Legenda lui hercule

Hercule - mistretul din Erimant

Asa cum se intampla adesea, orice sotie careia dragostea ii este inselata, incearca sa se razbune, iar Hera nu face exceptie de la acesta regula.
Ura sa impotriva fiului inca nenascut al lui Zeus o orbeste pe Hera si in continuare nu are nici o mila in toate planurile sale de a-l ucide pe acela care era rodul unei aventuri a lui Zeus cu Alcmena, bastardul Hercule.

Cu toate ca Zeus nu a dovedit o morala prea solida atunci cand a inselat-o pe Hera, cel putin arata in continuare o calitate de tata : de a-si proteja ordasala nascuta de Alcmena impotriva furiei Herei. Puterea Herei este fara margini si Zeus face eforturi serioase sa combata inventivitatea malefica a Herei, care nu avea decat un singur tel : sa-l stie pe Hercule mort, cu orice pret.

Zeus, nu face deloc dovada unei inteligente sclipitoare: dupa ce o inseala pe Hera, se mai si lauda cu isprava lui si anunta public ca va avea ...

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 20kb
Downloads: 1511
Materia: Istorie

Legende si mituri

Ca ocrotitor al romanilor şi al Romei în special, Iupiter era cinstit cu precădere de consulii care intrau în funcţie, de generalii care se întorceau victorioşi, de învingătorii în întrecerile sportive, de cei care împărţeau dreptatea etc. El era venerat şi avea câte un templu în toate oraşele Italiei şi ale provinciilor.

Alte referate despre: legende si mituri, legendele si miturile greciei antice, legende si mituri romanesti

Mituri etiologice in Vechiul Testament

Un exemplu al aparitiei leprei in Vechiul Testament este mentionat in cazul lui Mariam si Aaron atunci cand acestia pacatuiesc vorbind impotriva lui Moise . Astfel Dumnezeu ii pedepseste pe cei doi pentru marturisirea stramba impotriva aproapelui :

„Si s’a aprins mania Domnului asupra lor’ El a plecat , a plecat si norul de deasupra cortului, si iata ca Mariam era leproasa, [alba] cum e zapada.”

Alte referate despre: vechiul testament, referat vechiul testament, numele lui dumnezeu in vechiul testament

Mituri cosmogonice.Scutul.Hefaistos.Ares si Afrodita

I. Heiaistos si scutul lui Ahile
Focul lui Heraclit, neobositul agent al tuturor schimAZburilor, al tuturor transformarilor care fac si desfac universul, era un principiu imanent lumii.Nu mult dupa aceea, Anaxagora schita prima idee a unei forte inteligente care ordona cosmosul din afara, fara a se confunda cu el 1.Imbinarea acestor doua notiuni esentiale, combinarea foAZcului cu inteligenta pentru a explica organizarea lumii, reprezenta o tentatie la care ducea cu usurinta analogia operelor omenesti.

Alte referate despre: mituri cosmogonice, dragostea dintre ares si afrodita, miturile cosmogonice

Legendele olimpului

Legendele olimpului - Astazi omul cunoaste fortele naturii si puterea lor nu il mai inspaimanta. Dar imaginatia omului primitiv, in lipsa unei ratiuni patrunzatoare, a creat figurile mitice ale zeilor, atribuindu-le toate fenomenele pe care nu si le putea explica. Astfel s-au plasmuit mitologiile popoarelor antice, dintre care aceea a grecilor se remarca prin mare bogatie si frumusete a miturilor.

Alte referate despre: legendele olimpului, legendele olimpului rezumat, legendele olimpului zeii

Muncile lui Hercule

Referat despre Muncile lui Hercule
Dându-şi seama de originea divină a lui Heracles, Amphitryon a consimţit să-l crească în casa sa, alături de Iphicles. Gelozia Herei faţă de Alcmene s-a manifestat însă de timpuriu, încă înainte de naşterea copilului. Fiindcă Zeus - ca să-şi ocrotească viitorul fiu - făgăduise regatul Argosului primului urmaş care se va naşte din Perseus, Hera a îndemnat-o pe fiica ei, Ilithyia, care patrona naşterile, să întârzie naşterea lui Heracles şi să o grăbească în schimb pe cea a lui Eurystheus, fiul lui Sthenelus. Datorită acestui fapt, Eurystheus se naşte la şapte luni, revenindu-i lui Argosul, iar Heracles e purtat zece luni în pântece de Alcmene.

Mânia Herei continuă să se reverse şi după naştere, de data aceasta însă asupra copilului. Într-o noapte, când cei doi fraţi se aflau în leagănul lor, ea le trimite doi şerpi cu gândul să-l ucidă pe Heracles. Fără să-şi piardă cumpătul, Heracles, ...

Alte referate despre: muncile lui hercule, muncile lui hercule referat, muncile lui hercule rezumat

Din Legendele Olimpului - Zeus

- HERMES – zeul negoţului deoarece era şiret, viclean, mincinos dar şi dibaci;
- APOLLO – zeul soarelui, numit aşa de Zeus datorită frumuseţii lui. Era cel mai iubit dintre băieţi.
Zeus şi toţi olimpienii cereau ascultare deplină deoarece ei erau neam de zei, sămânţă de titani, urmaşii lui Uranus şi ai Gheei, cei care după cum spune legenda dăduseră viaţă la tot ce era în Univers.

Alte referate despre: legendele olimpului zeus, legendele olimpului zeus rezumat, legendele olimpului-zeus

Roma - despre originea cetatii si ce spun legendele

In aceeasi perioada in care,in Grecia,mesenienii isi aparau tara amenintata de dorienii din Laconia(Sparta)si, din haosul creat de migratia popoarelor si de razboaie,incepuse sa se degajeze state,a fost,infiintata,in Italia de mijloc,o cetate careia providenta ii destinase un mare viitor si un rol insemnat in istoria popoarelor.

Alte referate despre: roma de la cetate la imperiu, roma-de la cetate la imperiu, roma de la cetate la imperiu clasa a iv a

Vlad Tepes intre realitate si legenda

Vlad Ţepeş, domnul Ţării Româmeşti a domnit între 1456-1462, fiind nepotul lui Mircea cel Bătrân. Supranumit şi Dracula, poreclă născută din asocierea poreclei tatălui său, Vlad Dracul, cu teroarea inspirată de crudele sale pedepse.

Alte referate despre: vlad tepes intre legenda si realitatea istorica, legenda vlad tepes, legende vlad tepes

Mitologie

Iuppiter,zeul suprem al romanilor,asimilat cu Zeus din mitologia greaca.Parinte al zeilor,stapan al lumii vizibile,personifica cerul si fenomenele atmosferice.A devenit patronul victoriilor militare, protectorul statuluiroman,de aceea i s-a consacrat un templu pe Capitoliu(Iuppiter Capitolinus).

Marte,una dintre cele mai vechi divinitati din Italia centrala si meridionala ;a fost adorat initial ca zeu al vegetatiei.In calendarul roman i se atribuia prima luna a primaverii,martie,cand se manifesta forta regeneratoare a naturii.Pe masura ce neamul de pastori a devenit o natiune militara,Marte rustic a devenit zeu al razboiului,fiind asimilat cu Ares din mitologia greaca.

Alte referate despre: mitologia greaca, mitologie greaca, mitologia romana

Cele 4 mituri romanesti

Sunt argumente pentru a sustine ideea, insa problema nu ni se pare
bine pusa, din doua motive. Unul priveste tehnica neinspirata a
cercetarii. Se apeleaza la exemplificari dintr-un domeniu marginal:
riturile propriu-zise de inmormantare, pentru a fi aplicate pe un
teren al spiritualitatii traditionale care are cu totul alt specific:
mioritismul ca mod de existenta. Apoi, deplasandu-se atentia asupra
credintelor superstitioase, se ajunge la denaturarea problemei. Frica
de moarte isi face loc intr-un mod tensionat si anxios doar in
legendele neritualizate despre strigoi, singura ratiune de a exista a
acestei categorii folclorice. Frica intra in surdina nu numai in
balade, dar si in bocete, unde se manifesta indurerarea celui care
pleaca "dincolo", precum si a celor ramasi in viata. Bocetele sunt
forme folclorice "de trecere"), iar rolul lor e acela de a atenua
dramatismul momentului si, mai mult decat atat, de a anula starea de
frica in fata mortii. Cat priveste ...

Alte referate despre: mituri romanesti, miturile romanesti, cele 4 mituri romanesti

Analiza miturilor gnostice

O prima intrebare asupra caracterului gnosticismului: formeaza el o religie aparte, dotata cu particularitati bine marcate, sau este un simplu concept - denigrator la origine - atribuit in stinga si in dreapta pentru a desemna grupuri si grupuscule din Antichitatea tirzie, care nu au nimic comun intre ele ? Hans Jonas, care a incercat sa defineasca gnosticismul prin invarianti, a ajuns la concluzia ca este vorba intr-adevar despre o religie, caracterizata prin dualism anticosmic si antisomatic, printr-o geneza transcendentala a lumii si a omului etc. (cf. studiul meu Gnosticismo, p. 22).

Alte referate despre: analiza poeziei cantec de adormit mitura arghezi, analiza swot, analiza swot a unei firme

Legenda Martisorului

Referat despre Legenda Martisorului
Sarbatoarea Martisorului este un simbol al renasterii naturii si al tuturor sperantelor,al reinnoirilor,caci e la inceput de primavara, anotimpul inverzirii si infloririi.Din vremuri stravechi,Martisorul era contata pentru ca primavara ce vine sa aduca rod bogat si pentru ca fetele sa aiba noroc.Traditia vine din timpuri preistorice,netinind de crestinism,si o putem considera una dintre cele maai frumoase datini ale poporului nostru.

Alte referate despre: legenda martisorului, legenda martisorului in engleza, legenda martisorului rezumat

Explorations in Arthurian Legends

He faced constant pressure from the Saxons and the Picts and the Irish and (according to Malory, who got it from Geoffrey) the Romans; in the end, he faced a mortal threat from his own men.

Alte referate despre: arthurian legends, explorations in arthurian legens, myths and legends

Dreptatea lui Tepes - legenda populara

A doua categorie de legende sunt cele istorice care apeleaza la
evenimente si personaje reale pentru a da explicatii despre diferite
intamplari istorice.

Alte referate despre: dreptatea lui tepes legenda populara, referate dreptatea lui tepes legenda populara, dreptatea lu tepes legenda populara

Legende istorice - Copilul din casa de Dimitrie Bolintineanu

Aceste randuri ar putea folosi ca moto pentru o buna parte din opera poetului si indeosebi pentru creatiile sale cu continut patriotic. Este vorba de ciclurile pe care le-a intitulat Legende istorice, Reverii si Melodii romane.

In cele dintai, Bolintineanu evoca figuri de eroi si momente din lupta pentru libertate dusa de poporul nostru de-a lungul veacurilor. Cum se stie, scriitorii acelei perioade au facut din literatura cu tema istorica un mijloc de educatie a contemporanilor, in sufletul carora trebuiau trezite din nou virtutile strabunilor.

Alte referate despre: legende istorice - copilul din casa de dimitrie bolintineanu, legende istorice - copilul din casa de bolintineanu, copilul din casa de dimitrie bolintineanu

Hanu-Ancutei - loc de legenda si popas

Hanul este înainte de toate un confident al drumetilor, care, obositi
după un drum lung si încărcat de aventuri simt nevoia de a mărturisi
cuiva faptele lo de vitejie si de a împărtăsi câte ceva din experienta
lor de viată. Hanul poartă în el glasurile si povestile a generatii de
drumeti fiind o sinteză a sufletelor acestora.

Alte referate despre: hanu ancutei lo de legenda si popas, locul aparitiei hanu ancutei, hanu ancutei rezumat
Referate afisate : 17
Medie note: 8.37 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles