Limfocite scazute cauze

Monitorizarea calitatii apei potabile

In conditii naturale, apa nu se gaseste niciodata in stare pura, dar se poate spune ca se afla intr-un circuit continuu.Astfel, apa de suprafata din rauri, fluvi, lacuri, mari si oceane se evapora trecand in atmosfera sub forma de vapori si este cunoscuta sub denumirea de apa atmosferica.Sub aceasta forma apa circula sau este purtata de curentii de aer, pana ajunge in zone cu temperatura mai scazuta, cand se condenseaza si cade la suprafata solului sub forma de ploaie, lapovita si ninsoare, forma denumita si apa meteorica.Odata ajunsa in sol apa meteorica daca intanleste roci permeabile, le strabate pana in momentul cand intanleste un strat impermeabil la nivelul caruia se opreste, formand apa subterana, care poate fi de doua feluri.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 30kb
Downloads: 0
Materia: Geografie

Apa - Sursa Vietii

în contact cu oxizii unor nemetale sau cu oxizi ai unor metale plurivalente în stări de oxidare superioare, apa formează acizi, iar cu oxizii metalelor alcaline şi alcalino-pământoase (excepţie beriliul), baze. Unele carburi, siliciuri, azoturi, fosfuri, arseniuri, sulfuri, selenuri, telururi reacţio¬nează cu apa cu formare de hidroxizi metalici şi degajare de compuşi hidrogenaţi corespunzători.

Alte referate despre: apa sursa vietii, apa-sursa vietii, apa sursa vietii power point

Clima, fauna si vegetatia Romaniei

Temperatura cea mai ridicata din tara noastra s-a inregistrat la 10 august 1951 in judetul Braila (+44,5 grade C). Cele mai coborate temperaturi se inregistreaza in depresiunile Giurgeului, Ciucului si Brasovului si in zona Carpatilor de Curbura (Intorsura Buzaului). Cea mai mica temperatura a fost inregistrata la 11 februarie 1929 in apropiere de Brasov (-38,5 grade C).

Alte referate despre: clima fauna si vegetatia zonei mediteraneene, clima fauna si vegetatia ungaria, clima fauna si vegetatia europei

Apa - sursa a vietii

Fluxul si refluxul apei
Exista doua categorii de apa distincte: apa dulce si apa sarata. Apa dulce este inglobata in apele de suprafata din izvoare, rauri, paraie si fluvii, precum si in nenumaratele mlastini si lacuri continentale. De asemenea, in volumul de apa dulce trebuie incluse apele subterane si ghetarii. Cea mai mare cantitate de apa dulce „se strange” utilizarii imediate de catre oameni. De exemplu, ghetarii care reprezinta 77.20% din volumul total de apa dulce, respectiv 29.182 milioane km³ si apele subterane 22.40% sau 8.467 milioane km³. Apa dulce este imobilizata in gheturile vesnice fara posibilitati de acces. Apele subterane se afla intr-o situatie mai „flexibila”: numai o parte, circa 1/3, ofera posibilitatea de exploatare, restul fiind situata la adancimi de peste 750 m, greu accesibile, iar altele, pur si simplu sunt „pungi” singulare.

Alte referate despre: apa sursa a vietii, apa-sursa a vietii, apa sursa a vieti

Pompa de apa

In locasul format in semiinelele 2 se introduce containerul 4 asamblat cu unel din cauciuc 5 ,in locasul din carcasa pompei de apa 6 se introduce rulmentul radial cu bile 7, inelul de siguranta 8, bucsa de distantare 9, ,arcul 10 si rulmentul radial cu bile 11, inelul de estansare 12, inelul deflector 13, garniture 14 si bucsa de distantare15.
Se ia axul pompei 1 asamblat si se introduce ( preseaza) cu atentie in interiorul carcasei 6.

Alte referate despre: pompa de apa, pompe de apa, pompa de apa manuala

Apa in sistemele biologice

Apa in sistemele biologice
Cei 10 electroni ai moleculei de apă sunt distribuiţi astfel: doi electroni ai oxigenului pe primul strat – se găsesc în permanenţă în apropierea nucleului; 8 electroni de valenţă gravitează pe nişte orbite eliptice alungite.

Alte referate despre: apa in sistemele biologice, apa in sisteme biologice, referate apa in sistemele biologice

Apa

Combinarea acestora genereazã 18 specii de molecule de apã. Apa purã este întotdeauna un amestec de apã usoarã (H2O) si de cantitãti extrem de mici de apã grea (D2O) si apã hipergrea (T2O). Dupa cum bine stim formula exacta a moleculei de apa este H2O (2 atomi de hidrogen sunt legati de un atom de oxigen), formula a fost infiintata de italianul Stanislau Cannizzarro.

Alte referate despre: apa referat, referat apa, referat despre apa

Apa si omul

Apa potabila nu trebuie sa aiba miros caracteristic si trebuie sa aiba un gust placut.In caz contrar apa poate prezenta subtante poluante care sunt daunatoare sanatatii.Prezenta substantelor poluante in apa poat fi evidentiate prin culoare apei.Chiar si temperatura apei poate fi un indicator indirect de poluare ,mai ales pentru apele subterane ,unde se stie ca temperatura este constanta.Varitia acestei temperaturi insa ,paralel cu variatia temperaturii aerului ,indica existenta unei comunicari cu exteriorul si deci posibilitatea de patrundere in sursa de apa a poluantilor din afara.

Alte referate despre: apa si omul, sub ce aspect influenteaza apa viata omului, apa si omul leratia lor

Instalatii si echipamente frigorifice pentru bar-club 200 persoane

Instalatiile frigorifice: sunt masini termice care au rolul de a prelua
caldura de la un mediu avand temperatura mai scazuta si de a o ceda unui mediu avand temperatura mai ridicata, asa cum se observa si pe schema energetica din figura Acesta poate sa fie considerat cel mai simplu model de instalatie frigorifica, deoarece nu contine nici un element de natura constructiva.Din acest punct de vedere, poate sa fie asimilat cu o "cutie neagra", a carei functionare va fi analizata in continuare si care urmeaza sa fie "deschisa" pentru a i se studia componenta, modul de functionare si parametrii de performanta.

Alte referate despre: instalatii si echipamente frigorifice in restaurant, referat instalatii si echipamente frigorifice din restaurant, instalati si echipamente frigorifice

Proiect Merchandising - hypermaket

Sloganul firmei, Cu bani putini, pleci cu carul plin! se refera la faptul ca hypermarketul ofera clinetilor sai marfa de cea mai buna calitate la preturi scazute, astfel incat, acestia cu o suma mica de bani isi vor putea achizitiona toate produsele necesare.
Hypermarketul are o suprafata de 5.800 m2, dispunand de cinci raioane: alimentar care ocupa 2.110m2 ,adica 43% din suprafata totala, igiena-intretinere cu 1.150m2 ,adica 21% din suprafata supermarketului, confectii textile cu 870m2 dispunand de 16% ,audio-video avand 600m2 adica 11% din suprafata totala, si bazarul cu 498m2 si ocupand 9% din suprafata.

Alte referate despre: merchandising, merchandising referat, tehnici de merchandising

Abuzul asupra copilului

Conditiile de viata, lipsa unui mediu individualizat, securizat, rigiditatea in activitati pedagogice, neprofesonalismul personalului care lucreaza cu copii, nestimularea copiilor in exprimarea opiniilor personale si nerespectarea acestora, discriminarea si marginalizarea copiilor institutionalizati, lipsa de suport social dupa iesirea acestora din institutii ( centre de plasament, centre de tip familial, centre rezidentiale, centre de zi ), constituie un alt mediu in care se manifesta abuzul fata de copii.

In Romania a crescut progresiv interesul fata de fenomenul abuzului la copii in ultimii 20 de ani. Inaintea anilor 1989 legislatia tarii nu recunostea toate formele de abuz si nu existau publicatii despre felul aplicarii abuzului.

Alte referate despre: abuzul asupra copilului, abuz asupra copilului, prevenirea abuzului asupra copilului

Compostarea - procedeu de bioremediere a solului

Marea majoritate a deseurilor sunt potrivite pentru compostare: resturile vegetale (iarba, frunzisul, tulpini, radacini), gunoi (de la animale mici), resturi de la bucatarie (coji de legume si fructe, zatul de cafea, resturi de mancare, coji de oua). Sunt si deseuri care sunt mai putin potrivite pentru compostare: cojile fructelor exotice (in cantitati mici nu afecteaza calitatea intregului compost), hartie si carton. Deseuri interzise pentru compostare: sticla, metal, plastic, resturi de ulei si vopsele. Procesul de descompunere este un proces biologic. Pentru a se forma un bun compost, trebuie asigurate conditii optime de viata pentru microorganismele care realizeaza procesul de descompunere.

Alte referate despre: compostarea procedeu de bioremediere a solului referat complet, compostarea procedeu de bioremediere a solului, compostarea-procedeu de bioremediere a solului

Deficitul bugetului guvernamental

Deficitul bugetului guvernamental
Reagan l-a invins pe Carter, insa curand a devenit o victima a aceleiasi erori statistice de care el se folosise in campania sa. In timpul primului an la conducere al lui Reagan (1981), deficitul bugetului a fost calculat la cifra istorica de 86 mld $, motiv pentru care noul presedinte a fost supus unei aspre critici. Dar o corectare a inflatiei ar fi aratat ca deficitul anului era in realitate destul de modest - 18 mld $ - de departe mai scazut decat deficitul bugetului in primul an la conducere al lui Carter, si cu atat mai mult mai redus decat cu adevarat istorica cifra a deficitului din timpul predecesorului lui Carter, Gerald Ford.

Alte referate despre: deficit buget guvernamental, cauzele aparitiei deficitelor bugetare in romania, finantarea partiala a deficitelor bugetare

Dimensiunile pietei turistice de la Marea Neagra

Marea Neagra este o mare continentala situata intre Europa sud-estica si Asia Mica care scalda tarmurile Romaniei pe o lungime de 245 km, Ucrainei, Turciei si Bulgariei. Prin sistemul de stramtori Bosfor- Marmara-Dardanele, Marea Neagra comunica cu Marea Mediterana, iar prin stramtoarea Kerci cu Marea de Azov - mare care reprezinta de fapt o anexa a Marii Negre. Are, in linii mari, forma ovala si tarmuri putin crestate (cu exceptia peninsulei Crimeea), iar in partea de nord-vest are numeroase limanuri. Platforma continentala este foarte extinsa, mai ales in nord-vest, apoi adancimile cresc, ajungand in regiunea central-sudica la 2.425 m. In Marea Neagra se varsa numeroase fluvii mari, ca: Dunarea, Nistru, Bug, Nipru, Rioni, Kizil-Irmak si de aceea salinitatea ei este scazuta (in medie 20-22 o/00) in comparatie cu cea a Oceanului Planetar.

Alte referate despre: dimensiunile pietei turistice marea neagra, dimensiunile pietei turistice din romania, dimensiunile pietei turistice balneare

Punctul eutectic

Diagrama fazoriala din dreapta reprezinta un sistem binar simplu alcatuit din doua componente , A si B , care au un punct eutectic. Diagrama fazoriala traseaza o concentratie relativa a componentelor A si B de-a lungul axei X, si al temperaturi de-a lungul axei Y. Punctul eutectic este punctul in care fazele lichide trec direct in cele solide α + β (formele solide pure A si B), reprezentand temperatura minima de topire al oricarui aliaj posibil al componentelor A si B. Temperatura ce corespunde acestui punct se numeste temperatura eutectica.

Alte referate despre: punct eutectic, punctul eutectic, amestec grasimi punct eutectic

Civilizatiile Americii Centrale si de Sud

Aproape sigur ca in jurul anului 1000 in America au sosit vikingii, si pentru o scurta perioada s-au stabilit in Newfoundland. Dar acest episod istoric nu a avut urmari. Nu la fel s-a intamplat dupa sosirea in 1492 a lui Cristofor Columb dupa traversarea Atlanticului.

Alte referate despre: america centrala si de sud, cand sa descoperit america centrala si de sud, america centrala si de sud tari

Scripetii

Petzl Wallhauler este un sistem integral dedicat ridicarii bagajelor
si materialelor. Rezistenta acestuia este scazuta dar suficienta
pentru scopul propus. Atentie! Este absolut interzisa utilizarea
Wallhauler pentru transportul sau asigurarea persoanelor!
Modelul Petzl Minitraxion este un sistem ergonomic, de dimensiuni
mici, avand o rezistenta suficienta pentru utilizarea cu persoane.

Alte referate despre: parghii si scripeti, scripetele, scripeti
Referate afisate : 17
Medie note: 8.71 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles