Leul compunere

Leul - regele animalelor

Dintii sunt puternici si ascutiti.Ca si pisica,leul vede foarte bine noaptea.Gatul scurt este atat de viguros,incat poate duce cu usurinta pe el,chiar o camila.

Trupul se termina cu o coada lunga, care are in varf un mot cu peri mai lungi.Blana este scurta si de diferite nuante de galben.Spre deosebire de femela,masculul are ca podoaba o coama stufoasa (formata din peri mai lungi decat restul blanii)in jurul gatului si prelungita pe piept.Picioarele leului sunt groase si puternice, terminate cu gheare lungi si ascutite.Pentru a dovedi forta acestui animal,trebuie mentionat faptul ca leul poate rupe sira spnarii unui bou dintr-o singura lovitura de laba.

Adevarata patrie a leului este Africa,desi este intalnit si in alte locuri ale lumii.In zonele pe care locuieste, leul este stapanul atotputernic si temut de toti.Racnetul sau,care se aseamana cu tunetul,imprastie groaza printre celelalte vietuitoare ...

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 6kb
Downloads: 12766
Materia: Biologie

Felinele mari-leul, tigrul, pantera, jaguarul, ghepardul

Probabil cele mai reuşite prădătoare din lumea animală, aceşti ucigaşi înverşunaţi şi rapizi, atacă prin surprindere sau capturează victimele după o goană îndelungată. Printre felinele mari, deosebim şase specii, după cum urmează: leul, jaguarul, tigrul, pantera de zăpadă şi ghepardul, care este încadrat într-un gen aparte. Mulţi consideră că irbisul (din genul Panthera) face parte din grupa felinelor mari, dar în realitate această specie nu este înrudită cu cele menţionate.

Alte referate despre: jaguarul ghepardul, leul imperecheat cu un ghepard, puma pantera jaguar

Felinele

Curiozitati :
Leii isi petrec aproape 20 de ore pe zi odihnindu-se restul perioadei se ocupa de vanatoare si viata sociala a grupului. Cand vaneaza alearga 45-99 de metri atingand o viteza de 48-59 de km/h si este capabil de salturi de 12 m. Are nevoie sa manance 10-20 de animale mari pe ani.

Alte referate despre: feline, felinele, marile feline

Tigrul, o felina feroce

Cine nu a văzut măcar o dată în viaţa lui la grădina zoologică sau la televizor un tigru, merită să-l vadă. De ce? Pentru că această felină te vrăjeşte prin frumuseţea ei. Acest animal provine dintr-o familie numeroasă, felidae, cunoscută în general sub numele de feline. Astfel, tigrul e înrudit cu leul, leopardul, pantera, jaguarul, râsul, pisica, etc., toate făcând parte din aceeaşi familie.

Alte referate despre: scaciati film documentar despre tigri lei feline, cea mai feroce felina, tigrul felina

Ursul

-Ursul alb (Ursul polar) trăieşte în nordul extrem al Asiei, în Peninsula Taimir. El este cel mai mare reprezentant al carnivorelor, atinge o tonă în greutate şi 2,60 de metri în lungime. Trăieşte în preajma Polului Nord, în regiunile gheţurile şi a zăpezilor veşnice. Se hrăneşte cu peşti şi foci. El hibernează şi atacă întotdeauna omul. Din blana ursului se confecţionează îmbrăcăminte.

Alte referate despre: fram ursul polar, fram ursul polar rezumat, fram ursul polar-rezumat

Crocodilul de Nil

Pozitia ochilor, foarte sus, de-o parte si de alta a capului, ii ingaduie crocodilului sa vada chiar si atunci cand se afla complet scufundat in apa, iar la suprafata ii raman doar narile si ochii. Aspectul exterior al crocodilului este prea cunoscut ca sa mai insist asupra lui. Placile epidermice formeaza o solida cuirasa dorsala, coada, lunga, avand pe partea dorsala o creasta dubla de solzi, iar picioarele, puternice, terminate cu ghiare, ii permit reptilei o deplasare rapida pe sol, si chiar un soi da gallop, de cativa kilometri, in cursul caruia viteza sa este de 17 km/h. In apa, deplasarea se face prin miscarea cozii sale puternice.

Alte referate despre: crocodilul de nil, referat crocodilul de nil, crocodilul de nil referat

Leopardul

Din păcate, blana lui frumoasă cu pete şi rozete de culoare brun închis îl transformă în prada ideală pentru comerţul ilegal cu blănuri. Cu fiecare blană vândută însă, se mai bate un cui în coşciugul acestei specii pe cale de dispariţie. Un raport recent realizat de TRAFFIC – reţeaua de monitorizare a comerţului cu animale sălbatice – arată că, deşi şi alte părţi ale corpului animalului (dinţi, gheare, oase) sunt folosite pentru preparea de medicamente tradiţionale asiatice, acestea au o pondere mult mai mică.

Alte referate despre: leopardul, leopardul referat, leopard

Felinele mari - leul

Dupa ce au prins si au doborat prada,o omoara,zdrobindu-I vertebrele cervicale printr-o muscatura puternica,sau acoperindu-I cu gura orificiile nazale pana ce animalul se sufoca.Cele mai multe feline vaneaza singure,in schimb leii vaneaza in grup-aplicand o strategie foarte eficienta.Unul sau doi membri ai grupului sperie victima aleasa gonind-o spre cei care stau la panda.

Leul-singurul dintre felinele mari care duce o viata sociala propriu-zisa.Traieste in grupuri numite haite.Cate o haita este compusa din cel mult 12 femele inrudite si cel mult 5-6 masculi.In grup,masculul cel mai mare si mai puternic este stapanul si tatal celor mai multi dintre pui.

Alte referate despre: referat despre felina leul, leul este cea mai puternica felina, animale feline mari tigrul leul

Locomotia la animale ppt

Cangurul este un mamifer inferior ,este de marime medie si moderat mare, avand inaltimea de la 0,9 m pana la 3 m si masa de la 3 kg pana la 100 kg, in functie de specie si de sex. Ei sunt animale plantigrade. Mai sunt denumiti macropozi, care inseamna picior mare. Din cauza dimensiunilor picioarelor, locomotia lor nu este ca la celelalte mamifere. Astfel, ei folosesc sincronizat ambele membre inferioare pentru a parcurge o distanta terestra. Culoarea blanii cangurilor poate fi de mai multe culori in dependenta de specie: cenusie, bruna, bruna-rosietica, bruna-galbuie, albastra-deschisa sau neagra. Cangurii au o acuitate vizuala si auditiva foarte ridicata.

Alte referate despre: locomotia la animale ppt, locomotia la animale, locomotia la animale referat

Tigrul de Bengal (Panthera tigris tigris)

La ora actuală au mai rămas însă numai cinci, dintre care tigrul de China se confruntă cu pericolul iminent al dispariţiei.

Alte referate despre: tigrul de bengal, tigrul alb bengalez, tigri albi bengalezi

Cum ne afecteaza leul greu

Reprezentanţii Băncii Naţionale a României şi însăşi Guvernatorul acesteia Mugur Isărescu ne asigură că trecerea la leul greu nu va crea dificultăţi majore în plan economic, ci mai degrabă va avea un efect psihologic. În acest sens, specialiştii apreciază că s-ar putea să apară un impact inflaţionist datorită tendinţei de rotunjire a preţurilor, însă fără repercusiuni certe.

Alte referate despre: leul greu, efecte ale leului greu asupra sistemului bancar romanesc, efecte ale leului greu

Leul Romanesc

In formatiunile statale romanesti s-a emis moneda, primul fiind Vladislav I in Tara Romaneasca, el batand ducati munteni din argint, urmat de Petru Musat in Moldova, acesta emitand grosi de argint. Spre deosebire de Tara Romaneasca si Moldova, Transilvania a avut emisiuni monetare de tip vest-european: grosi, oboli, dinari, creitari, guldeni, taleri si ducati, incepand cu anul 1538.

Alte referate despre: leul, leul regele animalelor, fabula leul vulpea si magarul

Acoperirea riscului de pret in contractele internationale

Alte riscuri care ar putea afecta preturile sunt cele datorate situatiei in care se gaseste economia Romaniei in acest moment. Astfel, o analiza a politicii monetare si a evolutiei ratei inflatiei ar trebui realizata odata cu contemplarea incheierii unei tranzactii pe termen lung.

Alte referate despre: acoperirea riscului de pret in contractele internationale, riscul de pret in comertul international, contracte internationale

Bivolul si Cotofana - G.Toparceanu

Bivolul si Cotofana - Fabulele pentru copii ale lui G. Toparceanu - "Bivolul si Cotofana" , "Cati ca voi" , "Leul deghizat" - sunt istorioare imbibate cu un umor puternic , de nuanta populara care le deschide drumul spre ratiune citirorilor. Fabula este specie a genului epic ce contine o scurta povestire alegorica in versuri sau in proza in care sunt satirizate defecte omenesti cu scopul de a le indrepta.Bivolul si Cotofana

Alte referate despre: bivolul si cotofana george toparceanu, bivolul si cotofana-george toparceanu, bivolul si cotofana george toparceanu rezumat

Cartea cu Apolodor de Gellu Naum

Gellu Naum (n. 1915) este un poet si traducator contemporan care a scris si literatura pentru copii: "Asa-i Sanda" (1956), "Cel mai mare Gulliver" (1958), "Cartea cu Apolodor" (1959), "A doua carte cu Apolodor" (1964), "Cartile cu Apolodor" (1979), creatii in care "imaginatia sa se poate desfasura in deplina libertate", ele fiind "opere de delectare pentru orice varsta".Volumul "Cartile cu Apolodor" include, cu mici modificari, cele doua opere literare anterioare care il au ca personaj pe Apolodor.Prima parte a volumului "Cartile cu Apolodor", dupa ce ne prezinta personajul principal, infatiseaza "odiseea " lui, o adevarata cronica rimata intr-un ritm alert, vioi, de la plecarea eroului din Bucuresti, pana in momentul revenirii sale.

Alte referate despre: cartile cu apolodor de gellu naum, cartea cu apolodor de gellu naum, cartile lui apolodor de gellu naum

Reflectii economice de Mugur Isarescu recenzie

D-l MUGUR ISARESCU precizeaza momentele importnte din constructia BNR (Banca Nationala a Romaniei), precum si fomarea si dezvoltarea leului ca unitate monetara a Principatelor Unite mai apoi a Romaniei Mari, momentul de stacnare a economiei in perioada comunista si peioada de tranzitie dupa comunism care este traita chir de autor acesta participand activ in depasirea momentelor de criza ca guvernator al BNR si o scurta perioada de premierat in guvernarea Constantinescu.

Alte referate despre: mugur isarescu reflectii economice, reflectii economice mugur isarescu, mugur isarescu reflectii economice studiu

Parcuri si rezervatii

PARCURI NA|IONALE ]i REZERVA|II

Parcurile naionale ]i rezervaiile sunt locuri unice,de p[m`nt sau de ap[ dintr-o ar[ stabilite de c[tre guvern pentru a proteja ecosistemul,specii de plante ]i animale,cascade @n lan,formaiuni geologice sau locuri istorice ]i arheologice.
Parcurile naionale sunt amenajate ]i pentru recreerea publicului,oferind locuri excepionale unde vizitatorii pot admira viaa s[lbatic[ ]i se pot bucura de @mprejurimi.#n general aceste locuri protejate sunt @n afara zonei de v`n[toare,extragerii de gaze naturale,mineritului ]i a altor activit[i de exploatare a resurselor.C`teva parcuri comemoreaz[ evenimente istorice importante ca de exemplu:Parcul Naional Militar Gettysburg creat @n anul 1895 @n Pennsylvenia @n memoria r[zboiului civil american.
Rezervaiile naturale sunt localizate @n interiorul sau @n apropierea parcurilor naionale.Acestea sunt create de c[tre guvernele [rilor pentru protejarea vieii s[lbatice sau cercetare ]tinific[ ]i nu pentru recreere ...

Alte referate despre: parcuri si rezervatii naturale, parcuri si rezervatii naturale din romania, parcuri si rezervatii naturale din romania referat

Ilustreaza conceptual operational arta poetica, prin referire la o creatie lirica studiata, apartinand unui autor canonic

Titlul volumului aminteste de "Les fleurs du mal" ("Florile raului") ale lui Baudelaire, dar ideea sugerata este aceea ca frumosul poate "creste" si din urat, asa cum florile cresc deaAZsupra mucegaiului.
"Flori de mucigai" este o poezie lirica, in care autorul isi exprima, in mod direct, nelinistile generate de actul creatiei. Tema acestei poeme o constituie conditia poetului damnat care-si pierde, in spatiul inchisorii, vechile virtuti de creator.

Alte referate despre: conceptul operational arta poetica, concept operational arta poetica, concepte operationale arta poetica
Referate afisate : 18
Medie note: 8.32 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles