Locuri geometrice remarcabile 2062

Locuri geometrice

Locul geometric este mulţimea de puncte care au aceeaşi proprietate.
Mediatoarea unui segment este dreapta perpendiculară pe segment dusă prin mijlocul segmentului. Existenţa şi unicitatea mediatoarea rezultă din faptul că mijlocul unui segment există şi este unic, perpendiculara printr-un punct al dreptei pe dreaptă există şi este unică.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 48kb
Downloads: 5598
Materia: Matematica

Geometrie plana

3. Orice dreapta d dintr-un plan il imparte in doua semiplane, numite semiplane opuse.
Dreapta d nu este inclusa in nici unul din semiplane.
Daca 2 puncte sunt in acelasi semiplan, atunci seg. care le uneste este in acelasi semiplan, > seg. care le uneste este in acel semiplan si deci nu inters. dreapta d.

Alte referate despre: geometrie plana, figuri geometrice plane, elemente de geometrie plana

Geometrie

e) aproba, la propunerea primarului, în conditiile legii, organigrama,
statul de functii, numarul de personal si regulamentul de organizare
si functionare a aparatului propriu de specialitate, ale institutiilor
si serviciilor publice, precum si ale regiilor autonome de interes
local;

Alte referate despre: figuri geometrice, optica geometrica, geometrie analitica

Transformari geometrice

Definiţie: Punctele A şi A’ din planul ( se numesc simetrice în raport cu dreapta d din planul ( dacă segmentul (A A’( este perpendiculr pe dreapta d şi o intersectează într-un punct O, astfel încât (AO(((OA’(.Punctul A’ se numeşte simetricul punctului A în raport cu dreapta d.

Alte referate despre: transformari geometrice, transformari geometrice in spatiu, transformarile geometrice

Geometrie vectoriala si analitica

OS = u + v ( regula paralelogramului )
1) Daca u si v sunt doi vectori de aceeasi directie si acelasi sens atunci u+v este vectorul de aceeasi directie si sens si de lungime | u |+| v | .

Alte referate despre: geometrie vectoriala si analitica, calcul vectorial si analitic in geometria plana, calculul vectorial si analitic in geometria plana

Test geometrie

Test geometrie - Acest document contine un test de geometrie analitica.Test geometrie

Alte referate despre: teste geometrie, test geometrie, teste geometrie clasa 5

Problema armoniei formelor geometrice

Problema armoniei formelor geometrice:De asta te plângi? A râs prietenul meu. De câte ori mă aflu într-o asemenea situaţie, mi-aduc aminte că Rainer Maria Rilke spunea cam aşa: dacă viaţa ta de toate zilele ţi se pare săracă, tu singur porţi vina fiindcă nu eşti destul de poet ca să-i smulgi bogăţia!

Alte referate despre: forme geometrice in spatiu, probleme rezolvate la geometrie, forme geometrice imagini

Corpuri geometrice rotunde

Sectiunea axiala se face cu un plan ce contine inaltimea conului (ˇăisoscel).
Conul echilater este conul ce are ca sectiune axiala un ˇă echilateral. Este conul ce se desfasoara dupa un semicerc.
Sectorul de cerc este portiunea din cerc cuprinsa intre 2 raze.

Alte referate despre: corpuri geometrice rotunde, referate matematica corpuri geometrice rotunde, corpurile geometrice rotunde

Formule des utilizate in algebra si geometrie

Relaţii metrice într-un triunghidreptunghic
1. Teorema inaltimii AD2 =BD⋅DC
2. Teorema catetei AB2 =BD⋅BC ; AC2 =DC⋅BC
3. Teorema lui Pitagora AB2⋅AC2 =BC2

Alte referate despre: formule des utilizate in algebra si geometrie, formule des utilizate in algebra, formule des utilizaate

Teoreme la geometria in spatiu

Teorema4 (umbrei): dacă a este o dreaptă paralelă cu planul (, iar ( este un plan care conţine dreapta a, atunci ( (, sau ( se intersectează cu ( după o dreaptă paralelă cu dreapta a.
a (
a ( (
( ( ( = d
( d a

Alte referate despre: teoreme geometrie in spatiu, geometrie in spatiu teoreme, teoreme de paralelism in geometria in spatiu

Mijloace pentru masurarea marimilor geometrice

Astfel, de exemplu, prin masurare se determina diametrul unei piese cilindrice sau lungimea unei piese oarecare. De cele mai multe ori, masurarea se termina odata cu aflarea valorii dimensiunii date si are mai mult un caracter cantitativ.

Alte referate despre: mijloace pentru masurarea marimilor geometrice, mijloace pt masurarea marimilor geometrice, mijloace pentru masurarea marimilor geometrice atestat

Optica geometrica

Raza de lumina – este egala cu directia de propagare a luminii printr-un spatiu optic . Mediul optic – reprezinta mediul prin care se propaga lumina sau in care lumina sufera fenomene optice . Mediul optic transparent – reprezinta mediul optic care poate fi strabatut de intreaga cantitate de lumina ce intra in el .

Alte referate despre: optica geometrica referat, referat optica geometrica, principiile opticii geometrice

Matematicianul Andrei Dobrescu

Din 1931 pana in 1953 a functionat ca profesor de matematici la licee si scoli medii din diverse orase ale tarii. Dupa 1946 a fost asistent al profesorului Gh. Vranceanu la Universitatea din Bucuresti, la catedra de geometrie. La aceesi catedra a fost avansat lector in 1952 si conferentiar in 1960. Intre 1952 si 1955, a functionat si ca cercetartor la Institutul de matematica al Academiei, la sectia de geometrie.

Alte referate despre: andrei dobrescu, percomex andrei dobrescu, matematicianul andrei saguna
Referate afisate : 15
Medie note: 8.40 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK