Leonardo da vinci-biografie

Leonardo Da Vinci - biografie

Artistii renascentisti nu erau considerati specialisti, ci trebuia sa se priceapa la mai multe mestesuguri: de exemplu sa proiecteze decorul pentru o piesa de teatru sau un coif alambicat, o emblema sau o cladire. Leonardo stia sa faca toate acestea si multe altele.

Astazi el este admirat nu doar pentru picturile sale, ci si pentru realizarile in domeniul stiintei, matematicii, anatomiei, constructiilor militare si inventiilor.Notitele sale sunt printre cele mai extraordinare manuscrise, pline de adnotari si desene minunate. Ele sunt scrise invers- devenind lizibile doar cand sunt privite in oglinda- fie pentruca Leonardo era secretos din fire, fie din cauza ca , la fel ca multor alti stangaci, acest mod de lucru ii mai confortabil.

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 6kb
Downloads: 11
Materia: Istorie

Leonardo Da Vinci - viata

Om de spirit universal, in acelasi timp artist, om de stiinta, inventator si filozof, Leonardo incarneaza spiritul universalist al Renasterii si ramane unul dintre oamenii cei mai importanti din acea epoca. Aportul sau deschizator de drumuri in artele plastice si forta lui de anticipare, neegalata vreodata in intreaga desfasurare istorica a stiintei, sunt caracteristice uriasei sale personalitati, de care a fost permanent constient. Leonardo a scris in insemnarile sale, cu un an inaintea mortii, cuvintele cu vibratie de bronz: "Io continuero" ("Voi dainui").

Alte referate despre: leonardo da vinci viata si activitatea, leonardo da vinci viata si opera, leonardo da vinci viata

Leonardo da Vinci

In 1516 a acceptat o invitatie in Franta,unde a devenit “primul pictor,constructor si arhitect” al noului rege,Francisc I,mare iubitor al artelor.Onoruruile ce i-au fost acordate apar intr-o legenda-chiar daca e doar o legenda-care relateaza ca artistul a murit(la 2 mai 1519) in bratele regelui.

Alte referate despre: leonardo da vinci referat, referat leonardo da vinci, leonardo da vinci

Leonardo da Vinci

1. Sf. Ana, Cina cea de taina; a) teoria sistemului heliocentric;
2. Tomas More; b) Rime risipite;
3. Nicolaus Copernic; c) Utopia;
4. Francesco Petrarca; d) Regele Lear, Hamlet;
5. William Shakespeare. e) Leonardo da Vinci;

Alte referate despre: leonardo da vinci biografie, referat despre leonardo da vinci, leonardo da vinci biografia

Leonardo Benevolo - Orasul in istoria Europei

Despre criza oraşelor dupa căderea Imperiului Roman de Apus,autorul spune că reorganizarea urbană este întreruptă în Occident după secolul al V- lea,prin prăbusirea statului imperial ,care duce la un mediu supradimensionat.

Alte referate despre: leonardo benevolo orasul in istoria europei, leonardo benevolo-orasul in istoria europei, orasul in istoria europei leonardo benevolo

Muzeul din Franta - Luvru

Pe scurt, Muzeul Luvru este o destinatie perfecta pentru o vacanta pariziana de neuitata. Fostul palat de resedinta este o cladire istorica, avind o arhitectura variata si una dintre cele mai ample si valoroase colectii de arta din lumearta din lume.

Alte referate despre: muzeul din franta, franta luvru, referat muzeul louvre franta

Leonardo da Vinci - viata si activitatea

“1. Dispun de un tip de poduri extrem de uşoare şi de rezistente, adaptate pentru a fi transportate foarte uşor […] şi altele solide şi rezistente la foc şi în luptă, uşor de ridicat şi uşor de aşezat. De asemenea, dispun de metode de ardere şi distrugere a acelora a duşmanilor.

2. Când un loc este asediat ştiu cum să scot apa din tranşee şi să fac o infinită varietate de poduri, adăposturi şi scări şi alte dispozitive.

Alte referate despre: leonardo da vinci-viata si activitatea, leonardo da vinci viata si implicatiile lui in tehnica, referat leonardo da vinci viata

Viata lui Leonardo da Vinci

În 1506, Leonardo s-a dus din nou la Milan, la chemarea guvernatorului francez, Charles d’Amboise. Anii următori a fost pictorul curţii lui Louis al XII-lea al Franţei, care se odihnea atunci în Milan. Următorii şase ani, Leonardo şi-a împărţit timpul între Milan şi Florenţa, unde îşi vizita fraţii şi surorile vitrege şi avea grijă de moştenirea sa. În Milan a continuat proiectele sale inginereşti şi a lucrat la o statuie ecvestră pentru Gian Giacomo Trivulzio, comandantul fotţelor franceze din oraş. Chiar dacă statuia nu a fost terminată, schiţele sale s-au păstrat. Din 1514 în 1516 Leonardo a trăit în Roma sub patronajul papei Leo al X-lea. A fost găzduit în palatul Belvedere şi se pare că s-a ocupat în principal cu experimentele ştiinţifice. În 1516 a călătorit în Franţa pentru a lucra pentru Francis I. Şi-a petrecut ultimii ani ai vieţii în castelul de Cloux, lângă Amboise, unde a murit pe 2 mai, 1519.

Alte referate despre: viata lui leonardo da vinci, referat despre viata lui leonardo da vinci, referat viata lui leonardo da vinci

Leonardo DaVinci

S-a născut la 15 aprilie 1452 nu departe de Florenţa ,într-un mic sat toscan ─ Vinci. A fost vlăstarul nelegitim al notarului local Piero Antonio da Vinci şi al unei anumite Catarina, despre care nu ştim aproape nimic; pe când avea doar trei ani tatăl său l-a luat de lângă mama lui .De educaţia viitorului pictor s-a ocupat tatăl său, bărbat iubit de toată lumea şi cu educaţie aleasă. Curiozitatea micului Leonardo, greu de satisfăcut, l-a făcut pe notarul toscan să descopere curând abilităţile extraordinare ale fiului său.

Alte referate despre: leonardo davinci, referat leonardo davinci, leonardo davincii

Leonardo da Vinci

Leonardo da Vinci:Known for Initiating the Italian High Renaissance with paintings that set a new standard for composition and expression of complex emotion . Possessing a sprawling intellect that touched astoundingly diverse areas of knowledge, but suffering from a tendency to assume too many projects in various fields, and failing to complete most .Milestones 1466 Began his career as an apprentice to Florentine artist Andrea del Verrochio .Leonardo da Vinci

Alte referate despre: leonardo da vinci picturi, leonardo da vinci picturi monalisa, referate leonardo da vinci

Leonardo da Vinci - pictura

Fiu de notar, nascut in satul Vinci, dat de tatal sau la 17 ani, in 1469, ca ucenic pe langa Verocchino, devenit maestru independent in 1475, Leonardo a parasit Florenta in 1481, inrand in slujba lui Ludovico Moro, ducele Milanului. Din aceasta perioada florentina dateaza « Bunavestire » de la Uffizi, subtila si fermecatoare, dar a carei executie stricta si bogatie ornamentala tin evident de atelierul lui Verrocchino ; mai personal, de pe atunci fascinat, e portretul Ginevrei Benci, scaldat in clarobscur. « Inchinarea Magilor », neterminata, anunta toate preocuparile viitoare: piramida de figuri , peisaj vast, efecte de lumina, miscari ale multimii si mimica expresiva-totul tratat, ca mai tarziu in « Cina cea de taina » de la Milano, in sensul unei subite revelatii spirituale.

Anii milanezi (1481-1499) vad nascandu-se printre mii de lucrari si de proiecte, « Fecioara intre stanci », adevarat manifest al luminismului si al principiilor de compozitie, si « Cina cea de ...

Alte referate despre: leonardo da vinci pictura, leonardo da vinci-picturi, leonardo da vinci pictura degrade

Leonardo da Vinci

Un fenomen avind cunostinte de neegalat despre geniu si frumos, Leonardo da Vinci s-a nascut intr-un satuc de la periferia orasului Florenta, fiind foarte repede solicitat de un palat sau altul.Cu toate acestea desi, era considerat un geniu si realiza lucrari care au dus pictura la un nou nivel, din diferite motive , majoritatea au ramas neterminate .Un nor negru s-a abatut asupra educatiei sale de copil nelegitim,influentindu-i astfel atitudinea lui asupra vietii cit si simtirea profunda a frumosului…

Alte referate despre: leonardo da vinci salonul inventiilor trasnite, leonardo da vinci referat istorie, descrierea unui tablou de leonardo da vinci

Leonardo Da Vinci

Iar din spate ar putea veni infanteria nevatamata si fara sa intampine vreo greutate. 8. Idem. In caz de nevoie voi construi tunuri mari, mortiere si artilerie usoara cu forme minunate si utile, diferite de tipurile obisnuite. 9. Acolo unde bombardamentul da gres, eu voi inventa catapulte, baliste, trabocchi si alte dispozitive extraordinar de eficace si care nu sunt folosite in mod obisnuit. Si pe scurt, in finctie de diversitatea cazurilor, pot nascoci felurite si infinite mijloace de atac si aparare.

Alte referate despre: leonardo da vinci bibliografie, despre leonardo da vinci, biografia lui leonardo da vinci

Elicoptere

Stabilitatea
Elicopterul este dotat cu un singur rotor, în timpul plutirii se învârte şi el încetişor în conformitate cu ce ade a treia lege de mişcare a lui Newton, după care fiecare forţă generează o forţă de reacţie egală ca mărime dar de sens contrar cu forţa de acţiune. Astfel, forţa cu care motorul elicopterului învârte rotorul, şi rotorul la rândul său acţionează asupra elicopterului, cu aceeaşi forţă dar de sens contrar. Deoarece elicopterul are o masă de stul de mare se va învârtii în sens opus rotaţiei rotorului cu o viteză destul de mică şi pentru a evita acest inconvenient, trebuie echilibrată această acţiune – moment de răsucire – cu forţă de sens contrar.
Unele elicoptere au două rotoare principale care se rotesc în sens opus. Ambele generează forţe de ascensiune, dar forţele ce tind să învârtă elicopetrul se echilibrează.
Cele mai ...

Alte referate despre: despre elicoptere, elicoptere, elicoptere militare

Aparatul de fotografiat

Partile componente ale aparatului foto
Sa incepem cu camera obscura in care se afla filmul. Acesta este corpul aparatului. Următoarea componenta este obturatorul. Acesta poate fi situat chiar in faa ftilmului (obturator in plan focal) sau poate fi situat in obiectiv (obturator central). Obturatorul controleaza cand intra lumina in aparat si pentru cat timp impresioneaza filmul. Un aparat bun trebuie sa ofere posibilitatea de a stabili durata deschiderii obturatorului. De asemenea, trebuie sa existe un declansator care sa controleze deschiderea si inchiderea obturatorului. Obiectivul lasa lumina sa intre si focalizeaza imaginea pe film. De asemenea, obiectivul, prin distanta sa focala, influenteaza si marimea imaginii. Diafragma controleaza cantitatea de lumina care intra in aparat. Aceasta deschidere se afla in interiorul aparatului si este controlat prin intermediul unui inel de pe obiectiv. Vizorul este fereastra din spatele aparatului prin care priveste fotograful cand compune ...

Alte referate despre: aparatul de fotografiat, aparatul de fotografiat referat fizica, aparatul de fotografiat referat

Politica de pret

Magazinul "LEONARDO" este amplasat tot pe strada Transilvaniei, la o distanta foarte mica de Tacomar. In Oradea exista un "lant" al magazinelor Leonardo, doua magazine fiind amplasate in marile centre comerciale Lotus si Real, iar un magazin Leonardo este amplasat in centrul orasului, pe strada Republicii. Magazinele Leonardo se ocupa de comercializarea articolelor de
incaltaminte si a accesoriilor.

Alte referate despre: politica de pret, politica de pret referat, politici de pret

Numerele lui Fibonacci

Iscusinta de care dadea dovada Leonardo in rezolvarea problemelor cu numere uimise pe toata lumea.

Alte referate despre: numerele lui fibonacci, numerele lui fibonacci in biblie, referat numerele lui fibonacci
Referate afisate : 17
Medie note: 8.36 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles