Karl may winnetou rezumat

Karl Marx

Senin caracterizeaza perioada activitatii lui Karl Marx la "Gazeta Renana" ca perioada cand incepe sa se contureze trecerea lui Marx de la idealism la materialism si de la democratismul revolutionar la comunism. La inceputul anului 1943 "Gazeta Renana", care, sub conducerea lui Marx promovase o linie revolutionar democratica si care aparuse tot timpul sub o cenzura foarte severa. A fost suprimata. In iunie 1843, Marx se casatoreste cu prietena sa din copilarie, Jenny von Westphalen.

La sfarsitul lui octombrie 1843 Karl Marx s-a mutat la Paris, unde a inceput sa scoata impreuna cu Arnold Ruge " Analele franco-germane". In aceasta revista au fost publicate articolele "Contributii la critica filosofiei hegeliene a dreptului" si " Cu privire la problema evreiasca", in care Marx trece definitiv de la idealism la materialism si de la democratismul revolutionar la comunism.

In septembrie 1844 a avut loc la Paris intalnirea dintre Marx si Engels, care a marcat inceputul luptei pe care au ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 61kb
Downloads: 27
Materia: Economie

Teoria plusvalorii si a capitalului

Teoria plusvalorii si a capitalului
Studiind sub toate aspectele viata economica si politica a societati burgheze, Marx a dezvaluit procesul aparitiei Capitalismului, legile, tendintele dezvoltarii lui, inevitalitatea pieirii lui. Marx a demonstrat caracterul trecator din punct de vedere istoric a oranduirii capitaliste si inevitabilitatea victoriei a noii oranduirii - oranduirea socialista si in final comunista. Marx a creat comunismul stiintific in opozitie cu diverse teorii ale socialismului utopic, care au existat pana la el. Toate laturile invataturii lui Marx sunt legate intre ele in mod organic si indisolubil.

Alte referate despre: teoria plusvalorii, teoria eficientei pietei de capital, teoria plusvalori

Conflictul euro dolar

Conflictul euro dolar Sub o formă sau alta, banii îndeplinesc mai multe funcţii, însă, prin definiţie discordanţa dintre cantitatea de bani aflată la un moment dat în circulaţie în posesia diferiţilor agenti economici şi cantitatea de bunuri şi servicii oferite pe piaţă reflectă, în mod diferit de la o ţară la alta, puterea de cumpărare a unei monede sau alteia. Patapievici atrage atenţia asupra acestui lucru” Puterea de cumpărare, capacitatea de-a fi schimbaţi pentru mărfuri şi servicii de către posesorii lor depinde nu de un act volitiv, ci este o rezultantă a raportului între cererea solvabilă şi fondul de marfă şi servicii disponibil pentru satisfacerea acesteia”.

Alte referate despre: conflictul euro dolar, conflictul euro-dolar, conflict euro dolar

Karl Marx

Tot aici, la Bruxelles, Marx adera la o asociatie secretade propaganda "Liga Comunistilor" si pentru care au elaborat programul sub denumirea de "Manifest al Partidului Comunist" in februarie 1848 cu deviza " Proletari din toate tarile, uniti-va!" fata de care V.I. Lenin scria "Aceasta carte (cu Manifestul) valoreaza cat volume intregi; in spiritul ei traiestesi se misca pana in ziua de azi intregul proletariat organizat si luptator al lumi civilizate."

Alte referate despre: karl marx, karl marx referat, referat karl marx

Revolutia din Rusia,1917

Revolutia din Rusia,1917 - Numele oficial al Revoluţiei din Octombrie în Uniunea Sovietică, începând cu a zecea aniversare a revoluţiei din 1927, a fost Marea Revoluţie Socialistă din Octombrie. Azi, această denumire este folosită mai ales de comuniştii ruşi.

Alte referate despre: revolutia din rusia 1917, revolutia din rusia 1917 in filme documentare, revolutia di rusia 1917

The Transition from Communism to Capitalism

After the Revolution, Romania crosses few hard years, with economic problems and strict reforms transited to a capitalism system. The people, disappointed by their leader went out in started to protest for all their problems. The life was very hard in that time and people couldn’t understand that it’s only one way for a better life, and this one was with many sacrifices for everybody.

Nicolae Ceausescu, the Romanian leader between 1965 and 1989, was one of the cruelest dictators in the world. After 1970, he transformed Romania into a Stalinist State with the worst Human Right record in the Warsaw Pact. At the beginning, he started visiting some country from the west, and he made new important friends all over the world; even USA gave the title for Romania: Most Favored Nation.

1970 was a crucial year for Romania, a year when the big transforms started to be applied. The Communist Party tried to build Agro-industrial zone as center with apartments, and some old villages ...

Alte referate despre: the transition from communism to capitalism, from communism to capitalism romania, from communism to capitalism

Lev Davidovici Trotki

A fost de asemenea membru fondator al Politburo-ului. În urma luptei pentru putere cu Iosif Vissarionovici Stalin din anii 1920, Troţki a fost dat afară din Partidul Comunist şi a fost deportat din Uniunea Sovietică. A fost în cele din urmă asasinat în Mexic de un agent sovietic. Ideile lui Troţki formează bazele teoriei comuniste cunoscute sub numele de troţkism.

Alte referate despre: lev davidovici trotki, lev davidovici landau, asasinarea lui lev davidovici

Politica

Statul democratic promoveaza o egalitate politica si juridica,
restrangand interventia guvernamantului in viata economica a
indivizilor, astfel incat prin acceptarea principiului normativ,
existenta unor reguli relativ stabile si anuntarea din timp a
eventualelor schimbari se previne modul arbitrar de exercitare al
constrangerilor in viata individului.

Alte referate despre: politici publice, politica de promovare, politica de pret

Esecul comunismului

Doctrina politica decurge în mod logic din teoria economica, în principal din teoria plus-valorii, care explica exploatarea capitalista. Constatând ca muncitorii sunt exploatati, Marx a tras concluzia ca ei nu pot avea o viata omeneasca. Din exploatarea economica rezulta si o dominare politica, precum si o subdezvoltare culturala. Personalitatea lor este unilaterala si înstrainata fata de adevarata esenta umana, care ar trebui sa fie "personalitatea multilateral dezvoltata". În concluzie, "pentru a-si manifesta personalitatea, proletarii trebie sa rastoarne capitalul", caci acesta a devenit o forta "supraomeneasca".
Spre deosebire de înaintasii lui socialisti (Saint-Simon, Robert Owen, Charles Fourier, Ferdinand Lassal sau Pierre Joseph Proudhon), Marx a constatat ca principala contradictie a societatii capitaliste este aceea dintre munca si capital, concretizata în contradictia dintre proletariat si burghezie. Aceasta contradictie este obiectiva, independenta de vointa celor doua ...

Alte referate despre: esecul comunismului, esecul comunismului si unificarea germaniei, esecul comunismului referat

Civilizatia Maya

Civilizatia Maya a trait in America Centrala in zona in care exista in zilele nostre Yucatan, Guatemala, Belize si partea de sud a Mexicului - provinciile Chiapas si Tabasco. Suprafata, aflata la sudul Tropicului Racului si la nordul Ecuatorului, are cam 900 kilometri de la nord la sud si 550 kilometri de la est la vest. Cultura lor era inca a pietrei, desi stiau sa lucreze cu carbunii si aurul. Civilizatia Maya

Alte referate despre: civilizatia maya, civilizatia maya referat, referat civilizatia maya

Civilizatia maya

Văzut de la distanţă, oraşiul pare că se înalţă din marea de verdeaţă a pădurii tropicale. Templele se ridică graţioase din junglă, cu ziduri aproape verticale, cu baza şi colţuri modelate, accentuân senzaţia de înălţime. Muchiile acoperişurilor au ceva specific în Tikal. Scările care urcă pe faţada scărilor, fără suport lateral sporeşte parcă înălţimea clădirilor.

Alte referate despre: referate civilizatia maya, referat despre civilizatia maya, despre civilizatia maya

Karl Heinrich Marx

Karl Heinrich Marx s-a nascut in Trier , in Regatul Prusiei . Tatal sau, Heinrich Marx , s-a nascut evreu si s-a convertit la luteranism inainte de nasterea lui Karl, in parte pentru a avansa in cariera sa de avocat; bunicul lui Karl a fost rabin de Trier . Un om al Iluminismului, Heinrich a fost consacrat lui Kant si Voltaire , care au luat parte la agitatii pentru o constitutie in Prusia. Mama lui Karl, nascut la Pressburg, Henrietta, a fost din Tarile de Jos, si evreiesti in momentul nasterii lui Karl, desi s-a convertit la moartea parintilor ei. Karl a fost botezat la sase ani. Putine informatii exista despre copilaria lui Marx. S-a casatorit cu Jenny von Westphalen , fiica unui prusac baron , la 19 iunie 1843, in Pauluskirche, la Bad Kreuznach .

Alte referate despre: karl marx - ideolog al socialismului, viata lui karl marx, karl marx - capitalul

Polimerizarea stereospecifica

Polimerizarea stereospecifica
În drumul mereu ascendent al materialelor plastice, o deosebita importanta a avut descoperirea facuta de Karl Ziegler, în anul 1954, si anume ca amestecul de combinatii organo-aluminice si tetraclorura de titan catalizeaza polimerizarea etilenei la presiuni joase. Pâna la acea data, polietilena se obtinea numai prin polimerizarea radicalica la presiuni de ordinul câtorva mii sau chiar zeci de mii de atmosfere (5000-20.000) atmosfere, conducând la asa numita polietilena de presiune înalta si foarte înalta sau polietilena de densitate joasa (0,92 g/cm3).

Alte referate despre: polimerizarea stereospecifica, polimerizare stereospecifice, polimerizare stereospecifica

Energia nucleara - combustibili

Elementul constituent principal al cărbunelui este carbonul. Cărbunele cel mai vechi si cel mai dur este antracitul care are 98% carbon. Lignitul, cărbunele mai « tanar», având aproximativ 1mil. de ani, conţine doar 30% de carbon.

Alte referate despre: energia nucleara combustibili, energie nucleara combustibili, energia nucleara combustibilii conventionali

Manners

The youngsters are taught which fork to use when, how to ask on the
telephone to speak with a friend, how to shake hands during an
introduction, the proper way to walk and sit down, and how to listen
to others.

Alte referate despre: table manners around the world, good manners seem to be out of fashion nowadays, good manners

Maiasii

O alta particularitate arhitectonica :uneori, de-a lungul crestei
acoperisului se construia un zid înalt, perforat reticular, care avea
un scop exclusiv ornamental. Palatele aveau camerele dispuse pe doua
rânduri, fara ferestre, decât în unele cazuri cu câteva mici
deschizaturi rectangulare imediat sub tavan. Peretii erau tencuiti iar
fatadele ,ca la palenque, ornate cu suprefete mari de scluptura
decorativa.

Alte referate despre: maiasii, maiasi, istoria maiasilor

The Hobbit - J.R.R.Tolkien

Bilbo and Gollum made a deal: if Bilbo can answer some riddles, Gollum will show him the way out. If, Bilbo can’t answer the riddles he will be eaten. They asked and answered lots of riddles until Bilbo asks, "What have I got in my pocket?" ,Gollum couldn't guess and Bilbo runs away. He felt in his pocket and realized the thing he found before is a ring and the ring slips onto his finger. He trips up, but Gollum, who was chasing him, goes past him because the ring made Bilbo invisible.

Alte referate despre: tolkien povestea unui hobbit, o poveste cu un hobbit tolkien rezumat, j r r tolkien hobbitul

Designing a wind turbine

Laboratory, Denmark
A wind turbine will always cast a wind shade in the downwind direction. In fact, there will be a wake behind the turbine, i.e. a long trail of wind which is quite turbulent and slowed down, when compared to the wind arriving in front of the turbine. (The expression wake is obviously derived from the wake behind a ship).

Alte referate despre: designing a wind turbine, wind turbine, wind turbine blades

Pride and Prejudice

"What is his name?"
"Bingley."
"Is he married or single?"
"Oh! Single, my dear, to be sure! A single man of large fortune; four or five thousand a year. What a fine thing for our girls!"

Alte referate despre: pride and prejudice rezumat, pride and prejudice summary, pride and prejudice
Referate afisate : 19
Medie note: 8.41 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK