea potentialului turistic al judetului Iasi in cadrul dezvoltarii pietei turistice locale

Acest chestionar va putea fi analizat prin formularea unor întrebări legate de planurile de acţiune în domeniul turismului de pe teritoriul judeţului, pentru a stimula rezultatele cantitative si calitative: intrebările se vor referi la impresia intervievaţilor asupra investiţiilor turistice până în momentul de faţă de către autorităţile administrative locale cât şi naţionale, cât şi asupra calităţii şi diversificării serviciilor oferite.

Alte referate despre: valorificarea potentialului turistic al judetului iasi, potentialul turistic al judetului iasi, analiza potentialului turistic al judetului iasi

Nicolae Iorga

Opera sa istorica cuprinde diverse domenii: monografii de orase, de domnii, de familii, istoria bisericii, a armatei, comertului, literaturii, tipariturilor, a calatorilor in strainatate etc. Cateva din publicatiile mai importante: Studii si documente cu privire la istoria romanilor, in 25 volume (1901-1913), Istoria imperiului otoman in 5 volume (aparuta in limba germana: Geschichte des osmanischen Reiches, 1908-1913), Istoria romanilor in 10 volume (1936-1939).

Alte referate despre: nicolae iorga, nicolae iorga cea dintai invatatura, cea dintai invatatura de nicolae iorga

Sinaia - turism

Sinaia este una din cele mai importante statiuni de odihna din tara,
furnizând cele mai bune conditii de petreecere a timpului liber dar si
de tratament, in toate anotimpurile anului, pentru oameni de toate
vârstele. Are un climat subalpin, cu veri racoroase (media lunii iulie
este de 14-16°C) si cu ierni nu foarte friguroase pentru o statiune
montana (media lunii ianuarie este de -3,5°C). Temperatura medie
anuala este in jur de 6,5°C iar media precipitatiilor 800-1000 mm
anual. Stratul de zapada cazut iarna persista de la sfâsitul lui
septembrie pâna la sfârsitul lui martie.

Alte referate despre: sinaia turism, sinaia turism referat, sinaia turism engleza

Informatica-olimpiada pe judet

Ultimele două rânduri: director şi data sunt cu font Times New Roman 22 pt
Textul director aliniat la dreapta şi are o indentare la dreapta de 2 cm.
Textul Data este aliniat la dreapta şi are o indentare la stânga de 2 cm.Creaţi o formă cu AutoShape, adăugaţi textul Rebus pe Auto Shape, să fie cu fontul Impact 40 pt. şi aşezaţi în partea de jos a paginii. Să aibă şi culoare de umplere.

Alte referate despre: olimpiada pe judet, model de olimpiada biologie judet online, precizare olimpiada religie judet dambovita

Sticla armata si cu relief

După ГОСТ cablu nu trebuie să aibă la suprafaţă uzură, murdărie, care produc o culoare puternică a sticlei şi formarea bulelor de aer.
Pentru înlăturarea căldurii de prisos a plasei se foloseşte răcitorul de apă, instalat asupra masei topite. Cu acelaşi scop se foloseşte metoda aceasta, de a da plasa în topitură de sticlă din partea de jos.
Sticla armată se arde asemănător ca sticla obişnuită, pregătită pentru şlefuire, lustruire.

Alte referate despre: sticla armata, sticla armata referat, sticla de geam cu relief
Referate afisate : 17
Medie note: 8.27 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK