Lideri de succes

Lider de succes

Constientizarea propriei pozitii
Primul pas pe drumul succesului ca lider este constientizarea propriei pozitii. Liderii trebuie sa- si rezerve timp pentru a reflecta asupra punctelor tari, respectiv asupra celor slabe ale comportamentului lor. Aceasta asigura baza cresterii performantei, precum si a increderii in sine si a intelegerii celorlalti oameni.

Liderii care nu se gandesc la propria lor conditie sunt ca muzicienii afoni. Chiar daca ating ca tehnica acuratetea necesara, prin munca si exercitiu, incep fiecare actiune avand un dezavantaj evident. Acestia trebuie sa aiba simt artistic si capacitatea de a recunoaste cand gresesc.

Exista 4 aspecte legate de constientizarea propriei valori:
- regulile de baza in arta de a conduce
- autoanaliza
- urmarea liderului
- dezvoltarea personala

Regulile de baza in arta de a conduce- de obicei exista 3 convingeri unanim acceptate in ceea ce priveste arta de a conduce:
1)Liderii se nasc pentru a fi lideri
2)Un lider este caracterizat ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 24kb
Downloads: 1228
Materia: Management

Lider vs Manager

Daca ne uitam azi la rezultatele cercetarilor psihologiei moderne regasim aceste calitati de exemplu in testul DISC.De-a lungul timpului s-au realizat studii care au urmarit: examinarea diferentelor existente in activitatea de conducere dintre lideri/manageri in functie de orientare echilibrata sau dezechilibrata a conducerii si evidentierea trasaturilor diferentiate ale stilurilor de conducere in functie de sex, o data cu stabilirea eficacitatii stilurilor de conducere in functie de sex.

Alte referate despre: lider vs manager, lider versus manager, lideri versus manageri

Deosebiri intre manageri si lideri

1.3. Tipuri de manageri si stiluri manageriale
Principalii factori care determina tipul si stilul managerial sunt urmatorii:tipul sistemului managerial al firmei, personalitatea managerilor, amploarea competentelor acordate acestora, potentialul si personalitatea subalternilor, natura proceselor de munca implicate, cultura firmei, intensitatea si continutul influentei organizatiei sindicale.

Prin tip de manager desemnam ansamblul de caracteristici principale referitoare la calitatile, cunostintele si aptitudinile proprii unei categorii de cadre de conducere, ce le confera, in esenta, aceeasi abordare in ce priveste aspectele de baza ale proceselor si relatiilor manageriale, ale comportamentului managerial.

Alte referate despre: manageri si lideri, asemanari si deosebiri dintre manageri si lideri, manager si lideri o abordare comparativa

Toti managerii trebuie sa fie lideri, dar nu toti liderii pot sa fie manageri

Concurenta va identifica acelasi client, iar pentru a supravietui va adopta politici agresive de marketing si management.Asadar se poate spune ca succesul intr-o afacere depinde in prima faza de existenta cumparatorului, dar si de strategiile abordate in fata concurentei.

Alte referate despre: fiind cel mai important vector social al progresului managerul trebuie, sinceritatea pra multa pote sa fie si obraznicie, un lider eficient este un lider comunicativ

Sedinta -- elemente de teorie si analiza practica

Avon Cosmetics Romania a fost inregistrata in septembrie 1997. Compania a pornit de la 6 zone care acopereau orasul Bucuresti, ajungand in prezent la 96 de zone la nivelul intregii tari.
Astazi, Avon Romania are un centru de distribuitie in Bucuresti, la Chiajna, de unde se livreaza produse in Romania, Bulgaria, Moldova, Albania si Macedonia.In Romania activeaza peste 12.000 de lideri si peste 140.000 de Reprezentati.Compania a ajuns un nume important pe piata produselor cosmetice in Romania, mai intai in vanzare directa, iar apoi in competitie cu toate firmele de cosmetice. Drept urmare, in 2001 a castigat pozitia de LIDER PE PIATA, in domeniul cosmeticelor, pozitie pe care a consolidat-o incepand de atunci.

Alte referate despre: elemente de teorie si practica a sistemelor de operare, elemente de teoria haosului, elemente de teorie a haosului

Liderul

Un adevarat lider este urmat de bunavoie, datorita lucrurilor bune, extraordinare pe care le face pentru echipa lui si, mai ales datorita caracterului pe care il are. Caracterul transmite respect, schimba perceptii prin influenta si face ca lucrurile imposibile sa para posibile echipei tale. Daca echipa are incredere in tine, te va urma chiard aca i se pare ca ceea ce i-ai propus pare, deocamdata, science-fiction si te jor iubi sistima si dup ace vei pleca din echpa.

Alte referate despre: liderul, lider carismatic, liderul carismatic

Un Business Plan de Succes

Business planul a devenit, deci, un element favorabil in competitia intensa de achizitionare a fondurilor creditare. Bancherii doresc sa stie mai mult decat care este suma si pentru ce vor fi utilizati banii, este foarte interesant de cunoscut daca firma va supravietui in caz de esec si daca isi va pastra capacitatea sa de achitare a creditelor, care e garantia in caz de insolvabilitate, etc.

Alte referate despre: business plan, model de business plan, business plan model

Lideri crestini

Am fost de fata. Ca si curier al organizatiei Illuminati, i-am dus personal lui Chuck Smith un total de 8 milioane de dolari. Instructiunile pe care i le-am transmis a fost sa lanseze Maranatha Music si s-o foloseasca pentru a perverti mintile convertitilor nebanuitori" (creduli; n.tr.) (Maranatha a fost aspru criticata de conservatori din cauza stilului muzical ales, si evident ca nici Todd n-a ratat ocazia de a-i aduce ocara pentru succesul repurtat; n.tr.).

Alte referate despre: liderul crestin, lider crestin, lideri crestini

Seutonius - un autor si o carte de succes in Roma Antica

Seutonius a publicat biografiile Cezarilor începând cu Iulius Cezar si
terminând cu Domitianus. Numele de Cezar, initial doar un cognomen al
familiei Iulia, a devenit treptat sinonim cu împarat si, împreuna cu
Augustus, unul din titlurile definitorii ale împaratilor romani. De
aici titlul care se atribuie cartii lui Seutonius, caci titlul
original s-a pierdut odata cu primele pagini ale operei.

Alte referate despre: un autor si o carte de succes in roma antica, cartea cheia succesului, carte cheia succesului

Planificare afacerii

Planificare afacerii
Visul de a deveni proprietarul unei afaceri оl au mulюi oameni. Iniюiind o afacere єi gestionвnd-o cu succes, faceюi ca visul sг devinг realitate. Dar оntre vis єi realitate existг o distanюг care poate fi depгєitг printr-o planificare minuюioasг. Ca оncepгtori, veюi avea nevoie de un plan care Vг permitг sг Vг atingeюi scopul prin crearea unui business profitabil.

Alte referate despre: planificarea afacerii, planificarea afacerilor, planificarea afacerilor proiect

Clonarea-reproducere asexuata

Clonarea-reproducere asexuata
ClonareaIdeea ca oamenii ar putea fi creati prin clonare dintr-o singura celula fara reproducere sexuala a inceput sa devina reala pe 23 februarie 1997. In acea zi, a aparut stirea ca Ian Wilmut, un om de stiinta scotian si colegii lui de la institulul Roslin erau pe punctul de a anunta clonarea cu succes a unei oi printr-o tehnica noua. Tehnica aceea era sa transplante materialul genetic al unei oi mature obtinut dintr-o celula somatica intr-un ovul al carui nucleu a fost scos. Rezultatul, nasterea oii Dolly pe 5 iulie 1996 a demonstrat abilitatea oamenilor de a controla, repara si amplifica fortele naturii.

Alte referate despre: reproducerea asexuata, reproducerea asexuata la plante, reproducerea asexuata la animale

Psihologia romaneasca

"Problemele psihologiei" (carte aparută în 1898), confrutându-le în permanenţă cu ultimele date ale ştiinţei şi completându-le cu altele noi, care nu intraseră în preocupările cărţii."Cursul" conţine capitole ample referitoare la corelaţiile biologice ale fenomenelor psihice, la rolul sistemului nervos în viaţa de relaţie (organism-mediu), la fiziologia sistemului nervos central şi a organelor de simţ, la localizările cerebrale, la chimismul intern dar şi capitole în legătură cu conditionarea socială a psihicului. C. Rădulescu-Motru considera ca psihicul în toată complexitatea sa nu poate fi explicat numai prin noţiuni biologice; în explicarea faptelor de conştiinţă trebuie să ţinem seama în plus de interveţia unei noi serii de condiţionări şi determinări ale mediului social:"psihogeneza îşi are rădăcinile în biogeneză, după ale cărei legi se explică diferenţierea sensibilităţii, iar vârful şi-l are în viaţa sociala, pentru întreţinerea ...

Alte referate despre: psihologia romaneasca, gandirea psihologica romaneasca in perioada interbelica, cultura psihologica romaneasca 1980

Mecanismele de conducere

Cele mai multe forme de izolare sunt destinate pentru a convinge
reformatorul asupra zadarniciei încercarilor de a initia schimbari de
vreme ce proprii superiori l-au instruit sa se preocupe el însusi de
schimbari. Reformatorul în mod practic îsi garanteaza înfrângerea daca
reactioneaza la o sistematica lipsa de raspuns organizational
înfruntându-si superiorii prin violarea politicii sau a legilor.
Tentatia de a înfrunta dramatic lipsa de reactie a administratiei si
deseori folosind modalitati de autoaparare în mare parte îsi are
originea în intensa frustratie indusa de convingerea reformatorului ca
lipsa sistematica de raspuns îi violeaza dreptul fundamental al
libertatii de exprimare si atrage dupa sine inductia ca este el însusi
ineficient (Turner, 1973). Lipsa de raspuns la ceea ce reformatorul
crede ca este rezultatul decisiv atât pentru el însusi cât si pentru
organizatie poate fi suficient de frustrant pentru a-l determina sa
...

Alte referate despre: factorii ce conduc la degradarea mecanismului efectul de sera, mecanisme simple, mecanismul biela-manivela

Creierul animalelor

Creierul, ca organ separat , a crescut din sistemul nervos al primelor animale . Prima viaţă consta din organisme unicelulare , dar când s-au dezvoltat cu mai mult de o celulă , cele care au avut cel mai mare succes au fost cele cu un sistem intern de comunicaţii, un sistem nervos. Un asemenea sistem permitea celulelor să facă schimb de informaţii . Nu toate formele de viaţă au acest sistem intern de comunicaţii : spongierii de exemplu nu au deloc aşa ceva . Cele care au celule nervoase (neuroni) au putut să adopte o varietate largă de forme şi să se adapteze la o gamă mai largă de medii.
Cea mai veche şi mai simplă formă de sistem nervos este reţeaua nervoasă . A ceasta constă din celulele nervoase răspândite în întregul corp al animalului , făcând posibil schimbul de informaţii . Dar reţelele nervoase nu au structuri centrale pentru coordonarea informaţiilor . Cnidarii, precum hidra , şi echinodermele , precum castravetele de ...

Alte referate despre: creierul animalelor, diferenta dintre creierul uman si creierul animalelor, creierul animalului
Referate afisate : 14
Medie note: 8.64 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles