Malformatii congenitale

Malformatiile congenitale

Au apărut astfel teoriile corpusculare ale eredităţii, ce reluau concepţia atomista a lui Democrit şi susţineau in esenţă că în fiecare organ, ţesut sau celula exista nişte corpusculi care se acumulează în celulele sexuale şi asigură transmiterea caracterelor la urmaşi.

GENETICA UMANĂ-ISTORIC

Primele observaţii privind ereditatea umană au fost realizate în Antichitate. Astfel, în mitologia hindusă aflăm ca unele calităţi omeneşti ca forţa, robusteţea şi înţelepciunea sunt ereditare, iar Platon, în Grecia antică, pornind de la ideea că anumite caractere şi însuşiri se transmit la urmaşi, recomandă reproducerea selectivă a oamenilor sănătoşi, deştepţi şi curajoşi, fiind iniţiatorul eugeniei platonice ce se practică în cetatea Sparta şi prin care se urmărea eliminarea din societate a indivizilor cu defecte fizice sau pshihice.

Hipocrate consideră ca germenii noului individ sunt produşi de către ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 1226kb
Downloads: 13
Materia: Medicina

Studiul hipertensiunii pulmonare

In literatură nu există decât sporadic date legate de prevalenta acestei condiţii hemodinamice. Cu toate acestea 40% din internările în serviciul de pneumologie şi 20% din cele de cardiologie asociază această condiţie .
In pediatrie, frecvenţa exactă a HTP primitivă sau secundară este necunoscută . Date precise referitoare la HTP persistentă a nou născutului le comunică ABU-OSBA J.K, în 1991, arătând că incidenţa este de 1/1500 nou născuţi şi reprezintă 1% din internările în secţiile de terapie intensivă
A mai fost semnalată HTP primitivă la 1-2% din pacienţi la cateterism cardiac, 10% fiind sub vârsta de un an .
Un procent de 0,5-0,8% din nou născuţii vii prezintă malformaţii congenitale de cord, simple sau complexe, dintre care peste 50% sunt cele cu sunt stânga-dreapta şi potenţial de dezvoltare a HTP.
Acest lucru se poate explica prin diagnosticul tardiv datorat concentrării atenţiei asupra bolii de ...

Alte referate despre: tratamentul hipertensiunii pulmonare, tratamentul hipertensiuni pulmonare, diagnosticul hipertensiunii pulmonare la pacientii cu hiv sida

Malformatiile congenitale

Malformaţiile congenitale au caracter universal. Ele se întâlnesc la toate organismele pluricelulare atât în lumea animală, cât şi în cea vegetală, asupra cărora acţionează factorii teratogeni.

Alte referate despre: malformatii congenitale, malformatiile congenitale, malformati congenitale

Afectiuni ale inimii

Afectiuni ale inimii - 1. ANEVRISMUL AORTEI TORACICE ŞI ABDOMINALE. Sunt dilataţii anormale, segmentare, congenitale sau dobândite ca urmare a afectării peretelui arterial prin arteroscleroză, aortită luetică, infecţie sau traumatism. Anevrismele aortei toracice – tulburări prin compresiunea organelor vecine.

Alte referate despre: afectiuni ale inimii, afectiuni ale inimi, afectiuni ale inimii simptome

Patologia peretelui abdominal

-formatiunea herniara o traducem prin aparitia unor formatiuni tumoral herniare.Aceasta formatiune se mareste de volum dar dispare in decubit dorsal in timpul efortului fizic.
-durerea este legata de efortul fizic , tuse.Tusea si defecatia supun musculatura abdominala la cea mai mare presiune.Pe masura ce timpul trece si hernia nu este tratata poate duce la complicatii majore, aderenta in sacul herniar a continutului cand sacul se mareste se transforma in hernie strangulata.
-hernie strangulata cu necroza de ansa si fistula externa.

Alte referate despre: patologia peretelui abdominal, referat patologia peretelui abdominal, licenta patologia peretelui abdominal

Malformatii - aparatul genital

Malformatiile genito-mamare congenitale.
Frecventa deosebita a malformatiilor congenitale ale aparatului genital si ale celui urinar inferior si rasunetul acestora asupra patologiei ulterioare ginecologice si obstetricale dau o importanta deosebita studiului embriogenezei si organogenzei si atrag atentia asupra necesitatii examenului clinic atent, incepand chiar de la nastere.
Chiar anomaliile minore ai o deosebita valoare fiindca ele pot semnaliza malformatii ma grave situate pe tractul genital superior, in timp ce diagnosticul eronat al sexului poate duce ulterior la conflicte psihice si la masuri terapeutice nepotrivite.
Malformatiile congenitale ale organelor genitale sunt relativ frecvente. Ele pot fi observate de la nastere. Uneori poate ramane necunoscute pana la pubertate, la inceputul vietii sexuale, sau cand apare graviditatea. Ele sunt consecinta urmatoarelor fenomene:
oprirea dezvoltarii normale a organului intr-un anumit stadiu
devierea organogenezei cu modificarea evolutiei ...

Alte referate despre: malformatii aparat genital feminin, malformatiile aparatului genital, malformatii la aparatul genital la femei

Malformatii congenitale de cord

Vasoconstrictia importanta apare ori de cate ori exista:acidoza, hipoxemie, hipercapnie, indiferent de varsta. Organismul va reactiona prin vasoconstrictie pulmonara → HTA pulmonara.Cauzele aparente primitive de HTA-P sunt reprezentate de obstructia cronica a cailor respiratorii superioare (amigdale foarte mari, vegetatii nazale) → un grad de hipoxie (saturatia O2 = 80 % ) → in timp apare HTA-P.
In viata intrauterina exista o hipoxie cronica fiziologica

Alte referate despre: malformatii congenitale de cord, malformatii congenitale de cord defect septal ventricular, complicatiile postoperatorii in malformatii congenitale de cord

Malformatiile congenitale ale aparatului uro-genital

Tratarnentul - punctionarea, evacuarea si sclerozarea sau fenestrarea percutanata a chistului + obligatoriu examenul biochimic, bacteriologic si citologic al continutului chistului. + Laparoscopia + Chirurgia
B.Boala polichistica renala (rinichiul polichistic)boala congenitala renala bilaterala, prezenta formatiunilor chistice, de origine nefronica dislocand si comprimand parenchimul functional.

Alte referate despre: aparatul uro genital, aparatul uro-genital, aparatul uro-genital masculin

Malformatii obstructive si anomalii valvulare

Hemodinamica. Consecintele hemodinamice sunt in directa relatie cu gradientul de presiune ventriculo-pulmonar, ajungandu-se ca in stenozele stranse valorile presiunilor sistolice din ventriculul drept sa fie suprasistemice. Scaderea remarcabila a debitului pulmonar duce la scaderea hematozei, care devine mai evidenta la efort. Formele de stenoza moderata pastreaza un gradient transorificial sub 60 mm Hg. Se poate constata accentuarea stenozei pe masura inaintarii in varsta, in sensul ca orificiul stenozei cu diametru fix devine mic, pe masura ce creste debitul cardiac.

Alte referate despre: anomaliile apei, anomalia apei, anomalii cromozomiale

Bioetica si dreptul de a muri - demnitatea mortii

Cei care sunt de acord cu solicitarea bolnavilor de a fi eutanasiati recomanda totusi ca aceasta sa nu fie efectuata imediat dupa primirea solicitarii bolnavului, pentru a evita situatia solicitarii determinate de un imbold de moment, ce poate fi urmat ulterior de o retractare a intentiei.

Alte referate despre: dreptul la onoare si demnitate, demnitatea mortii, dreptul de a muri

Infectia in sarcina

Daca infectia materna primara nu poate fi exclusa, infectarea fatului trebuie confirmata prin detectarea virusului prin reactia de polimerizare in lant. Amniocenteza este metoda de alegere pentru evaluarea fatului in caz de suspectie a infectiei congenitale cu CMV, dar trebuie efectuata cel putin peste 6 saptamani de la seroconversie, incepand cu saptamana 19 de gestatie. Circa 40% din cei infectati se vor imbolnavi si vor ramane cu sechele. [6,7]
Tratament specific al infectiei cu CMV nu exista.

Alte referate despre: infectiile in sarcina, boli infectioase asociate sarcini, infectii in sarcina

Polidactilia

Din fericire, ceea ce se observa in mod principal la o mana este functionalitatea acesteia si nu aspectul (daca nu exista o malformatie evidenta – ca un deget mare duplicat). Daca operatia permite pacientului sa isi foloseasca mana intr-un mod natural, inconstient, detaliile minore legate de aspect vor trece neobservate.

Alte referate despre: polidactilia, polidactilia referat, polidactilie referat

Modificari ale coloanei vertebrale la sportivi - aspecte radioimagistice

Spina bifida oculta, de obicei descoperire radiologica intamplatoare, reprezinta dehiscenta arcului posterior vertebral. 25-35% din adulti prezinta spina bifida, frecvent la S1. Radiologic,cel mai frecvent se evidentiaza o transparenta mediaa liniara sau mai larga,cu lamele vertebrale indepartate intre ele sau care lipsesc complet. Spondiloliza reprezinta o solutie de continuitate la nivelul istmului vertebral ce determina separarea corpului vertebral impreuna cu apofizele transverse si apofizele articulare superioare de lamele vertebrale impreuna cu apofizele articulare inferioare si apofiza spinoasa.

Alte referate despre: aspecte anatomo-functionale ale coloanei vertebrale, aspectul coloanei vertebrale, deformari ale coloanei vertebrale

Sindromul Down

SIMPTOMELE/CARACTERISTICILE SINDROMULUI DOWN
- tonus muscular scazut (hipotonie), laxitate ligamentara
- fata mai lata, radacina nasului mai evazata, fisurile palpebrale orientate mai spre superior, gura mica
- urechi mici
- diametrul capului redus (de obicei nu este vizibil)
- git mai scurt

Alte referate despre: sindromul down, sindromul down referat, referat sindromul down

Logopatie - scolarii mici

Pentru realizarea acestei componente terapeutice s-au aplicat mai multe tipuri de exercitii:
exercitii de mobilitate a maxilarelor
exercitii de mobilitate pentru limba
exercitii pentru buze si obraji
exercitii pentru valul palatin

Alte referate despre: psihologia scolarului mic, programul zilnic al scolarului mic, dezvoltarea caracterului la prescolar si scolarul mic

Genetica umana

In anul 1959, J.Lejeune, M.Gautier si R.Turpin au descoperit ca sindromul Down, cunoscut inca din secolul XIX, este cauzat de trisomia 21. Din acest moment se poate spune ca citogenetica umana a devenit o disciplina medicala. Ulterior, o data cu elaborarea metodelor de bandare cromozomiala s-au facut progrese importante in studiul cariotipului uman, in identitatea restructurarilor numerice si structurale ale cromozomilor, corelat cu diverse maladii ereditare si malformatii congenitale.

Alte referate despre: genetica umana, boli genetice umane, genetica umana referat

Energia nucleara si efectele sale

Studii recente au aratat ca datorita tuturor cauzelor de poluare
radioactiva, doza de radiatii pe cap de locuitor a crescut în ultimii
20 de ani de 5 pâna la 10 ori.

Alte referate despre: energia nucleara si efectele sale asupra omului si mediului, energia nucleara si efectele sale asupra omului si a mediului, energia nucleara si efectele sale asupra mediului si omului
Referate afisate : 17
Medie note: 8.37 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles