Ludovic al xiv-lea

Ludovic al XIV- lea

Ludovic al XIV-lea s-a născut în anul cînd FRANŢA devenise în modul SPANIEI cea mai mare putere europeană . Această forţă moştenită l-a ajutat să devină cel mai mare şi cel mai admirat rege al vremei. El a urcat pe tron în 1643 la vîrsta de 4 ani cu cîteva zile înainte de ca armata franceză s-ăi învingă pe spanioli . În 1648 războiul de 30 de ani s-a încheiat în favoarea Franţei însă războiul cu Spania a continuat .

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 4kb
Downloads: 4314
Materia: Istorie

Epoca lui Ludovic al XIV

Epoca lui Ludovic al XIV care s-a nascut cand Franta devenise in locul Spaniei cea mai mare putere europeana . Aceasta forta mostenita l-a ajutat pe Ludovic sa devina cel mai mare si mai admirat rege al vremii . El a urcat pe tron in 1643 , la varsta de 4 ani , cu cateva zile inainte ca armata franceza sa-i invinga pe spanioli , odinioara invincibili , la Rocroi . In 1648 , Razboiul de 30 de ani s-a incheiat in favoarea Frantei , insa razboiul cu Spania a continuat .

Alte referate despre: epoca lui ludovic al xiv, ludovic al xiv-lea si epoca sa, ludovic al xiv-lea

Ludovic al XIV- lea

Ludovic al XIV-lea a dominat scena europeană în vremea sa. Autoritatea “Regelui Soare”, palatul din Versailles şi războaiele sale au completat măreţia uluitoare, dar costisitoare, a acestuia. Ludovic al XIV-lea s-a născut când Franţa devenise în locul Spaniei cea mai mare putere europeană. Acestă forţă moştenită l-a ajutat pe Ludivic să devină cel mai mare şi cel mai admirat rege al vremii.

Alte referate despre: ludovic al xiv lea, ludovic al xiv-lea referat, referat ludovic al xiv-lea

Clasicismul francez

Este o arhitectura mai rafinata cu spatii mai intime,care lasa loc decoratiei –Salonul printesei de Soubise .Paris . Multe plafoane (ale resedintelor ,cat si ale bisericilor ) sunt decorate acum cu pituri in trompe l'oeil :personajele sunt colorate astfel incat sa simuleze realitatea ,ele plutind parca ,in atitudini pline de gratie si eleganta.

Alte referate despre: clasicismul francez, clasicismul francez in pictura, clasicism francez

Constantin Brancoveanu

Catastrofa militara a otomanilor la Viena, în 1683, a permis
austriecilor sa initieze o politica de expansiune catre Ungaria si
sud-estul Europei. Atât Habsburgii, cât si Polonia, au manifestat
dorinta clara de a controla inclusiv Tarile Române.

Alte referate despre: constantin brancoveanu, constantin brancoveanu referat, referat constantin brancoveanu

Revolutia franceza ppt

Cand in 1789 izbucneste revolutia franceza, tanarul locotenent era in varsta de 20 de ani. La inceput rezervat, el va deveni adept infocat al ideilor inaintate si valul revolutionar avea sa-l impinga in primele randuri ale sprijinitorilor revolutiei.Dupa aventura in Corsica, unde intrase in conflict cu Pasquale Paoli, care intentiona sa detaseze insula de Franta si sa o predea Angliei, tanarul Bonaparte s-a reintors in Franta, a fost inaintat la gradul de capitan si printr-o intamplare norocoasa a ajuns in fruntea artileriei armatei de la Toulon (comandatul titular se imbolnavise).

Alte referate despre: revolutia franceza ppt, revolutia franceza prezentare ppt, revolutia franceza

Independenta de stat

Nicolae Balcescu incearca sa medieze o impacare intre Lajos Kodduth si Avram Iancu. Se ajunge chiar la un acord, dar prea tarziu, caci la 13 august 1848 armata rusa, chemata in ajutor de imparatul Austrie Franz Josef, ii infrange pe maghiari la Siria, langa Arad.Revolutzia pasoptista romana s-a desfasurat cu mai putina intensitate si mai putina reusita si in Banat si Bucovina.

Alte referate despre: declaratia de independenta a statelor unite ale americii, independenta de stat a romaniei, independenta de stat

Despre Revolutia franceza

In viziunea lui Napoleon, Anglia ar fi avt foarte mult de pierdut daca i sar fi luat Egiptul.Dupa ce sa remarcat in campania din Italia. Bonaparte a cucerit foarte repede Egiptul in conditile in care mamelucii foloseau o tactica de lupta invechita.Situatia din Franta deteoranduse rapid consolii nereusind sa faca fata presiunilor populatiei care vedeau in Napoleon salvarea Frantei.

Alte referate despre: revolutia franceza referat, revolutia franceza 1789, referat revolutia franceza

Revolutia franceza

Revolutia franceza a avut multiple cause, de ordin politic, social, economic-financiar, intelectual.In plan politic, Franta era monarhie absolutisa, unde vointa regelui Ludovic al XVI-lea (1774-1793) era lege. Societatea continua sa fie impartita in stari, dupa modelul feudal: starea I-a (nobilimea), starea a II-a (inaltul cler), starea a III-a (burghezia, taranimea, clerul de jos s.a.).Desi starea a III-a forma majoritatea populatiei, ponderea in parlament o aveau primele doua stari.Revolutia franceza

Alte referate despre: marea revolutie franceza, revolutia franceza 1848, revolutia franceza rezumat

Revolutia din 1848-1849

Revolutia din 1848-1849
Revolutia Europeana din 1848 a izbucnit in luna ianuarie la Palermo. In februarie regele Ludovic-Filip era rasturnat la Paris, iar in martie populatia Vienei era in strada. Impactul a acestei cascade a revolutilor democratice a fost resimtita si in principatele romane.

Miscarea de la Iasi
Cadrul national favorabil a fost doar ocazia revolutiei romane. Ea a avut insa cauze specifice societtii romanesti: acutizarea problemei agrare si necesitatea rezolvarii sale, actiunea contradictorie a Regulamentului organic si asuprirea straina in cele trei tarzi romanesti.

Efervescenta incepe la Iasi la 27 martie, cand la hotelul Petersburg circa o mie de revolutionari adopta o petitie in 35 de articole pe care o inainteaza domnitorului Nihail Sturdza. Cererile nu erau prea radicale, astfl ca au fost acceptate de domnitor, mai putin doua: cea referitoare la alegerea unei alte Adunari Obstesti(din care nu mai au voie sa faca parte oameni domnitorului) si cea referitoare ...

Alte referate despre: revolutia din 1848-1849, eseu rolul personalitatilor in revolutia din 1848 1849, revolutia din 1848-1849 din tarile romane

Elisabeta si compromisul anglican

Urcarea pe tron a Elisabetei a fost primita de poporul englez cu o bucurie aproape unanima. Dupa ce se temuse atat de mult de tirania spaniola, era o usurare sa aclame o regina libera de orice legaAZtura straina. De la cucerirea normanda, nici un suveran nu fusese de sange englez atat de pur. Prin tatal ei, Elisabeta descindea din regii traditionali, prin mama sa din gentilomii tarii. In tot timpul domniei sale, ea a cautat sa castige simpatia poporuAZlui. S-a scris ca monarhia Tudorilor a fost tot atat de absoluta ca si aceea a lui Ludovic al XIV-lea sau ca imperiul cezarilor; s-a reamintit ca Elisabeta isi mana parlamentul cu cravasa, ca warrant-ele ei erau dispozitii samavolnice de arestare170, ca acuzatii au fost torturati de judecatorii ei in dispretul legilor engleze.

Alte referate despre: religie regina elisabeta anglicana, elisabeta 1, elisabeta i

Razboiul de succesiune a Spaniei. Sfarsitul preponderentei franceze.

La 15 mai 1702 cele trei state declarau razboi Frantei iar Danemarca si toti principii germani li se alaturara;se declansa astfel conflictul pentru succesiunea Spaniei. Operatiunile militare incepusera de fapt inca din 1701,cand Eugeniu de Savoia ii batuse in nordul Italiei pe francezi.Un an mai tarziu,Villars ii.invinse pe imperiali la Friedlingen si facu jonctiunea cu bavarezii,apoi salva patria acestora prin victoria de la Hochstaedt;dar planul de a ataca Viena esua.

Alte referate despre: razboiul de succesiune la tronul spaniei, razboiul de succesiune, razboiul dintre europa si spania anul1939

Barocul. Palatul de la Versailles

La inceput, Ludovic al XIII-lea si-a amenajat un pavilion de vanatoare in mijlocul padurii. Odata cu preluarea puterii in 1661. Ludovic al XIV-lea cheama pentru a infrumuseta castelul echipa care crease fastuoasa resedinta a lui Fouquet de la Vaux-le-Viconte. Arhitectul Le Vau reface fatadele si mareste castelul. Le Notre deseneaza gradinile, iar pictorul Le Brun coordoneaza programele de pictura si de decoratii.
Dupa primele victorii militare, Ludovic al XIV-lea transforma castelul intr-un palat, incepand din 1668. Le Vau, inlocuit de D`Orbay, acopera vechiul castel pe 3 laturi.
Instalandu-si guvernul la Versailles, in 1678 regele incepe noi lucrari pe care i le incredinteaza lui Jules Hardouin-Mansart. Fara a distruge ceea ce a lucrat Le Vau, acesta impune ansamblului arhitectonic al palatului o regularitate mai clasica. Fatada dinspre gradina devine rectilinie prin inlocuirea terasei centrale cu Galeria Oglinzilor.
Salonul razboiului si cel al pacii se deschid la cele 2 ...

Alte referate despre: referate barocul palatul de la versailles, barocul palatul de la versailles, palatul de la versailles

Ludovic al 14-lea

Placez parallčlement ŕ la quęte de Louis pour gloire dans guerre était son patronage de gloire dans les arts. Moličre et Jean Baptiste Racine ont écrit des pičces de théâtre exécutées ŕ sa cour. Les tableaux par les maîtres français ont orné ses palais oů la musique de Jean Baptiste Lully a charmé ses invités. Louis a fondé les académies de Peindre et Sculpte (1655), Science (1666), et Architecture (1671), et en 1680 il a établi la Comédie Française. Son grand palais ŕ Versailles a offert le cadre idéal pour sa cour prodigue.
Aprčs la mort de Reine Marie-Thérčse en 1683, Louis s'est marié secrčtement avec une femme pieuse et précédemment obscure, Françoise d'Aubigné, connu comme Madame de Maintenon; elle lui a conseillé vivement de supprimer les spectacles et les péchés. Cependant, l'intéręt de Louis pour l’amélioration de Paris n’a jamais décru. Il a rasé les murs médiévaux de la ville, a construit l'Invalides comme une maison pour les vétérans ...

Alte referate despre: ludovic al 14-lea, ludovic al xvi-lea, ludovic al 14 lea

Clasicismul Francez

STILUL ROCOCO
Stilul rococo reprezinta o tendinta artistica a secolului alXVII-lea ,care se dezvolta sub domnia lui Ludovic al XV-lea . Aparut catre 1715 rococo-ul apune odata cu ascensiunea neoclasicismului francez ,catre 1765 . Pictura capata acum un rol decorativ ,fiind invadata de motive exotice si naturaliste ,In cadrul motivelor ornamentale ,curbele contracurbele si alte ornamente vadesc o inspiratie orientala sau mitologica .Stilul rococo corespunde atmosferei rafinate si intelectuale a saloanelor pariziene Astfel ,Parisul devine un loc de manifestare a arhitecturii rococo ,in cadrul resedintelor luxoase numite hotels.

Alte referate despre: referat clasicismul francez, clasicismul francez referat, referate clasicismul francez

Ludovic Giuly

Poor school results
It was then no surprise that Giuly’s school results were dissatisfactory. Same as various French footballers, Giuly got extremely poor results at school, and he had to repeat twice even in primary school. When he finally graduated from primary school at the age of 13, no secondary school nearby was willing to admit his entry due to his poor results.

Alte referate despre: ludovic giuly wife, ludovic giuly, ludovic filip

Iluminismul in Europa

Voltaire (1694-1778)-in Scrisorile filozofice, Tratatul despre
toleranta si Dictionarul filozofic critica vechiile institutii
politice, sociale si religioase

Alte referate despre: iluminismul in europa, iluminismul in europa referat, umanismul si iluminismul in europa
Referate afisate : 17
Medie note: 8.11 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles