Licenta la calculatia costurilor pe faze

Metoda de calculatie a costurilor pe faze

varianta "cu semifabricate"varianta " fara semifabricate"Varianta cu semifabricate se aplica in intreprinderile care fabrica un numar relativ redus de produse, in cadrul unor produse tehnologice unde semifabricatele rezultate din diferite faze nu se consuma imediat si integral in faza imediat urmatoare intervenind ca atare depozitarea si manipularea gestionara a lor. Varianta se mai utilizeaza si atunci cand din acelasi semifabricat se obtin mai multe produse sau cand o parte din semifabricate sunt destinate vanzarii la terti.

Aceasta varianta se poate aplica cu bune rezultate in intreprinderile care obtin din fabricatie un numar mare de produse ai caror, "intermediari" trec, de regula, de la o faza la alta fara gestionare, depozitare, stocare etc. De multe ori in practica acesti intermediari sunt considerati productie in curs de executie.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 35kb
Downloads: 984
Materia: Contabilitate

Contabilitatea imobilizarilor

Activele reprezinta o resursa controlata de intreprindere, ca rezultat al unor evenimente trecute si de la care se asteapta beneficii economice viitoare. Sunt doua criterii care trebuiesc indeplinite cumulativ pentru recunoasterea unui activ: probabilitatea de realizare a unui beneficiu economic viitor si determinare a valorii/costului in mod credibil.

Alte referate despre: contabilitatea imobilizarilor, contabilitatea imobilizarilor corporale, contabilitatea imobilizarilor necorporale

Contabilitate consolidata

In cazul entitatilor administrate in sistem dualist, referirile din Reglementarilor contabile conforme cu Directiva a VII-a a Comunitatilor Economice Europene cu privire la "administratori" sunt similare cu cele referitoare la "membrii directoratului".Situatiile financiare anuale consolidate se intocmesc in concordanta cu prevederile reglementarilor mentionate mai sus si ofera o imagine fidela a activelor, datoriilor, pozitiei financiare si a profitului sau pierderii entitatilor incluse in aceste situatii financiare, considerate ca un tot unitar.

Alte referate despre: contabilitate consolidata, bilantul contabil consolidat si contul de profit si pierdere, bilantul contabil consolidat

Contabilitatea decontarilor cu si fara numerar

Contabilitatea operatiilor efectuate prin conturi bancare, deci a decontarilor fara numerar, se realizeaza cu ajutorul contului 512 "Conturi curente la banci".Unele decontari marunte pot fi efectuate de catre agentii economici in numerar, fie in lei sau in valuta.

In conditii normale, aceste operatii au o pondere redusa in totalul decontarilor, intrucat sumele mari de numerar necesita spatii mari de depozitare si prezinta riscuri in manevrare (distrugere fizica, pierdere, furt).

Atunci cand se foloseste numerarul, plata se face individual, imediat si fara intermediere.Incasarile si platile in numerar se fac prin caseria unitatii, cu respectarea reglementarilor privind decontarile in numerar. In caseria unitatii mai pot fi pastrate si alte valori asimilate decontarilor in numerar.Potrivit normelor, soldul de la caserie nu poate depasi suma de 20 milioane lei, iar plafonul de plati zilnice este de 30 milioane lei.

Alte referate despre: contabilitatea operatiunilor de plata fara numerar, contabilitatea instrumentelor de plata fara numerar, contabilitatea incasarilor cu sau fara numerar atestat

Contabilitatea salariilor

Exista o singura categorie de operatiuni legate de salarii. Majoritatea ciclurilor cuprind cel putin doua categorii de operatiuni. Salariile nu au decat o categorie, deoarece primirea serviciilor de la angajati si achitarea acestor servicii prin plata salariilor se deruleaza intr-o perioada scurta de timp.Operatiunile sunt cu mult mai semnificative decat conturile bilantiere corespunzatoare lor. Conturile legate de salarii, cum ar fi salariile acumulate si impozitele retinute, sunt, de regula, mici in comparatie cu suma totala a operatiunilor derulate in cursul exercitiului contabil.

Alte referate despre: contabilitatea salariilor, monografie contabila salarii, referat contabilitatea salariilor

Contabilitatea muncii si retribuirii ei

Scopul lucrarii noastre este de a reflecta toate sistemele si formele de retribuire de la intreprindere si toate problemele ce sint legate de retribuirea muncii. Evaluarea si reflectarea contabilitatii retribuirii muncii s-au indeplinit pe baza datelor intreprinderii de constructii "MONOLIT"SA filiala.

Alte referate despre: contabilitatea muncii si retribuirii ei, contabilitatea munci si retribuirile ei, proiect contbilitatea muncii si retribuirii ei

Notiuni generale privind cheltuielile de productie si costurile

Conceptul de la care se poate pleca in elaborarea teoriei calculatiei contabile a costurilor este cel de consumatiune.In spijinul acestei afirmatii este invocat faptul ca”ceea ce se sustrage pietei,spre a se produce bunuri destinate consumului curent sau mijloace de productie de lunga durata,sau pentru a se aduce la indeplinire servicii,ceea ce prin urmare se consuma bunuri si energie spre a se obtine alta valori,poarta numele de consumatiuni”.

Alte referate despre: notiuni generale privind cheltuielile de productie si costurile, notiuni generale privind cheltuielile si productia unei case de amanet, delimitari privind cheltuielile si costurile

Marimea si tipologia costurilor

Marimea si tipologia costurilor
În acest caz, costul de producţie este mai mare decât costul contabil, incluzând în structura sa şi ceea ce constituie profit normal.Mărimea costului de producţie poate fi privită: pe unitatea de produs (de exemplu, o tonă de aluminiu, o tonă de grâu sau de fructe, un metru cub de gaz metan, o maşină unealtă, un automobil etc.) pe întreaga producţie pe care o realizează o firmă sau alta.

Alte referate despre: marimea si tipologia costurilor, marimia si tipologia costurilor, marime si tipologia costurilor

Fazele Lunii

Fazele Lunii au o impresionanta influenta asupra noastra. Putemm cu usurinta observa cresterea energiei in general in timpul lunii pline si scaderea ei in timpul lunii noi. Luna Plina are conotatii din cele mai diverse, pe baza acesta s-au creat legende, mituri etc. In acesta perioada a lunii pline oamenii de stiinta au observat o intensificare a sentimentelor, agitare. In timpul lunii noi se petrece exact invers, adica senzatiile percepute sunt de calm si liniste. De asemenea s-a observat influenta lunii asupra fluxului si refluxului. Acesta din urma fiind dovada cea mai pertinenta asupra efectului Lunii asupra apelor de pe Pamant.

Alte referate despre: fazele lunii, fazele luni, fazele lunii referat

Orientarea psihologica in criminologie - lucrare de licenta

în această privinţă, cităm ca reprezentative : şcoala clasică de inspiraţie becariană, teoria rezistenţei la frustraţi pusă în circulaţie de w. recless şi teoria noii criminologii – toate socotind criminalitatea ca un produs al liberei voinţe a individului.

Alte referate despre: orientarea psihologica in criminologie - lucrare de licenta, orientarea psihologica in criminologie, metodologia cercetarii psihologice model de lucrare de licenta

Definirea costurilor si a cheltuielilor

„Costul constituie un raport, o corelaţie între forma bănească a cheltuielilor pe care le efectuează o întreprindere pentru desfăşurarea producţiei sale într-o perioadă de timp determinată şi cantitatea de bunuri materiale, lucrări şi servicii care formează această producţie exprimată în anumite unităţi de măsură.

Alte referate despre: definirea costurilor si a cheltuielilor, controlul costurilor - definirea costurilor, definirea costurilor

Tainuirea - lucrare de licenta

S-a constatat astfel încă din cele mai vechi timpuri că autorii diferitelor furturi atât din patrimoniul comun cât şi din cel privat au nevoie de terţe persoane care să îi ajute la ascunderea bunurilor furate, la valorificarea acestora sau chiar la modificarea substanţei bunurilor furate pentru a le face pierdută urma, îngreunând în acest mod recuperarea bunurilor respective şi reintroducerea lor in patrimoniul din care au fost scoase, în timp conturându-se astfel o infracţiune strâns legată de cea de furt, denumită infracţiunea de tăinuire.

Alte referate despre: cauta o lucrare de licenta, lucrare de licenta contabilitate, introducere lucrare de licenta

Marginea de amplitudine si de faza

%[Gm,Pm,Wcg,Wcp]=Margin(num,den);
%[Gm,Pm,Wcg,Wcp]=Margin(mag,phase,w); %Marginea de amplitudine si faza

Alte referate despre: marginea de amplitudine, marginea de faza, margine de faza

Managementul costurilor

In cazul in care sunt implicate investitii mari de capital, contractorul impreuna cu managerul sau de proiect, transfera catre client o parte a responsabilitatilor referitoare la managementul costurilor, astfel incat obiectivul de cost devine mult mai larg.
In proiectele la care pretul se calculeaza prin metoda cost-plus contractorul aplica un adaos comercial la totalul costurilor efectuate.

Alte referate despre: managementul costurilor, managementul costurilor referat, referat managementul costurilor

Comportamentul intreprinzatorului si cai de reducere a costurilor

Referat despre Comportamentul intreprinzatorului si cai de reducere a costurilor
Întreprinzătorul proprietar este prezent mai ales în cadrul întreprinderilor mici, mijlocii şi familiale, unde cumulează atât atributele de proprietar, cât şi pe cele de întreprinzător (dreptul de gestionare a resurselor, dreptul de a dimensiona firma, de a diversifica etc); el realizează legături nemijlocite cu piaţa de aprovizionare şi desfacere etc.

Alte referate despre: comportamentul intreprinzatorului si reducerea costurilor, referat comportamentul intreprinzatorului si reducerea costurilor, powerpoint comportamentul intreprinzatorului si reducerea costurilor

Costurile referitoare la calitate

- Costurile de prevenire reprezinta costurile eforturilor de preintampinare a aparitiei defectarilor. Din aceasta categorie fac parte costurile pe care le implica:
- definirea produselor si proceselor;
- elaborarea documentelor referitoare la managementul calitatii si la sistemul calitatii ( planurile calitatii, manualul calitatii, procedurile sistemului calitatii etc);

Alte referate despre: costurile referitoare la calitate, analiza costurilor referitoare la calitate, costuri referitoare la calitate
Referate afisate : 16
Medie note: 8.86 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles