Leul regele animmalelor 00a7f

Leul - regele animalelor

Leul poarta si numele de regele animalelor,din cauza infatisarii marete, a puterii si a indraznelii lui fara pereche.Infatisarea semeata i-o dau umerii lui inalti ,care poarta in sus, cu fala capul sau cel mare si grumazul acoperit cu o coama stufoasa.

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 6kb
Downloads: 12762
Materia: Biologie

Felinele mari-leul, tigrul, pantera, jaguarul, ghepardul

Aceste animale uriaşe se parecă vânau ierbivore mari, pe care le sfâşiau cu ajutorul colţilor. Între felinele menţionate există şi numeroase deosebiri. De exemplu, leul, tigrul şi pantera au obiceiul să urle, în timp ce irbisul şi ghepardul nu.

Alte referate despre: jaguarul ghepardul, leul imperecheat cu un ghepard, puma pantera jaguar

Felinele

Jaguarul
Panthera onca
Descriere :
Felina rara care duce o viata ascunsa.. Corpul este robust, puternic, coloritul asemanator cu cel al panterei si la fel ca aceasta, este un vanator desavarsit. Nu este suficient de rezistent pantru a goni prada pe o distanta mai mare, succesul lui consta mai mult in rabdare si forta.

Alte referate despre: feline, felinele, marile feline

Tigrul, o felina feroce

Cine nu a văzut măcar o dată în viaţa lui la grădina zoologică sau la televizor un tigru, merită să-l vadă. De ce? Pentru că această felină te vrăjeşte prin frumuseţea ei. Acest animal provine dintr-o familie numeroasă, felidae, cunoscută în general sub numele de feline. Astfel, tigrul e înrudit cu leul, leopardul, pantera, jaguarul, râsul, pisica, etc., toate făcând parte din aceeaşi familie.

Alte referate despre: scaciati film documentar despre tigri lei feline, cea mai feroce felina, tigrul felina

Ursul

Ursul polar este stăpânul necontestat al pustiurilor îngheţate. El nu are duşmani naturali. Când e sătul, doarme sau se distrează. Este un rege căruia îi place… să se joace. Blana lui albă trebuie curăţată si cel mai bine se curăţă printr-o tăvăleală în zăpadă. Este mai bine să nu ai de-a face cu o namilă care se ridică pe labele din spate.

Alte referate despre: fram ursul polar, fram ursul polar rezumat, fram ursul polar-rezumat

Crocodilul de Nil

Pozitia ochilor, foarte sus, de-o parte si de alta a capului, ii ingaduie crocodilului sa vada chiar si atunci cand se afla complet scufundat in apa, iar la suprafata ii raman doar narile si ochii. Aspectul exterior al crocodilului este prea cunoscut ca sa mai insist asupra lui. Placile epidermice formeaza o solida cuirasa dorsala, coada, lunga, avand pe partea dorsala o creasta dubla de solzi, iar picioarele, puternice, terminate cu ghiare, ii permit reptilei o deplasare rapida pe sol, si chiar un soi da gallop, de cativa kilometri, in cursul caruia viteza sa este de 17 km/h. In apa, deplasarea se face prin miscarea cozii sale puternice.

Alte referate despre: crocodilul de nil, referat crocodilul de nil, crocodilul de nil referat

Leopardul

Pe Lista Roşie a speciilor ameninţate, întocmită de World Conservation Union, leopardul de zăpadă este de fapt pe acelaşi loc cu tigrul şi cu ursul panda. În prezent, supravieţuirea acestei frumoase, dar rareori observate feline, este serios ameninţată de braconaj şi contrabandă.Leopardul de zăpadă poate face salturi de peste nouă metri, poate ucide o pradă cântărind de trei ori propria lui greutate şi se poate furişa atât de uşor, încât este aproape de neobservat.

Alte referate despre: leopardul, leopardul referat, leopard

Felinele mari - leul

Toate felinele sunt mari pradatoare:pentru supravietuire sunt nevoite sa vaneze animale vii sau sa caute hoituri.Cele mai multe specii stau la panda pentru a vana.In timpul vanatorii umbla in varful labelor cu ghearele retrase,atingand solul doar cu pernitele(plantare si palmare).De obicei se furiseaza cu grija in apropierea victimelor,apoi cu ajutorul muschilor puternici ai membrelor posterioare si ai spatelui se arunca brusc asupra animalului.

Alte referate despre: referat despre felina leul, leul este cea mai puternica felina, animale feline mari tigrul leul

Tigrul de Bengal (Panthera tigris tigris)

Reproducere: 2-4 pui, după o perioadă de gestaţie de 104 zile
Comportamnet social: Tigrii sunt vânători solitari. Puii stau cu mama lor cel mult doi ani, apoi pornesc să îşi ia în stăpânire un teritoriu propriu. Masculii se îndepărtează de locul unde s-au născut, însă femelele rămân adesea aproape de teritoriul mamei.

Alte referate despre: tigrul de bengal, tigrul alb bengalez, tigri albi bengalezi

Regim juridic - arme si metode de razboi

Regim juridic - arme si metode de razboi
Mijloace si metode de razboi cu efect nediscriminat:
-atacuri in care se folosesc metode sau mijloace de lupta care nu pot fi dirijate contra unui obiectiv militar determinat;
-atacuri in care se utilizeaza metode sau mijloace de lupta ale caror efecte nu pot fi limitate asa cum prevede Protocolul 1 din 1977.

Doua categorii de arme care prin modul cum au fost concepute,produc efecte nediscriminate,cad sub incidenta acestui principiu:armele chimice si bacteorologice,denumite si „arme oarbe”si armele nucleare.
Armele chimice si cele bacteorologice(biologice),cad sub incidenta aceluiasi principiu al nediscriminarii si sunt reglementate de aceleasi norme juridice.

Incercarea de nominalizare a interdictiei utilizarii armelor chimice a debutat efectiv in 1874,odata cu adoptarea Declaratiei de la Bruxelles,privind legile si obiceiurile razboiului terestru.Declaratia nu a fost insa ratificata de nici un stat si nu a dobandit forta juridica,astfel ...

Alte referate despre: regimul juridic al armelor, regimul juridic al armei nucleare, regimul juridic al prizonierilor de razboi

Basarabia sub regim tarist

Basarabia sub regim tarist - Atitudinea tolerantă a ţarismului faţă de populaţia autohtonă din ţinut urma să creeze o imagine atractivă Imperiului Rus. Basarabia sub regim tarist

Alte referate despre: basarabia sub regim tarist, basarabia sub regimul tarist, basarabia sub regim tarist de la autonomie la gubernie ruseasca

Regimul politic al republicii federale Germania

De ce s-a optat pentru parlamentarism si nu pentru un regim prezidential? Optiunea se explica în parte prin teama aliatilor fata de o eventuala concentrare a puterii executive - specifica prezidentialismului - în mâinile unui singur lider, care ar fi fost mai târziu tentat sa guverneze dupa modelul „Fuhrerului" sau al „Ducelui",
precum si prin preocuparea Constituantelor alese în cele doua tari de a da satisfactie popoarelor respective, care aspirau la un model de guvernare în care reprezentantii poporului sa exercite un control cât mai eficient asupra puterii executive.

Alte referate despre: regimul politic al republicii federale germania, regimul democratic al republicii federale germania, regimul poltical republicii federale germania

Decebal - regele dacilor

Decebal, rege dac (87-106), organizatorul si conducatorul a doua razboaie de aparare impotriva expansiunii romane. Inzestrat cu mari insusiri militare si politice, a repurtat cateva victorii asupra romanilor.
Abil diplomat, a incheiat cu Domitian, dupa victoria romanilor de la Tapae, o pace favorabila dacilor (89), dar n-a incetat sa se pregateasca in vederea unui nou razboi cu romanii, pe care-l prevedea. A intarit armata, a fortificat cetatile si a incercat sa coalizeze impotriva romanilor toate popoarele vecine, la fel de amenintate.

Alte referate despre: decebal regele dacilor, despre decebal regele dacilor, decebal regele daciei

Religia lui Israel in epoca regilor si profetilor

Ceremonia incoronarii comporta, alaturi de alte rituri, onctiunea, proclamarea regalitatii si intronarea3. Ca reprezentant al lui Iahve, regele lui Israel, la fel ca si suveranii Orientului antic, trebuie sa mentina ordinea cosmica (Ps. 2: 10-12), sa impuna dreptatea, sa-i ocroteasca pe cei slabi (Ps. 72: l sq.), sa asigure fertilitatea tarii: "Ca sa se pogoare dreptatea ca ploaia peste campul cosit... in tara va fi belsug de paine, pana si pe varfurile muntilor!" (Ps. 71: 16,6). Se recunosc imaginile traditionale ale unei domnii "paradisiace", imagini pe care profetiile mesianice le vor relua cu stralucire.

Alte referate despre: religia si arta in epoca contemporana, turismul si obiectivele religioase din israel, turismul religios in israel

Regimul politic al Canadei

Acesta este motivul pentru care FranTa si Anglia s-au aflat intr-un permanent conflict militar in aceasta zona, indeosebi in secolul al XVII-lea si al XVIII-lea. In cele din urma, Anglia a cucerit Canada in anul 1760, pacea semnata trei ani mai târziu consfinTind drepturile Coroanei engleze asupra intregului teritoriu canadian. Trebuie menTionat insa, ca in regiunile colonizate de francezi - in special, provincia Quebec - Anglia nu a reusit niciodata sa-si impuna pe deplin dominaTia. Astfel, religia catolica, limba si elementele tradiTionale ale culturii franceze, dreptul civil francez s-au menTinut in aceste parTi ale teritoriului canadian, in pofida opresiunii militare, a influenTei economice si a administraTiei civile exercitate de Anglia.

Alte referate despre: regimul politic al canadei, referat despre regimul politic al canadei, regim politic

Leul greu - dezbatere

Pe de o parte, vor fi mult mai putini cei care se vor mai putea mîndri
cu statutul de miliardari, pe de alta, venitul mediu net pe economie
se va situa la 600-700 de lei. Astfel ca, în campania de promovare, un
accent deosebit se va pune pe valoarea leului nou, element considerat
esential. "Cetatenii vor întelege ca leul are valoare, cu un leu nou
vor putea fi cumparate, de exemplu, doua pîini", spune Adrian
Vasilescu, si vor fi mai responsabili cu banii lor. În sfîrsit, în
cadrul campaniei, va reiesi ca leul greu este ultima etapa înainte de
trecerea într-un orizont de timp cît mai scurt la moneda unica
europeana.

Alte referate despre: leul greu, efecte ale leului greu, efecte ale leului greu asupra sistemului bancar romanesc

Regimul Antonescu 23 ianuarie 1941-23 august 1944

In moravuri a fost un puritan, care are impresia ca pana si in textele biblice se afla pasaje imorale. "Ar trebui studiata, spunea el, chestiunea scoaterii din Evanghelie a anumitor pasaje indecente";
hotarat sa nu-si creeze un partid sau o clientela politica, Antonescu preconiza un regim dictatorial, sprijinit pe armata: "eu sunt general, nu sunt politician si nu-mi fac partid, ca Averescu";totul avea sa graviteze in jurul persoanei Conducatorului, iar regele urma sa fie readus la un rol pur decorativ;

Alte referate despre: evolutia regimului politic ianuarie 1941 si 23 august 1944, regimul antonescu si evreii 1940-1944, regimul antonescu si evrei 1940-1944

Regimul totalitar in Romania

Regimul comunist din Romania, intins pe un timp indelungat de peste patru decenii, a cunoscut mai multe perioade cu anumite etape in cadrul acestora, comportand o serie de particularitati.O prima perioada este cea dintre 1948-1965 din timpul guvernarii lui Gh. Gheorghiu-Dej. In cadrul acestei perioade exista doua etape distincte: prima din 1948-1958, iar a doua din 1958 pana in 1965, an in care Gheorghiu-Dej a incetat din viata, locul sau fiind luat de Nicolae Ceausescu.

Alte referate despre: regimul totalitar, regimul totalitar in romania, regim totalitar
Referate afisate : 18
Medie note: 8.06 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK