Lideri versus manageri

Toti managerii trebuie sa fie lideri, dar nu toti liderii pot sa fie manageri

1."Toti managerii trebuie sa fie lideri, dar nu toti liderii pot sa fie manageri."Pornind de la unele premise in legatura cu ceea ce inseamna sa fii lider sau manager, si anume faptul ca managerii planifica in timp ce liderii comunica viziunea lor, managerii organizeaza si controleaza, in timp ce liderii aliniaza si motiveaza, managerii deleaga in timp ce liderii dezvolta, este lesne de inteles faptul ca o companie ajunsa la o perioada de maturitate are nevoie de un lider dar si de unul sau mai multi manageri. Daca de cele mai multe ori, in relatia cu angajatii conceptul de lider poate face diferenta intre succes si esec, managerierea unei afaceri urmareste o strategie eficienta de atingere a scopului impus.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 10kb
Downloads: 62
Materia: Management

Decizia manageriala fata de cultura organizationala

Asadar pe langa structura, procese economice si oameni, un element important organizatiei este cultura. Trebuie sa facem distinctie intre ,,cultura” vazuta ca un concept foarte larg (mentalitatea fiind o componenta a acesteia) si cultura organizationala. Cultura in sensul ei larg, poate fi definita ca ansamblul de valori care conditioneaza comportamentele si atitudinile acceptabile sau nu ale membrilor unei societati.

Alte referate despre: decizia manageriala fata de cultura organizationala, decizia manageriala fata de cultura organizationala bibliografie, cultura organizationala si manageriala

Evolutia gandirii manageriale

Necesitatea armonizarii intereselor individuale cu cele generale ale unitatii economice.Principalele contributii ale scolii comportiste la dezvoltarea generala a managmentului se refera la stabilirea unor principii, reguli si metode de valorificarea a potentialului uman, prin situarea pe prim plan in procesul de management a resurselor umane ale unitatii economice.

Alte referate despre: evolutia gandirii manageriale, tendinte in evolutia gandirii manageriale, evolutia gandirii manageriale in romania

Manager de resurse umane

Resursele umane constituie un potential uman deosebit, care trebuie inteles, motivat sau antrenat in vederea implicarii cat mai depline sau mai profunde la realizarea obiectivelor organizationale.

Alte referate despre: manager de resurse umane, competente si responsabilitati ale managerului de resurse umane, manager de resurse umane la o agentie de turism

Deosebiri intre manageri si lideri

1.1. Definirea managerului
In literature de specialitate definitiile managerului formulate de specialisti difera. In general, se constata 2 abordari principale. O prima abordare, include in categoria managerilor nu numai cadrele de conducere propriu-zise, dar si personalul de specialitate. Pentru o asemenea abordare pledeaza Peter Drucker, dupa ce face o analiza evolutiva a cadrelor de conducere. O a doua tendinta include in categoria managerilor numai persoanele care efectiv detin posturi manageriale, adica carora le sunt nemijlocit subordonati alti componenti ai firmei, ce iau decizii de conducere, care influenteaza in mod direct actiunile si comportamentul altor persoane.

Alte referate despre: manageri si lideri, asemanari si deosebiri dintre manageri si lideri, manageri si lideri o abordare comparativa

Metodologii manageriale - intrebari si raspunsuri

7.Care dintre urmatoarele enunturi redau cel mai corect continutul eficientei economice?
- Eficienta subsistemului metodologic managerial se poate aprecia sub aspectul eficientei cunatificabile,respectiv eficientei necuantificabile
- Eficienta totala este cumularea eficientei directe (sunt evidentiate sintetic rezultatele directe ale perfectionarilor metodologice ori ale imbogatirii si modernizarii sistemelor,metodelor si tehnicilor de management) cu eficienta indirecta (este data de rezultatele indirecte provocate de perfectionari ale sistemului)

Alte referate despre: intrebari si raspunsuri la interviu, metodologii manageriale, proiect metodologii manageriale

Sedinta -- elemente de teorie si analiza practica

Structura de vanzari a companiei Avon este formata din Reprezentanti (client directi ai companiei ce cumpara produsele si obtin un discount) si din Lideri ce recruteaza acesti Reprezentanti, ii instruiesc si practic sunt intermediari intre companie si client, avand comisioane in functie de vanzarile Reprezentantilor.
Zona 045 este cea mai mare din tara ca numar de Reprezentanti si Lideri, cumuland vanzari in 2009 de peste 3 mil. de aZ.
Sedinta mai sus mentionata a avut ca scop informarea fortei de vanzari a zonei 045 din Bucuresti in legatura cu schimbarile si noutatile ce le aduce 2010. Sedintele de tipul acesta sunt periodice, o data pe trimestru si aici se comunica obiectivele companiei, la care Liderii trebuie sa se plieze si sa le indeplineasca.

Alte referate despre: elemente de teorie si practica a sistemelor de operare, elemente de teoria haosului, elemente de teorie a haosului

Rolul managerului in managementul calitatii

Proiectele de dimesiuni diferite au modalitati si cerinte diferite de organizare a oamenilor. Intr-un proiect mic este nevoie de o structura organizatorica redusa. Ea poate include Sponsorul principal, managerul de proiect si echipa de proiect sau, poate doar un manager de proiect si Sponsorul proiectului. Totusi, in cazul proiectelor de mare anvergura vor fi implicati din ce in ce mai multi oameni si este important ca acestia sa inteleaga ce se asteapta de la ei si rolul pe care trebuie sa-l indeplineasca. Aceasta sectiune identifica unele dintre rolurile uzuale (si mai putin uzuale) pe care va trebui sa le definesti pentru proiectul tau (in ordine alfabetica).

Alte referate despre: referate management calitatile unui manager, managementul calitatii muncii managerilor in productia agricola, managementul calitatii muncii managerilor in producerea agricola

Lider de succes

Arta de a fi lider se dobandeste prin exercitiu si efort, chiar daca pregatirea inadecvata, modestia, lipsa increderii sau lipsa de experienta va fac sa va indoiti de dumneavoastra. Acest proces incepe adesea in momentul in care indivizii descopera ca au calitati si puncte tari asociate de obicei cu postura de lider.

Alte referate despre: lider de succes, lideri de succes, referat calitate liderului de succes

Managerii si leadershipul

Aceasta a doua abordare o consideram mai riguroasa, intrucat in delimitarea managerilor se reflecta mai adecvat specificul procesului de conducere. Prima abordare este deficitara, dupa opinia noastra, intrucat nu face deosebirea intre specialistii si functionarii din cadrul aparatului managerial ( care asigura baza informationala necesara managementului intreprinderii si participa temporar la realizarea unor segmente ale proceselor si relatiilor manageriale) si managerii propriu-zisi, a caror misiune principala consta in exercitarea previziunii, organizarii, coordonarii, antrenarii si control-evaluarii muncii primilor.

Alte referate despre: managerii si leadership-ul referat, manager vs leadership, asemanari intre manager si leadership

Functia de asistare directia a managerului

4.1. Sedintele. Consfatuirile. Intalnirile de lucru
Sedintele, consfatuirile si intalnirile de lucru sunt forme de comunicare in grup, practicate in procesul de management ca posibilitate de valorificare a talentelor individuale si de grup, in luarea deciziilor.Sedinta este cea mai utilizata metoda de management.
La sedinta pot participa de la cativa colaboratori ai managementului sau un numar destul de numeros al angajatilor in functie de scopul urmarit.

Alte referate despre: functia de asistare directa a managerului, sisteme de stimulare a angajatilor recompensarea directa a managerilor, functii derivabile rezolvate direct

Comunism vs fascism

Secolul XX a fost unul al marelor dezastre. Conflicte militare dar şi ideologice, masacre, genociduri, toate au făcut acest secol cel mai sângeros, din câte a avut a le trăi omenirea. Lumea a fost dominată de lideri ce stăteau în fruntea unor regimuri totalitare. Lideri care, prin pârghiile imense de care dispuneau, duceau o politică cruntă întru ideea ce o promovau.

Alte referate despre: asemanari si deosebiri intre comunism si fascism, comunismul si fascismul, comunism si fascism

Lideri crestini

Spre uluirea ta, acesta nu pare deloc sceptic si neincrezator. Dimpotriva, el este complet fermecat de Todd. Parca doar el si cu Todd ar fi singurii in biserica. Cand Todd incepe sa-si faca la invitatia lui la altar, prietenul tau tasneste din banca si iese in fata unde-si preda inima Domnului. Oricare ar fi dubiile tale, acestea se evaporeaza instantaneu. Todd, negresit are dreptate - iata, doar, ce roada produce!

Alte referate despre: liderul crestin, lider crestin, lideri crestini

Managerii firmei

Latura actionala – data de:
- temperament si resursele energetice;
Aceste elemente tin de sanatatea, vigoarea, indemanarea, energia, echilibrul, stapanirea de sine a managerului, impuse de necesitatea animarii subordonatilor in procesul muncii si mentinerii unui climat de munca destins.

Alte referate despre: managerul firmei, managerii firmei, functiile managerului firmei

Monopol versus piata cu concurenta perfecta

-Existenta masurilor antiminopolistice (antitrust) impuse de guvern, spre exmplu fixarea unui anumit pret de catre stat pentru bunurile elementare.

Alte referate despre: monopol versus piata cu concurenta perfecta, piata cu concurenta perfecta versus piata cu concurenta imperfecta, monopol versus piata perfecta

Gheorghita Lipan versus Harap Alb

Gheorghita Lipan versus Harap Alb - Gheorghita este prezentat ca fiul lui Nechifor si al Vitoriei Lipan si frate al Minodorei. Harap Alb este prezentat mai sumar in functie de identitatea familiara,el fiind doar mezinul craiului,avand inca doi frati.

Alte referate despre: paralela intre ghiorghita lipan ji harap alb, paralela intre ghita lipan si harap alb, spanul versus harap-alb caracterizare

Euro versus dolar pe piata valutara internationala - Analiza evolutiei si performantele euro

Puterea decizionala a Comisiei Europene este foarte mica la Washington sau in capitala membrilor UE. Pâna acum rareori UE a realizat o politica unitara. Problema ce deriva din slabiciunea statelor centrale din UE nu poate fi inlaturata. Trebuie evidentiata existenta unor factori puternici de atenuare. Sfârsitul Razboiului Rece si colapsul Uniunii Sovietice au inlaturat amenintarile periculoase aparute in anii razboiului la adresa securitatii europene.

Alte referate despre: euro versus dolar pe piata valutara internationala, razboiul euro vs dolar pe piata valutara internationala, analiza evolutiei si performantelor euro

Perfectionarea profesionala a managerilor

Procesul de formare si de perfectionare a managerilor se poate realiza nu numai prin cursuri speciale , asa ca in cazurile pe care le-am prezentat mai sus.In general , bancile practica sistemul de formare a managerilor prin promovarea dintr-o functie in alta.Cei mai multi din actualii manageri bancari au parcurs aproape toate functiile in cadrul unei banci , iar multi dintre ei au ajuns in varful ierarhiei bancare dupa o vechime de peste 20 ani.

Alte referate despre: perfectionarea profesionala a managerilor, referat perfectionarea profesionala a managerilor, perfectionarea profesionala a managerului

Rationalism versus empiricism

1.1 Rationalism
To be a rationalist is to adopt at least one of three claims. The Intuition/Deduction thesis concerns how we become warranted in believing propositions in a particular subject area.
The Intuition/Deduction Thesis: Some propositions in a particular subject area, S, are knowable by us by intuition alone; still others are knowable by being deduced from intuited propositions.

Alte referate despre: rationalism versus empirism, melancolie versus lacul, empirism si rationalism
Referate afisate : 19
Medie note: 8.44 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles