Lagare de exterminare naziste

Lagarul de exterminare Auschwitz

Lagarele de exterminare nu au constituit numai ducerea la extrem a practicilor de segregare a unei mari parti din societate, pusa in practica deja prini ntroducerea lagarelor de concentrare si a ghetourilor: acestea si exterminarea in masa au impus, direct sau indirect, participarea si complicitatea unor numeroase structuri ale aparatului de stat si ale societatii germane, precum si ale guvernelor colaborationiste din tarile ocupate.

AUSCHWITZ: SIMBOLUL ŞOA
Auschwitz, infamuosul complex de lagare de exterminare conduse de nazisti in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial, este situat in sudul Poloniei, in afara orasului Katowice, pe raul Vestula, la aproximativ 50km de Cracovia. Complexul cuprindea cele mai mari lagare de concentrare naziste, iar numele sau este pentru totdeauna asociat cu genocidul.

Auschwitz este numele german al oraşului din apropiere Oświęcim, situat la aproximativ 60 kilometri vest de Cracovia, în sudul Poloniei. Începând din 1940, Germania ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 10kb
Downloads: 1229
Materia: Istorie

Auschwitz

Nu exista etapa a evolutiei lui în care sa nu regasim predispozitia
lui pentru îndeplinirea absoluta a sarcinilor. În celula de la
Nürnberg, la sfârsitul vietii sale, el rezuma situatia astfel: "N-am
nimic de spus. Eu nu putem sa zic decât "da". Noi nu puteam decât sa
executam ordinele, fara sa ne facem probleme." Atunci când a fost
întrebat daca nu putea sa refuze executarea unui ordin, el raspunse:
"Nu, cu educatia pe care o primisem noi, nu ne-ar fi trecut prin minte
o asemenea idee, indiferent care ar fi fost ordinul."

Alte referate despre: auschwitz referat, referat auschwitz, auschwitz

Lagarele de concentrare in Romania comunista

Pentru aceasta este necesar să întreprindem o descriere comprehensivă, pe baza documentelor scrise şi orale, a procesului reeducaţional, etapă cu etapă. Dar, atenţie: descrierea comprehensivă nu se poate opri la momentul încetării reeducării în închisori, întrucât ceea ce se întâmplă mai departe cu victimele este de o importanţă majoră pentru înţelegerea fenomenului. Mărturiile victimelor trebuie privite altfel decât simple relatări ale evenimentelor.

Alte referate despre: lagare de concentrare in romania comunista, lagare de concentrare in romania comunista wiki, lagare de concentrare comuniste

Romania si problema evreiasca intre 1938 - 1944

Unul dintre liderii L.A.N.C. a fost Corneliu Zelea Codreanu,care nemultumit de metodele considerate prea putin energice ale lui A.C. Cuza,a infiintat in 1927 Legiunea Arhanghelului Mihail.Conducatorul sau se numea capitan,iar membrii sai legionari.Ea era organizata in unitati numite cuiburi,formate din 3-13 oameni,subordonati capitanului.

In 1930,organizatia s-a intitulat Garda de Fier .Ea a prezentat, sub conducerea unor politicieni ca generalul G.G. Cantacuzino-Graniceru,Ion I.Mota,C. Papanace,un program cu mesaj antidemocratic si antisemit.

Legionarii organizau tabere de munca,duceau o viata modesta,iar capitanul C.Z. Codreanu dadea dovada de energie si de mare putere de convingere asupra adeptilor.Contrastul intre atitudinea politicienilor romani,care urmareau doar propriile interese,si hotarea de care dadeau dovada legionarii in promovarea unor valori nationale,a convins o serie de intelectuali (Mircea Eliade,Nae Ionescu, Emil Cioran) sa adere la miscarea legionara.

Alte referate despre: problema evreiasca intre 1938-1940, problema evreiasca 1941-1944, regimul lui ion antonescu 1940 - 1944 problema evreiasca

Armata , maresalul si evreii de A. M. Stoenescu

Tragedia evreilor din Europa au fost lagarele , masacrele,deportarile
si jafurile .Tarile sub ocupatie germana sau in alianta cu
Germania(aici intra si Romania) au cautat sa ii deposedeze pe evrei de
toate bunurile ,obiectele de valoare si banii pe care acestia ii
acumulasera.Unii evrei bogati au reusit sa isi depuna sume importante
in bancile elvetiene.Dupa incheierea celui de al II-lea Razboi
Mondial, multe familii au vrut sa isi recupereze banii depusi inainte
de inceperea razboiului, dar nu au gasit nimic.Bancile neaga ca ar fi
vorba de sume atat de mari.

Alte referate despre: alex mihai stoenescu armata maresalul si evreii, armata maresalul si evreii, armata maresalul si evreii pdf

Uniunea Europeana si aderarea Romaniei

Tentative de unificare a natiunilor europene au existat inca dinaintea aparitiei statelor nationale moderne. Acum trei mii de ani, Europa era dominata de celti, iar mai tarziu a fost cucerita si condusa de Imperiul Roman, centrat in Meditarana. Aceste uniuni timpurii au fost create cu forta.

Alte referate despre: uniunea europeana si aderarea romaniei in nato, uniunea europeana si aderarea romaniei referat, uniunea europeana si aderarea romaniei

Trasaturile principale ale ideologiei rasiste

Conform definitiei nazistilor un popor sau o natiune este constituit din cateva rase componente.Spre exemplu, se sustinea ca poporul german este predominant nordici , dar ca in sangele sau se amestecase si sange dinaric, mediteranean, baltic sau al altor rase. Poporul norvegian detinea mai multe componente nordice si din acest motiv se plasa intr-o pozitie ierarhica superioara chiar si fata de germani.

Alte referate despre: trasaturile principale ale democratiei, care sunt trasaturile principale ce ne evidentiaza personalitatea, trasaturile principale ale regimului democrat

Ora cea mai intunecata a nazismului

Societatea Thule avea doua ramuri distincte. Una era ramura ezoterica, condusa de Rudolph Steiner, un faimos ocultist si om de stiinta. Steiner era artist si un om minunat, care ar fi putut crea o intreaga Renastere, daca ar fi avut posibilitatea. Cealalta ramura a Societatii Thule era exoterica si era alcatuita indeosebi din industriasi, bancheri si sustinatori de tipul Camasilor Brune din perioada de inceput a nazismului. La scurt timp, Hitler a fost ales ca sef al ramurii exoterice, dupa care a renuntat la influenta lui Steiner, pe care l-a alungat literalmente din tara.

Alte referate despre: orase cu populatia cea mai mare, orasele europei cu clima cea mai calda, cea mai frumoasa ora de matemaca

Jurnalul Annei Frank

Dar si aici situatia s-a schimbat total dupa ce in iunie 1940 Olanda a fost ocupata de Germania hitlerista. In februarie 1941 nazistii au intreprins primele deportari ale evreilor din Olanda. Incepand din acel moment, Otto Frank a inceput sa pregateasca ascunzisul pentru salvarea familiei sale.

Alte referate despre: jurnalul annei frank, jurnalul annei frank referat, rezumat jurnalul annei frank

Hitler si Stalin

Intr-un discurs pe care il tine in Reichstag se poate observa universul mental si scopurile dictatorului:"In aceasta zi,care nu va ramane potate memorabila doar pentru germani, as vrea sa adaug aceasta:in viata mea,in cursul luptei mele pentru putere,am fost adeseori profet si am fost adeseori ridiculari-zat,in primul rand de poporul evreu.

Alte referate despre: hitler si stalin, hitler vs stalin, rolul hitler mussolini stalin

Masacrul lui Antonescu

Al doile lagar, aflat intr-o sinagoga, a fost facut pentruu evreii care se pare ca i-au platit pe soldati pentru aces ,,act de bunavointa’’.Al treile ,,lagar’’ era o unitate de munca formata din evreii alesi la intamplare care erau capabili sa munceasca , fara sa fie ,,specialisti’’.Patru evrei au fost alesi de catre politia ucraineana sa serveasaca drept ,,conducatorii de munca’’ sau brigadierii, asa cum erau numiti fiecare cu ara sa de responsabilitate.

Alte referate despre: ion antonescu, ion antonescu referat, antonescu

Holocaust

Între 1933 si 1939 s-au facut eforturi deosebite din partea Partidului
Nazist, agentiilor guvernamentale, bancilor si a lumii afacerilor
pentru eliminarea evreilor din viata economica. Non-arienii erau
eliberati din posturile publice iar avocatii si medicii evrei îsi
pierdeau aproape toti clientii. Firmele evreiesti fie erau lichidate
si patrimoniul lor era confiscat, fie erau cumparate la preturi mult
mai mici decât adevarata lor valoare de catre companii care nu
apartineau sau nu erau conduse de evrei. Transferul prin contract al
întreprinderilor evreiesti catre patroni germani era denumit
"arianizare". Câstigurile oricaror vânzari, precum si economiile
tuturor evreilor erau supuse unor taxe de proprietate speciale.
Angajatii evrei ai firmelor lichidate sau arianizate îsi pierdeau
locurile de munca.

Alte referate despre: holocaustul, holocaust, holocaustul referat

Exterminatorul si Panoramix - poveste

E 1001i avea pe langa putere ,un imlant un cip unde avea inteligenta unui om pentru a putea crea o armata de androizi ,pentru a reusi sa invinga planul malefic al lui Panoramix, iar E 1001i sa se ocupe personal de Panoramix.Dupa 2 ani de munca continua,Panoramix da drumu unui atac ,contra lui E 1001i,dar cum E 1001i a stiut de planul pus la cale de Panoramix ,a creat o armata si el la randul sau de 2000 de astfel de E 1001i.

Alte referate despre: exterminatorul si panoramix, autor exterminatorul si panoramix, lagare de exterminare

La Bretagne

Sustinatorii lui Pirenne (E. Sabbe, F. Vercauteren, L. F. Ganshof)
aduc dovezi ale existentei unei economii de consum, ale decaderii
oraselor sub carolingieni, ajungând la aceeasi concluzie conform
careia în secolul IX Mediterana separa Occidentul de Orient.

Alte referate despre: bretagne, la bretagne, bretagne referat

Mecanismul motor

a - motorul SAVIEM 797-05; b motorul autoturismului Dacia 1300; c - motorul autoturismului Trabant (racirc cu acr); I - bloc motor; 2 .. chiulasa; 3 --- garnitura dc chiulasa; 4 - capac chiulasa; 5 _.- garnitura pcntru capacu1 chiulasci; 6 .- bu~on pcntru alimcntarca motorului cu ulci; 7 - cilindru; 8 - capac distributic; 9 _. simcring ctan~arc; 10• capac lagar palicr cu scmicuzincti; II prczoane pcntru asamblarea chiulasei pe blocul motor; 12 -- carter volant; 13 baic ulci; 14 -- garnituri baic u1ei; 15 .- garnituri scmiinclarc baic ulci; 16 suport fixare motor; J7 - bu~on golirc ulci; 18 - inele etan~arc (carton special); 19 .. semicartcr infcrior; 20•• fercastra evacuare; 21-- fercastra balciaj (admisie cilindru);
22 - canal baleiaj; 23 fereastrfl admisic cartcr.

Alte referate despre: mecanismul motor, mecanismul motor referat, organele mobile ale mecanismului motor
Referate afisate : 15
Medie note: 8.22 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK