Malformatiile congenitale

Malformatiile congenitale

Au apărut astfel teoriile corpusculare ale eredităţii, ce reluau concepţia atomista a lui Democrit şi susţineau in esenţă că în fiecare organ, ţesut sau celula exista nişte corpusculi care se acumulează în celulele sexuale şi asigură transmiterea caracterelor la urmaşi.

GENETICA UMANĂ-ISTORIC

Primele observaţii privind ereditatea umană au fost realizate în Antichitate. Astfel, în mitologia hindusă aflăm ca unele calităţi omeneşti ca forţa, robusteţea şi înţelepciunea sunt ereditare, iar Platon, în Grecia antică, pornind de la ideea că anumite caractere şi însuşiri se transmit la urmaşi, recomandă reproducerea selectivă a oamenilor sănătoşi, deştepţi şi curajoşi, fiind iniţiatorul eugeniei platonice ce se practică în cetatea Sparta şi prin care se urmărea eliminarea din societate a indivizilor cu defecte fizice sau pshihice.

Hipocrate consideră ca germenii noului individ sunt produşi de către ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 1226kb
Downloads: 13
Materia: Medicina

Studiul hipertensiunii pulmonare

Importante modificări anatomice şi fiziologice sufera circulaţia pulmonară în primele ore, săptămâni sau luni de viaţă .
în viaţa intrauterină, arterele pulmonare au un perete relativ îngroşat, iar rezistenţa vasculară pulmonară foarte crescută. La naştere se produce imediat o reducere a rezistenţei vasculare pulmonare datorată efectelor combinate ale expansiunii mecanice a plămânilor, reducere a hipoxiei alveolare şi eliberare de substanţe umorale precum: bradikinină şi prostaglandine dilatatoare . Rezistenţa vasculară pulmonară continuă să scadă până la valoarea adultului, care este atinsă între 1-3 săptămâni de viaţă. .
Dilatarea arterelor pulmonare la naştere este reflectată în reducerea grosimii pereţilor, mai puţin de 200 microni diametrul. Arterele pulmonare mai mari prezintă o regresie mai lentă a grosimii peretelui, atingând nivelul adultului în primele câteva luni ...

Alte referate despre: tratamentul hipertensiunii pulmonare, tratamentul hipertensiuni pulmonare, diagnosticul hipertensiunii pulmonare la pacientii cu hiv sida

Malformatiile congenitale

K. E. von Baer, în secolul XVIII, exprimă punctul de vedere embriologic asupra malformaţiilor congenitale, în timp ce în secolul următor Darwin şi Gegenbauer definescteratologia ca ramură a morfologiei şi o leagă de anatomia comparată şi antropologie. În prima decadă a secolului nostru, E. Schwalbe, eleborează una din cele mai documentate puneri la punct a malformaţiilor congenitale până la acea vreme, cu noţiuni de teratologie generală şi specială, în “Morphologie der Missbildungen” (1905), editată în câteva volume. În zilele noastre teratologia s-a corelat atât de strâns cu genetica şi biologia moleculară, încât în cadrul ei o arie largă o are GENETICA TERATOLOGICĂ. Concomitent, în clinică s-a individualizat o nouă specialitate, ce se ocupă cu PATOLOGIA INDUSĂ PRENATAL.

Alte referate despre: malformatii congenitale, malformatiile congenitale, malformati congenitale

Afectiuni ale inimii

Tratament: Eliminarea factorilor declanşanţi : efortul fizic (mersul repede, alergarea după vehicule), frigul, prânzurile abundente, emoţiile, surmenajul, constipaţia, alcoolul, tutunul, cafeaua. Tratamentul medical: a) Nitroglicerina cp. 0,5 mg – 1-2 sublingual în criza de angină; b) Tratamentul coronarodilatator dintre accesele anginoase: nitriţi cu acţiune prelungită (Pentalog, Izoket-izodinid) administrare câte ½ tb. * 3/zi; are acţiune 4-5 ore; blocanţii β adrenergici: Propanolol 40 mg ½ tb. * 3/zi (numai cu aviz medical având contraindicaţii absolute); blocanţi de calciu: Nifedipin (Corinfar) 10 mg tb. 3/zi; derivaţi coronarodilatatori sintetici: Dipiridamol ((Persantin) 0,025 dg. 6/zi, Agozol, 60 mg – 2 cap/zi, Carbocromen (Intensain, Intercordin) 75 mg dg. 3/zi.

Alte referate despre: afectiuni ale inimii, afectiuni ale inimi, afectiuni ale inimii simptome

Patologia peretelui abdominal

Herniile sunt : -congenitale;
-dobandite;

Ambele se adreseaza traiectelor si punctelor slabe abdominale.Orice formatiune care strabate abdomenul dinspre profunzime spre exterior creaza un punct slab. Ex. cicatricea ombilicala.

Alte referate despre: patologia peretelui abdominal, referat patologia peretelui abdominal, licenta patologia peretelui abdominal

Malformatii - aparatul genital

Generalitati. In primele zile ale vietii embrionare, sistemul genital este identic la ambele viitoare sexe. El este alcatuit din elemente care se vor dezvolta intr-un stadiu ulterior de diferentiere. La inceput, prezinta intreaga potentialitate a sistemului a unui sex si a celuilal si anume: progonada su gonada primitiva, fara elemente germinale, destinata sa furnizeze celule cu secretie endocrina gonadica; gonocitele sau celulele germinale, cu functionalitate indiferenta, pentru moment( vor definiispermatogonii sau ovogonii); gonoforul, partea superioara a tractului genital, cuprinzand canalele Wolff cu destinatie masculina si canalele Muller care vor deveni trompe, uter si vagin; sinusul urogenital, care va devenii vulva sau penis, este partea inferioara a tractului genitourinar.

Alte referate despre: malformatii aparat genital feminin, malformatiile aparatului genital, malformatii la aparatul genital la femei

Miopatiile congenitale

Diagnosticul diferitelor forme de miopatie congenitala raspunde la biopsia musculara.Pentru miopatia congenitala miotubulara, gena fiind identificata, diagnosticul poate fi confirmat prin analiza directa a A.D.N.-ului.

Alte referate despre: malformatie congenitala, bolile congenitale ale inimii, boli congenitale ale inimii

Dezvoltarea acetabulara dupa reducerea inchisa luxatiei congenitale de sold

Displazia acetabulară după tratamentul LCS se consideră
a fi o tulburare proto-tipică a copilăriei, care conduce la
osteoartrită secundară la adultul tânăr, cu o prevalenţă a
osteoartritei în cadrul acestei populaţii între 43% şi 50%, până la
vârsta de 50 de ani.

Alte referate despre: luxatie congenitala de sold, luxatia congenitala de sold, luxatie congenitala de sold la adulti

Malformatii obstructive si anomalii valvulare

Radiografia cardio-pulmonara demonstreaAZza un cord de volum normal (hipertrofie concentrica), indiferent de gradul stenozei. Dilatarea ventriculului drept poate determina ridicarea varfului cordului deasupra diafragmului, iar forma inimii a fost comparata cu o minge de rugby. Arcul mijlociu stang proeminent si pulsatil se datoreaza dilatarii post-stenotice. Circulatia pulmonara poate fi normala, dar se noteaza hipovascularizatie in stenozele stranse.

Alte referate despre: anomaliile apei, anomalia apei, anomalii cromozomiale

Alcoolul si sarcina

Efectele alcoolului asupra unui bebelus nenascut sunt cunoscute din timpuri stravechi. In Vechiul Testament ingerul o mustra pe mama lui Samson : "Iata, vei concepe si vei naste un baiat; sa nu bei nici vin si nici o alta bautura.." Grecii si romanii sugereaza de asemenea ca consumul de alcool poate genera probleme grave in dezvoltarea feotus-ului. Inca nu sunt luate in serios avertizarile obstreticienilor si pediatrilor, astfel ca incidenta FAS a ramas aceeasi.

Alte referate despre: alcoolul si sarcina, alcool si sarcina, sarcina si alcoolul

Semiologia aparatului cardiovascular

Durerea precordiala de origine coronariana
Ea se declanseaza in momentul in care se produce un dezechilibru intre necesar si aportul insuficient de oxigen (hipoxia) determinand ischemia miocardului. Originea ischemiei este in peste 90% din cazuri ateroscleroza, care obstrueaza lumenul coronarian, dar ea poate fi determinata si de spasm coronarian, coronarite reumatismale sau infectioase, anemii severe, insuficienta sau stenoza aortica, etc. Ca urmare a obstruarii coronarei apare un teritoriu miocardic neirigat ceea ce duce la necroza lui, adica la infarctul miocardic.

Alte referate despre: semiologia aparatului cardiovascular, semiologia aparatului cardiovascular la copii, aparatul cardiovascular semiologia

Polidactilia

Cateodata degetele nu se separa suficient si apare sindactilia (degetele unite), alteori se formeaza un deget in plus - polidactilia. Frecventa celor doua malformatii este similara. Pot apare si combinatii intre cele doua malformatii.

Alte referate despre: polidactilia, polidactilia referat, polidactilie referat

Cavitatea bucala - franceza

(muscle au niveau de la face (peauciers) ils presentent une insertion fixe sur un os de la face, une terminaison mobile sur la peau de la face. Leur action au niveau de la face : ouverture et fermeture des orifices, expression du visage . Innervation de ces muscles par le nerf facial VIIeme paire de nerf cranien, nerf moteur de la mimique.)

Alte referate despre: cavitatea bucala, cavitatea bucala referat, referat cavitatea bucala

Logopatie - scolarii mici

Sarcina a evoluat normal. Nasterea a fost la termen si fara complicatii.Copilul s- a nascut cu o malformatie a boltii si a valului palatin.Pana la varsta de 6 ani a avut o interventie chirurgicala pentru remedierea pentru suturarea malformatiei. Evolutia limbajului si a vorbirii a fost marcata de tulburarea organica a copilului. Ganguritul a aparut cu intarziere si s-a manifestat prin sunete fara rezonanta orala.
Emisiile consonantice erau inexistente ,putand pronunta numai vocale.primele greutati au aparut odata cu emisia consoanelor labiale, linguo-palatala si linguo-velare.Primele cuvinte au fost pronuntate defectuos datorita imposibilitatii articularii majoritatii sunetelor. Vocabularul pasiv a crescut mai rapid decat cel folosit, mijloacele de comunicare verbala fiind inlocuite cu gesturi, mimica si emisii verbale greu de codificat.
Din punct de vedere somatic si psihic, copilul este dezvoltat normal.Din punct de vedere al dezvoltarii limbajului, prezinta o intarziere in dezvoltarea ...

Alte referate despre: psihologia scolarului mic, programul zilnic al scolarului mic, dezvoltarea caracterului la prescolar si scolarul mic

Genetica umana

In anul 1959, J.Lejeune, M.Gautier si R.Turpin au descoperit ca sindromul Down, cunoscut inca din secolul XIX, este cauzat de trisomia 21. Din acest moment se poate spune ca citogenetica umana a devenit o disciplina medicala. Ulterior, o data cu elaborarea metodelor de bandare cromozomiala s-au facut progrese importante in studiul cariotipului uman, in identitatea restructurarilor numerice si structurale ale cromozomilor, corelat cu diverse maladii ereditare si malformatii congenitale.

Alte referate despre: genetica umana, boli genetice umane, genetica umana referat

Energia nucleara si efectele sale

Poluarea radioactiva a atras atentia pentru prima oara în mod deosebit
în anul 1965 la Salt Lake City în Statele Unite ale Americii, când
noua adolescenti au fost internati în spital datorita unor noduli
anormali ai glandei tiroide. Anchetarea cazurilor a condus la
constatarea ca acesti copii, cu 15 ani în urma (1950), au suferit
consecintele unor depuneri atmosferice radioactive provenite de la
poligonul din Nevada, aceste depuneri continând izotopul I-131.

Alte referate despre: energia nucleara si efectele sale asupra omului si mediului, energia nucleara si efectele sale asupra omului si a mediului, energia nucleara si efectele sale asupra mediului si omului
Referate afisate : 17
Medie note: 8.27 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles