Maduva spinarii desen

Maduva spinarii

Maduva spinarii are forma de cordon cilindric usor turtit in sens antero-posterior (sagital),astfel ca diametrul transversal depaseste cu putin diametrul antero-posterior.Se gaseste situate in canalul vertebral,format din suprapunerea orificiilor vertebrale,pe care insa nu-l ocupa in intregime.Maduva spinarii

Nivel: Liceu
Dimensiune: 9kb
Downloads: 1837
Materia: Medicina

Maduva spinarii

În largime maduva este separata de
peretii ososi ai canalului printr-un spatiu perimedular, împartit prin
prezenta mem-branelor medulare de învelis, meningele, într-un spatiu
epidural (cavum epidurale) cuprins intre peretele osos si dura mater,
un spatiu subdura; virtual situat între dura mater si arahnoida si un
spatiu subcrahnoidian (cavum subarachnoideale) cuprins între arahnoida
si pia mater în care se gaseste lichidul cerebrospinal (liquor
cerebrospinalis).

Alte referate despre: maduva spinarii, maduva spinarii referat, maduva spinari

Maduva spinarii

In lungime, din cauza ca maduva se termina la nivelul L2, nu exista o coAZrespondenta intre segmentele medulare si cele ale coloanei vertebrale: maduva cervicala (pars cervicalis) se intinde pana la vertebra C6, maduva toracica (pars thoracica) pana la T9, maduva lombara (pars lumbalisj pana la vertebra T11, iar maduva sacro-coccigiana pana la L2.

Alte referate despre: referat maduva spinarii, maduva spinarii desene, maduva spinarii imagini

Aparatul locomotor

In caz de anemii, hemoragii,poate redeveni temporar maduva rosie hematogena. Maduva cenusie contine fibre conjunctive si putine celule cu aspect veziculos, fiind intalnita la animalele batrane. Maduva gelatinoasa apare la animalele casectice,canceroase sau tuberculoase.

Alte referate despre: aparatul locomotor, aparat locomotor, igiena aparatului locomotor

Ingrijirea pacientului cu anemie

Deoarece organismul nu-si reduce consumul de O2, scaderea O2 in sange este compensata prin cresterea debitului cardiac si a vitezei de circulatie si printr-o mai buna utilizare a sangelui de catre tesuturi. Compensarea poate fi suficienta in repaus, dar nu si la efort. De aceea apar palpitatii, tahicardie si dispnee.

Alte referate despre: ingrijirea pacientului cu anemie, lucrare de diploma ingrijirea pacientului cu anemii, rolul am in ingrijirea pacientilor cu anemie

Maduva spinarii-organ al SNC

Comisura cenusie contine neurini vegetativi in regiunea sacrata, acolo unde lipsesc coarnele laterale. In substanta alba intre cornul posterior si cel lateral in vecinitatea substantei cenusii se gasesc celule nervoase dispuse in retea. Celulele nervoase nu se repartizeaza uniform in grosimea substantei cenusii ci formeaza sisteme regulate numite nuclei.

Alte referate despre: maduva spinarii care sunt organele sistemului nervos, maduva spinarii localizare, maduva spinarii la om

Maduva spinarii - prezentare

In largime maduva este separata de peretii ososi ai canalului printr-un spatiu perimedular, impartit prin prezenta membranelor medulare de invelis, meningele, intr-un spatiu epidural (cavum epidurale) cuprins intre peretele osos si dura mater, un spatiu subdura; virtual situat intre dura mater si arahnoida si un spatiu subcrahnoidian (cavum subarachnoideale) cuprins intre arahnoida si pia mater in care se gaseste lichidul cerebrospinal (liquor cerebrospinalis). In lungime, din cauza ca maduva se termina la nivelul L2, nu exista o corespondenta intre segmentele medulare si cele ale coloanei vertebrale: maduva cervicala (pars cervicalis) se intinde pâna la vertebra C6, maduva toracica (pars thoracica) pâna la T9, maduva lombara (pars lumbalisj pâna la vertebra T11, iar maduva sacro-coccigiana pâna la L2.

Alte referate despre: maduva spinarii desen, maduva spinarii power point, imagini maduva spinarii

Maduva spinarii - anatomia si fiziologia

În lungul măduvei sunt două şanţuri mediane care o împart în două jumătăţi simetrice (Fig. 1):
- şanţul median ventral
- şanţul median dorsal

Alte referate despre: maduva spinarii anatomie, referat de anatomie cu maduva spinari la om, maduva spinarii fiziologie

Maduva spinarii-Medulla spinalis

Ca o consecinţă, rădăcinile nervilor spinali care se îndreaptă spre orificiile intervertebrale pentru a părăsi canalul vertebral iau o direcţie cu atât mai oblică caudal cu cit distanta dintre neuromerul de origine şi orificiul intervertebral de acelaşi număr, este mai mare.

Astfel, în regiunea cervicală inferioară diferenţa este de două vertebre, în regiunea toracică superioară de trei vertebre, în regiunea toracică inferioară de patru vertebre, în regiunea lombară inferioară de cinci vertebre, iar în regiunea coccigiană de 11 vertebre.

Alte referate despre: maduva spinarii functii, maduva spinari referat, maduva spinarii structura

Maduva spinarii

Prin alcătuirea şi funcţionarea corpului său, omul se încadrează în lumea animalelor. Omul este un animal vertebrat care aparţine clasei mamiferelor. Corpul omenesc, ca şi corpul tuturor vieţuitoarelor, formează obiectul de studiu al biologiei. Principalele ramuri ale biologiei, care se ocupă cu studiul corpului omenesc, sunt anatomia şi fiziologia omului.

Alte referate despre: referat despre maduva spinarii, referat despre maduva spinari, maduva spinarii configuratie externa si interna

Maduva Spinarii

Maduva spinarii este un organ al S.N.C. continut in canalul vertebral . Ea nu umple in intregime canalul dar se adapteaza la curburile fiziologice si patologice ale coloanei vertebrale. 2.Maduva este invelita in sistemul meningeal , format din 3 membrane : piamater, arahnoida si duramater.

Alte referate despre: maduva spinarii contine neuroni, maduva spinarii la om referat, maduva spinarii la mamifere

Maduva spinarii

Cordoanele posterioare sunt situate intre coarenele posteriaore si septul posterior. Tractusurile care il alcatuiesc sunt: cele spinobulbare si Fasciculul fundamental.

Alte referate despre: maduva spinarii reflexe, maduva spinarii prezentare, maduva spinarii prezentare power point

Maduva spinarii

MADUVA SPINĂRII (MEDULLA SPINALIS)
Măduva spinării şi-a păstrat organizarea metamerică fiind alcătuită din mai multe segmente suprapuse, fiecare dintre ele inervând schematic un teritoriu cutanat (dermatomer), muscular (miomer) şi visceral. Macroscopic metameria este indicată de locul de origine în succesiune regulată, al perechilor de nervi spinali. Toate neuromerele funcţionează ca un tot sub acţiunea coordonatoare şi controlul centrilor superiori.

Aşezare şi raporturi. Adăpostită în canalul vertebral, măduva spinării are ca limită superioară un plan orizontal care trece pe marginea superioară a arcului posterior al atlasului, iar ca limită inferioară un plan orizontal care trece prin discul separator dintre prima şi a doua vertebră lombară. Lungimea ei este în medie de 43 cm la femeie şi 45 cm la bărbat. Măduva nu ocupă în întregime lungimea şi lărgimea canalului vertebral.

În lărgime măduva este separată de pereţii osoşi ai ...

Alte referate despre: poze maduva spinarii, imagini cu maduva spinarii, rolul maduvii spinarii

Geometrie descriptiva si desen tehnic

Aceste drepte se numesc, respectiv, urma orizontala si urma verticala a planului si se noteaza cu Ph si Pv. Cele trei plane concurente P, H si V se intersecteaza doua cate doua dupa treid repte care se intalnesc in punctul de concurenta al celor trei plan, notat cu Px.

Alte referate despre: geometrie descriptiva si desen tehnic, geometrie descriptiva si desen tehnic download, programa analitica geometrie descriptiva si desen tehnic uoradea

Sistemul nervos

In interior substanta cenusie este dispusa central in forma literei h in exterior aflandu-se substanta alba formata din fibre nervoase grupate in fascicule ascendente si desccendente .Cele ascendente urca spre encewfal ducand informatia iar cele descendente coboara de la encefal ducand comenzi catre maduva.Din maduva spinarii pornesc cele 31 de perechi de nervi spinali care contin fibre senzitive si fibre motoare .

Encefalul(creierul) cu greutate de circa 1,4 kilograme este segmentul nervos aflat in cutia craniana ,fiind compus din:creierul mare ,creierul m ic si trunchiul cerebral .Creierul mare este alcatuit din doua emisfere cerebrale ,separate printr-un sant aflat la mijloc ,si legate printr-o punte de subst alba aflata la baza santului .

Alte referate despre: boli ale sistemului nervos, sistemul nervos, igiena sistemului nervos

Desene mecanice

Solicitari si tensiuni datorate flambajului. Rigiditatea, stabilitatea si incalzirea .Rigiditatea este proprietatea pieselor de a se opune modificarii formei lor sub actiunea fortelor sau a momentelor exterioare. Rigiditatea pieselor unui ansamblu este una din conditiile de buna functionare a ansamblului.

Alte referate despre: desene mecanice, borderou de desene mecanic, unde mecanice-desene si formule

Rolul desenului in dezvoltarea creativitatii

Un alt manual de psihologie descrie creativitatea ca fiind "printre
cele mai confuze si mai gresit folosite concepte în cadrul studiului
comportamentului uman" (Child, 1981).

Alte referate despre: rolul desenului in dezvoltarea creativitatii, rolul desenului in dezvoltarea creativitatii la prescolarii mari, desenul si dezvoltarea creativitatea-referat

Biblioteca mea - eseu

Luam putin din cer si putin din floare, putin din cuget si putin din chin, putin din credinta si putin din necredinta, si umplem cuvintele cu maduve dulci. Sigur, inaintea scrierii si a scrierilor de carti a fost cuvintul.De-as fi cea mai mare regina pe pamint , de-as avea palate si gradini, mese si vinuri, masini , haine scumpe si sute de servitori, dar cu conditia sa nu am niciodata carti de citit , n-as vrea sa fiu regina, careia sa nu-i placa sa citeasca.Mai am pe o polita mica de tot si ceva literatura crestina. Iar cea mai valoroasa si foarte veche din toate este Biblia din 1907, ramasa mostenire de la strabunica mea.

Alte referate despre: biblioteca mea eseu, patria mea eseu, casa mea eseu

Pierre Auguste Renoir - Opera si viata

Referat despre Pierre Auguste Renoir - Opera si viata
Piere Auguste Renoir a fost unul dintre cei mai celebri pictori francezi , creator împreună cu Claude Monet, Alfred Sisley, Paul Cézanne , al curentului impresionist .Dragostea lui pentru desen a început încă din copilărie ,arta figurativă s-a îndepărtat mai târziu de impresionism.

Alte referate despre: opera si viata lui pierre auguste renoire, pierre-auguste renoir, pierre auguste renoir lucrari
Referate afisate : 19
Medie note: 8.10 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles