Lagarele de concentrare din romania

Lagarele de concentrare in Romania comunista

Lagarele de concentrare in Romania comunista
• Reeducarea a fost iniţiată ca o acţiune cu caracter “secret", chiar “strict secret de importanţă deosebită" – după cum atestă documentele care se referă la acest fenomen chiar şi mai târziu în epocă (1968).

• Fenomenul reeducării s-a petrecut în instituţii totale şi într-un regim “totalitar"- care-şi "instrumenta" aceste instituţii, deţinând totodată şi un control total asupra circulaţiei persoanelor şi informaţiilor.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 19kb
Downloads: 16
Materia: Istorie

Holocaustul in Europa

Nascut la Braunau, in zona austriaca a Imperiului Austro-Ungar,Hitler(pe numele adevarat Adolf Schicklgruber)a fost fiul unui functionar vamal. In 1914 s-a stabilit in Germania, a intrat in armata ca si voluntary si a luptata in primul razboi mondial. Ulterior a devenit seful Partidului National-Socialist al Muncitorilor Germani, orientandu-l spre un program care asocial nationalismul cu antisemitismul. In urma esuarii incercarii de a rasturna puterea de stat in Bavaria(1923), a fost condamnat la 9 luni de inchisoare, timp in care a redactat Mein Kampf. La 30 ianuarie 1933 a fost numit cancelar al Germaniei, iar dupa moartea presedintelui Hindenburg a devenit si sef al statului(Reichsfuhrer). A impins Germania in cel de al doilea razboi mondial. S-a sinucis pt. nu a fi capturat de invingatori.

Alte referate despre: holocaustul in europa, referate holocaustul in europa si romania, holocaust in europa

Secolul XX intre democratie si totalitarism

"Democratia a trecut ultima si cea mai grea dintre probe si triumfa acum in intreaga lume", declara, la sfarsitul Primului Razboi Mondial, omul politic italian Giovanni Giolitti, unul dintre principalii reprezentanti ai liberalismului in Italia. Giolitti se insela, deoarece pe ruinele Imperiului Tarist aparuse deja, in octombrie 1917 primul regim totalitar al secolului al XX-lea - cel sovietic -, iar in deceniile urmatoare regimuri totalitare, fasciste sau comuniste, se vor instaura in numeroase tari din Europa, Asia si America Latina. Partidele si regimurile totalitare au fost principali adversari ai drepturilor omului si democratiei intre 1917 si 1989, iar infruntarea dintre democratie si totalitarism este una dintre principalele caracteristici ale secolului al XX-lea.

Alte referate despre: secolul 20 intre democratie si totalitarism, secolul xx intre democratie si totalitarism, referat secolul xx intre democratie si totalitarism

Comunismul

Desi in aceasta perioada de comunism Romania a avut mult de suferit sunt unele personae care cred ca viata era mai buna atunci, ca aveau venituri mai mari, insa nu aveau libertatea de a cumpara de oriunde orice dorea.
In concluzie comunismul nu reprezinta altceva pentru Romania decat o pata neagra, o piedica in dezvoltare.

Alte referate despre: comunismul in romania, comunismul, comunismul in romania referat

Scurt istoric al comunismului in Romania

Se incepe confiscarea pamanturilor, a animalelor si a utilajelor agricole de la tarani, iar cei avuti au fost aruncati in puscarie. In anul 1962 de incheie acest proces numit colectivizare, toate formele agricole de proprietate fiind trecute in proprietatea C.A.P.-urilor (Cooperative Agricole de Productie), apartinand comunistilor.

Alte referate despre: scurt istoric al comunismului in romania, scurt istoric despre comunism in romania, scurt istoric despre comunism

Regimurile totalitare

Trăsătura comună a regimurilor totalitare este că, ajungând la putere, ele caută să distrugă organizarea democratică. Diferenţa dintre ele constă în aceea că regimul hitlerist îşi manifestă în mod explicit scopurile (exterminarea evreilor), cel leninist le ascunde în permanenţă. Mai mult, bolşevismul îşi anexează idealurile universale de umanitate, libertate şi dreptate, în timp ce este exact contrariul, ceea cel face cu mult mai periculos decât nazismul. În plus, dacă regimul nazism nu a rezistat decât 12 ani, sfârşind prin a se prăbuşi în războiul pe care l-a declanşat, regimul comunist, prin prezenţa sa în tabăra învingătoare după cel de-al doilea Război Mondial, s-a întărit.

Alte referate despre: regimuri totalitare, regimurile totalitare, regimuri totalitare in perioada interbelica

Adolf Hitler

Anglia si Franta declara razboi Germaniei iar Italia condusa de Mussolini , i se aliaza. Pentru a asigura pace cu Rusia , Hitler si Stalin incheie un tratat de neagresiune.In ciuda acestuia Germania ataca URSS in 1941. Infrangerile succesive de la Moscova ( decembrie 1941 ) si de la Stalingrad ( 1942 - 1943 ) , deasemenea si infrangerea aramatei a 6 - a , conduc la retragerea germanilor.

Spre sfarsitul razboiului , USA se alieaza cu Anglia, Franta fiind eliberata , deasemenea si alte teritorii Europene.
Pe data de 30 aprilie 1945 Hitler se sinucide impreuna cu sotia sa Eva Braun.

In Italia Mussolini este ucis de revolutionari, iar Japonia, care se aliase cu Germaniam, este infranta in urma lansarii
bombei atomice de catre USA.

Alte referate despre: adolf hitler referat, adolf hitler, referat adolf hitler

Les trois graces

De fapt, Mircea Eliade ilustreaza epic doua modalitati de a obtine nemurirea, una in ‘’Les trios graces’’, pe cale chimica, precum la vechii alchimisti din Evul Mediu, imaginata si de Simone de Beauvoir in romanul ‘’Toti oamenii sunt muritori’’, si una pe cale energetica, in cealalta nuvela, ‘’Tinerete fara de tinerete’’.

Alte referate despre: les trois graces rezumat, les trois graces, les trois graces de mircea eliade

Determinarea concentratiei alcoolice

Determinarea concentratiei alcoolice
5. Mod de lucru : In rezorvorul curat al aparatului spalat in prealabil de 2 ori cu apa distilata se toarna 20 ml apa distilata. Se adapteaza termometrul se incalzeste termosifonul pana la fierbere mantaua de racire a refrigerentului find goala fara apa.

Alte referate despre: determinarea concentratiei alcoolice, determinarea concentratiei alcoolice a vinului, determinarea concentratiei alcoolice a vinului standard

Optical measurement of oxygen concentration in water

These effects can only be kept within bounds by regular calibrations and changes of electrolyte. A completely new type of oxygen sensor was developed and launched in 2003: the HACH LANGE LDO. It is based on the luminescence of a luminophore, and measures the oxygen concentration by carrying out a purely physical time measurement. As the time measurement is drift free, the user does not need to calibrate the sensor.

Alte referate despre: instrumente optice, optica, microscopul optic

Pedagogie concentrata

Funcţiile obiectivelor educaţionale:orientare axiologică(valorică) a procesului de învăţământ;anticipare a rezultatelor şcolare;evaluativă;reglare a proces învăţământ.

Alte referate despre: un pedagog de scoala noua rezumat, un pedagog de scoala noua, pedagogie

Normalizarea contabilitatii in tari ale estului Europei Romania Ungaria

Concentrarea economica se realizeaza prin orice act juridic, indiferent de forma acestuia si care, fie opereaza transferul proprietatii sau al folosintei asupra totalitatii ori a unei parti a bunurilor, drepturilor si obligatiilor unui agent economic, fie are ca obiect sau ca efect sa permita unui agent economic ori unei grupari de agenti economici de a exercita, direct sau indirect, o influenta determinanta asupra unui alt agent economic sau mai multor alti agenti economici.

Alte referate despre: caderea comunismului in tarile din estul europei, strategia bei in tarile din estul europei, tarile din estul europei

Tipuri morfo-structurale de orase

Orasul de tip poli-nucleic (poli-nuclear):
- se caracterizeaza prin faptul ca datorita dezvoltarii centrul orasului s-a mutat;
- exemplu: Budapesta

Alte referate despre: tipuri morfo structurale urbane, ce inseamna tipurile morfo-structurale, tipuri de transport in orase

Banii

1. Functia de evaluare, denumita de altfel si functia de masura a valorii, consta in aceea ca toate marfurile sau activitatile isi gasesc valoarea masurata si exprimata in bani. Pentru aceasta, se alege un etalon in fiecare tara, etalon ce cuprinde o cantitate din marfa bani, cu denumiri diferite ( $, euro, leu etc). Pentru indeplinirea acestei functii nu este necesara prezenta efectiva a banilor, aceasta fiind o operatie abstracta. Exprimarea in bani a valorii marfurilor se numeste pret In prezent, renuntarea la etalonul aur conduce la stabilirea valorii banilor astfel:
* pe piata interna, in functie de puterea de cumparare ( cantitatea de bunuri si servicii care poate fi procurata cu ajutorul lor);
* pe piata externa, de raportul cu alte valute, in functie de cererea si oferta valutei de referinta.

Alte referate despre: banii, punguta cu doi bani, spalarea banilor

Ciclonul

FURTUNI TROPICALE
Furtuna tropicală reprezintă un sistem meteorologic compus dintr-un grup de vijelii cu descărcări electrice şi vânturi ale căror viteze se încadrează între 63 şi 119 km/h.
Furtunile tropicale iau naştere din aşa numitele depresiuni tropicale, în care viteza vântului este sub 63 km/h.

Alte referate despre: cicloni, ciclonii, cicloni tropicali

Coca - Cola

The project identifies indicators and measurement techniques,
develops and tests innovative interventions, and provides guidance on measuring the
impact of food security and nutrition programming.
FANTA Partnerships
Food Aid Management (FAM), a consortium of Title II PVOs, assists the project in
assuring a strong partnership with PVOs. FAM has signed a Memorandum of Understanding
with the FANTA team for collaboration on activity implementation and facilitates a
consultative process with PVOs to identify priority technical needs.
FANTA subcontractors Cornell University and Tufts University, two centers of
excellence in food security and nutrition, focus on select policy and technical areas,
operations research, and meta analyses.
A roster of consultants with multi-sectoral backgrounds complements the FANTA team
with the depth of expertise needed to support a worldwide project operating in a
variety of languages, cultures, and institutional contexts.
Getting Technical Assistance ...

Alte referate despre: analiza swot pentru coca-cola, analiza swot coca cola, coca cola referat

Incordarea ochilor

Persoanele care petrec mai mult de 2 ore pe zi in fata computerului pot faci cunostinta cu "sindromul computerului". Simptomele sunt incordarea ochilor, vederea incetosata, durerea de cap si ochii uscati. Ochilor nu le-a fos destinat sa se concentreze ore intregi asupra cuvintelor de pe un fundal luminat. Daca constatati ca va incordati ochii pentru a citi un ziar sau ca vederea va este incetosata cand incercati sa 252t198c va concentrati asupra ecranului computerului, iata cateva sugestii folositoare.

Alte referate despre: ochiul, ochiul uman, bolile ochiului

Resursele si industria energetica a Germaniei

2.Productia energie electrice si a caldurii prin utilizarea resurselor primare de energie
Resurele energetice se clasifica in doua categorii
-conventionale sau traditionale ( lemnul, carbunii, petrolul, gazele naturale, energia hidraulica)
-neconventionale ( energia nucleara, energia solara , energia goetermica, energia mareelor, a valurilor sau a curentilor oceanici, etc.)

Alte referate despre: industria energetica in germania, industria energetica a germaniei, resurse si industrie in interiorul germaniei referat
Referate afisate : 18
Medie note: 8.48 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK