Madame bovary rezumat

Madame Bovary de Gustave Flaubert - rezumat

Proaspat casatoriţi se instaleaza la Tostes, unde incep o viaţa monotona. Emma fusese crescuta la şcoala de maici, unde, pe langa carţile de rugaciuni, citise pe nerasuflate romane sentimentale aduse de spalatoreasa.

"Madame Bovary - Gustave Flaubert"
Pasiunea pentru aceste lecturi i-a alimentat imaginaţia romanţioasa, iar ea a inceput sa aştepte ca şi realitatea sa-i ofere aceleaşi exaltari ca şi universul descoperit in carţile citite. Dupa ce paraseşte manastirea şi se intoarce la ferma tatalui sau, se plictiseşte curind de viaţa fara surprize de la Bertaux şi ajunge chiar sa regrete ca a plecat de la maici.

"Madame Bovary - Gustave Flaubert"
In acest timp il cunoaşte pe Charles Bovary, iar Emma crede ca a gasit iubitul pe care il aşteptase atat. Dar viaţa eterna pe care o incepe la Tostes i se pare insuportabila şi descopera cu uimire ca pasiunea pe care o aşteptase e departe de a se implini.

"Madame Bovary - Gustave Flaubert"
Charles nu e nici pe departe ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 6kb
Downloads: 18
Materia: Romana

Doamna Bovary

Născut la Rouen,în 1821,într-o familie de medici chirurgi de origine normandă,Flaubert moşteneşte înclinaţia pentru observaţia amănunţită şi pentru disecţie.Nu întâmplător s-a spus despre el că”ţine pana în mână ca alţii scalpelul”.Personajele dezvăluie sub privirea sa profunzimi pe care nici un alt scriitor nu le-a putut surprinde.O dată cu Flaubert,pentru care inspiraţia însemna zece ore pe zi la masa de scris,se instaurează un mit al stilului.Toate scrierile sale treceau printr-o intensă şi îndelungată muncă de şlefuire,un efort de adevărat bijutier;modelul său de creaţie este revendicat de generaţii succesive.

Alte referate despre: doamna bovary, doamna bovary caracterizare, doamna bovary rezumat

Coliba unchiului Tom

In timp ce Tom se afla pe plantatie o intalneste pe Cassy, o alta sclava pe care Legree o detinea. La inceput Cassy a fost indepartata de fiul si fata sa care au fost vanduti altui negustor. Deoarece nu a mai putut suporta ideea ca proprii ei fii au fost vanduti si sclaviti, si-a omorat cel de-al treilea copil.

Alte referate despre: coliba unchiului tom rezumat, coliba unchiului tom, rezumat coliba unchiului tom

Imparatul mustelor de William Golding - rezumat

Imparatul mustelor de William Golding - rezumat
“Imparatul mustelor”este un roman alegoric scris de William Golding, castigator al premiului Nobel. Romanul prezinta felul in care se manifesta ideea de cultura si civilizatie in sanul unui grup de tineri ce se afla pe o insula pustie si care incearca sa se autocontroleze dupa regulile societatii.

Alte referate despre: imparatul mustelor de william golding, imparatul mustelor de william golding rezumat, rezumat imparatul mustelor de william golding

Lupul de stepa de Hermann Hesse

Lupul de stepa de Hermann Hesse
Personajul este surprins intr-o lupta existentiala, traind o dedublare, fiind revoltat si neimpacat asupra trairilor si ideilor sale contratictorii.

Alte referate despre: lupul de stepa de hermann hesse, rezumat lupul de stepa de hermann hesse, lupul de stepa de herman hesse-prezentare

Ultimul mohican de James Fenimore Cooper

Naratiunea se desfasoara in anul 1757, in timpul „razboiului de sapte ani” cand Marea Britanie si Franta se lupta pentru a domina coloniile americane si canadiene. In timpul acestui razboi, francezii incearca o alianta cu triburile indiene prentru a castiga avantaj impotriva britanicilor, acest lucru avand rezultate neasteptate si tragice.
Actiunea este plasata intr-o provincie din New York in timpul acestui razboi. Spre deosebire de celelate razboaie care izbucnesc in Europa si se extind si pe alte continente, acesta a lovit doar America incepand cu anul 1754 si a durat pana in 1783.

Alte referate despre: rezumat ultimul mohican de james fenimore cooper, ultimul mohican de james fenimore cooper, ultimul mohican de james fenimore cooper rezumat

Pisica neagra de Edgar Allan Poe

"Pisica neagra de Edgar Allan Poe"
Poe este deasemenea considerat un contribuitor ce a dezvoltat genul stiintifico-fantastic, si se poate spune despre el ca este primul scriitor american care a incercat sa sa-si castige existenta si sa supravietuiasca scriind singur, din acest lucru rezultand o criza financiara si o criza a carierei sale.

Alte referate despre: pisica neagra de edgar allan poe, pisica neagra de edgar allan poe rezumat, pisica neagra de edgar allan poe referat

George Calinescu - romancier

Se înrădăcinase ideea, lansată de Titu Maiorescu într-un articol din 1886, că între poeţi şi critici ar exista o incompatibilitate, că nici creatorii nu sunt capabili să dea judecăţi de valoare asupra fenomenului literar, nici criticii nu posedă instinctul creaţiei. Teoria era exemplificată mai ales în cadrul literaturii române, unde, cu toate acestea, un critic, ca E. Lovinescu publicase până în 1933 patru volume de nuvele şi schiţe şi şase romane, ultimele două (Bizu şi Firu-n patru) de oarecare ecou, Mihail Dragomirescu începând la această dată un roman ciclic (Copilul cu trei degete de aur), iar G. Ibrăileanu oferindu-ne, tot acum, excelentul roman de analiză, Adela.

Alte referate despre: george calinescu romancier, referinta critica despre george calinescu romancier, george calinescu romancierul

Gib Mihaiescu - Rusoaica

Malul Nistrului e împărţit pe sectoare şi foarte mulţi ofiţeri şi soldaţi sunt siliţi să trăiască în singurătate, departe de aşezările omeneşti. De la soldat, până la ofiţer, toţi sunt în căutare de femei prin împrejurimi şi fiecare nutreşte idealul său.

Alte referate despre: gib mihaiescu rusoaica, rezumat gib mihaiescu rusoaica, gib mihaiescu rusoaica citate

Suflete tari-caracterizarea personajelor

Drama "Suflete tari" reprezinta o realizare deosebita a autorului,
prin introducerea unor tehnici artistice inovatoare, nemaiintalnite in
teatrul romanesc de la acea vreme. Subiectul operei e marcat de crezul
artistic al autorului ce cuprinde multitudinea de polemici, aspiratia
spre absolut, incompatibilitatea realitatii cu idealul, respectiv
ciocnirea puternica intre viata exterioara, reala si cea interioara,
guvernata de cu totul alte reguli.

Alte referate despre: suflete tari caracterizarea personajelor, suflete tari-caracterizarea personajelor, suflete tari caracterizare personaje

Cititori buni si scriitori buni

Când citim, trebuie să observăm detaliile cu tandreţe. Nu este nimic greşit în raza de lună a generalizării, dacă ea apare după ce razele jucăuşe ale soarelui cărţii au fost adunate cu grijă. Dacă cineva porneşte cu o generalizare gata făcută, începe de la capătul greşit şi se îndepărtează de carte înainte de a fi început s-o înţeleagă. Nimic nu este mai plictisitor sau mai nedrept pentru autor decât a te apuca să citeşti, de exemplu, Doamna Bovary, cu ideea preconcepută că avem de-a face cu o critică a burgheziei.

Alte referate despre: scriitori buni, cartea cei mai buni 100 scriitori romani, bunul simt si buna cuviinta se invata

Harry Potter si piatra filozofala - fragment

Dar Hagrid ii tinea partea lui Dean :
-Ar trebui sa se schimbe regulile . Flint ar fi putut sa-l doboare pe Harry de pe matura !
Lui Lee Jordan ii venea foarte greu sa fie impartial :
-Astfel , dupa acest fault josnic si dezgustator ...
-Jordan ! Sa nu se mai repete !
-Bine ,doamna , bine...Deci , Flint aproape ca l-a ucis pe Harry , drept care Spinnet primeste cateva puncte pentru Cercetasi si jocul continua.

Alte referate despre: rezumat harry potter si piatra filozofala fragment, harry potter si piatra filozofala fragment, rezumat la harry potter si piatra filozofala fragment

Venea o moara pe Siret de Mihail Sadoveanu - rezumat

Vasile a auzit unde este Anita si a incercat sa o caute si sa-i vorbeasca.Furisandu-se pe langa casa unde era Anita, lucratorii boierului l-au prins si l-au acuzat de furt. Il adusera la boier cu infatisarea spariata si salbatica. In acel moment nu contasera nici multi ani petrecuti in slujba mosiei, nici fidelitatea sa de pana atunci, nici prietenia sa cu fiul boierului, Costi Filoti: la politie, pe Vasile Brebu l-au declarat om periculos si l-au osandit la inchisoare.

Alte referate despre: venea o moara pe siret de mihail sadoveanu, rezumat venea o moara pe siret de mihail sadoveanu, venea o moara pe siret de mihail sadoveanu analiza literara

Vocabularul limbii romane

- arbori si fructe: castan, plop, stejar, mar, par -pere,nuc - nuca, cais - caisa etc;
- grade de rudenie: mama, tata, fiu, fiica, bunic etc;
- zilele saptamanii: luni, joi, duminica etc;
- momente ale zilei, anotimpuri, luni: dimineata,iarna, iunie etc;
- culori folosite des: alb, negru, rosu, verde etc;
- conjunctii, prepozitii, numerale: dar, si, peste, trei,mie etc.

Alte referate despre: mijloace de imbogatire a vocabularului, vocabularul, mijloace interne de imbogatire a vocabularului

Nuvela

El o cauta in buzunarul de la piept si nu era si vazu ca la fundul jachetei era o descusatura. Asa ca politistii ce il insoteau pe dl. Lefter iau tigancile si le duc la sectie de unde sunt eliberate de inspector. Nervos dl. Lefter se duce la berarie unde se intalneste cu seful sau care il cheama la serviciu. Deprimat se duce din nou la tiganci care sar pe el cu pumnii si cu palmele.

Alte referate despre: nuvela, alexandru lapusneanu nuvela, nuvela alexandru lapusneanu

Madame Tussaud

Curtius a invatat-o pe Tussaud arta sculpatului in ceara. In 1765 Curtius a sculptat-o pe Marie-Jeanne du Barry, sotia lui Louis al XV-lea. Prima expozitie a lui Curtius de sculpturi in ceara a avut loc in anul 1770 care a avut un mare succes si a atras pivirile multor oameni.

Alte referate despre: madame tussaud, madam tussaud, madame tussaud s

Realismul in literatura si filozofie

Cuvântul realism este deseori folosit si în literaturã si în filozofie, cu toate cã în fiecare domeniu are un înteles diferit. Realismul în arte se referã la acuratetea si detaliul concrete ale vietii si ale problemelor sale, fie cã e vorba de picturã, literaturã, dramã sau film. Aceasta nu înseamnã cã arta trebuie sã fie fotograficã: o picturã a unui individ arãtându-si caracterul adevãrat poate fi mai realisticã decât o fotografie.

Alte referate despre: realismul in literatura universala, realismul in literatura, realismul in literatura romana
Referate afisate : 17
Medie note: 8.20 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK