Laureati ai premiului nobel pentru chimie

Laureati ai Premiului Nobel pentru chimie

In anul 1960 – stabileşte structura primară a ribonucleazei ce conţine 1876 atomi de C, H, N, O şi S; a descoperit, de asemenea, un principiu important, conform căruia grupele funcţionale ale aminoacizilor, ce formează centrul activ al fermentului, posedă o capacitate de reacţie anormal de înaltă. În anul1966 devine preşedintele Societăţii Biochimice din America, membru al unui şir de Academii de Ştiinţe. În anul 1972, împreună cu Stein şi C.B.Afinsen, câştigă premiul Nobel.

Laureati ai Premiului Nobel pentru chimie
Fizician şi chimist german. S-a născut la Brizen în anul 1864.
Între anii 1883-1887 învaţă la Universităţile din Zürich, Berlin, Graz, Westerburg,.după care, în anul 1887 devine asistentul lui W.F.Ostwald la Universitatea din Leipzig. Apoi deţine mai multe funcţii la: Universitatea din Hattingen, Universitatea din Berlin, director al Institutului ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 176kb
Downloads: 6066
Materia: Chimie

Capitalul Uman - recenzie

Referat despre Capitalul Uman - recenzie
„Capitalul uman" reprezinta investitiile in educatia si pregatirea individuala fiind acelasi lucru cu a investi in echipamente. Becker observa efectele economice ale investitiilor in domeniul educatiei asupra sanselor dobandirii unui loc de munca si asupra castigurilor si demonstreaza cum teoria sa justifica o atare investitie

Alte referate despre: capitalul uman recenzie, recenzie capitalul uman, recenzie gary s becker capitalul uman

Premiul Nobel in medicina 2001

Premiul Nobel in medicina 2001- Laureatii si munca lor
In perioada 1901 – 2000 un numar de 172 de oameni de stiinta au primit premiul Nobel pentru Fiziologie si Medicina. Contributiile lor merg de la cercetarea fundamentala pana la cea clinica.

Alte referate despre: cine a primit premiul nobel la medicina an 2001, premiul nobel pentru medicina, detinatori ai premiului nobel in medicina

Premiul Nobel pentru fizica in anul 2004

A doua piesa in puzzle este forta slaba, care controleaza anumite procese radioactive si productia de energiu din soare. Aceasta forta difera de celelalte 2 prin faptul ca particulele de transfer sunt foarte grele. A 4 forta, gravitatia, este cea mai putin inteleasa, cu toate ca o resimtim cu totii zi de zi. Particulele ei de transfer se presupune ca ar fi gravitonii, dar acestia nu au fost inca descoperiti. Teoria cunoscuta sub denumirea de modelul standard ofera o descriere a tuturor fortelor cu exceptia gravitatiei.

Alte referate despre: premiul nobel in economie in anul 1997, premiul nobel pentru fizica in anul, premiul nobel pentru economie in anul 1997

Detinatorii Premiilor Nobel 1981 - 1990

Importul de papirus, mirodenii si matasuri a încetat. Cancelariile
merovingiene folosesc pâna în 659-677 exclusiv papirus. Dupa secolul
VIII însa nu mai exista nici un astfel de document. Acest fapt nu se
explica prin încetarea fabricarii papirusului ci printr-o stagnare si
apoi o disparitie a comertului. În aceste conditii apare pergamentul
desi este foarte putin raspândit (Grégoire de Tours arata ca era
fabricat de calugari pentru folosinta proprie). În Italia papirusul se
utilizeaza înca, desi la scara redusa ca urmare a comertului dintre
porturile bizantine. Pentru Galia însa se terminase definitiv.

Alte referate despre: premiul nobel fizica 1990, franta detinatori premiul nobel, detinatori ai premiului nobel

Fizicieni laureati ai Premiului Nobel

-11-
determinarea precisa a magnitudinii au facut parte din programul postbelic de cercetari a razelor atomice si moleculare. Mai tarziu el a devenit interesat de problemele de fizica chimica al caror studiu experimental l-a aplicat tehnicii razelor moleculare.
Profesorul Kusch a primit titlul de Doctor in stiinta acordat de Institutul de tehnologie Case, Universitatea din Ohio, Universitatea din Illinois si Colegiul Colby. A fost ales membru al Academiei nationale de Stiinta (S.U.A.) in 1956. In urmatorii ani se concentreaza foarte mult asupra problemelor de educatie, in special a tinerilor facandu-i sa intelaga aceasta civilizatie ciudata afectata de cunoasterea stiintei si rezultatele acesteia.
Polykarp Kusch s-a casatorit cu Edith Starr McRoberts; au avut trei fete. Sotia lui a decedat in 1959 si el s-a casatorit cu Betty Pezzoni in 1960.
Profesorul Kusch a murit in 1993.

Alte referate despre: fizicieni laureati ai premiului nobel, fizicienii laureati ai premiului nobel, fizicieni laureati ai premiului nobel 1926-1930

George Emil Palade

-1975 : viziteaza impreuna cu sotia sa, Marlyn Farquar, profesoara de biologie celulara, Romania. Acad. Miron Niculescu ii imaneaza insemnele de membru de onoare al Academiei Romane.
-1978 : viziteaza Romania, cu prilejul mortii mamei sale, Constanta Palade.
-1979 : Colocviul ‘’ Transportul macromoleculelor in sisteme celulare’’, desfasurat la Bucuresti, ii prilejuiste o noua revenire in tara, impreuna cu profesorii Marlyn Farquar si Christian De Duve.

Alte referate despre: george emil palade, george emil palade referat, referat george emil palade

Incalzirea globala

Efectele pe termen scurt ale fenomenului de incalzire globala, in ceea ce ne priveste, se vor materializa prin ierni mai calde si cu minime mai mari, seceta destul de severa si, in consecinta, o diminuare a productiilor agricole si modificarea ciclurilor de vegetatie. Pe termen mediu, ca urmare a modificarii conditiilor de existenta, ne putem astepta la schimbari chiar in privinta regimului maladiilor, modificarea modului de manifestare a celor existente si aparitia altora noi. Omul, incapabil sa tina pasul cu incalzirea.Specialistii subliniaza categoric ca ritmul de schimbare a climei si mediului este mult mai rapid decat adaptarea societatii umane la acestea.

Alte referate despre: incalzirea globala referat, incalzirea globala, referat incalzirea globala

Premiul Nobel pentru medicina

Aproximativ doua treimi din populatia globului este infectata cu aceasta bacterie, dar majoritatea persoanelor nu ajung sa se imbolnaveasca. H. pylori predispune la cancer stomacal, boala care este cea de-a doua cea mai comuna cauza a deceselor provocate de diferitele tipuri de cancer. "Multumita descoperirilor lui Marshall si Warren, ulcerul nu mai reprezinta o boala cronica, incurabila, ci este o afectiune care poate fi depasita usor, cu ajutorul unui regim adecvat de antibiotice, coordonat cu substante care sa inhibe secretia de acizi in stomac", se precizeaza intr-un comunicat al Comisiei Nobel.

Alte referate despre: premiul nobel in medicina, toate premiile nobel pentru medicina, referat despre premiul nobel in medicina

About Alfred Nobel

The naval mines designed by Immanuel Nobel were simple devices consisting of submerged wooden casks filled with gun powder. Anchored below the surface of the Gulf of Finland they effectively deterred the British Royal Navy from moving into firing range of St. Petersburg during the Crimean war (1853-1856). Immanuel Nobel was also a pioneer in arms manufacture and in designing steam engines.

Alte referate despre: alfred nobel, alfred nobel referat, alfred nobel biografie

Alfred Nobel

On peut se demander si une pareille "success story" aurait pu se produire quelques décennies plus tard, dans une Suède engagée dans la voie de la social-démocratie et de la redistribution. Alfred Nobel aurait eu aussi beaucoup de mal à constituer sa fondation aujourd'hui à cause des limitations que la législation apporte au droit de propriété. Les impôts, les droits de succession, la réserve héréditaire, etc. font que l'on ne peut plus disposer librement de sa propre fortune. La générosité est passée sous le contrôle de l'État.

Alte referate despre: referat alfred nobel, alfred nobel inventii, despre alfred nobel

Women awarded the Nobel Prize

The invention of the blasting cap inaugurated the modern use of high explosives.Nitroglycerin itself, however, remained difficult to transport and extremely dangerous to handle. So dangerous, in fact, that Nobel's nitroglycerin factory blew up in 1864, killing his younger brother Emil and several other people. Undaunted by this tragic accident, Nobel built several factories to manufacture nitroglycerin for use in concert with his blasting caps. These factories were as safe as the knowledge of the time allowed, but accidental explosions still occasionally occurred.

Nobel's second important invention was that of dynamite in 1867. By chance, he discovered that nitroglycerin was absorbed to dryness by kieselguhr, a porous siliceous earth, and the resulting mixture was much safer to use and easier to handle than nitroglycerin alone. Nobel named the new product dynamite ( from Greek dynamis, “power”) and was granted patents for it in Great Britain (1867) and the United States (1868). ...

Alte referate despre: women awarded a nobel-price, nobel prize, niels bohr nobel prize

Premise istorice si culturale ale cristalizarii gandirii filosofice romanesti, de la geto-daci la Cantemir

Din toate aceste surse rezulta ca dacii, socotiti cei mai viteji si mai drepti dintre traci, si care, prin Burebista, au reusit sa-si creeze un stat puternic, centralizat, practicau o religie henoteista, adica, admitand exitenta a numeroase divinitati minore, venerau un singur zeu suprem, pe care il numeau Zalmoxis si la care trimiteau o data la cativa ani un mesager prin aruncarea acestuia in suliti. Fata de zeul suprem dacii nu aveau insa o atitudine de supunere neconditionata de vreme ce aveau obiceiul sa trimita sageti spre cer de cate ori tuna si fulgera, cu scopul de a-l indimida si de a-l face sa-si domoleasca mania.

Alte referate despre: istoria-suprematia culturala a bisericii universitatile, istoria gandirii economice romanesti, istoria gandirii politice romanesti

Alfred Nobel

In 1864 the company Nitroglycerin AB was founded and a mass production of nitroglycerin started, and the following year,1865, he opened up the first factory abroad in Hamburg. Alfred still worked on the safety issue of the explosive, and in 1866 he successfully mixed nitroglycerin with silica which turned the liquid into a paste. This paste, which could be formed and shaped as desired, made it possible for safe transportation.

Alte referate despre: referat despre alfred nobel, viata lui alfred nobel, viata si activitatea lui alfred nobel

Importanta pregatirii unei negocieri

Importanta pregatirii unei negocieri
În cazul contractelor sinalagmatice oneroase, tacerea destinatarului ofertei nu poate fi considerata acceptare. Daca s-ar accepta ca tacerea este sinonima cu acceptarea ofertei, consecintele sub aspect comercial si juridic ar fi incontrolabile. Daca în oferta este facuta mentiunea “oferta va fi considerata acceptata daca nu se raspunde expres sau daca nu se returneaza marfa (proba)”, aceasta este lipsita de orice efect juridic.

Alte referate despre: importanta pregatirii unei negocieri, importanta pregatiri unei negocieri, importanta pregatirii pentru negocieri

Descoperirea razelor X

Au fost descopoerite de fizicianul german Rontgen Wilhelm Conrad(1845-1923).
Descoperirea sa i-a asigurat celebritatea pentru care in 1901 a primit Premiul Nobel.

Alte referate despre: descoperirea razelor x, cine a descoperit razele x, descoperirea razele x

Istoria laserului

Un laser de mare putere continuu este posibil folosind solutia ca
plasma sa iasa printr-o duza; datorita momentului diferit in care
parti ale plasmei intra in proces, portiunea activa care se produce
efectul laser este tot timpul "reumpluta", fiind simultan golita de
plasma epuizata ce a generat anterior efctul laser. Aceasta combinatie
este cruciala in majoritatea laserelor de mare putere: repopularea
rapida a nivelului superior si golirea nivelului inferior prin
transportarea in afara mediului a plasmei deja utilizate.

Alte referate despre: istoria laserului, istoric laser, istoria laserelor

Comportamentul animalelor-instincte, jocuri,

Etologia studiază asemănarea dintre comportarea omului şi cea a fiinţelor inferioare lui. Ce facem noi la fel ca animalele? Ce imbolduri asemănătoare există şi la noi, şi la animale? Ce feluri şi forme de acţiuni am moştenit de la strămoşii noştri preumani? Acestea sânt doar câteva din întrebările care se nasc în legătură cu datele obţinute de către învăţaţii – etologi.

Alte referate despre: comportamentul animalelor, comportamentul animalelor referat, referat comportamentul animalelor
Referate afisate : 18
Medie note: 8.06 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles