Legarea rezistentelor in serie

Probleme de fizica rezolvate

PROBLEMA 05 / 11.05.2006
Rezolvare
U = V1 + V2
U = ( R1 + R2 ) I
U1 = R1 I
U2 = R2 I
U = V1 + V2 = 6 + 6 = 12 U = 12 V
U = ( R1 + R2 ) I I = 12 : ( 8 + 16 ) = 12 : 24 = 0,5 I = 0,5 A
U1 = R1 I = 8 . 0,5 = 4 U1 = 4 V
U2 = R2 I = 16 . 0,5= 8 U2 = 8 V
XMM3 usoara tensiunea la bornele bateriilor legate în serie. Tensiunile se aduna.
Ansamblul de doua rezistente, legate în serie,

PROBLEMA 06 / 11.05.2006
Se dau :
R1 = 8 W
R2 = 16 W
XMM1 = Ampermetru ( I )
XMM2 = Voltmetru (U2)
XMM3 = Voltmetru (U)
Se cer : U , U2 , I ,
RE

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 119kb
Downloads: 21689
Materia: Fizica

Fizica distractiva

Rezolvarea e cat se poate de usoara. E suficient sa cuprindeti peretii balonului intre palme, si picatura se va pune in miscare.
In alta varianta, puteti cere ca picatura sa fie miscat de la distanta, fara a atinge cu nimic instalatia.
Acum este suficient sa tineti un chibrit aprins sub fundul balonului.
Dar stiti care este explicatia fenomenului?
Mentionam ca dupa ce nu se mi incalzeste balonul (cu mainile sau cu chibritul ), picatura revine exact la locul initial.
Cine misca picatura de apa?

Alte referate despre: fizica distractiva, probleme distractive, probleme distractive rezolvate

Fizica

x y
0 0
x

Alte referate despre:

Masurarea rezistentelor cu punti de curent continuu

Pe panoul frontal din figură sunt o serie de borne şi locaşuri pentru fişe cu următoarele roluri:Borne pentru rezistenţa de măsurat Rx, acre poate fi cuadripolară sau bipolară. În cazul măsurării unor rezistenţe bipolare bornele se scurtcircuitează două câte două.Locaşuri pentru alegerea modului de lucru cu puntea: - pentru puntea Thompson fişa se introduce în locaşul Wh iar pentru puntea Thompson fişa se află în locaşul Th.

Alte referate despre: masurarea rezistentelor cu ajutorul puntii de curent continuu, punti de curent continuu, metode de masurare a puterii electrice in curent continuu

Masurarea rezistentelor

2.Masurarea rezistentei conductoarelor metalice
2.1.Masurarea rezistentelor,in curent continuu,cu ajutorul voltmetrului si ampermetrului.

Alte referate despre: masurarea rezistentelor, masurarea rezistentelor electrice, masurare rezistente

Retele de calculatoare

Atunci cand doua calculatoare comunica, in fapt, se realizeaza o comunicare intre nivelele de acelasi rang ale celor doua masini. Nivelul n al masinii A realizeaza schimb de date cu nivelul n al masinii B prin intermediul unui protocol numit protocolul nivelului n . In realitate datele nu sunt transmise de la nivelul n al unei masini catre nivelul n al alteia.

Alte referate despre: retele de calculatoare referat, retele de calculatoare, referat retele de calculatoare

Sondele spatiale Voyager

Nici un traseu de zbor nu ar fi putut permite celor doua nave spatiale sa culeaga toate imformatiile necesare.Dar,prin lansarea celor doua sonde in directii diferite, cu viteze diferite,si la date diferite, NASA a descoperit ca, pe langa zborurile de observatie necesare, putea sa trimita una dintre sonde mai departe, pentru a vizita planeta Uranus,si apoi Neptun.Dupa stabilirea acestui plan numele de MJS a devenit nepotrivit, si s-a redenumit Voyager.

Alte referate despre: sonda spatiala voyager, sonde spatiale referat, sonde spatiale

Stiinta si arta in Grecia Antica

0x08 graphic
Contributiile stiintifice sunt asociate numelor filozofilor greci
Thales din Milet si Pitagora din Samos, dar nici una dintre scrierile
lor nu a dainuit pana in zilelele noastre.

Alte referate despre: stiinta si arta in grecia antica, stiinta arta in grecia antica, stiinta si arta in grecia si roma antica

Rezistenta in handbal

In antrenamentele cu copiii si juniorii III folosirea eforturilor cu intensitate maximala trebuie sa se faca cu prudenta.Cu juniorii I si II se pot utiliza cu curaj aceste eforturi, deoarece organismul acestora face fata cu succes acestor solicitari. In cadrul unui ciclu saptamanal se pot planifica chiar doua lectii in care intensitatea efortului poate fi submaximala sau chiar maximala.

Alte referate despre: rezistenta in handbal, rezistenta in handbal referat, rezistenta la handbal

Efectul de sera

Stratul de ozon din atmosferă ne protejează reţinând razele ultraviolete ale soarelui. Deoarece în zilele noastre a crescut foarte mult folosirea hidrocarburilor clorinate, fluoriate în flacoane cu aerosoli, frigidere, detergenţi şi polistiroli, aceste gaze au ajuns în aer în cantităţi mai mari decât cele care ar putea fi suportate de atmosferă. Pe măsură ce se ridică, se descompun, formându-se cloridoni, care atacă şi distrug stratul de ozon.

Alte referate despre: efectul de sera, efectul de sera referat, referat efectul de sera

Rolul fluidului salivar in cario - rezistenta

Rolul fluidului salivar in cario - rezistenta
Fluxul salivar este rezultatul ratei de secreţie salivară care o putem distinge în:
1. rata fluxului salivar de repaus (RFR)
- valori normale: 0,4 – 0,6 ml/min.

Alte referate despre: rezistenta la comprimare a fluidului, rezistenta electrica, rezistenta echivalenta

Efectul de sera si incalzirea Planetei

Daca nu se intervine pentru a se limita acest fenomen, profunde transformari climatice sunt previzibile, deoarece temperatura ar trebui sa creasca intre 1,4º C si 5,8º C pana la sfarsitul secolului (aproximativ pana in anul 2100). Este deci un fenomen ce ne priveste pe toti.Efectul de sera.Atmosfera.Sa ne amintim mai intai ce este atmosfera ! Este o pelicula gazoasa, de o grosime de aproximativ 40 km in jurul Pamantului. Ea este formata din troposfera si stratosfera.
Troposfera este un strat de aparox. 15 km in jurul Pamantului, unde temperatura descreste odata cu altitudinea. Este important sa retinem ca aici se acumuleaza gazele cu efect de sera.

Alte referate despre: efectul de sera si incalzirea planetei, efectul de sera si incalzirea globala, efectul de sera si incalzirea globala referat

Efectul de sera

Principalii poluanti care produc fectul de sera si care sunt emisi in mare parte de industrii si autovehicule sunt dioxidul de carbon, oxidul azotos si metanul alaturi de alti compusi chimici care provin din alte surse de poluare.
Cele mai importante vor fi transformarile zonelor climatice cu largirea zonelor aride restrangerea zonelor subtropicale cu ploi hibernale si reducerea precipitatiilor in latitudinile mediane cu consecinte catastroface pt aprovizionarea cu apa a tarilor industriale.

Alte referate despre: efect de sera, efectul de sera referat chimie, poluarea si efectul de sera

Serii Fourier

Dar facem în prima integrală x=-u şi obţinem deoarece limita de integrare se schimbă.
Deci
sau
Deci (II 10)

Alte referate despre: serii fourier, serie fourier, dezvoltari in serie fourier

Efectul de sera

In cazul atmosferei: prin efect de sera se intelege incarzirea straturilor de aer din atmosfera joasa, datorita transparentei aerului pentru radiatia solara, in principal pentru lungimile de unda scurta si, in acelasi timp, absorbtiei partiale a radiatiilor infrarosii de catre unii constituanti atmosferici.
De acest efect sunt responsabili compusi aflat in concentratii foarte mici in atmosfera, vaporii de apa, dioxidul de carbon, metanul, acidul de azot, ozonul si mai recent freonul.
Ponderea ce amai insemnata o are dioxidul de carbon 50% dupa care urmeaza freonul 22%, metanul 13%, ozonul 7%, oxizii de azot 5% si vaporii de apa 3%.
In cea mai mare parte prezenta precum si cresterea concentratiei lor se datoreaza activitatii antropice. Datele de temperatura inregistrate de la ...

Alte referate despre: referat despre efectul de sera, efecte de sera, efect de sera referat

Lalelele de sera si de gradina - studiu de caz

Tulipa caufmanniana. Regel. Are bulbul colorat cafeniu, este de marime mijlocie. Tulpina este destul de scurta, 20-25cm, cu frunze alungite, in forma de lance, de un verde-albastrui, purtand in varf flori mari, alungite, cu diviziunile ascutite. Petalele sunt colorate in alb crem, striate cu rosu mai ales spre varf. La baza celor trei diviziuni externe au cate o pata galbena portocalie. Infloresc primavara timpuriu (sfarsitul lunii martie, inceputul lunii aprilie).

Alte referate despre: resurse umane in gradinita studiu de caz, adaptarea plantelor cultivate in sere sau in gradini botanice, adaptarea plantelor cultivate in sere sau in gradinile botanice
Referate afisate : 16
Medie note: 7.97 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK