Limbajul

Limbajul visual fox pro

Diferenta intre programul sursa si cel executabil este ca in cazul primului este necesara mai intai instalarea si pornirea programului in care se scrie codul sursa, in timp ce pentru programul executabil acest lucru nu mai este necesar el ruland direct fara a mai fi necesara lansarea programului sursa. Acest lucru inseamna ca utilizatorul nu trebuie sa detina licenta si pentru programul in care a fost realizat programul executabil el trebuind sa detina numai licenta pentru programul executabil pe care de fapt l-a achizitionat.

Alegerea intre aceste tipuri de programe se face in faza de tema de proiectare sau cel mai tarziu la caietul de sarcini deoarece ulterior este foarte greu de a se reveni in alegerea altui limbaj de programare acestea ne fiind compatibile unul cu celalalt.Datorita faptului ca in domeniul economic se lucreaza mult cu siruri de date organizate tabelar numite si baze de date vom analiza numai programele de acest tip si anume FoxPro si Visual Basic.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 880kb
Downloads: 376
Materia: Informatica

Limbaj de programare C si C++

Pentru majoritatea utilizatorilor fără înclinaţii tehnice, limbajele de programare reprezintă lucruri complexe şi ciudate. Totuşi, limbajele de programare (şi programatorii) sunt însăşi instrumente cu ajutorul cărora se construiesc programele de calculatoare (cunoscute de obicei sub numele de aplicaţii). Poate veţi găsi interesant să aflaţi că, dacă folosiţi un calculator personal sau o staţie de lucru, mai mult de jumătate dintre aplicaţiile utilizate au fost scrise în C. (Acest lucru este adevărat pentru toate platformele larg răspîndite, inclusiv Macintosh).

Alte referate despre: limbaje de programare, limbaj de programare, evolutia limbajelor de programare

Limbajul C

Rutine de conversie a datelor foarte evoluate (conversii implicite, intrări, ieşiri, conversii în memorie);tipuri de date definibile de către utilizator;
gestionarea elaborată a datelor de tip dinamic;definirea de noi funcţii;adresări indirecte ale datelor, variabilelor (pointer-i);recursivitate;set complet de funcţii matematice etc;
funcţii pentru realizarea grafică elementară 2D;
funcţii de apel servicii DOS;posibilitatea definirii de overlay-uri pentru un program;şi nu în ultimul rând: concizie deosebită a limbajului (set de operatori şi instrucţiuni foarte concise).

Alte referate despre: limbajul, limbaj, elemente de limbaj grafic

Limbaj html - Adaugarea imaginilor la o pagina Web

Daca cuvintele nu spun o poveste, este improbabil ca imaginile sa
vorbeasca de la sine, dar dupa cum gesturile si expresiile fac
diferenta dintre un maestru povestitor si un amator, tot asa si
imaginile pe care le folosim pentru a crea atmosfera unei pagini pot
fi hotarâtoare în a departaja o experienta anodina de o senzatie
antrenanta de participare deplina.

Alte referate despre: limbajul html si codul sursa al paginii, inserarea imaginilor intr-o pagina web, inserarea unei imagini pe o pagina web

Programare in limbaj de asamblare

Exista, intr-adevar, o tendinta justificata de indepartare de limbajul de asamblare, dar nu de renuntare la el, intrucat multe medii integrate de dezvolare de programe (IDE — Integrated Development Enviroments) si compilatoare de limbaje de nivel inalt (C, Pascal, Basic, Fortran, etc.) prezinta facilitati de inserare de linii scrise direct in limbaj de asamblare.

Alte referate despre: programare in limbaj de asamblare, programe in limbaj de asamblare, programarea in limbaj de asamblare

Limbaje de programare

Un limbaj de programare este un sistem de convenţii adoptate pentru realizarea unei comunicări – între programator şi calculator. Limbajele folosite pentru programarea unui calculator sunt extrem de asemănătoare limbajelor naturale. Ele sunt compuse din :
- cuvinte (rezervate) ;
- punctuaţie ;
- propoziţii şi fraze ;
- reguli sintactice etc .

Alte referate despre: limbaje de programare referat, limbaj de programare pascal, limbajul de programare c

Limbaj de programare

Limbaj de programare:Nivelul “ unui limbaj este apreciat prin poziţia pe care o ocupă pe scara constituită
de limbajul recunoscut de microprocesor ( limbaj maşină ) şi limbajul natural al programatorului ( limba română , limba engleză …) .

Un limbaj de nivel scăzut este foarte apropiat de maşină , el manipulează cu elemente de nivel hardware , fizic , cum ar fi : registru , microprocesor , locaţie de memorie , port de intrare / ieşire etc .

Un limbaj de nivel înalt sau foarte înalt manipulează cu concepte apropiate de limbajul natural , concepte de nivel logic , cum ar fi : colecţie de date , nume de operaţie ( sort , writeln , open ) , variabile , constante ( asemănătoare ca înţeles cu cele din matematică).

Cu ajutorul unui limbaj de nivel înalt programatorul se face mult mai uşor înţeles de către calculator ...

Alte referate despre: limbaj de programare c, limbajul de programare pascal, evolutia limbajului de programare

Evolutia limbajelor de programare

Aşa cum pentru însuşirea unei limbi străine trebuie învăţate cuvintele acesteia şi regulile cu care pot fi manevrate tot aşa pentru însuşirea unui limbaj de programare trebuie studiate cuvintele şi semnele care îl compun împreună împreună cu regulile de manevrare a lor.

De-a lungul timpului,oamenii au inventat masini pentru a calcula cat mai eficient.Inaintea calculatoarelor performante din zilele noastre,au existat alte masini de calcul. Momentul iniţial al istoriei calculatoarelor este, de obicei legat de numele matematicianului englez Charles Babbage. El a propus în anul 1830 o Maşină Analitică care a anticipat în mod fascinant structura calculatoarelor actuale. Ideile sale au devansat cu peste 100 de ani posibilităţiile tehnologice ale vremii sale. Înaintea a mai fost încercări în acest domeniu ale lui Leibnitz şi Pascal (sec al XVII-lea) .

Alte referate despre: evolutia limbajelor de programare referat, evolutia limbajului de programare referat, evolutie limbaje de programare

Limbajul de programare C++

Pentru aranjarea înscrierilor am folosit instrucţiunea ciclică FOR:
Caracteristici:
Numărul de repetări sunt cunoscute de la începutul lui;
Conducerea ciclului este efectuată de o variabilă de tip întreg numită parametrul ciclului, care în acest proces primeşte valori consecutive de la valoarea iniţială la valoarea finală.
Sintaxa: Expr 1 – de iniţializare a parametrului;
Expr 2 – de control;
Expr 3 – de incrementare sau de corecţie.
Se continuă până expr 2 devine 0 sau Falsă.
9. AFIŞAREA BAZEI DE DATE FINALE LA MONITOR:

Alte referate despre: istoria limbajelor de programare, pascal limbaj de programare, limbajul de programare

Diagnosticarea si clasificarea tulburarilor de limbaj

Actualitatea cercetării principalelor tulburări de limbaj este fundamentată şi de faptul că de la 9 % până la 30 % din copii de vârsta preşcolară şi şcolară mică sunt marcaţi de nedezvoltarea vorbirii.[8] Cercetările tulburărilor de limbaj sunt necesare nu numai pentru prevenirea acestor tulburări, dar şi pentru adoptarea unei metodologii ştiinţifice în stabilirea diagnosticului diferenţiat şi modalităţi de corectare.

Alte referate despre: diagnosticarea si clasificarea tulburarilor de limbaj, diagnosticarea si clasificarea tulburarilor limbajului, clasificarea tulburarilor de limbaj

Despre limbaj si afazie

Despre limbaj si afazie
În procesul comunicării, oamenii folosesc variate mijloace de comunicare, dintre care sunt neverbale (acţiuni concrete cu obiectele, gesturile şi mimica), iar altele verbale (sonore, grafice). Mijloacele verbale (şi în primul rând cele sonore) au dobândit un rol fundamental în comunicarea interumană. Ansamblul mijloacelor verbale de comunicare constituie fenomenul limbă care este prezent numai în societatea umană.

Alte referate despre: limbajul si afazia, despre limbaj si afazie, tulburarile limbajului la afazici

Limbajul in perioada scolara mica

Limbajul in perioada scolara mica - Specific este că pentru toată această etapă sunt evidenţiate descrieri centrate pe problemele adaptării şcolare şi ale învăţării, fără a neglija că unele structuri psihice se dezvoltă ca urmare a faptului că, în prima copilărie timpurie şi în perioada preşcolară are loc cea mai importantă achiziţie de experienţă adaptivă şi atitudinală.

Limbajul in perioada scolara mica - În perioada şcolară mică, se dezvoltă caracteristici importante şi se realizează progrese în activitatea psihică, datorită conştientizării ca atare a procesului învăţării, intens solicitat de şcoală, care este obligatorie şi gratuită, învăţarea devine tipul fundamental de activitate.

Alte referate despre: limbajul in perioada scolara mica, perioada scolara mica, particularitati ale limbajului la varsta scolara mica

Limbajul corpului

Din această cauză o atenţie deosebită trebuie acordată limbajului gesturilor şi mimicei în cadrul orelor şi în afara lor. În acest scop se aduc unele recomandări:

Alte referate despre: limbajul corpului, limbajul corpului referat, referat limbajul corpului

Gandirea si limbajul

Este necesar a aminti de asemenea,ca gandirea,ca proces logic,realizeaza legaturile intre diferite notiuni,intrucat acestea nu pot exista separat ci in sisteme de notiuni de forma piramidala in care notiunile aflate pe o treapta mai inalta cu un grad mai mare de generalizare si abstractizare.De aceea gandirea lucreaza cu constructii mai complexe,cum sunt judecatile si rationamentele; acestea trebuie sa se materializeze in constructii lingvistice mai complexe decat cuvantul ,cum sunt prropozitiile,frazele.Si asa cum in cadrul limbajului utilizarea vocabularului unei limbi nu se poate face in absenta unor reguli gramaticale,tot asa ,in cadrul gandirii, utilizarea notiunilor un se poate face in afara legilor logice care vizeaza corectitudinea gandiri ,adecvarea ei la realitate.De aceea se vorbeste despre simetria si solidaritatea normelor gramaticale si a celor logice.

Alte referate despre: relatia dintre gandire si limbaj, gandirea si limbajul, gandire si limbaj

Limbajul mimico-gestual

poate sa creasca atunci când surdul demutizat si instruit foloseste
limbajul verbal, putând opera si cu notiuni abstracte, care-l ajuta sa
urmeze studii medii sau superioare, alaturi de cei cu auzul normal.

Alte referate despre: limbajul mimico gestual, limbaj mimico-gestual, limbajul mimico-gestual
Referate afisate : 15
Medie note: 8.16 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles