Limbajul nonverbal referat

Comunicarea nonverbala

Referat despre Comunicarea nonverbala
Concluzia: limbajul nonverbal, concretizat în gesturi, mimica, postura, prezenta personala, poate sprijini, contrazice sau substitui comunicarea verbala. Practic, mesajul nonverbal este cel mai apropiat de realitatea eminentului si i se acorda atentia cea mai mare de catre interlocutor. Din punct de vedere ontogenetic, comunicarea nonverbala are o mai mare precocitate, bazându-se atât pe comportamente înnascute si expresive ale afectelor si emotiilor, cât si pe cele dobândite prin învatare sau imitatie. La fel ca si paraverbalul, nonverbalul este canalul predilect al comunicarii afective atitudinale, contribuind la stabilirea dimensiunii relationale a actului comunicativ. Vorbim cu ajutorul organelor verbale, dar comunicam cu întregul nostru corp, fiecare parte a acestuia subliniind, întarind, afirmând sau negând ceea ce buzele noastre au rostit.

Cu alte cuvinte, limbajul corpului furnizeaza instantaneu un raspuns vorbitorului, comunicându-i ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 21kb
Downloads: 3682
Materia: Pedagogie

Mijloace de comunicare

3.Comunicarea vazuta ca participare sau coparticipare
Comunicarea este un proces in care se cedeaza si se primesc informatii. Este un proces implicativ in care participarea membrilor unui anumit grup este necesara. Aceasta participare nu trebuie înteleasa ca fiind existenta doar la nivelul procesului de comunicare deoarece existenta grupurilor si a actiunilor comune ale acestora implica participarea.

Alte referate despre: mijloace de comunicare, mijloacele de comunicare, mijloace de comunicare referat

Comunicare nonverbala - proiect

Comunicarea nonverbala - mimica fetei
Prin comunicarea nonverbala intelegem ”transmiterea voluntara sau involuntara de informatii si exercitarea influentei prin intermediul elementelor comportamentale si de prezenta fizica a individului sau ale altor unitati sociale(grupuri sau unitati umane), precum si perceptia si utilizarea spatiului si timpului ca si artefactelor”(S. Chelcea, 2005,11)

Alte referate despre: comunicarea nonverbala, comunicare nonverbala, comunicarea nonverbala referat

Mimica fetei - Comunicarea nonverbala

Compotamentul nonverbal are la baza mimica, gesturile si toate miscarile corpului.Voi incerca sa explic limbajul nonverbal din punct de vedere al expresiei faciale deoarece mimica fetei ocupa un rol foarte important in relatiile interumane, constient sau inconstient.

Alte referate despre: mimica fetei comunicarea nonverbala, mimica fetei comunicarea nonverbala referat, informatii mimica fetei comunicarea nonverbala

Comunicarea nonverbala in recrutarea si selectia resurselor umane

Aparitia unor noi sarcini trebuie bine analizata atat in privinta continutului lor ,care reprezinta un bun criteriu de repartizare pe diverse posturi,cat si in privinta volumului lor,care in plus poate sa evidentieze daca este cazul sa se infiinteze un nou post sau sa aiba loc un process de redistribuire in cadrul organizatoric existent. In ceea ce priveste istoria recenta a recrutarii,trebuie subliniat faptul ca atat demersul propriu-zis , cat si metodele de selectie utilizate au ramas rudimentare.Dezvoltarea concomitenta a sectoarelor economice,a pregatirii profesionale,a concurentei si evolutia legislatiei au impus intreprinderilor sa actioneze din ce in ce mai atent in ceea ce priveste recrutarea de personal nou.

Pentru ca recrutarea sa se desfasoare in cele mai bune conditii , este necesar ca politicile pe care intreprinderea le promoveaza in ceea ce priveste mediul de munca,salarizarea si posibilitatile de cariera sa fie adecvate obiectivelor sale , sa se situeze cel putin ...

Alte referate despre: comunicarea nonverbala in recrutarea si selectia resurselor umane, comunicarea nonverbala in recrutarea si slectia resurselor umane, comunicarea nonverbala in recrutatrea si selectia resurselor umane

Comunicarea nonverbala

Acestă proporţie poate fi diferită la alte segmente de populaţie a căror ocupaţie implică într-o măsură mai mică scrisul sau cititul. Dar ponderea ascultării se menţine prioritară şi în aceste cazuri, ascultarea, cel puţin sub aspect cantitativ, aflându-se în fruntea manifestărilor noastre comunicaţionale. Ea reprezintă o verigă extrem de importantă a lanţului comunicaţional, fiind o condiţie esenţială a receptării corecte a mesajului. Dacă mesajul nu este recepţionat corect, el nu reprezintă decât un simplu zgomot de fond.
Există pericolul ca, fie individul să se gândescă la altceva în timpul ascultării, fie să se gândească la propriul său răspuns, neglijând ascultarea eficientă.
Ascultarea nu e un proces pasiv, ci presupune înţelegerea, interpretarea şi integrarea informaţiei primite în modele de cunoaştere proprii.
Limbajul spaţiului
Acesta face obiectul de studiu al proxemicii, disciplină nouă, fundată de Eduard Hall în ...

Alte referate despre: referat comunicarea nonverbala, comunicare nonverbala referat, referat comunicare nonverbala

Comunicarea

* Comunicarea intrapersonala . Este comunicarea în si catre sine.
* Comunicarea interpersonala. Este comunicarea între oameni.
* Comunicarea de grup. Este comunicarea între membrii grupurilor si
comunicarea dintre oamenii din grupuri cu alti oamenii.
* Comunicarea de masa. Este comunicarea primita de sau folosita de
un numar mare de oameni.

Alte referate despre: comunicarea, comunicarea interpersonala, comunicare profesionala

Diagnosticarea si clasificarea tulburarilor de limbaj

Limbajul se realizează prin coordonarea unitară a unui complex de sisteme aferente şi eferente, el este rezultatul activităţii organelor de coordonare, care recepţionează din exteriorul organismului o serie de semnale linguale, le descifrează conţinutul semantic şi, pe baza acestora, elaborează semnale verbale inteligibile. Însuşirea limbajului este o activitate care presupune efort îndelungat din partea individului. Copilul se naşte într-o baie lingvistică mai ,,caldă” sau mai ,,rece”, mai ,,largă” sau mai ,,strâmtă” pe care o fructifică şi o valorifică ajutat sau nu de adulţii din jur. Aceasta se realizează în etape şi faze dificile pe care copilul nu le resimte ca atare. [4,pag.169]

Alte referate despre: diagnosticarea si clasificarea tulburarilor de limbaj, diagnosticarea si clasificarea tulburarilor limbajului, clasificarea tulburarilor de limbaj

Instuctiuni in limbajul de programare Pascal

Instuctiuni in limbajul de programare Pascal.Princiu de functionare -daca variabila selector ia valoarea se executa ,daca variabila selector ia valoarea , se executa ...daca variabila selector ia valoarea ,se executa ;
-daca variabila selector nu ia nici una dintre aceste valori,nu se executa instructiunea CASE si se trece la secventa imediat urmatoare.

Alte referate despre: instuctiuni in limbajul de programare pascal, limbaj de programare pascal, limbajul de programare pascal

Limbajul corpului

- Mulţi copii se neliniştesc, sunt neîncrezuţi şi retrăiesc în timpul comunicării, din cauza că nu ştiu cum îi vor percepe cei din jur.

Alte referate despre: limbajul corpului, limbajul corpului referat, referat limbajul corpului

Limbajul pseudo-cod

algorithm
{tipul variabilelor}
{definirea de proceduri/functii}

Alte referate despre: limbajul pseudo-cod, referat limbajul pseudo-cod, limbajul pseudo- cod

Evolutia limbajelor de programare

Următorul moment de referinţă este anul 1937, când Howard Aiken, de la Universitatea Harvard a propus Calculatorul cu secvenţă de Comandă Automată, bazat pe o combinaţie între ideile lui Babbage şi calculatoarele elertromecanice, produse de firma IBM. Construcţia acestuia a început în anul 1939 şi s-a terminat în anul 1944, fiind denumit Mark I . El a fost în principal primul calculator electromecanic, fiind alcătuit din comutatoare şi relee.

Alte referate despre: evolutia limbajelor de programare, evolutia limbajului de programare, evolutia limbajelor de programare referat

Despre limbaj si afazie

Despre limbaj si afazie
Limabajul este o activitate umană de comunicare prin intermediul limbii. Dar natura limbajului, respectiv a limbii, nu poate fi elucidată fără să se precizeze care este conţinutul comunicării verbale. Deşi limbajul se află în relaţii strânse cu toate procesele şi însuşirile psihice ale omului, inclusiv cu cele mai simple (senzaţiile şi percepţiile), totuşi cercetările psihologice au stabilit de multă vreme că principalul conţinut al comunicării verbale îl formează gândirea.

Alte referate despre: despre limbaj si afazie, limbajul si afazia, tulburarile limbajului la afazici

Limbajul mimico-gestual

Folosim gesturi si expresii faciale zilnic, uneori separat, alteori
împreuna cu vorbirea, pentru a împartasi idei si sentimente si pentru
a comunica. Dar, de cele mai multe ori, de baza sunt cuvintele.

Alte referate despre: limbajul mimico gestual, limbaj mimico-gestual, limbajul mimico-gestual

Aspecte ale imbogatirii si activizarii limbaj

Una din problemele majore cu care se confruntă deseori elevul nu este aceea că nu ar şti în esenţă chiar şi foarte puţin subiectul la care trebuie să facă referire răspunsul său în faţa profesorului.

Alte referate despre: aspecte ale consilierii tulburarilor de limbaj, aspecte neuropsihologice in atentie memorie limbaj, aspecte ale limbajului monastirea argesului

Limbajul de programare C++

În programul dat se conţin diferite funcţii destinate prelucrării şirurilor de ca-ractere. Aceste funcţii sunt standarte, adică declarate cu prototip într-o bibliotecă spe-cială. Toate funcţiile sunt declarate în biblioteca: .
În timpul rezolvării acestei lucrări ne-am întâlnit cu situaţii când era necesară prelucrarea şi păstrarea unei informaţii mai complexe care conţinea date de diferite ti-puri. Gruparea acestor date într-o variabilă complexă a fost posibilă datorită tipului de date Structură.
De asemenea trebuie de menţionat faptul că un rol important în această lucrare au avut-o funcţiile şi fişierele în C. Funcţiile le-am folosit în scopul evidenţierii unor sarcini concrete şi încapsularea lor în module aparte, pentru a preveni probabilitatea de apariţie a erorilor atât logice cât şi sintactice. Deci acum voi încerca pe scurt să descriu programul pe care l-am realizat:

Alte referate despre: limbaje de programare, limbaj de programare, limbaje de programare referat

Limbaje de programare- limbajul C

Acest limbaj de programare, cu cel mai mic nume posibil, a fost creat în 1971 de către Dennis Ritchie şi Brian Kernigham pentru dezvoltarea sistemului
de operare UNIX. Istoria sa merită menţionată deoarece este relevantă pentru
caracterizarea limbajului.
Aşadar se punea problema conceperii unui sistem de operare universal, care să poată funcţiona, teoretic, pe orice tip de maşină- sistemul UNIX. Pentru aceasta era nevoie de un limbaj care să exploateze toate posibilităţile unei maşini, dar care nu putea fi limbajul de asamblare, deoarece el este specific maşinii- o nouă implementare presupunea rescrierea integrală a sistemului.
Din această dilemă s-a putut ieşi construind un limbaj de nivel înalt( iniţial limbajul B, ulterior C) care introducea şi concepte de nivel scăzut, hardware
( registru, adresă, locaţie de memorie absolută etc).
Mai bine de 90% din sursele primului sistem de operare UNIX
( implementat pe o maşină PDP- 7) au fost scrise utilizând ...

Alte referate despre: limbaje de programare limbajul c, limbajul de programare c, limbaj de programare c
Referate afisate : 17
Medie note: 8.37 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK