Malformati congenitale

Malformatiile congenitale

Au apărut astfel teoriile corpusculare ale eredităţii, ce reluau concepţia atomista a lui Democrit şi susţineau in esenţă că în fiecare organ, ţesut sau celula exista nişte corpusculi care se acumulează în celulele sexuale şi asigură transmiterea caracterelor la urmaşi.

GENETICA UMANĂ-ISTORIC

Primele observaţii privind ereditatea umană au fost realizate în Antichitate. Astfel, în mitologia hindusă aflăm ca unele calităţi omeneşti ca forţa, robusteţea şi înţelepciunea sunt ereditare, iar Platon, în Grecia antică, pornind de la ideea că anumite caractere şi însuşiri se transmit la urmaşi, recomandă reproducerea selectivă a oamenilor sănătoşi, deştepţi şi curajoşi, fiind iniţiatorul eugeniei platonice ce se practică în cetatea Sparta şi prin care se urmărea eliminarea din societate a indivizilor cu defecte fizice sau pshihice.

Hipocrate consideră ca germenii noului individ sunt produşi de către ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 1226kb
Downloads: 13
Materia: Medicina

Studiul hipertensiunii pulmonare

Importante modificări anatomice şi fiziologice sufera circulaţia pulmonară în primele ore, săptămâni sau luni de viaţă .
în viaţa intrauterină, arterele pulmonare au un perete relativ îngroşat, iar rezistenţa vasculară pulmonară foarte crescută. La naştere se produce imediat o reducere a rezistenţei vasculare pulmonare datorată efectelor combinate ale expansiunii mecanice a plămânilor, reducere a hipoxiei alveolare şi eliberare de substanţe umorale precum: bradikinină şi prostaglandine dilatatoare . Rezistenţa vasculară pulmonară continuă să scadă până la valoarea adultului, care este atinsă între 1-3 săptămâni de viaţă. .
Dilatarea arterelor pulmonare la naştere este reflectată în reducerea grosimii pereţilor, mai puţin de 200 microni diametrul. Arterele pulmonare mai mari prezintă o regresie mai lentă a grosimii peretelui, atingând nivelul adultului în primele câteva luni ...

Alte referate despre: tratamentul hipertensiunii pulmonare, tratamentul hipertensiuni pulmonare, diagnosticul hipertensiunii pulmonare la pacientii cu hiv sida

Malformatiile congenitale

Malformatiile congenitale - Creşterea frecvenţei malformaţiilor congenitale în epoca civilizaţiei actuale şi progresele realizate în biologia moleculară şi genetică, au determinat extinderea factorilor cercetării factorilor teratogeni şi a mecanismelor lor de acţiune sau teratogenezei. În determinismul malformaţiilor congenitale, factorii teratogeni, genetici şi de mediu, pot acţiona independent, dar în cea m,ai mare măsură exercită acţiuni conjugate. Prin mijloacele oferite de ingineria genetică, probabil, în malformaţiile cu determinare genetică sau aberaţii patologice din molecule de AND, se vor înlocui cu gene normale.

Alte referate despre: malformatii congenitale, malformatiile congenitale, malformati congenitale

Afectiuni ale inimii

Tratament: Medical – constând în scăderea obligatorie a tensiunii arteriale mai ales în anevrismul disecant. Chirurgical – de urgenţă în anevrismul rupt; se rezecă, de asemenea, anevrismele simptomatice sau cele asimptomatice care se măresc progresiv.

Alte referate despre: afectiuni ale inimii, afectiuni ale inimi, afectiuni ale inimii simptome

Patologia peretelui abdominal

Majoritatea herniilor dobandite sunt complicate si sau cu fistule.Elementul de rezistenta se numeste inelul herniar .Apar fenomene de ocluzie prin rasucirea mezoului ,cand volumul ansei este f. mare cedeaza mezoul si sunt mai multe anse care coboara prin inelul herniei .Apar si la femei (hernii inghinolabiale).sunt mai putin frecvente decat cele inghinoscrotale.

Alte referate despre: patologia peretelui abdominal, referat patologia peretelui abdominal, licenta patologia peretelui abdominal

Malformatii - aparatul genital

Malformatiile genito-mamare congenitale.
Frecventa deosebita a malformatiilor congenitale ale aparatului genital si ale celui urinar inferior si rasunetul acestora asupra patologiei ulterioare ginecologice si obstetricale dau o importanta deosebita studiului embriogenezei si organogenzei si atrag atentia asupra necesitatii examenului clinic atent, incepand chiar de la nastere.
Chiar anomaliile minore ai o deosebita valoare fiindca ele pot semnaliza malformatii ma grave situate pe tractul genital superior, in timp ce diagnosticul eronat al sexului poate duce ulterior la conflicte psihice si la masuri terapeutice nepotrivite.
Malformatiile congenitale ale organelor genitale sunt relativ frecvente. Ele pot fi observate de la nastere. Uneori poate ramane necunoscute pana la pubertate, la inceputul vietii sexuale, sau cand apare graviditatea. Ele sunt consecinta urmatoarelor fenomene:
oprirea dezvoltarii normale a organului intr-un anumit stadiu
devierea organogenezei cu modificarea evolutiei ...

Alte referate despre: malformatii aparat genital feminin, malformatiile aparatului genital, malformatii la aparatul genital la femei

Malformatiile congenitale ale aparatului uro-genital

Urografia - un rinichi unic functional cu semne de hiperfunctie compensatorie.Alte explorari: Examenul cistoscopic si uretero-pielografia; tomografia, aortografia, scintigrafia, RMN. .Ecografia si tomografia computerizata - tumora AZlichidiana cu perete neted, omogen. Urografia - imaginea inlocuitoare de spatiu renal care nu comunica cu calicele sau bazinetul, turteste si incurbeaza calicelor adiacente chistului. Angiografia renala - tumora avasculara.

Alte referate despre: aparatul uro genital, aparatul uro-genital, aparatul uro-genital masculin

Dezvoltarea acetabulara dupa reducerea inchisa luxatiei congenitale de sold

S-a apelat la tenotomia adductorului, în cazul în care muşchiul adductor se afla în unghiul dorit de abducţie (zona sigură a lui Ramsey). După reducere, pacienţilor li s-a aplicat un aparat
gipsat, schimbat o dată sau de două ori. Perioada de imobilizare în
aparat gipsat a variat între 3 şi 4,5 luni, cu o medie de 3,9 luni.
Apoi, ei au purtat o centură abductoare, timp de 6-12 luni, cu o medie
de 9 luni, până la detectarea reducerii concentrice pe radiografia
antero-posterioară, în ortostatism.

Alte referate despre: luxatie congenitala de sold, luxatia congenitala de sold, luxatie congenitala de sold la adulti

Malformatii obstructive si anomalii valvulare

Radiografia cardio-pulmonara demonstreaAZza un cord de volum normal (hipertrofie concentrica), indiferent de gradul stenozei. Dilatarea ventriculului drept poate determina ridicarea varfului cordului deasupra diafragmului, iar forma inimii a fost comparata cu o minge de rugby. Arcul mijlociu stang proeminent si pulsatil se datoreaza dilatarii post-stenotice. Circulatia pulmonara poate fi normala, dar se noteaza hipovascularizatie in stenozele stranse.

Alte referate despre: anomaliile apei, anomalia apei, anomalii cromozomiale

Alcoolul si sarcina

Efectele alcoolului asupra unui bebelus nenascut sunt cunoscute din timpuri stravechi. In Vechiul Testament ingerul o mustra pe mama lui Samson : "Iata, vei concepe si vei naste un baiat; sa nu bei nici vin si nici o alta bautura.." Grecii si romanii sugereaza de asemenea ca consumul de alcool poate genera probleme grave in dezvoltarea feotus-ului. Inca nu sunt luate in serios avertizarile obstreticienilor si pediatrilor, astfel ca incidenta FAS a ramas aceeasi.

Alte referate despre: alcoolul si sarcina, alcool si sarcina, sarcina si alcoolul

Bioetica si dreptul de a muri - demnitatea mortii

In timp ce unii au ca argument principiul autonomiei bolnavului, care ii da dreptul sa decida asupra propriei morti, altii considera ca nu se poate renunta la viata si ca acordarea consimtamantului asupra propriului deces este asemanatoare suicidului.In plus, un contra argument al celor care nu accepta eutanasia voluntara este acela ca, exprimarea dorintei bolnavului de suprimare a vietii poate fi pusa la indoiala mai ales cand este facuta in perioada exacerbarii durerii sau intr-un moment de depresie maxima.

Alte referate despre: dreptul la onoare si demnitate, demnitatea mortii, dreptul de a muri

Semiologia aparatului cardiovascular

B. Patologice:
- Bolile infectioase ale copilariei: scarlatina, angine, rujeola, viroze repetate, RPA , pot determina aparitia in timp a unor valvulopatii, endocardite, miocardite.
- Virozele , gripele pot da miocardite.
- Febra tifoida, difteria pot da miocardite.
- Luesul determina la adulti aparitia aortitelor, a insuficientei aortice, pericarditelor, simfize pericardice.
- Hipertrofia ventriculara dreapta apare secundar bolilor cronice pulmonare: BPCO, astm bronsic, TBC pulmonar, adica cordul pulmonar cronic.
- Hipertiroidismul determina tahicardie, aritmii, HTA, adica cardiotireoza. Hipotiroidismul favorizeaza aparitia cardiomiopatiei.
- Diabetul zaharat determina aparitia micro si macroangiopatiei diabetice, cu toate complicatiile lor, ateroscleroza, cardiopatia ischemica dureroasa (incidenta crescuta a infarctului miocardic).
- Bolile renale cronice (GNA si GNC, PNC) favorizeaza aparitia HTA si a insuficientei cardiace stangi. Feocromocitomul este asociat cu HTA paroxistica.
- Obezitatea ...

Alte referate despre: semiologia aparatului cardiovascular, semiologia aparatului cardiovascular la copii, aparatul cardiovascular semiologia

Semiologia aparatului cardiovascular

Imediat dupa nastere precum si in copilarie se pot diagnostica cardiopatiile congenitale.In perioada in care copiii sunt in colectivitati apar bolile infectocontagioase, virale sau bacteriene si mai ales RPA cu complicatiile lui, cardita reumatismala si valvulopatiile.
La adulti si la varstnici apar: HTA, cardiopatia ischemica acuta si cronica, cardiomiopatiile, cordul pulmonar cronic, insuficienta cardiaca.

Alte referate despre: aparatul cardiovascular, medicatia aparatului cardiovascular, anatomia si fiziologia aparatului cardiovascular

Conceptia in vitro

Acestor intrebari,care asteapta un raspuns,li se mai adauga si altele:responsabilitatea pentru eventualele leziuni in timpul manipularilor?/daca embrionul are drepturile unei fiinte umane?I.V.F. a devenit prin anii 1980 principalul mijloc de tratament al infertilitatii,determinata fie de afectiuni ale sotului,fie a sotiei.Sterilitatea sotului poate fi remediata prin inseminarea artificiala cu sperma sotului(cu oligospermie)/cu sperma congelata a unui donator anonim,a carui varsta trebuie sa fie sub 45 ani.Sterilitatea sotiei este determinata de endometrioza, afectiuni ale mucoasei cervicale sau tubare.

Alte referate despre: conceptia in vitro, conceptie in vitro, concepte operationale

Logopatie - scolarii mici

Programul conceput si experimentat de noi a avut ca obiectiv corectarea tulburarilor de limbaj intalnite la scolarul mic logopat, precum si imbunatatirea implicita a imaginii de sine.
Programul de terapie a tulburarilor de limbaj a fost structurat pe doua componente:
terapie cu caracter general
terapie specifica

1.TERAPIE CU CARACTER GENERAL

Alte referate despre: psihologia scolarului mic, programul zilnic al scolarului mic, dezvoltarea caracterului la prescolar si scolarul mic

Energia nucleara si efectele sale

Poluarea radioactiva a atras atentia pentru prima oara în mod deosebit
în anul 1965 la Salt Lake City în Statele Unite ale Americii, când
noua adolescenti au fost internati în spital datorita unor noduli
anormali ai glandei tiroide. Anchetarea cazurilor a condus la
constatarea ca acesti copii, cu 15 ani în urma (1950), au suferit
consecintele unor depuneri atmosferice radioactive provenite de la
poligonul din Nevada, aceste depuneri continând izotopul I-131.

Alte referate despre: energia nucleara si efectele sale asupra omului si mediului, energia nucleara si efectele sale asupra omului si a mediului, energia nucleara si efectele sale asupra mediului si omului

Energia nucleara si efectele sale asupra omului si mediului

Vreme de decenii, radiaţiile ionizate au constituit doar o curiozitate de laborator, cunoscută numai câtorva iniţiaţi. Descoperirea radioactivităţii artificiale şi apoi aceea a fisiunii uraniuli, în deceniul al patrulea al acestui secol, au dat un puternic imbold cercetărilor de fizică nucleară. Pentru marele public, energia nucleară a ieşit însă din anonimat abia după aruncarea celor două bombe atomice în 1945 asupra Japoniei.
Constuirea reactorilor nucleari şi posibilitatea de a utiliza aceste instalaţii pentru a produce energie electrică în cantitate mare, au transferat apoi problema cercetării radiaţiilor, şi odată cu aceasta şi problema protecţie contra radiaţiilor, în plin domeniu industria şi economic.
Creşterea necontenită a numărului de reactori nucleari şi a puterii acestora necesită aplicarea unor măsuri de securitate pentru a evita eventualele accidente şi consecinţele lor ca de exemplu cel de la Windscale, Anglia ...

Alte referate despre: energia nucleara si efectele sale asupra omului si mediului pps, energia nucleara si efectele sale asupra omului si mediului referat, energie nucleara si efectele sale asupra omului si mediului
Referate afisate : 17
Medie note: 8.20 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles