Limbaje de programare si baze de date

Limbaje de programare si Baze de date

Disciplina “Limbaje de programare si Baze de date” are scopul de a transmite studentilor cunostinte privind elaborarea programelor si de gestiune a bazelor de date. În cadrul disciplinei se vor aborda elemente de programare în limbajul Visual Basic si de utilizare a bazelor de date access. Problemele teoretice si practice asigură însusirea în bune conditii a cunostintelor si ajută la formarea unei gândiri logice a studentului.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 502kb
Downloads: 4295
Materia: Informatica

Proiect access - baza de date

S-a creat o schema logica pentru identificarea caractere folosite .Figura de mai jos evidentiaza acestea:

Alte referate despre: proiect access baze de date, access baza de date, proiect access baza de date

Baza de date Microsoft Acces

de descriere ,care rezidă în definirea structuriidatelor, a relaţiilor dintre acestea şi a condiţilor de acces la informaţile conţinute în baza de date;
de actualizare, care presupune inserarea, redactarea şi suprimarea datelor;
de interogare a BD, care permite obţinerea diferitor informaţii din BD conform unor criterii de căutare;
de obţinere de date noi, care constă în prelucrarea informaţiei iniţiale în scopul obţinerii unor totaluri, medii etc.;
de întreţinere, care constă în crearea copiilor de rezervă, compactarea BD şi repararea ei în cazul deteriorării;
de securitate a datelor, care rezidă în protejarea BD împotriva accesului neautorizat şi în atribuirea drepturilor de acces.

Alte referate despre: baze de date microsoft acces, baza de date microsoft acces, baza de date microsoft acces frezerie

Evolutia limbajelor de programare

De remarcat că la realizarea primelor calculatoare, în calitate de consultant al echipei, a lucrat şi matematicianul John von Neumann, unul dintre matematicienii importanţi ai secolului XX. De altfel, la realizarea calculatorului EDVAC ( primul calculator cu circuite electronice ) el a stabilit 5 caracteristii principale ale calculatorului cu program memorat :

Alte referate despre: evolutia limbajelor de programare, evolutia limbajului de programare, evolutia limbajelor de programare referat

Limbaje de programare

Un limbaj de programare este un sistem de convenţii adoptate pentru realizarea unei comunicări – între programator şi calculator. Limbajele folosite pentru programarea unui calculator sunt extrem de asemănătoare limbajelor naturale. Ele sunt compuse din :
- cuvinte (rezervate) ;
- punctuaţie ;
- propoziţii şi fraze ;
- reguli sintactice etc .

Alte referate despre: limbaje de programare, limbaj de programare, limbaje de programare referat

Limbaje de programare- limbajul C

Acest limbaj de programare, cu cel mai mic nume posibil, a fost creat în 1971 de către Dennis Ritchie şi Brian Kernigham pentru dezvoltarea sistemului de operare UNIX. Istoria sa merită menţionată deoarece este relevantă pentru caracterizarea limbajului. Aşadar se punea problema conceperii unui sistem de operare universal, care să poată funcţiona, teoretic, pe orice tip de maşină- sistemul UNIX. Pentru aceasta era nevoie de un limbaj care să exploateze toate posibilităţile unei maşini, dar care nu putea fi limbajul de asamblare, deoarece el este specific maşinii- o nouă implementare presupunea rescrierea integrală a sistemului.

Alte referate despre: limbaje de programare limbajul c, limbaj de programare pascal, limbajul de programare c

Baze de date - Oracle

Oracle consta dintr-un set complet de constructori de aplicatii si produse pentru utilizatori,cautand sa asigure solutii complete in tehnologia informatiei. Aplicatiile Oracle sunt portabile peste un numar mare de statii de lucru si sisteme de operare, de la calculatoare personale la procesoare paralele. Oracle este inzestrat cu un flexibil Sistem de Management al Bazelor de Date(DBMS)-Serverul Oracle-pentru stocarea si managementul informatiei utilizate de aplicatii.

Alte referate despre: baze de date oracle, baza de date oracle, proiect baze de date oracle

Visual Basic

Visual Basic Enterprise
contine tot ceea ce cuprinde editia Proffesional si in plus administratorul de automatizare, administratorul de componente, instrumente de gestiune si multe altele.

Alte referate despre: visual basic, program visual basic, baza de date cu visual basic

Primii pasi in Visual Basic versiunile 4.0-6.

Activam programul(il deschidem).
Alegem din meniul “file”>”new project”>”standard .exe”.

Alte referate despre: primii pasi in visual basic, visual basic primii pasi si urmatorii ebook, visual basic primi pasi

Limbaj de programare

Un limbaj de programare este un sistem de convenţii adoptate pentru realizarea unei comunicări – între programator şi calculator . Limbajele folosite pentru programarea unui calculator sunt extrem de asemănătoare limbajelor naturale . Ele sunt compuse din :cuvinte (rezervate) ;punctuaţie ;propoziţii şi fraze ;reguli sintactice etc.Limbaj de programare

Alte referate despre: limbaj de programare c, limbajul de programare pascal, istoria limbajelor de programare

Limbajul C

Aşadar se punea problema conceperii unui sistem de operare universal, care să poată funcţiona, teoretic, pe orice tip de maşină – sistemul UNIX. Pentru aceasta era nevoie de un limbaj care să exploateze toate posibilităţile unei maşini, dar care nu putea fi limbajul de asamblare, deoarece el este specific maşinii – o nouă implementare presupunea rescrierea integrală a sistemului. Din această dilemă s-a putut ieşi construind un limbaj de nivel înalt (iniţial limbajul B, ulterior limbajul C) care introducea şi concepte de nivel scăzut, hardware (registru, adresă, locaţie de memorie absolută etc).

Alte referate despre: limbajul, limbaj, elemente de limbaj grafic

Softuri de baza si softuri aplicative

Muschii sint aceia care pun in miscare diversele parti ale corpului in asa fel incit sa poata fi efectuate actiunile pe care le doreste un om (mers, alergat, apucat, zimbit, etc.). Softurile pe care le instalam pe hardisc pot fi asemanate cu muschii pentru ca ele sint acelea care ne permit efectuarea operatiunilor pe care le dorim (editare de text, vizionare de filme, etc.). Muschii nu ar putea insa functiona daca nu ar exista punctele de fixare oferite de oasele scheletului si in mod similar nici softurile nu ar putea functiona daca nu ar beneficia de suportul (ajutorul) sistemului de operare care le pune la dispozitie o parte din resursele calculatorului, in asa fel incit softurile sa-si duca la bun sfirsit sarcinile impuse de utilizator.

Alte referate despre: softuri de baza si softuri aplicative, softuri de baza si softuri aplicative de aplicati, softuri de baza

Forme de manifestare a tulburarilor de limbaj si terapia limbajului

Exista si situatii cand apar dificiltati im stabilirea diagnosticului diferential si acestea au la baza lipsa de experienta a evaluatorului, o examinare sumara, pripita, neluarea in considerare a tuturor manifestarilor si factorilor determinanti, ceea ce poate duce la confundarea unor tulburari de limbaj cu altele.

Alte referate despre: forme de manifestare a tulburarilor de limbaj, forme de manifestare a tulburarilor de limbaj si terapia limbajului, formele de manifestare a tulburarilor comportamentale

Limbajul in perioada scolara mica

Aceasta înseamnă că activitatea şcolară va solicita intens intelectul şi are loc un proces gradat de achiziţii de cunoştinţe prevăzute în programele şcolii, astfel ,copilului, i se va organiza şi dezvolta strategii de învăţare, i se va conştientiza rolul atenţiei şi repetiţiei, îşi va forma deprinderi de scris-citit şi calcul. Învăţare tinde tot mai mult să ocupe un loc major în viaţa de fiecare zi a copilului şcolar. Această condiţie nouă îşi modifică existenţa şi acţionează profund asupra personalităţii copilului. Ele se constituie în efecte directe asupra dezvoltării psihice, dar la rândul lor sunt secondate de efecte ale vieţii şcolare.

Funcţia de utilizare a limbii în raporturile cu ceilalţi oameni este limbajul, care este o funcţie complexă care presupune o indisolubilă conlucrare a celorlalte funcţii, în special a celor intelectuale şi motorii.

Alte referate despre: limbajul in perioada scolara mica, perioada scolara mica, perioada scolara mica 6-10 11ani

Diagnosticarea si clasificarea tulburarilor de limbaj

O deosebită importanţă în acest scop o are studierea şi elaborarea unei clasificări a tulburărilor de limbaj care să oglindească toate varietăţile, aspectele semnificative ale acestora.

Alte referate despre: diagnosticarea si clasificarea tulburarilor de limbaj, diagnosticarea si clasificarea tulburarilor limbajului, clasificarea tulburarilor de limbaj

Despre limbaj si afazie

Despre limbaj si afazie
Limbajul este un fenomen deosebit de complex care a preocupat de multă vreme pe oamenii de ştiinţă din cele mai variate domenii. Fiind prin natura sa un proces prin excelenţă psihologic, limbajul este în primul rând obiectul de cercetare al psihologiei. Constituind una din manifestările esenţiale ale viaţii psihice ale omului, limbajul este totodată una din trăsăturile sale caracteristice, distinctive, în raport cu celelalte vieţuitoare. Omul este singura fiinţă vorbitoare. Fără limbaj nu poate fi concepută nici existenţa omului ca fiinţă socială, nici existenţa societăţii însăşi.
Despre limbaj si afazie

Alte referate despre: despre limbaj si afazie, limbajul si afazia, limbaj si afazie

Limbajul mimico-gestual

Întrucât gesturile nu pot fi folosite decât intre surzi sau între
persoane care au acelasi cod de comunicare, consideram ca este util ca
tot mai multe persoane sa cunoasca acest cod.

Alte referate despre: limbajul mimico gestual, limbaj mimico-gestual, limbajul mimico-gestual

Banii sunt pentru economie ceea ce limbajul este pentru comunicare

Ce ar fi o comunicare fara limbaj? Sau mai bine spus, ar mai exista o comunicare in aceste conditii? Raspunsul meu este desigur nu. Este relativ simplu sa ne imaginam cum am putea sa ne intelegem, fara un mijloc comun de a ne exprima gandurile si opiniile.O data cu dezvoltarea societatii , care se bazeaza pe contributia fiecaruia, apare necesitatea alcatuirii unui mijloc comun de exprimare

Alte referate despre: banii sunt pentru o economie ceea ce limbajul este pentru comunicare, banii sunt sangele care iriga economia, bani sunt sangele care iriga economia

Comunicare si limbaj economic

Limbajul economic traditional s-a dovedit insuficient pentru a explica situatii economice noi. Aceasta insuficienta a determinat economistii sa recurga fie la imprumuturi lingvistice(din fizica, medicina, psihologie, sport, etc.) fie la inventarea unui nou limbaj. Toate acestea au condus la afirmatia potrivit careia stiinta economica ar suferii de "balcanism lingvistic", in consecinta orice incercare de comunicare a rezultatelor sale ar fi nepotrivita, fiind lipsita de sens.

Alte referate despre: comunicarea si limbajul economic, comunicare specializata limbajul economic, comunicare si limbaj economic
Referate afisate : 19
Medie note: 8.03 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles