Lucrari de intretinere si reparatii referat

Intretinerea si repararea motoarelor

- piesele fixe (bloc, cilindri, chiulasa, piese de asamblare);
- piesele mobile (piston, segmenti, boltul pistonului, biela, lagarul bielei, arbore cotit, volant);
- organe de distributie (comanda distributiei, ax cu came, tachesi, tije, culbutori, supape, scaune si ghidaje de supapa)

PIESELE FIXE
Blocul motorului
Pentru o tratare practica a motorului, il vom imparti in piese fixe, piese mobile si sisteme anexe. Blocul este cea mai voluminoasa piesa a automobilului, reprezentand 20-30% din greutatea totala a motorului. La aproape toate motoarele moderne, blocul este turnat dintr-o bucata, fiind delimitat sus de garniturile de chiulasa, jos de garnitura baii de ulei, in fata de garnitura capacului de la comanda distributiei iar la spate de carterul volantului.

Cilindrii
Cilindrii impreuna cu segmentii sunt cele mai importante piese de uzura a motoarelor moderne. In general, motoarele americane au cilindri turnati in bloc, pe cand la cele europene predomina constructia cu camasi ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 64kb
Downloads: 14
Materia: Mecanica

Instalatia de racire - constructie, intretinere, defecte, reparare

Dupa natura fluidului, instalatiile de racire pot fi: cu aer si cu lichid.Instalatia cu lichid poate fi cu circulatie naturala (prin teromosifon) care nu se mai utilizeaza la automobilele si cu circulatie fortata (la presiune atmosferica sau presurizata la 0,5…1.l bar peste presiunea mediului ambient).

Instalatia presurizata este instalatia in care lichidul circula sub presiune intr-un circuit inchis si nu vine in contact cu atmosfera decat prin supapa vasului de expansiune.

Instalatia de racire cu aer se foloseste la motoarele de motocicleta la care aerul rece patrunde printre aripioarele cilindrului si chiuloasei(expuse deschis in atmosfera),datorita vitezei de deplasare. La motoarele de automobile, se foloseste sistemul de racire cu aer, prin intermediul unui ventilator(turbina)care introduce aerul sub presiune prin aripioarele cilindrilor si chiulaselor, cu care sunt prevazute.

Ventilatorul are rolul de a trimite un current puternic de aer peste cilindri ...

Alte referate despre: instalatia de racire - constructie intretinere defecte reparare, nstalatia de racire - constructie intretinere defecte reparare, intretinere defecte reparare instalatia de alimentare la m a c

Motorul Sincron

Cap.II. Principiul de funcţionare a motorului sincron
II.1. Principiul de funcţionare al generatorului
Dacă rotorul motorului sincron are înfăşurarea de excitaţie alimentată de o sursă de c.c. şi este antrenat de un motor cu viteză unghiulară ( se formează un câmp învârtitor de formă care produce printr-o înfăşurare de fază fluxul (. Înfăşurările de fază fiind declarate în spaţii cu un unghi de 120(, t.e.m. induse în cele trei înfăşurări statorice de fază sunt:
e01=E0(2cos(wt-(/2)
e02=E0(2cos(wt-(/2-2(/3)
e03=E0(2cos(wt-(/2-4(/3)
unde:
w=p(
E0=expresia pentru fluxul (0 de la funcţionarea în gol.

Alte referate despre: motorul sincron, motor sincron, motorul sincron referat

Motorul asincron

Motorul se poate porni la cuplul dorit prin introducerea de rezistenţe în circuitul rotorului. În general MpM=(1,5…1,8)Mn pentru reducerea timpului de pornire. Având rezistenţa Rp în circuitul rotoric şi cuplând motorul la reţea, apare la s=1 (n=0) cuplul MpM care pune în mişcare rotorul, punctul de funcţionare deplasându-se din A către B. Când ajunge în B, trece pe caracteristica care are R((p(R(((p în punctul C şi procesul pornirii continuă până când punctul de funcţionare ajunge în punctul H corespunzător cuplului rezistent Mn al mecanismului.
Trebuie menţionat că valoarea curentului de pornire Ip se poate reduce şi prin introducerea în circuitul rotoric a unui reactanţe xp, pentru s=1. Dar în acest caz scade cuplul de pornire Mp, cuplul critic MkM şi alunecarea critică sk, cum reiese din relaţiile corespunzătoare dacă se pune în loc de x02 valoarea x(02+x(p, şi nu prezintă avantaje.

Alte referate despre: motorul asincron, motor asincron, motor asincron trifazat

Motorul turboreactor

Pentru vitezele de zbor mai mici de 560 km/h, motorul cu reactie autentic este mai putin eficient decât un motor cu elice, întrucât eficienta sa, care depinde în mare măsură de viteza de înaintare tindă să scadă. Pentru un avion ce functionează la viteze medii, se foloseste combinatia deelice si motor cu turbină cu gaze. Avantajele acestei combinatii au fost extinse prin introducerea motoarelor cu venitlator si canal de ocolire dând astfel o eficientă propulsivă comparabilă cu cea a turbopropulsorului.

Alte referate despre: motorul turboreactor, motor turboreactor, ax motor turboreactor

Motorul electric cu curent continuu

Dacă un rotor se învârte între doi poli magnetici staţionari, curentul din rotor circulă într-o direcţie pe parcursul unei jumătăţi de rotaţie şi în cealaltă pe parcursul celeilalte jumătăţi. Pentru a produce o trecere constantă, într-o singură direcţie a curentului dintr-un astfel de dispozitiv, este necesară furnizarea unui mijloc prin care curentul rezultat să aibă acelaşi sens pe parcursul întregii rotaţii.

Alte referate despre: motorul electric de curent continuu, motor electric de curent continuu, motorul electric cu curent continuu

Motorul Diesel

La motorul Diesel, spre deosebire de motorul Otto, in cilindru este aspirat doar aer curat, care este comprimat mal mult decat Ia motorul Otto (raportul de comprimare 14:1 pAn la 25:1 fata de motorul Otto cu 4:tl pana la 10:1). aerul atin-ge astfel o temperatura de 7000G pana Ia 9000C. La sfarsitul comprimarti este injectata in cilindru la presiune ridicata o anumita cantitate de com-bustibil Diesel (motorina).

Alte referate despre: motorul diesel, motorul diesel referat, referat motorul diesel

Motorul - proiect pentru certificare

Presiunea la sfarsitul comprimarii este influentata atat de schimbul de caldura intre incarcatura proaspata si mediul exterior, cat si de scaparile de gaze prin imperfectiunile etansarii camerei de ardere (segmenti – cilindru, supapa – sediu granitura de chiuloasa etc.). Cum in procesul functionarii motoarelor se produc o serie de schimbari in stare termica de tipul lezuri la cilindri, supape, bucse de ghidare supape, deformarea chiuloasei sau a talerului supapei, de tensionarea unui arc de supapa, intepaturi de segmenti in canale etc., etanseitatea camerei de ardere este compromisa.

Alte referate despre: motorul electric, motorul otto, motor

Motorul electric

In cele mai multe cazuri, randamentul atinge valoarea maxima, max, punter o putere mecanica, P2, cuprinsa in intervalul (0,5  0,75) P2N(P2N fiind asa numita putere utila nominala stabilita de catre fabricant).

Alte referate despre: motorul electric referat, referat motorul electric, motor electric

Miorita - lucrari critice reprezentative

Miorita. Lucrari critice reprezentative
Aron Densuşianu (1837-1900), prin studiul Epopeea noastră pastorală (1895) , susţine, la fel ca şi Alecu Russo, că Mioriţa ar fi o epopee pastorală autohtonă. La cea¬laltă extremă se situează Duiliu Zamfirescu (1858-1922). În data de 16 mai 1909, acesta se produce în aula Academiei Române cu un celebru discurs, în care afirmă că „Mioriţa lui Alecsandri, ca născocire populară, este o imposibilitate”. Mult mai echi¬li¬brat în aprecieri se dovedeşte istoricul Nicolae Iorga (1871-1940) prin volumul balada populară română. Originile şi ciclurile ei (Vălenii de Munte, 1910), unde îşi expune punctul de vedere despre vechimea şi modul în care a luat naştere Mioriţa.

Alte referate despre: miorita lucrari critice reprezentative, miorita aprecieri critice, miorita repere critice

Plan de afaceri - lucrari agricole

Plan de afaceri - lucrari agricole
2.Descrierea şi caracteristicile societăţii
2.1 Istoricul societăţii

Alte referate despre: plan de afaceri - lucrari agricole, plan de afaceri lucrari agricole, plan afaceri lucrari agricole

Organizarea atelierelor de reparatii

Pentru a executa reparatii de buna calitate si cu cheltuieli minime,trebuie sa se acorde o deosebita atentie tuturor etapelor procesului tehnologic,indiferent de ponderea lor in volumul total de lucrari ce trebuie executate.

Alte referate despre: organizarea atelierului de reparatii, organizarea atelierului de reparatii auto, organizare atelierul de reparatii auto

Intretinerea, repararea si reconditionarea arborilor

In lipsa unui defectoscop, controlul se poate face cu praf de creta amestecat cu apa formand o pasta semilichida. Aceasta pasta se intinde cu o pensula pe intregul arbore si in special la umerii fusurilor unde apar de obicei fisurile. Prin incalzirea arborelui cu o flacara, uleiul din eventualele fisuri sau crapaturi, iese in stratul de pasta de creta, indicand locul si forma fisurilor.

Alte referate despre: repararea si reconditionarea arborilor, reconditionarea arborilor, reconditionare arbori

Taierile de rodire, intretinere si regenerare - pomicultura

Referat despre Taierile de rodire, intretinere si regenerare - pomicultura
Desigur ca nici un an nu este identic cu altul, dar statistic, inceputul lunii martie poate fi favorabil inceperii lucrarilor de taiere in uscat, in livezile de pomi. Taierile executate mai devreme pot slabi rezistenta la gerurile care mai pot surveni. Este stabilit ca pomii care nu au fost supusi taierilor au rezistat mai usor gerurilor decat cei care au suportat actiuni de taiere inaintea aparitiei acestor geruri. Acest fapt a fost remarcat mai ales la speciile cu sensibilitate la ger (piersic, cais, par sau prun).

Alte referate despre: pomicultura taieri de rodire si de intretinere, taieri de rodire in pomicultura, taieri de rodire la mar

Achizitii de lucrari publice in constructii

In domeniul constructiilor, achizitiile publice se refera la lucrari.
Astfel, se va vorbi, in loc de "contract de achizitie publica" (contract cu titlu oneros, incheiat in forma scrisa, intre autoritatea contractanta si contractant) de "contract de lucrari", adica un "contract de achizitie publica, care are ca obiect executia sau, dupa caz, atat proiectarea, cat si executia uneia sau mai multor lucrari de constructii, asa cum sunt acestea cuprinse in clasificarile statistice oficiale, ori executia prin orice mijloace a oricarei combinatii a acestor lucrari de constructii, care corespunde cerintelor autoritatii contractante si care conduce la un rezultat menit sa indeplineasca, prin el insusi, o functie tehnico-economica".

Alte referate despre: achizitii pentru lucrari publice de constructi, achizitii ded lucrari publice, lucrari publice in constructii

Autorizarea lucrarilor de constructii

In vederea eliberarii certificatului de urbanism solicitantul, orice persoana fizica sau juridica interesata se va adresa autoritatilor cu o cerere care va cuprinde toate elementele de identificare a imobilului pentru care se solicita certificatul de urbanism, dar si elementele care definesc scopul solicitarii.Acesta nu confera dreptul de a executa lucrari de constructie.

Alte referate despre: autorizarea lucrarilor de constructie, autorizarea executarii lucrarilor de constructii, tehnologia lucrarilor de constructii

Lucrarile de ingrijire la principalele plante

Prasila oarba se efectueaza in cazul cand a prins crusta inainte de rasarirea plantelor. Lucrarea se executa cu cultivatoare CPPT – 4 tinandu-se seama de armele semanatorii, lasand o zona de protectie langa randuri pentru a nu disloca plantele in curs de rasarire. Adancimea la care se executa prasila oarba nu va depasi 4 – 5 cm.

Alte referate despre: lucrari de ingrijire la principalele plante, lucrari de ingrijire la principal ele plante de cultura, lucrari de ingrijire la principalele culturi

Tehnologia ameliorarii pajistilor prin lucrari de suprafata

Lucrǎrile ce pot fi executate pe pajişti în scopul îngrijirii şi îmbunǎtǎţirii acestora pot fi grupate în douǎ categorii:lucrǎri radicale şi lucrǎri de suprafaţǎ. Lucrǎrile radicale-presupun desţelinarea şi înfiinţarea de pajişti temporare. Lucrǎrile de suprafaţǎ-aceste lucrǎri se executǎ în sensul asigurǎrii unor condiţii mai bune de viaţǎ pentru plantele valoroase din pajişti,fǎrǎ a distruge covorul vegetal.Aceste mǎsuri de suprafaţǎ se referǎ la:
- îmbunǎtǎţirea regimului hidric;
- îmbunǎtǎţirea regimului elementelor nutritive din sol;

Alte referate despre: tehnologia ameliorarii pajistilor prin lucrari de suprafata, referat la tehnologia ameliorarii pajistilor prin lucrari de suprafata, tehnologia aleriorari pajistilor prin lucrari de suprafata
Referate afisate : 18
Medie note: 8.33 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles