Lacuri clasificare

Lacuri - clasificare

Miscarile scoartei Pamantului au dus la formarea celui mai mare lac din lume, Marea Caspica, si a celui mai adanc, lacul Baikal din Siberia.

Marea Caspica se afla intr-o depresiune situata intre Muntii Caucaz la vest si inalta coasta a Asiei Centrale la est. Suprafata sa continua sa varieze dupa cateva milioane de ani. Inainte de inaltarea lantului Caucaz, Marea Caspica era legata de Marea Neagra. Lacul Baikal a luat nastere in urma prabusirii unui bloc de pamant, ducand la formarea unei depresiuni care s-a umplut ulterior cu apa. Marea Vale Despicata a Africii este de asemenea un lac tectonic.

Aceasta a inglobat o serie de lacuri, inclusiv lacurile Albert, Edward, Tanganyika si Nyasa (Malawi) si se intinde pana in sud-vestul Asiei, unde cuprinde lacul situat la cea mai joasa altitudine, Marea Moarta, la 399 m sub nivelul marii.

Lacuri vulcanice

Cea mai obisnuita forma de lac ...

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 7kb
Downloads: 2642
Materia: Geografie

Ecosistemele lacurilor alpine

Ecosistemele lacurilor alpine - Lacul constituie formaţiunea cea mai stabilã de ape stãtãtoare. Întinderea şi adâncimea lui îi conferã un oarecare grad de dezvoltare de sine stãtãtor. Sub raport biologic, în lac se disting cel puţin douã zone, şi anume: zona litoralã, acoperitã de vegetaţie de mal şi subacvaticã, denumitã şi zonã trofogenã sau foticã.

Alte referate despre: ecosistemele lacurilor alpine, lacuri alpine, ecosistemul lacurilor alpine

Lacuri in America

c) Lacuri glaciare:
Dintre factorii genetici care au contribuit la formarea lacurilor, glaciatia cuaternara, este aceea care prin varsta, extensiunea si gama formelor de relief rezultate, a permis realizarea unui numar mare de lacuri. In general, lacasurile lacurilor au fost daltuite de ghetari in stanca tare a masivelor muntoase, la obarsia vailor sau chiar pe vai, formand lacuri de circ si de vale glaciara, altele si anume cele mai numeroase, sau format in nenumaratele neregularitati create de morenele de fund, frontale si laterale ale glacialei de calota.

Alte referate despre: lacuri din america de sud, marile lacuri din america de nord, lacuri din america

Marile lacuri

Altitudinile lacurilor scad spre sud si est. Lacul Huron si Lacul Michigan se aflã la acelasi nivel, 176 m, separate de strâmtoarea Mackinac, unde apa trece din Lacul Michigan în Lacul Huron. Huron are o suprafatã mai mare între cele douã – 59,600 km2; Michigan este mai adânc, 85 m în medie, si are mai multã apã. Atât Michigan cât si Huron au numeroase insule, cele mai mari fiind incluse în lantul Insulelor Manitoulin, din Lacul Huron.

Alte referate despre: importanta riurilor si lacurilor in activitatea omului, lacuri, lacuri glaciare

Lacuri

Tipuri principale de lacuri: lacuri tectonice, lacuri vulcanice,
lacuri glaciare, lacuri carstice, lacuri de baraj prin surpare si
alunecare, lacuri in depresiuni eoliene, lacuri de la tarmul marilor
si oceanelor-lagunele si limanele marine, lacuri de origine
flviatila,alte tipuri de lacuri formate pe cale naturala: lacuri in
interiorul atolilor de corali, lacuri formate în urma impactului
meteoritilor pe scoarta terestra, lacuri în depresiuni rezultate prin
incendierea zacamintelor de carbuni, lacuri de baraj construite de
castori si lacuri antropice.

Alte referate despre: eseu se asteptau pe lacuri diferite, lacuri artificiale din romania, lacuri artificiale

Lacuri glaciare

Circul Slavei este marginit de muntele Slavei , varful Carja si
creasta dinspre Mija Mare . Este de fapt un complex glaciar , alcatuit
din mai multe circuri de dimensiuni diferite , unele dintre acestea
pastrand mici lacuri glaciare . Se remarca doua lacuri glaciare ,
lacul Slavei si lacul Taul Inghetat .

Alte referate despre: lacuri glaciare din romania, lacuri glaciare din europa, lacurile glaciare

Lacuri - tipuri

Cea mai obisnuita forma de lac vulcanic este cea creata de apa care
umple craterul unui vulcan stins. Unul dintre cele mai mari lacuri de
acest gen este lacul Crater , din craterul Muntelui Mazama , in
Oregon, USA.A luat nastere cu 6600 de ani in urma, are diametrul de 10
km si o adâncime de 589m. Unele lacuri se formeaza in momentul in care
lava se prelinge peste vai si se solidifica datorita apei reci. In
acest mod s-a format Lacul Kivu, din Marea Vale Despicata a Africii,
pe coastele Zairului si Ruandei. Cu ani in urma, valea Kivu avea curs
nordic, spre Nil, insa de când a fost blocata de eruptia unui vulcan
din zona, apele sale curg prin râul Ruzizi, îndreptându-se spre lacul
Tanganyka.

Alte referate despre: referate lacuri tipuri, lacuri-tipuri din romania, lacurilor tipuri

Lacurile glaciare din Alpi

Lacul Léman: Lac de origine glaciara. I se poate spune "Marea din Alpi". Lung de aproape 73 de kilometri si lat de aproape 14, este al doilea lac al Europei, dupa Balaton, si cel mai mare dintre lacurile alpine. Capatul vestic se afla la Geneva, cel mai cosmopolit dintre orasele elvetiene, locul de unde Rhonul iese din lac si porneste cu o viteza ametitoare spre Burgundia si apoi spre Mediterana. Capatul de est se afla la Montreux, cu festivalurile si cu nu mai putin celebrul sau cazinou. Intre acestea, pe malul nordic elvetian si pe cel sudic francez se aliniaza orase si sate pline de farmec, castele si plaje.

Alte referate despre: lacuri glaciare din alpi, lacurile glaciare din alpi, lacuri glaciare in alpi

Lacurile din Campia Romana

Sectorul LUNCA DUNĂRII se întine de la Porţile de Fier până la Călăraşi.Este sectorul de câmpie al Dunării având o luncă din ce in ce mai largă (10 km) în partea românească înspre bulgari ţărmul este înalt adâncimea apelor permite navigaţia navelor cu pasaj de până la 2m. Lunca în era comunistă a fost desecată şi îndiguită pentru a fi redată agriculturii.

Alte referate despre: lacuri de campie, lacuri din campia romana, lacurile din campia romana

Clasificarea resurselor naturale

Preocupari de clasificare a resurselor naturale au existat de mai multa vreme dar ele s-au intensificat in perioada contemporana, pe masura cresterii interesului general fata de problemele privind cunoasterea, valorificarea si utilizarea judicioasa si echitabila a acestora. Literatura de specialitate ofera numeroase clasificari a resurselor naturale bazate pe diferite criterii care pun in evidenta o anumita caracteristica a acestora.

Alte referate despre: clasificarea resurselor naturale, clasificarea resurselor naturale geografie, clasificare resurselor naturale

Lacuri si vopsele

-diluanţi: sunt amestecuri de solvenţi necesari pentru reglarea vâscozităţii în vederea unei uşoare aplicări pe suport
-plastifianţi: sunt substanţe greu volatile care conferă peliculei plasticitate, micşorând astfel pericolul de fisurare
-substanţele de umplutură: sunt pulberi fin măcinate care pot înlocui o parte din pigment micşorându-se astfel preţul de cost al produsului.

Alte referate despre: lacuri si vopsele, lacuri si vopsele referat, referat lacuri si vopsele

Substante peliculogene, lacuri si vopsele

Materialele de vopsitorie sunt materiale peliculogene utilizate pentru protecţia şi finisarea construcţiilor şi elementelor de construcţii. Materialele de vopsitorie au în compoziţie substanţe solide(pigmenţi) şi substanţe lichide(ulei, solvenţi, apă etc.), dintre care cel puţin una este peliculogenă.

Alte referate despre: substante peliculogene lacuri si vopsele, fabricarea substantelor peliculogene vopsele lacuri referat, substante peliculogene vopsele

Clasificarea contractelor civile

Cel mai des intalnit este contractul de donatie. Alte exemple de contracte unilaterale : imprumutul (una din parti se obliga sa dea ceva altei parti, bani, bunuri..); depozitul ( casuta de valori).

Alte referate despre: clasificarea contractelor civile, clasificare contracte civile, notiunea si clasificarea contractelor civile

Diagnosticarea si clasificarea tulburarilor de limbaj

Diagnosticarea si clasificarea tulburarilor de limbaj - Cu ajutorul limbajului se formează şi se organizează sisteme în care sunt integrate cunoştinţele, ceea ce contribuie şi la formarea personalităţii colului. Copii cu tulburări de limbaj au aceeaşi necesitate de bază în creştere şi dezvoltare, dar totodată au şi anumite necesităţi particulare specifice, individualizate.

Alte referate despre: diagnosticarea si clasificarea tulburarilor de limbaj, diagnosticarea si clasificarea tulburarilor limbajului, clasificarea tulburarilor de limbaj

Clasificarea automobilelor

Dupa destinatie, autobuzele se clasifica astfel:
• urban, pentru transportul in comun in interiorul oraselor, amenajat cu locuri pe scaune, in coridor de trecere si cu cel putin doua platforme pentru urcare si coborare usoara si rapida in statii;
• Interurbane, amenajat cu locuri pe scaune si un coridor ingust de trecere;
• Autocar, pentru transportul pe distante lungi si numai pe scaune ale turistilor si amenajat pentru transportul bagajelor.

Alte referate despre: clasificarea automobilelor, clasificarea automobilului, clasificarea automobilele dupa viteza

Clasificarea aparatelor de respirat sub apa

Cu astfel de aparate se asigură scafandrului autonomia faţă de suprafaţă pentru o anumită perioadă de timp care se doreşte a fi cât mai mare posibil. Optimizarea funcţionării unui aparat de respirat sub apă autonom presupune realizarea următoarelor deziderate:
- adâncime de scufundare cât mai mare;
- timp de lucru în imersie, , îndelungat;
- timp de revenire la presiunea atmosferică (timp de decompresie), , cât mai mic.

Alte referate despre: aparat de respirat sub apa, aparat de respirat in apa fara butelie, mentinerea respiratiei sub apa

Poetii englezi ai lacurilor

In ciuda educatiei fragmentate pe care au primit-o, baietii s-au descurcat bine. William si unul din fratii sai si-au facut studiile la Universitatea Cambridge, altul s-a facut marinar iar fratele cel mai mare a devenit avocat. Sora sa, Dorothy, a ramas in Tinutul Lacurilor si alaturi de William care fusese intotdeauna fratele ei preferat, o relatie stransa care a durat pana la sfarsitul vietilor lor.

Alte referate despre: poetii lacurilor, poetul, numai poetul

Clasificarea familiei

Familia extinsă (cosangvină) - "constă din două sau mai multe familii nucleare unite prin legătura părinte-copil, care include legăturile între fraţi şi surori".

Alte referate despre: clasificarea familiei, clasificarea familiilor, referat clasificarea familiei

Vitaminele-clasificare

O dieta bine echilibrata contine toate vitaminele necesare, si multi oamnei care urmeaza o asemenea dieta pot preveni o eventuala lipsa de vitamine. In spatele acestor trebuinte, suplimentele de vitamine sunt asa-zise “leacuri” pentru mai multe boli, de la simple raceli la cancer; dar, de fapt, corpul uman elimina repede multe dintre preparate inainte sa le absoarba. In plus, vitaminele solubile in grasimi pot stopa efectul altor vitamine si chiar sa cauzeze otravirea cand sunt luate in exces.

Alte referate despre: vitamine clasificare, vitaminele clasificare, vitamine clasificare in functie de solubilitate
Referate afisate : 19
Medie note: 8.33 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles