Legaturi ionice

Legatura ionica

In starea solida, compusii ionici formeaza retele ionice, astfel ionii pozitivi alterneaza cu ionii negativi,ocupand pozitii bine determinate si intre ioni se exercita forte de atractie electrostatice.De exemplu, clorura de sodiu, cristalizeaza in retea cubica, in care fiecare ion de Na+ interactioneaza electrostatic cu un numar de 6 ioni de Cl-, situati in imediata apropiere. In mod similar, fiecare ion de Cl- este inconjurat de ioni de Na+ . In ansamblu, cristalul de NaCl este neutru din punct de vedere electric, deoarece raportul dintre numarul ionilor cu sarcini de semn contrar este de 1:1.

Legatura ionica nu este orientata in spatiu, fortele de atractie electrostatica actioneaza in toate directiile si se formeaza un macroagregat ionic.Proprietatile substantelor ionice starea de agregare - in conditii normale de temperatura, substantele ionice sunt solide, cristalizate;punctele de topire si de fierbere ale compusilor ionici au valori mari, deoarece legatura ionica este o legatura ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 61kb
Downloads: 780
Materia: Chimie

Lucrari practice de laborator - chimie generala

Suspensiile gravitaţionale sunt de natură silicoasă şi se depun repede. Suspensiile pământoase şi cele argiloase sunt în general în stare coloidală. Turbiditatea se poate determina prin metode optice, situaţie când se exprimă în grade de turbiditate (grade de silice Jakson). Se înţelege prin grad de silice turbiditatea unei ape echivalentă turbidităţii date de un conţinut de un mg SiO2/dm3.

Alte referate despre: chimia generala lucrari practice de laborator, lucrari practice de laborator, lucrari practice in laboratorul de chimie

Legaturi chimice

Elementele situate in sistemul periodic inaintea gazelor inerte sunt electronegative, deoarece realizeaza configuratia de gaz inert prin acceptare de electroni. De exemplu : F, Cl, Br, J sau O, S, Se, Te accepta unul, respectiv doi electroni si devin ioni negativi. Elementele mai indepartate de gazele inerte cum ar fi de exemplu C, N, B nu formeaza ioni de felul C4_, sau N3_ ci au tendinta de a forma legaturi covalente. Legatura ionica(electrovalenta) se formeaza numai intre atomii elementelor care difera mult ca electronegativitate. Legatura electrovalenta se intalneste la combinatiile anorganice dintre care reprezentantii tipici sunt sarurile.

Alte referate despre: legaturi chimice, legaturile chimice, legaturi chimice referat

Variatia caracterului metalic in grupa si perioada

Observatii:Al + H2O nu a avut loc reactia.Alumiul nu reactioneaza cu apa nici cand aducem apa la punctul de fiarbere.

Alte referate despre: variatia caracterului metalic in grupa si perioada, variatia caracterului metalic in grupa si perioada teorie, caracterul metalic in grupa si perioada

Introducere in studiul chimiei

Clasificarea materiei:
I.OMOGENĂ
- compoziţie constantă
-SUBSTANŢE:
- SIMPLE : aur, hidrogen, sulf
- COMPUSE : apă, dioxid de carbon
- SOLUŢII (amestecuri omogene): apă + zahăr, apă + oţet

II.ETEROGENĂ - compoziţie variabilă
- MATERIALE : sticlă, beton, lemn
-MIXTURI (amestecuri eterogene) : apă cu pietriş, sifon

Alte referate despre: introducere in studiul chimiei organice, introducere in studiul limbii latine, introducere in studiul chimiei

Experimente chimie

Referat despre Experimente chimie
2. Se iau 100g pilitura de fier si 50g floare de sulf, care se amesteca cu atata apa incat sa se formeze o pasta groasa de consistenta plastilinei. Gramajoara, careia i se da forma conica a unui vulcan, se pune pe o farfurioara si se acopera cu lut si pietricele, lasand in varf un mic orificiu.

Alte referate despre: experimentul philadelphia, experimentul philadelphia einstein, experimente fizica

Hidrocarburile nesaturate cu dubla legatura

Hidrocarburile nesaturate cu dubla legatura
Numele hidrocarburilor nesaturate, cu o dublă legătură, derivă de la numele alcanilor corespunzători, prin modificarea sufixului an sau enă. De la etan derivă astfel etena, de la pentan, pentena.

Alte referate despre: hidrocarburi nesaturate cu dubla legatura, alchene hidrocarbur nesaturate cu dubla legatura, alchene hidrocarburi nesaturate cu dubla legatura

Legaturi chimice

Legaturi chimice. LEGĂTURA IONICĂ
Legătura ionică se realizează pe baza transferului de electroni de la atomii elementului cu caracter chimic metalic la atomii elementului cu caracter chimic ne- metalic şi a interacţiei electrostatice între ionii formaţi.Tăria legăturii ionice este dată de punctul de topire al substanţei ionice.

Alte referate despre: legaturi chimice in compusi organici, referat legaturi chimice, legatura chimica

Legatura covalenta

Caracteristicile legaturii covalente:orientata in spatiu dupa unghiuri bine stabilite;este rigida (atomii ocupa pozitii fixe);stabila, energia care se degaja la formarea legaturii covalente este egala dar de semn contrar cu energiile furnizate pentru ruperea legaturii covalente;este foarte puternica;au puncte de topire scazute, duritate mica datorita legaturilor intermoleculare (leg. de hidrogen, leg. dipol - dipol;bune izolatoare ( nu exista purtatori de sarcini);

Alte referate despre: legatura covalenta, legaturi covalente, legatura covalenta referat

Legatura metalica ppt

La temperaturi mai mari de 0 K electronii trec din banda de valenta in banda de conductie, asigurand conducerea curentului electric in metal.In cazul metalelor tranzitionale banda de valenta este mai larga datorita intrepatrunderea orbitalilor de tip d si cei de tip s din stratul de valenta. Cu cat banda de valenta este mai larga cu atat legatura metalica este mai puternica intre atomi, metalul este mai dur si mai rezistent la solicitarile metalice.

Alte referate despre: legatura metalica, legaturi metalice, referat chimie legatura metalica

Formarea moleculelor - Legaturi chimice

Referat despre Formarea moleculelor - Legaturi chimice
Molecula este o particulă materială neutră din punct de vedere electric, care se poate divide prin metode chimice şi care păstrează proprietăţile substanţelor din care face parte. Moleculele sunt formate din atomi. Substanţele a căror molecule sunt formate din atomi identici se numesc substanţe simple. (O2, F2, Cl2, Br2, I2, S8, P4, metalele ş.a.) iar substanţele a căror molecule sunt formate din atomi diferiţi se numesc substanţe compuse (H2O, SO2, H2SO4, CH4, CH3COOH ş.a.).

Alte referate despre: formarea moleculelor - legaturi chimice, formarea moleculelor legaturi chimice, formara moleculelor legaturi chimice

Modul de gandire al tinerilor clujeni in legatura cu metoda de contraceptie prezervativul

Cel mai amilie fi să vă programaţi la amilie de amilies au la ginecolog şi să faceţi un test de depistare a bolilor transmisibile pe cale sexuala (BTS). În cazul fetelor: dacă nu luaţi pilule contraceptive aţi putea avea ghinionul să fi rămas însărcinate. Puteţi cere aşadar să faceţi un test de sarcină.

Alte referate despre: limbajul si modul de gandire, modul de gandire, mod de gandire

Legaturile economice in Tarile Romanesti

Comunitatea de viaţa economicăa naţiunii române s-a format în condiţiile epocii moderne, odatăcu apariţia şi dezvoltarea relaţiilor de producţie capitaliste.
Trebuie subliniat căaceastăcomunitate de viaţăeconomicăpe plan naţional nu sa creat “ pe un gol” ci reprezintăcontinuitatea în condiţiile orânduirii capitaliste a unor legături economice permanente statornicite în decursul istoriei.

Alte referate despre: legaturile economice a tarilor in regiunea pacific asiei de sud-est, relatiile economice in tarile romanesti, economia tarii romanesti

Bioestetica - legatura intelect-infatisare

Ar fi cu atît mai greu să-l înţelegem, cu cît formulări ca “armonie” “frumuseţe” “nobleţe” “perfecţiune” etc. le definim echivoc şi vag, una prin cealaltă, fără a avea o noţiune precisă despre ce desemnează aceste cuvinte sau criterii obiective, standarde la care să ne raportăm. În principiu, noţiunea de “armonie” se referă la proporţia care există între volumele ce alcătuiesc un tot : un animal “arată bine” atunci cînd elementele ce îl compun − capul, trunchiul şi membrele − respectă o anumită proporţie volumetrică unul faţă de celălalt, iar la rîndul lor, subdiviziunile ce alcătuiesc aceste elemente respectă şi ele aceleaşi proporţii (diferitele volume care alcătuiesc geometria capului, diferitele segmente care alcătuiesc membrele sau coada etc.)

Aristotel observa că la oameni corpul urmează evoluţia sufletului, ...

Alte referate despre: legatura intelect-infatisare, sex legatura intelect, legatura dintre intelect si sensibilitate

Legatura dintre om si natura

Acest proces evolutiv se desfasoara in continuare, intrerupt uneori de faze mari de stagnare. in timpul acestor faze de stagnare totul se descompune si reintra in haos, dupa care se concentreaza din nou spre a reintra in procesul evolutiv. In timpul acestei evolutii exista anumite entitati care raman pe loc, la un anumit nivel, prevazut pentru ele, stopandu-si astfel evolutia.

Alte referate despre: legatura dintre om si natura, legatura dintre muzica si natura, legatura dintre om si natura referat

Notiunea de finante publice

Continutul social, economic si in special juridic al relatiilor financiare, functiile si importanta lor sunt cateva din problemele fundamentale ale stiintei dreptului financiar.Finatele publice si private - asemanari si deosebiri.Notiunile de finante publice si private sunt adecvate situatiei din tarile cu economie de piata, in care cea mai mare parte a mijloacelor de productie se afla in proprietate privata, fapt care face posibila realizarea unei delimitari nete intre sectorul public si cel privat.

Alte referate despre: finante publice, referat finante publice, referate finante publice
Referate afisate : 16
Medie note: 8.20 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles