Madrid referat geografie

Frumusetea Madridului

Referat despre Frumusetea Madridului
Sunt atat de multe lucruri de vazut in Madrid, incat orice plan de a-l vizita da gres. Cel mai bine este sa te lasi la voia intamplarii, hoinarind pe strazi sau zabovind in cafenelele sau barurile ,,tapas” de pe trotuare.

Caracterul cosmopolit al orasului iese in evidenta chiar de la intrarea dinspre aeroport. Drumul parcurge bulevarde largi strajuite de cladiri vechi si trece prin mari piete circulare cu ronduri de flori. Se pot admira: un oficiu postal ce arata ca un tort de nunta, arcuri de triumf, banci decorate ca niste palate renascentiste sau zgarie-nori post-moderni cum ar fi turnurile gemene, intentionat inclinate unul catre celalalt, ridicate la Puerta Europa in 1996.

Istoria Madridului incepe la marginea vestica a orasului vechi, chiar pe locul unde se afla acum impresionantul palat regal. Aici, pe malurile raului Manzanares, emirul maur cuceritor Mohammed I a ridicat in anul 852 o fortareata pe care a numit-o Mayrit. In ...

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 6kb
Downloads: 592
Materia: Turism

Spania ppt

Spania , reprezinta taramul unde cresteau merele de aur ale lui Hercule , si de asemenea taramul care era considerat Raiul pe Pamant de arabi iar de scriitorii George Orwell si Ernest Hemingway Spania era o arena in care istoria se situa la granita intre faptele eroice si tragedia, cand toreadorii sfidau moartea. Din toate timpurile , Spania a ramas in ochii necunoscatorilor o tara tesata cu mistere. Frumusetea unica si asezarea sa geografica privilegiata, intre Europa si Africa,au facut din aceasta tara, inca din antichitate o rascruce, un punct de intalnire intre est si vest.

Alte referate despre: referat spania ppt, spania, caracterizarea spanului

Spania

Metropola universitara si cultural-stiintfica: 11 universitati de stat si pariculare( intre care Universidad Completense de Madrid, cea mai mare din Spania), academii, 50 de societati stiintifice , numeroase institute de cercetare, 20 de biblioteci si 30 de muzee mai importante la care se adauda peste 20 de teatre.

Alte referate despre: caracterizarea spanului din harap alb, relatia dintre harap alb si span, relieful spaniei

Madrid

Dezvoltarea orasului poate fi urmarita aproape pas cu pas, incepand din 1561. Un astfel de pas mai insemnat a fost domnia lui Felipe al IV-lea sub care s-a intocmit primul plan urbanistic al Madridului. O perioada de mare avant in materie de urbanizare, in evul mediu, a constituit-o domnia lui Carlos al III-lea de Borbon, cand Madridul s-a imbogatit cu o centura de bulevarde strajuite de cladiri somptuoase. Sunt locuri in vechiul Madrid din sec. XVI-XVIII, pe care madrilenii le numesc si astazi ,,al lui Felipe“, ,,a lui Carlos’’.

Alte referate despre: madrid, referat madrid, madrid referat

Spania

Tara agrar-industriala, sectorul capitalist de stat detine un loc important in economie. Categoriile de teren ale Spaniei se impart in : agricol 20615000 ha (40,7%), pasuni 9563000 ha (19%), paduri 13813000 ha (27,4%). In agricultura persiste inca ramasitele feudale; marea proprietate funciara are o pondere importanta in structura proprietatii agricole (indeosebi in Andaluzia, Castilia Veche, Castilia Noua).

Alte referate despre: referat spania, spania referat, relatia dintre span si harap alb

Spania

El a jucat un rol important în ghidarea Spaniei spre un stat democratic modern, mai ales în opoziţia unei încercări de coup d'etat în 1981. Spania a aderat la OTAN în 1982 şi a devenit membră a Uniunii Europene în 1986. După moartea lui Franco, vechilor naţionalităţi istorice - Ţara Bascilor, Catalonia şi Galicia - li s-a dat o autonomie mare, care, s-a extins spre toate regiunile spaniole.

Alte referate despre: relatia dintre span si harap-alb, perioada interbelica in spania, referat despre spania

Almodivele - Omagiu femeii

Si totusi, dincolo de "cresterea si declinul" ei ca actrita (anii '80 ramin virful carierei sale cinematografice) si dincolo de postura de almodiva assoluta, Carmen Maura are si o viata privata, mai putin cunoscuta: s-a casatorit la 19 ani (cu Francisco Forteza), a divortat in 1970, are doi copii. "La chica" zapacita care sfida societatea spaniola cultivind marijuana pe balcon era - in viata de zi cu zi - o tinara divortata cuminte, mama si gospodina la casa ei...

Alte referate despre: emanciparea femeii, drepturile femeii, conditia femeii in romanul ion

Istoria bauturii spumoase

De asta data pe Cortez il astepta o surpriza placuta: la masa imparatului, "chocoatl" era servita in adaos cu zahar, fapt care schimba datele problemei: era demna de Maiestatea Sa regina Spaniei. La putin timp dupa acest dineu, nici o doamna de la curtea madrilena nu-si incepea ziua fara sa fi baut o ceasca de "chocoatl",sau ciocolata, alterare lingvistica ce a inlocuit cuvantul aztec greu de pronuntat pentru europeni. Noua bautura s-a raspindit repede in toata Europa.

"Cacouatl", in tara sa de origine, arbustul care producea semintele a fost numit, "arbore de ciocolata". Celebrul botanist suedez Carl von Linne, a latinizat cuvantul in cacao, precedindu-l de grecescul Theobroma cacao,care poate fi tradus aproximatic prin "cacao, gustarea zeilor".

Oamenii de stiinta au inceput sa studieze noua planta, asa cum au facut cu cafeaua, ceaiul si cu cola. In 1841 un savant rus a izolat, din semintele de cacao, un nou alcaloid:"theobromina". Mai tirziu un chimist german a descoperit ...

Alte referate despre: bautura spumoasa, istoria bauturilor alcoolice, istoria bauturilor nealcoolice

Cadrul general al introducerii Euro

Doua reglementari precizeaza statutul juridic al monedei EURO in timpul fazei de tranzitie dintre 1999 si 2002:
- nu exista nici obligatia, dar nici interdictia de a folosi EURO;

Alte referate despre: cadrul general al introduceri euro, cadrul juridic al introduceri monedei euro, avantaje si dezavantaje ale introducerii euro in romania

La tiganci de Mircea Eliade - comentariul literar

Ceasul de la bordeiul tigancilor statuse intrucat timpul avea aici alte dimensiuni , ,,nu e graba(...)avem timp’’. O emotie puternica pusese stapanire pe el , si se simti deodata fericit , parca ar fii fost dinb nou tanar. In bordei il intampina cele trei fete pe care le alesese, o tiganca, o grecoaica si o ovreica, i se face sete, stare motivata de caldura obositoare pe care o indurase afara, in lumea reala. Fetele se amuza de starea lui confuza, semn ca el se desprinsese de lumea reala, ale carei repere nu se mai gasesc aici si constata ca lui ii este frica,. Gavrilescu se apara , motivandu se din nou spiritual ca a trait ,,un vis poet’’ si a simtit in tinerete ,, o pasiune nobila’’ , aiubit o pe Hildegard , asadar are pregatirea spirituala superioara de a putea depasi barierele vietii reale, catre o alta lume.

Alte referate despre: la tiganci de mircea eliade comentariu literar, la tiganci de mircea eliade analiza literara, comentariu literar la tiganci de mircea eliade

Euro versus dolar pe piata valutara internationala - Analiza evolutiei si performantele euro

Se poate spune ca ideea crearii unei uniuni monetare europene are la baza doua motivatii principale. Una dintre acestea este cea pragmatica, legata de asigurarea cadrului necesar pentru functionarea in conditii optime a pietei unice interne, perfect armonizate, inlesnindu-se astfel libera circulatie a capitalurilor si armonizarea pietelor si sistemelor financiare. Cea de-a doua , determinarea economica, are ca pivot conceptul monetar care mizeaza pe rolul mobilitatii complete a factorilor de productie ca element de baza in absorbirea efectelor negative ale socurilor asimetrice.Pe aceste fundamente s-au concretizat atât pledoaria pentru euro cât si limitele acestei monede nou aparute, sau mai bine spus aducatoare de noutati pe pietele europene.

Alte referate despre: euro versus dolar pe piata valutara internationala, razboiul euro vs dolar pe piata valutara internationala, analiza evolutiei si performantelor euro

Les princesses

Le 9 juin 1660, a lieu ŕ Saint-Jean-de-Luz le mariage solennel de Louis XIV et de l'infante Marie-Thérčse, fille du roi d'Espagne Philippe IV. Les jeunes époux se connaissent ŕ peine. Ils se sont rencontrés pour la premičre fois trois jours plus tôt, dans l'île des Faisans, sur la Bidassoa. L'union, essentiellement politique, scelle le Traité des Pyrénées, consacrant la paix  conclue l'année précédente, qui a mis fin ŕ l'interminable guerre  entre l'Espagne et la France, véritatble coup de maître de Mazarin.

La vie ŕ la cour de France
Louis XIV a-t-il  aimé sa femme ? Il est évident qu'il fut déçu aprčs une Marie Mancini, un ambassadeur vénitien, ŕ l'automne 1660, écrit qu'il est "épris de son épouse au plus haut point", mais il le cesse vite la nouveauté n'a qu'un temps et il est certain que face ŕ Anne d'Autriche qu'elle cherche ŕ imiter, la jeune reine ne fait gučre le poids. Męme la reine mčre se résout vite ŕ ne voir en sa bru, qu'une ...

Alte referate despre: les trois graces rezumat, decrivez les loisirs des jeunes moldaves, les trois graces

Victor Hugo

Journaux (Le Conservateur littéraire), romans (Bug-Jargal, Han d'Islande), théâtre (Amy Robsart avec Ancelot, ŕ l'Odéon, chute), vers (Ballades et nouveaux recueils d'Odes) l'occupent jusqu'en 1827. A cette date, il donne Cromwell, grand drame en vers (non joué), avec une préface qui est un manifeste. En 1828 il écrit Marion de Lorme, drame en vers, qui est interdit par la censure, en 1829 les Orientales, en 1830 Hernani, joué ŕ la Comédie française, acclamé par la jeunesse littéraire du temps, peu goűté du public.

La Révolution de 1830 donne la liberté ŕ Marion de Lorme, qui est jouée ŕ la Porte Saint-Martin avec un assez grand succčs. Dčs lors Victor Hugo se multiplie en créations. Les recueils de vers et les drames se succčdent rapidement. En librairie, c'est Notre-Dame de Paris, roman (1831), Littérature et philosophie męlées (1834), Feuilles d'automne, poésies (1831), Chants du crépuscule, poésies (1835), Voix intérieures, poésies (1837), Rayons ...

Alte referate despre: victor hugo, victor hugo referat, victor hugo biografie

Barocul si clasicismul

RUBENS, Peter Paul (1577-1640)-pictor flamand, creator al baroclui nordic, unul dintre marii maestrii ai picturii decorative. A lucrat numeroase compozitii cu caracter religios eroic si fastuos pentru Biserici din Anvers, Gand si Lille,lucrari ca Adoratia Magilor, Coborarea de pe cruce, Judecata de apoi,Martirul Sf. Ursule, Miracolul Sf. Ignatie, ciclul Sf. Charles Borromee s.a. Serii de cicluri apologetice comandate de Curtile europene (27 de lucrari pentru Viata Mariei de Medici, proiectul pentru Viata lui Henric al IV sau decorarea pavilionului de vanatoare Torre de la Parada, langa Madrid).

Alte referate despre: baroc si clasicism, stilurile artistice baroc si clasicism, barocul si clasicismul

Trecerea Romaniei la moneda Euro

Alte unsprezece State Membre, Cipru, Malta, Letonia, Lituania, Estonia, Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria, Romania si Bulgaria, sunt in stagii diferite ale adoptarii monedei euro si cel mai probabil vor adera la zona euro in urmatorii zece ani.Planurile pentru o moneda unica europeana au inceput sa prinda contur inca din 1969 odata cu Raportul Barre, elaborat de cele sase State Membre de atunci ale Comunitatii Economice Europene (EEC). Acesta a fost urmat mai tarziu in acel an de o intalnire a sefilor de stat si de guvern la Haga pentru a planifica crearea unei uniuni economice si monetare.

Alte referate despre: trecerea romaniei la moneda euro, trecerea romaniei la moneda euro referat, avantaje si dezavantaje trecerea romaniei la moneda euro
Referate afisate : 15
Medie note: 8.95 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles