Jurnalul unui pusti

O lume pustie - compunere

Am ajuns acolo si nu stiam de ce. Nici macar unde ma aflam. Priveam in spate, dar nu zaream nimic . Apoi o lumina puternica a patruns prin gratiile geamului. Soarele a aparut pentru cateva clipe, dar a disparut . Din nou intunericul domnea.

Sunetul ce se auzea venind din fundul camerei se izbea din ce in ce mai tare de podea. As fi vrut sa pot descrie ceea ce vedeam, dar imaginatia imi juca feste.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 8kb
Downloads: 1337
Materia: Romana

O dimineata in munti - compunere

Lumina parea trasa de o mana tainica ,colosala si nevazuta. Aceasta priveliste se poate vedea doar in noptile senine de vara cand regina noptii,luna urca pe tron,inconjurata de miile ei de slujitori,stelele.

Alte referate despre: o dimineata la munte, o dimineata in munti, dimineata la munte

Compunerea

Exprimarea corecta, orala si scrisa – obiectiv important al procesului de invatamant in ciclul primar – constituie unul din instrumentele de baza ale muncii intelectuale, fata de care nu poate fi conceputa dezvoltarea intelectuala viitoare a elevilor. Ca si in cazul invatarii celorlalte instrumente ale muncii intelectuale: a cititului, a scrisului, a calcului aritmetic, capacitatea de exprimare se formeaza si se perfectioneaza prin solicitarea efortului intelectual al elevilor.

Alte referate despre:

In vacanta - compunere

In umbra unui copac o ciupearca isi imbracase palaria si o inaltase deasupra firelor de iarba.Soarele era pe cer salutand toata natura si bucurandu-se de o zi frumoasa.Seara,pe perdeaua albastra a cerului se vedeau stralucind margaritarele galbene ale stelelor.

Alte referate despre: o zi de vacanta la munte compunere, a venit vacanta-compunere, jules verne- doi ani de vacanta- rezumat

Ultimul sarut - compunere

Ti-am scris scrisoarea asta ca sa stii ca pentru mine tu esti cel mai important de pe lume. Daca m-am casatorit nu inseamna ca nu o mai iubeam pe mama ta, sau ca am uitat-o. Am facut-o pentru tine, ceva din interior imi spunea ca iti trebuie o mama, ai nevoie de o prezenta feminine langa tine.

Nu am curajul sa-ti trimit aceasta scrisoare, inima mi-a fost franta de cuvintele tale, dar as vrea sa te privesc in ochi si sa iti cer iertare ca nu te-am facut sa intelegi atunci ca ea nu era inlocuitoarea Victoriei, ci doar un ajutor pentru tine. Tie , unicului fiu al meu ii cer iertare pentru toate greselile."

Dupa tot ce am citit plec, te las singur, ma duc intr-o alta camera, ma asez pe fotoliu cu capul in palme incep sa plang. Simt o bataie pe umar, ma uit in jur si nu vad nimic, dar totusi ma simt privit.Erau multe zile nedormite si oboseala m-a facut sa adorm. Mai aveam taria de a visa, erai tu, cel care ma imbratisa in copilarie, aveam imaginea pura cu ...

Alte referate despre: romanta ultimului sarut referat, romanta ultimului sarut-referat, romanta ultimului sarut de ion minulescu

Mama compunere

Ii promit ca atunci cand voi deveni o persoana adulta, iar ea va imbatrani, o voi rasplati pentru tot ce a facut si face pentru mine.

Alte referate despre: mama-compunere, compunere despre mama, mama-descriere

Vacanta in Italia - compunere

Capitol 2
Oameni de langa noi:
Bunica
Pentru relizarea acestei calatorii bunica m-a ajutat foarte mult.Ea m-a sprijinit financiar.De fiecare data cand se organizeaza o excursie la scoala, dansa se ofera sa ma ajute.Numele ei este Maria. Bunica este o femeie de statura medie, are ochii caprui si parul alb ca zapada.Are saizeci si patru de ani, dar in ciuda varstei poate munci aproape ca la tinerete, fiind o femeie vrednica si sanatoasa. Bunica mea este o persoana foarte darnica si generoasa deorece daruieste din putinul pe care il are.Insa are undefect.Mereu cand apare o probleme cat de mica intra in panica si ii este frica pentru cel ce a intrat in dificultate sa nu I se intample ceva rau. Imi place bunica foarte mult deoarece ea sare in ajutorul oricui si este foarte iubitoare.

Alte referate despre: compunere vacanta in italia, vacanta in italia compunere, vacanta in italia

Prima zi de scoala - compunere

Referat despre Prima zi de scoala - compunere
Din punct de vedere caledaristic, vara s-a terminat, iar toamna şi apoi sezonul rece sunt deja sinonime cu şcoala.

Îmi aduc aminte cu multă nostalgie de una dintre cele mai frumoase toamne din viaţa mea de până acum: cea care mi-a oferit bucuria de a păşi pentru prima dată în universul plin de farmec si mister al şcolii. Parcă păşeam pe un tărâm de basm, şcoala era castelul din poveste, iar zâna bună era învăţătoarea. Cu paşi mici şi cu ghiozdanul în spate, ţinând-o strâns de mâna pe mama, ne îndreptam spre şcoală. Eram mândră de mine şi stăpânită de mari emoţii.

Astăzi s-a dovedit a fi însă foarte diferit. Paşii mei mici s-au transformat în paşii mari ai unei adolescente, proaspat absolventă a şcolii generale.

Ghiozdanul a fost înlocuit de mapă, iar mama prezentă pâna acum, astăzi a lipsit. Emoţia s-a dovedit a fi însă şi mai puternică. Inima îmi ...

Alte referate despre: prima zi de scoala compunere, compunere prima zi de scoala, prima zi de scoala

Padurea plange - compunere

Referat despre Padurea plange - compunere
Ce poate fi mai minunat decat padurea adanca si racoroasa. Imi place adierea vantului printre crengile copacilor,mirosul dulce al aerului de padure,farmecul de umbre si culori ,cantecul ei minunat. Asa gandeam indreptandu-mi pasii spre padurea mult dorita. Cand am ajuns acolo,in loc sa vad copacii acoperiti de verdeata si impodobiti cu flori,crengile erau zdrentuite,iarba arsa,florile triste si cu capetele plecate.

Alte referate despre: padurea plange, padurea planga compunere de ziua unirii, compunere padurea plange

Jurnalul Fericirii

Soluţia aceasta presupune o tărie de caracter excepţională o concepţie militară a vieţii.Bukovski povesteşte că atunci când a primit prima convocare la asediul KGB n-a putut închide un ochi toată noaptea. Nu a putut dormi de nerăbdare. Aştepta ziua să fie în faţa lor să le spună tot ce crede despre ei şi să intre în ei ca un tanc.

Concluzie: Toate soluţiile sunt certe şi făra greş.În ianuarie 1960
Întâmplarea a început în august la ziua autorului. Atunci s-a spart un pahar de cristal frumos cu precizia memoriei unui computer. Are loc o şedinţă de anchetă nocturnă în care ea îl apără cu atâta suspectă grijă.

Spunea că nu era sigur dacă la spart sau nu, nu-şi aducea aminte, iar dacă recunoştea că la spart, spunea adevărul obiectiv, şi odată ce a rostit adevărul trebuia să recunoască totul că Nego(Ion Negoţescu) a vorbit duşmănos.

31 decembrie 1959.Ajungând acasă , I-a povestit tatălui său, iar el întrebându-l ...

Alte referate despre: jurnalul fericirii n steinhardt, jurnalul fericirii n steinhardt rezumat, jurnalul fericirii rezumat

Jurnal de lectura

Ion Luca Caragiale lasa cititorul sa mediteze asupra comicului , imaginatia fiind cheia ce deschide un univers nemaivazut.
Caragiale foloseste un limbaj specific perioadei , lucrarile fiind incarcate cu arhaisme , un indice temporal important pentru ca cititorul sa-si dea seama ca nu este vorba despre o lectura contemporana.

Alte referate despre: jurnal de lectura la hanul lui manjoala, jurnal de lectura erasmo, jurnal de lectura

Jurnalul fericirii de Nicolae Steinhard

Solutia a doua: a lui Alexandru Zinoviev
Este cea gasita de unul din personajele cartii Inaltimile gaunoase.
Personajul e un om tanar, prezentat sub porecla alegorica Zurbagiul.
Solutia sta in totala neadaplare in sistem. Zurbagiul nu are domiciliu stabil, nu are acte in regula, nu e in campul muncii; e un vagabond, e un parazit, e un coate goale si o haimana. Traieste de azi pe maine, din ce i se da, din ce pica, din te miri ce. E imbracat in zdrente.

Alte referate despre: jurnalul fericirii de nicolae steinhard, jurnalul fericiri de nicolae steinhard, criticii care critica jurnalul fericirii de nicolae steinhard

Stilul beletristic

Are ca domeniu de comunicare sfera esteticului, realizand o forma speciala de comunicare - comunicarea artistica (definibila prin: functia poetica, dubla finalitate -> cunoastere artistica + delectare estetica, functionalitate a discursului).Cuprinde: operele literare in proza si versuri (epice, lirice si dramatice), eseuri, jurnale literare, amintiri, memorii.

Alte referate despre: un text care sa apartina stilului beletristic, stilul beletristic, stilul beletristic exemple de texte

In contra directiei de astazi in cultura romana - 1868

Asemenea imprejurari usuratoare exista, si datoria noastra este acum de a le pune in vederea cititorilor.Foaia Transilvania si atatea alte foi literare si politice ale romanilor sunt asa de slab redactate, asa de stricacioase prin forma si cuprinsul lor, fiindca traiesc intr-o atmosfera stricata si se inspira de ideile si de simtamintele ce caracterizeaza marea majoritate a "inteligentelor si anteluptatorilor" romani. Viciul radical in ele, si, prin urmare, in toata directia de astazi a culturii noastre, este neadevarul, pentru a nu intrebuinta un cuvant mai colorat, neadevar in aspirari, neadevar in politica, neadevar in poezie, neadevar pana in gramatica, neadevar in toate formele de manifestare a spiritului public.

Alte referate despre: in contra directiei de astazi in cultura romana 1868, download in contra directiei de astazi in cultura romana 1868, contra directiei de astazi in cultura romana 1868 titu maiorescu

Naratorul Maitreyi

"Am sovait atata in fata acestui caiet, pentru ca n-am izbutit sa aflu inca ziua precisa cand am intalnit-o pe Maitreyi". Venit in India sa lucreze si imbolnavindu-se de friguri, inginerul Allan se muta in casa profesorului Narendra Sen, dar isi aminteste el - "eu o intalnisem pe Maitreyi cu cel putin zece luni mai inainte", marturisindu-si neputinta de a retrai aievea acum, cand scrie romanul, "mirarea mea, nesiguranta si tulburarea celor dintai intalniri".

Alte referate despre: perspectiva narativa maitreyi, tehnica narativa maitreyi, tehnici narative maitreyi

Modele si experiente de viata pilduitoare in literatura pentru copii si tineri

Mai tarziu,cand a inceput sa-si scrie un jurnal zilnic,marturisea: "Totdeauna putem gasi prilej de imbarbatare daca izbutim,printr-o judecata dreapta,sa socotim binele si raul si sa alegem calea binelui.Din clipa cand am inteles aceasta,m-am linistit si am renuntat de a mai sta la panda pe tarm pentru a zari vreo corabie in larg.Incepeam sa ma obisnuiesc cu noul meu fel de viata si cautam sa mi-l fac cat mai placut."(p.66)

Alte referate despre: literatura pentru copii si tineri, viata devine carte literatura, modele de urmat in viata

Sarpele - Proiect Multimedia

În simbolica alchimiştilor, materia primă e redată printr-un şarpe sau a lui Mercurius bisexuat.
Simbolismul şarpelui transgresează graniţele dintre materie şi spirit; întruchiparea materiei primare, a pământului şi a apei, a amestecului dintre elementele naturii, el este, concomitent, şi o încarnare a raţiunii supreme, a Logosului divin sau a inteligenţei satanice (funcţie pe care o capătă şarpele din paradis al mitului biblic).
La greci era consacrat Athenei, zeiţa înţelepciunii, născută din capul lui Zeus, patroana artei şi a meşteşugurilor.
În folclorul românesc este recvent întâlnit motivul achiziţiei „limbii păsărilor” metaforă a cunoaşterii absolute, de către cel ce mănâncă din carnea şarpelui sau cel căruia şarpele „Îi scuipă în gură”, ...

Alte referate despre: sarpe boa, mircea eliade sarpele rezumat, sarpele de mircea eliade

Resurse netraditionale de energie

Dacă la sfîrşitul secolului XIX cea mai răspîndită în prezent energie – electrică – juca un rol auxiliar şi neînsemnat în balansul energetic mondial, atunci în 1930 în lume se producea cca 300 miliarde kW/h de energie electrică, iar în 1994 această cifră a ajuns la 13000 miliarde kW/h.

Alte referate despre: resursele netraditionale de energie, resurse netraditionale de energie, rolul resurselor netraditionale de energie solara euliana

Analiza financiara

Toate actele care sunt cuprinse in registrele de casa vor avea semnatura compartimentului financiar contabil si semnatura de aprobare a administratorului, iar cele de la punctul de lucru vor avea ca document justificativ atasat un referat de necesitate.

Alte referate despre: analiza financiara, analiza financiara a unei firme, analiza financiara a intreprinderii
Referate afisate : 19
Medie note: 7.90 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles