Lapte zuzu

Lapte Zuzu - Proiect S.C.P.S.

Lapte Zuzu - Proiect S.C.P.S. Factorii care influenteaza vascozitatea laptelui sunt:
─ compozitia laptelui
─ stadiul de diviziune a globulelor de grasime
─ modificari ale starii de hidratare a proteinelor
─ temperatura
─ agitarea Culoarea
─ laptele normal este un lichid opac de culoare alb-.galbuie usor albastrui.

Miros─ este specific, putin pronuntat. Laptele vechi are un miros acrisor, mai poate primi miros de grajd, urina, balegar. Gustul─ este dulceag si caracteristic Lapte Zuzu - Proiect S.C.P.S. Proprietati chimice: pH- ul─ aciditatea libera a laptelui se exprima prin pH care arata concentratia in ioni de hidrogen din solutii. Laptele de vaca are pH- ul intre 6,7- 6,4. Aciditatea─ laptele proaspat muls este usor acid. Aciditatea se exprima in grade Thörner si este cuprinsa intre limitele 15-19oT. Compozitia chimica a laptelui. Controlul calitatii laptelui. Aceasta variaza in functie de specia animalului si de alti factori(rasa, specie). Dupa ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 18kb
Downloads: 2560
Materia: Economie

Planul unei intreprinderi producatoare de lapte

• funcţia de evaluare a valorificării potenţialului tehnico-economic al sistemului întreprinderii;

Alte referate despre: planul unei intreprinderi producatoare de lapte, planul unei intreprinderi producatoare de piine, analiza intreprinderilor producatoare de lapte

Acizi, baze, saruri

Acizi, baze, saruri Am intalnit in capitolele precedente, cativa acizi, de exemplu: acidul clorhidric, HCl, acidul percloric, HClO4, si acidul sulfuric, H2SO4. Din experienta zilnica ne sunt cunoscuti unii acizi organici, ca de exemplu acidul acetic , CH3COOH, din otet si acizii din fructele acre, de exemplu acidul citric din lamaie.

Alte referate despre: oxizi acizi baze saruri, acizi baze saruri, acizi baze saruri oxizi

Vitamine si minerale

Vitamine si minerale
Vitaminele sunt un amestec sofisticat de substante chimice necesare organismu-lui,pe care acesta nu le poate produce.Mineralele sunt elemente chimice ce trebuie sa le inlocuiasca pe cele eliminate in mod natural prin transpiratie,urina sau sangerari. Daca o persoana ar consuma cantitati corecte de grasimi, carbohidrati, proteine si minerale,ar muri probabil in cateva luni. Vitaminele sunt esentiale organismului.Acestea ajuta la demararea si controlul vitezei reactiilor chimice din cellule,cum ar fi descompunerea substantelor nutritive pentru a elibera energie.

Alte referate despre: vitamine si minerale, vitamine si minerale referat, referate vitamine si minerale

Enzime

Reacţiile enzimatice au fost folosite din timpurile cele mai vechi pentru fabricarea vinului, a oţetului, a berii şi a brânzei. O cercetare sistematică a lor a fost întreprinsă abia în epoca modernă. În 1713, Réaumur a observat dizolvarea cărnii în sucul stomacal al ciorii. De asemenea, fiziologul Spallanzani (1783) a hrănit animalele cu bucăţi de carne învelite în reţele de sârmă şi a observat dizolvarea cărnii în stomac.

Alte referate despre: enzime, enzimele, enzime referat

Proteinele

Sunt componente ale structurilor celulare şi au funcţii biologice fundamentale : enzimatice, hormonale , imunologice. Sunt proteine unele substanţe cu puternică activitate biologică ale celulelor ca: enzimele, pigmenţii respiratori, mulţi hormoni şi anticorpii.Substanţa contractilă din fibrele musculare, din cilii şi din flagelele organismelor inferioare, care posedă proprietatea de a transforma energia chimică în energie mecanică, este de asemenea o proteină.

Alte referate despre: proteine, proteinele, sinteza proteinelor

Alimentatia mixta si artificiala

-malformaţii ale cavităţii bucale
retrognatism,buza de iepure,gură de lup.
-infecţii
rinite,otite,pneumonii.
-boli neurologice
hemoragii meningocerebrale,meningite,encefalite.
-prematuritate,vărsături,stomatite cu oidium albicans,malformaţii ale esofagului
sau stomacului.

Alte referate despre: alimentatia mixta si artificiala, alimentatia mixta si artificiala a sugarului, alimentatia mixta si artificiala la copii

Laptele si derivati ai laptelui

Laptele si branzeturile constituiau produse importante la greci si romani ; in Roma si Atena existau piete pentru vanzarea produselor lactate. Laptele de vaca era mai putin utilizat in Grecia unde se consuma lapte si branzeturi de capra iar in Italia de oaie. In vechea Romã, la casele mari pe langa bucatarie exista o incapere pentru prepararea branzeturilor, care erau pastrate la racoare, in beciuri speciale. Se cunostea si branza oparita, pentru obtinerea acestui produs topindu-se casul in apa fiarta, apoi fiind pus in forme si sarat.

Alte referate despre: lapte si derivati ai laptelui, laptele si derivati ai laptelui, lapte si derivate din lapte

Optimizarea controlului pe flux tehnologic in procesul de obtinere lapte praf instant

Laptele si produsele obtinute din prelucrarea lui constituie alimente valoroase in hrana omului. Prin continutul variat si bogat in substante nutritive, laptele reprezinta alimentul ideal pentru copii, indispensabil mai ales in primele lunii de viata. Pentru majoritatea bolnavilor, covalescentilor si a muncitorilor care lucreaza in mediu toxic, laptele este un aliment valoros si necesar, avand o deosebita actiune de fortificare a organismului. Fiecare component al laptelui prezinta un rol incontestabil din punct de vedere nutritiv si biologic in apararea si mentinerea starii de sanatate a organismului.

Alte referate despre: fluxul tehnologic al procesului de purificare a apei, control al fluxului tehnologic referat, controlul de flux tehnologic referat

Controlul Sanitar Veterinar al Laptelui

Creşterea vacilor producătoare de lapte are un scop dublu:
în primul rând pentru creşterea de tineret pentru prăsilă, iar în al doilea rând pentru consum şi industrializare.Creşterea animalelor de prăsilă se face mai ales în regiuni îndepărtate de centrele aglomerate, unde există păşuni întinse şi de bună calitate şi unde laptele produs nu este necesar consumului populaţiei.

În fermele specializate pentru producţia de lapte se creşte orice vacă bună de lapte, indiferent de rasă şi aspect exterior. O parte din viţei se sacrifică, iar cealaltă parte se trimie pentru creştere în gospodăriile specializate pentru creşterea tineretului.

Producţia de lapte de vacă merge crescând de la primul viţel până, la al cincilea sau al şaselea, apoi începe să scadă treptat. În general la al treilea viţel se poate deduce dacă o vacă este bună sau nu este bună de lapte. Dacă după cel de al treilea viţel producţia ei este mică în ...

Alte referate despre: controlul sanitar veterinar al laptelui, controlul sanitar veterinar al laptelui si produselor lactate, controlul sanitar veterinar al carnii

Vitamine liposolubile

Vitamina K(antihemoragica)
Din punct de vedere chimic este alcatuita din mai multe substante cu character fiziologic analog.Vitaminele din grupa K(K1-K7) sunt foarte raspandite in produsele de origine vegetala(foile verzi de lucerna , spanac , varza) si animala(ficat , muschi etc.).Lipsa de vitamina K din organism determina un sindrom hemoragic grav , prin defect de coagulare , ca urmare a scaderii importante a concentratiei de protrombina(factor sanguine cu rol in coagularea sangelui).

Alte referate despre: vitamine liposolubile, vitaminele liposolubile, vitamine liposolubile referat

Tehnologia laptelui si produselor lactate

aprecierea gradului de contaminare cu bacterii sporogene anaerobe (proba Weinzirl).1.1.2. Curatirea laptelui;Indepartarea impuritatilor mecanice din lapte, se face prin trecerea acestuia printr-o strecuratoare metalica, prevazuta cu filtre textile sau cu ajutorul separatoarelor centrifugale (fig.2.1.si fig. 2.2.), care au capacitatea pana la 10 000 1/h. Curatirea laptelui in separator decurge astfel: laptele intrat in curatitor prin robinetul 1 trece prin teava 8 a camerei plutitorului, ridicand in prealabil plutitorul 7, patrunde in colectorul 5, se raspandeste printre talerele 10 aflate in corpul tobei 11 inchis cu capacul 12 si piulita 13.

Alte referate despre: siguranta laptelui si produselor lactate, determinarea falsificarii laptelui si produselor lactate, microorganisme care prvoaca defecte laptelui si produselor lactate

Surse de grasimi

Uleiul de galbenus de ou - contine lecitina si colesterol,
- se obtine prin presare sau extragere cu solvent,predomina → acidul palmitic 12-15 % (saturat),acidul palmitoleic 15-20 % (nesaturat).Uleiul de balena - se extrage din grasimea aflata intre piele si carne, dupa o hidrogenare prealabila este folosit in alimentatitie.

Alte referate despre: surse de grasimi, surse de grasimi referat, surse naturale de grasimi

Vitaminele

Vitaminele sunt substante organice necesare cresterii si bunei functionari a organismului, pe care organismul le fabrica in cantitate insuficienta pentru a-si acoperi nevoile (vitaminele B6, B8, D, K) sau pe care nu le poate sintetiza.Vitaminele trebuie deci aduse prin alimentatie sau, in lipsa, prin medicamente. Toate sunt continute in laptele matern, dar nu intotdeauna in cantitati suficiente (vitamina K, in special, trebuie sa faca obiectul unei suplimentari medicamentoase sistemice la nastere). Structura chimica si rolul biologic al celor treisprezece vitamine cunoscute in zilele noastre (acid folic, vitaminele A, B1, B2, B5, B6, B8, B12, C, D, E, K si PP) sunt foarte diferite. De altfel, vitaminele actioneaza in doza mica, singure sau in mod sinergic, si nu au nici o valoare energetica.

Alte referate despre: vitaminele, vitamine, referat vitamine

Studiul pietei de produse lactate in Republica Moldova

Majoritatea furnizorilor de lapte sunt concentrati in nordul republicii, unde sectorul zootehnic este mai dezvoltat. In acelasi timp cea mai importanta piata de desfacere Chisinau (65%) se afla in centrul Moldovei. Luand in consideratie faptul ca cheltuielile legate de transportarea materiei prime sunt mai inalte decat cele pentru transportarea produsului final, intreprinderile prelucratoare de lapte situate in partea de nord sunt intr-o pozitie mult mai favorabila din acest punct de vedere.

Alte referate despre: studiul pietei de produse lactate in republica moldova, rolul distributiei produselor lactate in republica moldova, piata produselor lactate in republica moldova

Dieta vegetariana la copii

Mulţi părinţi şi medici pediatri consideră nesănătoasă o dietă vegetariană pentru copii, însă, există şi o altă viziune, aceasta este benefică dacă este bine planificată. Un regim vegetarian poate furniza copilului substanţele nutritive necesare.

Alte referate despre: dieta vegetariana, alimentatia vegetariana la copii, dieta vegetariana si sanatatea
Referate afisate : 16
Medie note: 8.15 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles