Lipsa vitamina a simptome

Vitaminele

Vitaminele se gasesc în cantitati mici în alimentele naturale, fac parte din biocatalizatori si sunt factori alimentari indispensabili corpului. Ingerarea unor cantitati insuficiente de vitamine provoaca hipo- sau avitaminoze, boli care în cazuri grave se pot solda cu moartea. Microflora intestinala poate sintetiza unele vitamine în cantitati mici (B1, B2, PP) si altele - în cantitati mai mari (B6, B12, K, biotina, acid lipoic, acid folic). Administrarea abuziva de antibiotice si sulfanilamide provoaca disbacterioza cu consecinte de hipovitaminoza K, grupul B s.a.

Vitaminele
Hipo- si avitaminozele pot aparea în urmatoarele cazuri: carenta de vitamine în produsele alimentare, continutul redus de vitamine în ratia zilnica; distrugerea vitaminelor în procesul ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 10kb
Downloads: 3857
Materia: Chimie

Vitaminele - rolul si importanta lor

Solubilitatea ei creşte în mediu alcalin. Are un miros caracteristic şi obişnuită este stabilă la o temperatură, peste 100 grade C se descompune.Absorbţia si metabolismul. Vitamina B1 extrasă din alimente sau sintetizată de bacteriile intestinale se absoarbe prin simpla difuziune la nivelul intestinului subţire. Prin resorbţia intestinală ajunge în sânge sub fo ă liberă. Vitaminele - rolul si importanta lor E xcreţia vitaminei B1 se face pe rm cale renală în cantităţi de 50-250 micrograme. Valori mai mici de 40 de micrograme indică carenţa vitaminei B1.

Alte referate despre: vitaminele rolul si importanta lor, vitamina e rol importanta si structura, vitaminele cele mai importante

Vitamine liposolubile

Vitamine liposolubile
Exista mai multe vitamine D , notate de la 1-6 , cu structura chimica si actiune fiziologica asemanatoare.Vitaminele din grupul D se gasesc numai in organismul animal.In plante se gasesc provitaminele corespunzatoare , sterinele , din care sub influenta radiatiilor ultraviolete se formeaza vitaminele D.Cea mai importanta dintre sterine este ergosterolul , care se gaseste in cantitate mare in drojdia de bere si in mucegaiul Claviceps purpureeea , care prin expunere la radiatii ultraviolete , se transforma in vitamina active ¨C vitamina D2.

Alte referate despre: vitamine liposolubile, vitaminele liposolubile, vitamine liposolubile referat

Vitamine si minerale

Vitamine si minerale
A remarcat ca membrii tribului Madrassi erau mai slabi,cei din Sikh si Pathan aveau o constitutie mai robusta,si asa mai departe. El a initiat apoi un experiment stiintific in care dietele diferitelor grupuri de bas-tinasi au fost aplicate sobolanilor. Acestia prezentau ulterior aceleasi tipuri de sanata-te ca si grupurile de oameni ce foloseau dietele respective. Sobolanii ce consumau dieta tribului Madrassi erau mai slabi,cei cu dieta Sikh mai puternici,si asa mai departe. Pentru a-si extinde cercetarile, McCarrison a hranit alti sobolani cu o dieta constand in mancaruri rafinate din vest.Acestia au inceput sa prezinte aceleasi tipuri de afectuini ca si la persoanele ce consumau cele mai sarace diete indiene.

Alte referate despre: vitamine si minerale, vitamine si minerale referat, referate vitamine si minerale

Vitaminele si multivitaminele - vitaminele A, B , C

Vitamina B1 are un rol important în metabolismul glucidelor şi este absolut necesară pentru funcţionarea normală a musculaturii şi a sistemului nervos. În stare normală se găseşte în cereale şi drojdie. Este cunoscută şi sub denumirea de “vitamina performanţei intelectuale” , deoarece are efecte benefice asupra activităţii sistemului nervos şiu asigură creşterea randamentului intelectual. Are şi un uşor sfsct diuretic. Aportul crescut de glucide, sportul de performanţă, precum şi stresul cresc necesitatea de vitamină B1. Aduce o contribuţie importantă şi la menţinerea tonsului musculaturii netede. Carenţa duce la apariţia bolii beri-beri.

Alte referate despre: vitamine si multivitamine, vitamine liposolubile si vitamine hidrosolubile, referat vitamine vitamina c si vitamina d3

Vitaminele si multivitaminele

Savantii chinezi si americani, în cadrul unor cercetari comune efectuate în aceasta zona geografica, au administrat în doze zilnice, unor persoane sanatoase, cu vârsta cuprinsa între 40 si 69 de ani, diverse combinatii de vitamine A, B,C si E si de substante minerale. La cei care au primit deopotriva vitamina A si zinc, numarul îmbolnavirilor de cancer gastric a scazut cu doua treimi, în timp ce la celelalte grupe nu s-au constatat diferente semnificative. Vitamina A reduce riscul aparitiei cancerului, prin faptul ca este implicata in procesul de diferentiere celulara, ceea ce justifica utilizarea sa în profilaxia bolilor maligne. Zincul regleaza circuitul vitaminei A în celule. Beta-carotenul se gaseste în toate plantele verzi, dar sursele cele mai valoroase sunt: morcovii, spanacul si varza creata, dintre zarzavaturi, si pepenii galbeni si caisele, dintre fructe.

Alte referate despre: vitaminele, vitamine, referat vitamine

Vitaminele B

Vitamina B se gaseşteîn cantităţi suficiente în alimentaţia raţionala si corect preparată .Unele vitamine B sunt sintetizate de organism. Vitaminele B participă la procesele de oxidoreducere, la metabolismul glucidelor, lipidelor, proteinelor ,intervin în funcţiile sistemului nervos, a unor glande endocrine .

Alte referate despre: medicamente droguri vitamine, vitamina c, referat despre vitamine

Vitaminele

Vitaminele sunt substante organice necesare cresterii si bunei functionari a organismului, pe care organismul le fabrica in cantitate insuficienta pentru a-si acoperi nevoile (vitaminele B6, B8, D, K) sau pe care nu le poate sintetiza.

Alte referate despre: vitamine referat, vitaminele referat, vitamine hidrosolubile

Vitamine liposolubile si hidrosolubile

Organismul animal nu poate sintetiza vitaminele, ci le primeşte odată cu alimentaţia, fie direct sub forma de vitamine, fie sub formă intermediară de provitamine, care se transformă în organism în vitamine. Vitaminele se deosebesc între ele prin structura lor chimică, prin rolul pe care îl îndeplinesc în organism şi după criteriul solubilităţii lor în grăsimi, în dizolvanţi organici şi în apă.

Alte referate despre: vitamine liposolubile si hidrosolubile, vitaminele liposolubile si hidrosolubile, referat despre vitaminele liposolubile si hidrosolubile

Vitaminele-clasificare

Varioasele tipuri de vitamine nu sunt legate din punct de vedere chimic si au efecte diferite. Vitaminele, combinate cu proteinele alcatuiesc enzime active care produc sute de reactii chimice importante in organism. Fara vitamine, multe dintre aceste reactii ar incetinii sau chiar ar inceta. Modurile complicate prin care vitaminele influenteaza corpul sunt departe de a fi stiute in totalitate.

Alte referate despre: vitamine clasificare, vitaminele clasificare, vitamine clasificare in functie de solubilitate

Vitaminele

Vitaminele trebuie deci aduse prin alimentatie sau, in lipsa, prin medicamente. Toate sunt continute in laptele matern, dar nu intotdeauna in cantitati suficiente (vitamina K, in special, trebuie sa faca obiectul unei suplimentari medicamentoase sistemice la nastere). Structura chimica si rolul biologic al celor treisprezece vitamine cunoscute in zilele noastre (acid folic, vitaminele A, B1, B2, B5, B6, B8, B12, C, D, E, K si PP) sunt foarte diferite.

Alte referate despre: vitamina b, vitaminele si rolul lor, vitaminele b

Vitamina A

Vitamina A afecteaza formarea si intretinerea pielii, membranelor cu mucus, oaselor si dintilor; a vederii si a reproducerii. Insuficienta vitaminei A provoaca o deficienta usoara de a vedea noaptea, alte simtome sunt uscarea pielii, lipsa secretiei de mucus si uscarea ochilor datorita functionarii partiale a glandei lacrimare, o cauza majora a orbirii a copiilor in tarile in curs de dezvoltare.

Alte referate despre: importanta vitaminelor, medicamente droguri si vitamine, vitamina a

Vitamina B12

Vitamina B12 - Are o structura deosebit de complexa, continand 4,5% cobalt si radicalul cian, de unde si denumirea de ciancobalamina. Vitamina B12 are formula moleculara C68H90N14O14Pco si masa moleculara 1490±140.

Vitamina B12 - Este unul dintre cei mai puternici factori antianemici cunoscuti, prezentand o oarecare analogie structurala cu hemoglobina. Are o importanta deosebita in ce priveste cresterea, hematopoeza si functionarea celulei nervoase.

Denumirea de cianocobamida deriva din structura sa moleculara intrucat contine gruparea cian(-C≡N), un atom de Co si grupari amidice. Se mai numeste (pe langa cianocobalamina si cianocobamida) antianemica, vitamina antipernicioasa, corinoida, factor antipernicios, factor anemic extrinsec, factorul proteinelor la animale etc. .

Denumirea de corinoida provine de la inelul porfirinic modificat din molecula sa numit inel corinic. Numele de cianocobalamina nu este riguros stiintific deoarece nu contine grupare aminica libera sau ...

Alte referate despre: vitamina b12, vitamina b12 referat, referat vitamina b12

Vitamine antihemoragice

2. ASPECTE GENERALE
Consideratii generale. In terapia medicala si practica farmaceutice internationala se considera ca foarte utila clasificarea vitaminelor in doua grupe, dupa solubilitatea lor :( in lipide sau solventi organici) - a��, vitamine liposolubile '',iar cel care se solva in apa si solventii polari formeaza categoria de ,, vitamine hidrosolubile''.

Exista si exceptii de la aceasta catalogare: de exemplu, sunt liposolubile vitaminele K naturale, pe cand cele preparate prin sinteza sunt hidrosolubile ( vitamina K3,etc .). Grupa vitaminelor liposolubile este formata din: vitaminele A, D, E, F, K; din grupa vitaminelor hidrosolubile fac parte vitaminele : B1, B2, B6, PP, acidul pantotenic ,acidul folic , acidul para- aminobenzoic, biotina, vitamina B12, P, C, mezoinozitul. Mentionam ca au fost considerate ca vitamine si alti factori care manifesta importanta biologica si terapeutica, dar care in urma cercetarilor s-a constatat ca nu indeplinesc toate conditiile pentru ...

Alte referate despre: referat vitamina a, vitamina d, rolul vitaminelor in organism

Vitamina C

Vitaminele sunt substante chimice complexe care indeplinesc un rol esential in functionarea normala a organismului omenesc si care, cu cateva exceptii, nu pot fi sintetizate de catre acesta. Acestea se gasesc in majoritatea alimentelor de provenienta naturala si sunt absolut necesare pentru cresterea, mentinerea vitalitatii si bunastarea generala a organismului nostru. Asa cum am spus, acestea pot fi obtinute din ratia zilnica alimentara sau din ratiile suplimentare de nutrienti.

Alte referate despre: referat vitamina c, vitaminele si importanta lor, rolul vitaminelor

Vitamine

Vitaminele reprezintă substanţe de origine vegetală, animală sau microbiană cu rol biocatalitic şi se găsesc în cantitate mică în alimente, fiind indispensabile pentru creşterea şi dezvoltarea normală a organismelor.

Alte referate despre: vitamina c referat, droguri medicamente vitamine, referat vitaminele

About vitamins

So these kinds of vitamins need to be replaced often because they don't like to stick around! This crowd of vitamins includes vitamin C and the big group of B vitamins - B1 (thiamin), B2 (riboflavin), niacin, B6 (pyridoxine), folic acid, B12 (cobalamine), biotin, and pantothenic acid.

Alte referate despre: vitamins, about vitamins, enleza vitamins

Sindromul Addison - istoric, simptome, tratament

Sindromul Addison - istoric, simptome, tratament - Boala a fost prima data descrisa prima data de fizicianul Thomas Addison in 1855. Atunci atrofierea se atribuia unei sangerari masive a glandelor adrenale, unei operatii ce a afectat glandele de exemplu o operatie de indepartare a unei tumori, tuberculozei, care ramane a doua cauza a bolii lui Addison, dar in cele mai multe cazuri, originea bolii este necunoscuta.

Alte referate despre: sindrom addison simptome, sindromul addison, pacient cu boala basedow antecedente istoricul bolii tratament

Vitamine liposolubile

Vitamina D2 este insolubila in apa , solubila in solventi organici. Este relativ stabila la incalzire si la actiunea oxigenului.Este distrusa numai la 180º.Este mai stabile in mediul alcalin decat in mediul acid.Lipsa de vitamina D la copii provoaca rahitismul. Principalul symptom al acestei avitaminoze consta in depunerea insuficienta a fosfatului de calciu in oase.Asimilarea Ca in organism depinde de raportul Ca/P din alimente.

Alte referate despre: vitaminele liposolubile referat, referat vitamine liposolubile, referat vitaminele liposolubile
Referate afisate : 19
Medie note: 8.43 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK