Legenda ghiocelului de eugen jianu video 6962

Legenda ghiocelului

A fost odata o raza de soare – era chiar fata cea mai mica si rasfatata a astrului luminos. Si tocmai pentru ca era cea mai mica si mai rasfatata, tatal ei o lasa sa zburde pe unde ii dorea inima.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 5kb
Downloads: 7757
Materia: Romana

Povestea teiului lucrare comparativa

Luna tuteleaza întreaga fire şi mai ales pe îndrăgostiţi : ea varsă linişte şi somn , dă o stălucire halucinantă izvorului, umplîndul de vrajă . În opera eminesciană luna mai apare sub simbolica unui străjer , astru ocrotitor al îndrăgostiţilor , sursă de lumină în întunericul gros al nopţii. În” Povestea Teiului” ea îşi păstrează semnificaţiile , răsărind înaite de apariţiei lui Făt- Frumos . Făt-Frumos este tînărul ce răsare din tei în faţa fetei rătăcite , în mijloc de pădure , lîngă izvor . Portretul fixează o imagine voievodală , purtînd drept coroană flori de tei .

Alte referate despre: moara cu noroc lucrare comparativa cu western, statele comparate norvegia si italia lucrare la geografie, lucrare de licenta management comparat sua japonia

Palatul de clestar - poveste

Pe-aşa vremuri se zice că ar fi văcuit împăratul cu stema ruptă din soare, în cel mai frumos palat de cleştar şi peste cel mai înţelept şi mai viteaz norod.
Nu era crai pe care împăratul cu stema ruptă din soare să nu-l fi domolit, că nici o oaste duşmană nu putea să-i stea împotrivă. La vreme de adânci bătrâneţi sta înzăuat în fruntea ostaşilor, călare pe un bidiviu ce arunca pe nări trâmbe de fum şi limbi de foc. Şi toţi ai săi prindeau la inimă şi biruiau, căci aşa li se păreau lor cum era el de bătrân şi înzilizit, tocmai ca o lance ruginită, care de-a pururea răpusese pe oricine izbise.
Dar cât era de mare şi de vestit, că se dusese vestea până unde pământul e drob şi piftie, de-a surda îi fură toate.

Alte referate despre: palatul de clestar, palatul de clestar rezumat, palatul de clestar povestire

Legenda Viorelei

Intr-o zi, iata ca s-a intamplat ceva iesit din comun. Zana Florilor a trecut pe acolo si a zarit minunatia de gradina. S-a lasat usor din zbor si a vazut cu uimire tristetea din ochii celor doi.

Alte referate despre: legenda viorelei, rezumat legenda viorelei, referat legende viorelei

Programa pentru examenul de bacalaurat - Limba si Literatura Romana, 2005

Receptare
Identificarea structurilor lingvistice în diverse situaţii de comunicare, în vederea sesizării logicii şi coerenţei mesajului.
Producere
Susţinerea argumentată a unui punct de vedere într-un monolog oral (tehnica argumentării, adecvarea elementelor verbale, nonverbale şi paraverbale) – pentru proba orală.
Elaborarea unei argumentări scrise/ orale pe o temă dată (construcţia discursului argumentativ: structuri, conectori şi tehnici argumentative).
Încadrarea unui text dramatic, a unui text narativ sau a unei poezii într-o anumită categorie (de exemplu: comedie, dramă; basm cult, roman modern; poezie romantică, simbolistă), pe baza identificării caracteristicilor acestora.
Integrarea unui text literar într-un anumit context (opera autorului, curent literar, epocă).
Identificarea unor particularităţi şi realizarea de conexiuni între epoci culturale şi ideologii literare, în vederea caracterizării acestora ...

Alte referate despre: programa examenului de bacalaureat la matematica, importanta examenului de bacalaureat, varianta propusa pentru examenul de bacalaureat 2011 limba romana

Praslea cel voinic si merele de aur - Povestire

Praslea cel voinic si merele de aur a fost cules şi publicat în volumul " Legendele sau basmele românilor " din anul 1882. Basmul transmite peste timp credinţa poporului în izbânda binelui asupra răului. Expoziţia basmului începe cu formula de inceput specifică: "A fost odată ca niciodată" şi reprezintă personajele , locul şi timpul actiunii: acţiunea se petrece într-o grădină frumoasă a unui împărat care era foarte trist că nu putea gusta niciodată din roadele unui măr care facea mere de aur . Timpul este nedeterminat şi totdeauna plasat într-un trecut imaginar.

Alte referate despre: praslea cel voinic si merele de aur, praslea cel voinic si merele de aur povestire, rezumat praslea cel voinic si merele de aur

Speciile literare - descriere si exemple

SNOAVA (< vechiul slav iz nova = din nou), este o specie a literaturii populare, constand intr-o istorioara hazlie cu continut moralizator.

Alte referate despre: exemple de specii literare, specii literare exemple, descriere literara exemple de texte literare

Regere moare de Eugen Ionescu

Regele este un simbol al omului, de aceea Guardul îi atribuie toate invenţiile, toate meseriile, toate activităţile, cultivând delirul suprarealist. Procedeul, când prin vis pisica regelui, trecută prin foc, devine Margareta, se transformă într-un simbol final, iar subiectele dialogurilor absurde curg unele după altele spre a realiza frottage-ul para¬noic. Toată lumea piere o dată cu regele: „Pământul se năruie odată cu el. Stelele se fac nevăzute.

Alte referate despre: regere moare de eugen ionescu, regele moare de eugen ionescu, regele moare de eugen ionescu rezumat

Eugen Ionescu - bibliografie

Fiind intervievat, Eugen Ionescu deschide una dintre motivaţiile principale care l-au determinat să scrie: “Eu, care sunt sincer, trebuie să mărturisesc, cu mîna pe conştiinţă, următoarele lucruri: întîi, literatura a fost marea mea pasiune; literaţii, marii mei idoli. Neputinţa de a le semăna mi s-a părut definitivă, implacabilă, în ziua cînd, fiind elev, în clasa a IV-a de liceu, profesorul Olmazu mi-a spus că n-am „talent” şi mai ales, cînd dl. Perpessicius (nu-şi aduce aminte) a scris la Poşta redacţiei a Universului literar că nu-mi primeşte poeziile. Dl Perpessicius, de altfel, mi-a dat titlul cărţii mele, care, cum se ştie, a fost magnetul înjurăturilor anului trecut.

Alte referate despre: eugen ionescu, scaunele eugen ionescu, rinocerii eugen ionescu

Eugen Lovinescu

In acest context , se arata ca si arta trebuie sa se conexeze la toate celelalte fenomene sociale si spirituale ale epocii , ca si ea este supusa , in general , legilor imitatiei.Conceptul de imitatie este preluat de la Gabriel Tarde , psihosociolog francez al sec al XIX-lea , dar E.Lovinescu extinde semnificatia conceptului la intregul camp al culturii.

Alte referate despre: eugen lovinescu, eugen lovinescu sburatorul, sburatorul eugen lovinescu

Legendele Romei

Legendele Romei:Fuga lui Eneas, ratacirea lui in dragostea Didonei si in triunghiul sicilian, a coplesit imaginatia unui copil de 15 ani care, ajutat de tatal sau, a transfigurat-o in marmura.

Alte referate despre: legenda romei, legendele romei, legenda romei antice

Legendele olimpului

Mitologia grecilor este extrem de bogata pentru ca la crearea nenumaratelor figuri de zei semizei, eroi, a contribuit imaginatia mai multor generatii si a mai multor oameni de talent. Dar cauza principala a multimii miturilor o constituie multitudinea fenomenelor naturii si a diferitelor aspecte ale acestor fenomene. Luaind ca pilda marea observam ca strabunii indepartati ai grecilor, de pe vremea lui Pericle, au pus stapan peste intinsele ape pe Poseidon. Dar in mare in imaginatia grecilor mai locuiau: Amfitria, sotia lui Poseidon; Nereu, fiul lui Poseidon; Nereidele, fiicele lui Nereu; Tetis, o alta divinitate a marii; Triton, fiul lui Poseidon sau al lui Nereu etc.

In conceptia vechilor greci, zeii nu traiau izolati de muritori, ci se amestecau in viata lor, aducandu-le fericire sau nenorocire. De aceea in viata zeilor se reflecta multe din fenomenele vietii sociale a grecilor. Astfel, Ares era zeul razboiului, zeita Hera proteja casnicia, Hermes era protectorul negustorilor, ...

Alte referate despre: legendele olimpului, legendele olimpului rezumat, legendele olimpului zeii

Interfata video a calculatorului

Dupa principiul de lucru deosebim monitoare digitale si monitoare analogice. Primele generatii de monitoare au fost de tip digital.
Monitorul digital accepta numai iesiri digitale de la adaptorul de afisare si converteste semnalul digital in semnal analogic. Monitoarele digitale pot lucra cu adaptori in standarde prestabilite, cum ar fi MDA (Monochrome Display Adapter) de la IBM, CGA (Color Graphics Adapter) sau EGA (Enhanced Graphics Adapter).

Alte referate despre: referat despre placa video a calculatorului, interfata video, placa video unui calculator

Eugen Cristescu

Mondial, pâna la încheierea pacii.
Dupa terminarea razboiului si crearea fruntariilor nationale ale României Mari, tânarul Eugen Cristescu îsi reia studiile universitare, iar la 6 ani dupa absolvire obtine doctoratul în stiintele juridice la Universitatea ieseana. În orientarea sa profesionala trebuie sa avem în vedere si contextul situatiei României în perioada imediat postbelica, atunci când tara avea nevoie, mai mult ca oricând, de o infuzie de tineret în functiile administratiei de stat. Politia de Siguranta a constituit pentru el o atractie deosebita, nu numai ca-i oferea sansa unei situatii materiale sigure, dar si prin faptul ca, în calitate de functionar public, avea sansa sa-si puna la încercare ambitiile si profesionalismul în lupta împotriva a tot ceea ce se profila ca amenintari la adresa edificiului national, realizat cu atâtea jertfe în anii razboiului.

La 1 octombrie 1920, a fost încadrat în functia de subsef birou clasa I în Serviciul Special ...

Alte referate despre: eugen cristescu, eugen cristescu ssi, cartea despre eugen cristescu

Manual compresie datelor video

Compresia

Dacă cumva nu avem instalat codecul de compresie, atunci trebuie să instalăm mai întâi codecul NimoCodePack 5.0 (instalat Full) şi apoi codecul DivX 5.02. Pro.

Alte referate despre: compresia datelor video pasi, manuale compresia datelor, compresia datelor

Eugenie Grandet

“Eugenie Grandet este unul dintre cele mai cunoscute romane ale lui Balzac. A fost publicat in 1833 si ilustreaza viata unei familii din franta de la mijlocul secolului al XIX-lea. Actiunea se petrece la Saumur, in casa familiei Grandet. Felix Grandet, gratie afacerilor pe care le detinea, a reusit sa stranga destul de multi bani, care nu egalau nici pe departe avaritia lui.Ele este cel care-si conduce familia si casa intr-un mod foarte strict, aproape tiranic. Totul este inchis si tinut sub cheie, iar toate cheltuielile casei sunt atent calculate de barbat.

Alte referate despre: eugenie grandet, eugenie grandet caracterizare, eugenie grandet rezumat

Explorations in Arthurian Legends

The legends tell us that Arthur was a wise and powerful king, who ruled from a giant and glorious castle and who commanded the loyalty of hundreds of men.
First and foremost of these followers were the Knights of the Round Table. That the greatest knight in skill of arms, Lancelot, pledged his loyalty to Arthur is testament to the fact that the king was worthy of such admiration, both as a king and as a warrior.

Alte referate despre: arthurian legends, explorations in arthurian legens, myths and legends
Referate afisate : 17
Medie note: 8.54 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles